Invidia 621 Posted September 18, 2013 Niestety, spłukałam się na płycie Tarji :( ale na szczęscie są inni forumowicze. Prawda...? Share this post Link to post Share on other sites
motorade 118 Posted September 18, 2013 Dla chętnych na zakup EP "Paradise(What about us)": 24€, dostawa bezpłatna, premiera 5.11: http://www.amazon.de/Paradise-What-About-Within-Temptation/dp/B00EZ3T42S/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1379536470&sr=8-3&keywords=within+temptation+paradise Share this post Link to post Share on other sites
Pablito 1169 Posted September 19, 2013 [video=youtube] Na tym fragmencie są 2 min numeru Paradise WT w duecie z Tarją 1 Share this post Link to post Share on other sites
Dave 363 Posted September 19, 2013 Podoba mi sie :D I nareszcie pojawia sie jakas wokaliza (czego zabraklo na TU) Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted September 19, 2013 Fajny fragment ale ten typ wkurzający.. :) Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted September 19, 2013 Wczoraj słuchałem urywku 2-minutowego bez gadania spikera. Strasznie mi ten utwór przypomina "We are the Others" Delaina. Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted September 19, 2013 to zapodaj bez spikera :3 :D Share this post Link to post Share on other sites
Dave 363 Posted September 19, 2013 Wczoraj słuchałem urywku 2-minutowego bez gadania spikera. Strasznie mi ten utwór przypomina "We are the Others" Delaina. To samo napisałem na innym forum :D Refren jest niemalże identycznym z WatO Delaina .. Ale tak i tak Paradise jest bardzo fajny i czekam na niego :D (pomimo, że 3/4 utworu już znamy). Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted September 19, 2013 to zapodaj bez spikera :3 :D Proszę bardzo: http://www.youtube.com/watch?v=yWOqzuGcdzs Jest to wersja "zmontowana", więc słychać przejścia w poszczególnych części. Mimo to można usłyszeć co reprezentuje utwór. ;) Refren jest niemalże identycznym z WatO Delaina .. Widzę, że to nie tylko moje odczucie :) Share this post Link to post Share on other sites
Dave 363 Posted September 19, 2013 To nie ja napisałem o Spikerze o.O :D Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted September 19, 2013 To nie ja napisałem o Spikerze o.O :D Rzeczywiście, to już nie pierwszy taki przypadek, w którym cytuję niewłaściwych autorów postów. Coś się chrzani z cytowaniem selektywnym (). :undecided: Cytując dany post, często zamiast jego autora pojawia się nick osoby, która ostatnia napisała w wątku. Tymczasem wracamy do tematu WT. :) Share this post Link to post Share on other sites
Dave 363 Posted September 19, 2013 Mam nadzieje ze Enterowosc z Let us Burn zostanie... Share this post Link to post Share on other sites
Dave 363 Posted September 22, 2013 No i mamy Paradise Radio Edit w średniej jakości http://www.youtube.com/watch?v=2KNhM4JgQPA Mówię duże TAK :D Share this post Link to post Share on other sites
Guest Morderczyni Posted September 22, 2013 Mnie zaś się nie podoba. Spodziewałam się czegoś lepszego. Trochę nudne. Share this post Link to post Share on other sites
Invidia 621 Posted September 22, 2013 Może nie tyle nudne, co zwyczajne. Nic szczególnego. Share this post Link to post Share on other sites
Sami 3171 Posted September 22, 2013 Trochę monotonne, refren mi się podoba, więc mogą go sobie śpiewać ile razy im się chce :) Tylko, co poza tym? Jak na singiel - super, ale jeśli cała płyta będzie w takim stylu, to trochę gorzej. Przegraliśmy spodziewając się czegoś w stylu 'Enter'. Ale Tarja ładnie brzmi :) Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted September 25, 2013 https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=bAPfXJpV_jQ Całość - podoba mi się. ;) Jest nawet sporo Tarji... ma też swoją solówkę. :D Share this post Link to post Share on other sites
Pablito 1169 Posted September 25, 2013 Wielkie dzięki Adrianie za wstawienie numeru w całości ,super kawałek ,Tarja jest w tym numerze zjawiskowa fajnie uzupełnia Sharon ,co do solo to jak by było trochę dłuższe to by było fajnie Share this post Link to post Share on other sites
Dave 363 Posted September 25, 2013 Albo mi sie wydaje, ale chyba wstep jest bardziej... Chóralny xD Tak samo przejście intra jest łagodniejsze (jezeli ktos rozumie o co chodzi) :D Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted September 25, 2013 Tak samo przejście intra jest łagodniejsze (jezeli ktos rozumie o co chodzi) :D Tak, bo poprzednie wersje były zlepkiem kilku zapowiedzi. Stąd brzmiały one jakby były klejone. :) Share this post Link to post Share on other sites
motorade 118 Posted September 25, 2013 Noo, utwór dla mnie bomba!! Ciekawe, czy na trasie Tarja pojawi się na ekranie podczas grania paradise :D Tak zrobili z What Have You Done. Share this post Link to post Share on other sites
Dave 363 Posted September 25, 2013 A więc posiadam całą epkę :P I muszę stwierdzić, że jak dla mnie jest dobrze :) To może coś napiszę: - Paradise - utwór jak na singiel jest dobry. Refren wpada w ucho. Intro i spowolnienie w środku nadal lubię :D Napewno jest lepszy od poprzednich singli (WHYD, Faster, Shot i Sinead) - Let us Burn - naprawde fajny utwór. WT poszło w stronę rocka. Kogoś mogą denerwować wykrzyknięcia w Refrenie. Przed refrenem jest pewien moment, który bardzo przypomina mi twórczość Lany Del Rey, nie wiem czemu.. Mroczny nawet troche.. - Silver Moonlight - A ten utwór bardzo lubię. Nie będę spoilerował, ale pewna rzecz mnie w tej piosence zaskoczyła (refren) :D Zresztą przekonacie się po przesłuchaniu :P Głos Sharon nieco rockowy. Utwór przypomina mi Enter... :P Kobitka nawet śpiewa wysoko. Podoba mi się wstęp i zakończenie :) - Dog Days - a to taka cięższa ballada. Podobają mi się wstawki bebnów w różnych częściach utworu. Ładny utwór :) WT odszedł od dawnych klimatów, ale nie jest to płyta podobna do TU :) Wielki plus do Silver Moonlight 1 Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted September 25, 2013 Od czasów wokalnej drapieżności Sharon rzadko słucham i Paradise mnie rozczarowuje. Zafunduję sobie jednak jeszcze całą epkę w głośnikach, z nadzieją że WT jeszcze do mnie trafia:) Share this post Link to post Share on other sites
Sami 3171 Posted September 25, 2013 Ktoś mógłby podrzucić strone, gdzie można przesłuchać całość? Bo nie chcę ściągać przedpremierowego pirata (moje własne niepisane zasady...) Share this post Link to post Share on other sites
Dave 363 Posted September 25, 2013 Na youtube mozesz posluchac :) Share this post Link to post Share on other sites