Nymphetamine 958 Posted September 27, 2013 Jil nie spinaj. Nie wiem czy to było też do mojego posta (bo napisałaś w l.mn.), ale mi po prostu nie wpadł w ucho. Nie oceniam jaki jest, czy jaki mógłby być, ale mnie 'nie porwał' ; ) Share this post Link to post Share on other sites
Jillian 347 Posted September 27, 2013 No tak ogólnie do wszystkich "na nie" xD Kurcze wkurzyłam sie, sorry :D Naczytałam się dużo negatywnych opinii na temat "Paradise", to że się może komuś nie podobać rozumiem i szanuję... ale denerwuje mnie oskarżanie o komercję przede wszystkim ;( Share this post Link to post Share on other sites
Freyja 228 Posted September 27, 2013 Dla mnie Paradise to także Faster 2.0, tylko że nieco "podrasowane" - Tarja, całkiem ok intro i fajny mostek oraz zapadający w pamięć refren. Pierwsze 3 minuty kawałka są po prostu dla mnie nudne i wtórne, chociaż wiem ze to singiel i cudów raczej nie należało oczekiwać. Jednak szkoda, że taki duet wokalistek znalazł się na przeciętnym singlu. Share this post Link to post Share on other sites
Maciek 1188 Posted September 27, 2013 Zastanawiam się czy nie lepiej właśniej byłoby jakby duet Tarji i Sharon zachować na płytę na jakiś "najlepszy numer na albumie" i potraktować jako coś specjalnego.Natomiast nie wyrózniający się w dyskografii WT singiel zrobić taki jaki jest samodzielnie. Bo tak faktycznie no całkiem przyjemny numer, nie przeczę i melodyjny ale jednak duet dwóch wybitnych wokalistek metalowych chyba ciut inaczej sobie wyobrażałem a na pewno z bardziej wyraźnie potraktowanym wokalem Tarji ;). Niemniej fajnie że razem zaśpiewały, na plus na pewno solówka gitarowa i odgłosy burzy :D no i wokal Tarji bo to jest ten głos, który używając terminologi piłkarskiej - robi różnice :). Może panie jeszcze coś nagrają. :). Share this post Link to post Share on other sites
megatherion 15 Posted September 28, 2013 Dawno mnie tu nie było :) No ale już jestem :) Paradise jest zaje****e :) popieram na wstępie Jillian :) Gdyby to śpiewała sama Tarja to wszystko mogło by wyjść "mdłe" były by wyjce, z resztą w niektórych kombinuje no ale w tych momentach jest akurat przyciszona... Dzięki temu ta piosenka ma kopniaka takiego fajnego.. Mógłby co prawda być bardziej rozbudowany nie tylko refren zwortka , refren zwrotka , potem jakaś solówka , znowu refren i koniec , no ale przynajmniej wkońcu można usłyszeć 2 wspaniałe wokale razem :) Chcę więcej takich utworów :) Teraz mogli by nagrać znowu razem jakąś nute razem, ale nie w stylu WT, ale Nightwish :) 1 Share this post Link to post Share on other sites
Sami 3171 Posted September 28, 2013 Paradise jak dla mnie to dość niezły utwór w stylu The Unforgiving, które z drugiej strony bardzo lubię. Chociaż po paru pierwszych przesłuchaniach zaczęłam się zastanawiać 'Po co robić piosenkę z Tarją, w której Tarji w ogóle nie słychać?". To tempo i ten ładny 'bicik' jakoś mi do Tarji nie pasuje. Co nie zmienia faktu, że utwór jest od pewnego czasu moim dzwonkiem... : ) Share this post Link to post Share on other sites
Jillian 347 Posted September 29, 2013 Kolejne demo: [video=youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TkEewCcELws Share this post Link to post Share on other sites
Dave 363 Posted September 29, 2013 Silver Moonlight bardzo lubie :) :) Jedynie czego się obawiam to tego, że oficjalne kawalki na płycie mają być stylem daleko od tych dem... Boję się, że zniknie ta Enterowośc... :// Share this post Link to post Share on other sites
Jillian 347 Posted September 29, 2013 Oby nie, te wszystkie dema bardzo mi się podobają. Share this post Link to post Share on other sites
PaulaEija 1628 Posted September 30, 2013 Spotkałam właśnie Paradise (What About Us?) na blogu Anetki i tak sobie myślę, że... czyżby część zespołów metalu symfonicznego zaczęła się dzielić na dwa obozy? Tarja, Nettan, Sharon z WT z jednej strony i NW z Floor, Epica, jakkolwiek blisko związana z Panią Podłogą, Kamelot, na który Nettie tuż przed swoim odejściem głośno się obraziła, Tony z Sonatą Arcticą, który miał wyśmiewać zachowania Anette... Tak mi po prostu przyszło do głowy. A tak, co do samej piosenki, to o ile melodię ma fajną, to pod względem wokalnym jest dość kiepska. Żadna z wokalistek nie pokazuje, co potrafi. Ale słucha się dość przyjemnie. Tyle, że jak patrzę na teledysk, to nie mogę się oprzeć przesłaniu "my już jesteśmy razem, Anette nas popiera, Tuomas, patrz, lepiej nam bez Ciebie" szczególnie w ostatnich scenach ze złączonymi dłońmi. Share this post Link to post Share on other sites
Taiteilija 2754 Posted September 30, 2013 Fani dzielą się nierównomiernie, a w biznesie metalowym krajów nordyckich jest ścisła czołówka zespołów stąd, gdy w jednym następują zmiany od innych i ich fanów oczekuje się reakcji. Reakcja oczywiście się pojawia i następują podziały, utarczki, obelgi. Nic nowego. Wszystko samo się uciszy z czasem. Co do piosenki... Nie ujęła mnie zbytnio. Stąd brak większych nadziei z mojej strony na jakiś porządny album od WT, bo ostatnia płyta - The Unforgiving - mnie rozczarowała. WT idzie jakoś lekko bardziej w rocka i ucieka od gotyckich brzmień, spuszcza z tonu. Brak mi w ich muzyce dawnej chwytliwej, mrocznej i ostrej doniosłości znanej z płyt takich jak The Silent Force, Heart Of Everything, czy Mother Earth. Na The Unforgiving było kilka niezłych kawałków, ale ogół mnie jakoś nie nasycił. Nie jestem na bieżąco z nowinkami z obozu WT, więc nie wiem, co spowodowało tą zmianę i czy było to coś konkretnego, czy ot zachcianka, ale coraz bardziej odbiegam od WT. Wolę ich starsze albumy. Mam nadzieję, że jeszcze wydadzą coś monumentalnego. :) 1 Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted October 4, 2013 "Making of" do teledysku z Tarją - polecam :) [video=youtube] 3 Share this post Link to post Share on other sites
NightwishAnka 480 Posted October 10, 2013 Dobra dawno mnie nie było więc teraz wyrażę swą opinie o Paradise ... jaram się :D Twórczości WT nie lubię ale ta piosenka to mi tak cały czas chodzi po głowie że masakra....uzależnia :) 1 Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted October 12, 2013 Zagadkowa fota, co ona ma nam powiedzieć? Share this post Link to post Share on other sites
Guest Morderczyni Posted October 12, 2013 Że Sharon i Tarja pozostają w dość wielkiej zażyłości. Share this post Link to post Share on other sites
Pablito 1169 Posted October 12, 2013 Obie Panie bardzo się polubiły co można też zauważyć oglądając making of Paradise Wooooo ale zdiącho znalazłem Share this post Link to post Share on other sites
motorade 118 Posted October 12, 2013 Skąd te pogadanki, że Sharon i Tarja się nie lubią? Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted October 12, 2013 A na tym zdjęciu wyglądają jak, by się całowały :) Share this post Link to post Share on other sites
Milla 2534 Posted October 12, 2013 Niczym Bryśka i Madonna. :D Share this post Link to post Share on other sites
Pablito 1169 Posted October 12, 2013 Motorade coś zle zrozumiałeś ,ponieważ piszemy że się raczej lubią niż nie lubią Share this post Link to post Share on other sites
Milla 2534 Posted October 12, 2013 Ale podobno kiedyś się nie lubiły. Przynajmniej tak mi się wydaje. Share this post Link to post Share on other sites
motorade 118 Posted October 12, 2013 Nie no, tutaj widać, że się lubią, ale od kiedy ogłoszono udział Tarji w Paradise to przebijał się wątek, że się nie lubią. Share this post Link to post Share on other sites
PaulaEija 1628 Posted October 13, 2013 Bo one się podobno wkurzały, że mnóstwo ludzi ich pytało o siebie nawzajem, a one się nawet nie znały, czy coś. ;) Share this post Link to post Share on other sites