Freyja 228 Posted October 1, 2014 No to tego... [video=youtube] ...się nie mogłam powstrzymać, żeby tego nie wrzucić :ninja: I zamiast klYmatycznie będzie coś do zabawy :happy: Ach te wspomnienia.. już ponad dekadę temu takich rzeczy się słuchało i sentyment robi swoje ;) Share this post Link to post Share on other sites
Nightfall 809 Posted October 2, 2014 [video=youtube] 1 Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted October 2, 2014 Dla mnie najbardziej halloween-owa zawsze była piosenka Masona "This Is Halloween", ale postanowiłam dzisiaj lekko zaskoczyć. Ten kawałek chyba się nada do takiej kategorii... [video=youtube] 1 Share this post Link to post Share on other sites
Duduś 49 Posted October 2, 2014 [video=youtube] Kto jak kto, alechyba ten Pan pasuje do Halloween jak nikt inny! :D 1 Share this post Link to post Share on other sites
Maciek 1188 Posted October 2, 2014 Co prawda klimat halloweenowy to szerokie pojęcie, ale ten kawałek Sin7sins mi dość pasuje ;). Momentami ma nawet w sobie coś ze Scaretale, choć oczywiście bezpośredniego muzycznego podobieństwa nie ma. [spotify]spotify:track:6Oy87KHjpnVrYjvbRRyYVq[/spotify] Share this post Link to post Share on other sites
98wercia 457 Posted October 2, 2014 [video=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=i-_Xx9Dn0aI&list=PL32200B0E4F57618D 1 Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted October 2, 2014 Evi, sprzątnęłaś mój pomysł. :D [video=youtube] Share this post Link to post Share on other sites
Taiteilija 2754 Posted October 3, 2014 [video=youtube] Wbrew pozorom bardzo halloweenowy song. ;) 2 Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted October 4, 2014 Dziękuję Wam za propozycje! Niestety, będę mógł je przesłuchać dopiero późnym wieczorem (transfer...), więc muszę Was poprosić o chwilkę cierpliwości. Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted October 5, 2014 Przesłuchałem wszystkie i wybór był dość trudny... Ostatecznie postanowiłem wybrać propozycję Taiteiliji, ponieważ uruchomiła we mnie machinę wspomnień z dzieciństwa, w których chodziłem przebrany ze znajomymi po domach strasząc ludzi podczas Halloween. :) Freyja - 23 Evi - 22 Sølvi - 21 Sami - 16 Simo - 14 Nymphetamine - 10 Jillian - 8 Ares - 10 Maggie- 8 Maciek - 8 Milla - 10 Izzy - 8 BlackSymphonia - 6 Nightfall - 7 Dark - 4 prostreet94 - 4 NightwishAnka - 4 Taiteilija - 4 Annaif - 5 Dave_MaxXx - 3 Mike - 3 98wercia - 2 Pablito - 1 Ivan - 1 PaulaEija - 1 Scavenger -1 Duduś - 1 Adrian - 1 1 Share this post Link to post Share on other sites
Taiteilija 2754 Posted October 5, 2014 Jej! Dzięki za wybór. Dobra... Poproszę o dowolną piosenkę w języku fińskim (z wykluczeniem Nightwisha). Go on! :happy: Share this post Link to post Share on other sites
98wercia 457 Posted October 5, 2014 [video=youtube] Share this post Link to post Share on other sites
Maciek 1188 Posted October 5, 2014 W Finlandii (dobrych) grup metalowych jest legion, więc ciężko coś wybrać, zatem będzie coś zupełnie innego. Post rock z głębin Rosji, ale z niewiadomych względów nagrywający utwory po fińsku :D Share this post Link to post Share on other sites
annaif 325 Posted October 5, 2014 Anna Eriksson "Lintu" - bez linka bo piszę z telefonu :( Share this post Link to post Share on other sites
Milla 2534 Posted October 5, 2014 [video=youtube] Coś wesołego i nieskomplikowanego. Taki odstresowywacz-odmóżdżacz, w sam raz dla świeżo upieczonej studentki Tajki :happy: Share this post Link to post Share on other sites
Taiteilija 2754 Posted October 8, 2014 @Ares: moje uszy potrzebowały dziś raczej spokoju i ciszy, niż hałasu i zawieruchy. Znam kilka wersji owej 'Polki', więc też nie było to coś zbyt zaskakującego... chociaż tego wykonania nie znałam i tu jest plus dla Ciebie. Na poszerzenie muzycznych horyzontów pora jest zawsze właściwa. @98wercia: tego ostatnio słuchałam i to ta piosenka mnie natchnęła do poproszenia o taką kategorię. W sumie, żadne to arcydzieło, ale utwór jest uspokajający i sympatycznie fiński. Pewnie będę do niego wracała nie raz. :) @Maciek: już w pewnym momencie myślałam, że to będzie instrumental, ale jednak nie - cierpliwość się opłaciła. Piosenka relaksacyjna, mało chwytliwa i szybko pewnie wyleci mi z pamięci, ale odprężyła mnie. Szczególnie te klawisze w drugiej części utworu przypadły mi do gustu. @annaif: o, coś z życiem dla odmiany i jednocześnie nie raniące mi duszy! Nie do końca mój styl muzyczny, ale trzeba przyznać, że ta piosenka ma w sobie coś bardziej charakterystycznego niż poprzednie propozycje. Jest nieco zbyt... hm... radiowa, jak na mój słuch, ale przynajmniej wyrazista. @Sami: Twoja propozycja miała niezły klimat. Trochę momentami kojarzyła mi się z SLS (podkreślam momentami). Miłe przejmujące skrzypce w tle w drugiej części piosenki. Niby nic wielkiego - ten utwór, ale miał subtelną atmosferę, która nawet dobrze mi się kojarzyła. @Milla: Fajny odmużdżacz dla studenta! Wyjątkowo głupkowate wideo. Czuję się mile odmużdżona! :happy: Zastanawiałam się nad propozycjami werci (ale ją znam, więc poszperam za czymś nowym), Sami (klimatycznie!), Milli (best wideo ever!). Ostatecznie... . . . . . Wygrywa: Sami! :happy: Share this post Link to post Share on other sites
Sami 3171 Posted October 8, 2014 Yay! :) Jakaś iskra radości na tych studiach :) Dajcie mi jakąś piosenkę, w której jest wyraźna, duża partia na organy. Takie kościelne, nie takie, o jakich ja się na studiach uczę :> Bo uwielbiam motyw Krakena z Piratów, tak samo jak piosenkę Davy'ego Jonesa i szukam więcej takich lub podobnych utworów :) Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted October 8, 2014 Pewnie się nie spodoba, ale zaryzykuje. :D [video=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=9OUWgxu7xng Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted October 8, 2014 [spotify]spotify:track:2S9tY6X04CTb9ZAA2PCpC2[/spotify] Share this post Link to post Share on other sites
Maciek 1188 Posted October 8, 2014 Ten pan musiał się pojawić, choć oczywiście nie z zespołem i nie z wiadomym utworem ;) [video=youtube] 1 Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted October 13, 2014 [video=youtube] Share this post Link to post Share on other sites
Sami 3171 Posted October 13, 2014 Dobra, ciągnie się to już w długości niemożliwe, minęło dużo czasu,a zważywszy na fakt, że mam chwilę wolnego, co na tych studiach jest jakąś abstrakcją, czas zakończyć to wyzwanie. Więc. Ares, niezupełnie o to mi chodziło, chodziło mi o takie kościelne organy, takie, na jakich grał Davy Jones w Piratach z Karaibów :) Evi, Muse jest świetne, od razu dodaję to do swojej playlisty. Adrian, to też jest niesamowite, będę miała czego słuchać przez jakiś czas.. :) Ale propozycja Maćka to istna wirtuozeria. Tyle powiem i idę słuchać:) Macieju, +1 :) 1 Share this post Link to post Share on other sites