Invidia 621 Posted May 3, 2013 Ja mam czytać "Krzyżaków". Jednak porzuciłam lekturę po czwartej stronie, bo uznałam że zwyczajnie nie dam rady. Za to zabrałam się za jakiś polski kryminał od dziadka. Dobry xd Share this post Link to post Share on other sites
Guest Simo Posted May 3, 2013 Ja czytam "Ucztę dla wron - cienie śmierci". Jak pomyślę, że po tej książce jest już tylko jedna przetłumaczona część "Pieśni lodu i ognia", to mnie się przykro robi. @edit. Jednak nie, są jeszcze 3 :D Poziom szczęścia Szymka wzrósł o kilka procent :D Share this post Link to post Share on other sites
Nymphetamine 958 Posted May 3, 2013 Skończyłam właśnie "Gwiazd naszych wina" ... czytał ktoś? Teraz czas na ukochane lektury Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted May 9, 2013 Nie przepadam za podobnymi książkami, ale ta jest mocno intrygująca. Czytał ktoś "Gdzie nasze ciała porzucone" Philipa José Farmera? Polecam gorąco:) Share this post Link to post Share on other sites
Pablito 1169 Posted May 9, 2013 A ja teraz czytam książkę Richarda Castla Heat Wave ,superowa jest ,Castle w tej książce pisząc o Nikki Heat fantazjuje na punkcie Detektyw Beckett ,niektóre opisy o tym świadczą, Share this post Link to post Share on other sites
Guest Simo Posted May 9, 2013 No a ja czytam nałogowo dzienniki Nightwisha :happy: Share this post Link to post Share on other sites
NightwishAnka 480 Posted May 9, 2013 Wypożyczyłam dzisiaj "Koniec pieśni" Wojciecha Zembaty , ciekawie się zaczyna. Share this post Link to post Share on other sites
margoQ 88 Posted May 11, 2013 "W poszukiwaniu straconego czasu", drugi raz. Share this post Link to post Share on other sites
pawel27g 57 Posted May 14, 2013 Siewca Wiatru, Zbieracz Burz Tom I II, Żarna Niebios Wszystkie książki Kosowskiej :) Share this post Link to post Share on other sites
Guest Morderczyni Posted May 19, 2013 pawel27g. Za Kosakowską to i ja ostatnio się zabrałam. I kilkanaście innych książek, np.: "Krew, którą nasiąkła", "Błąd komisarza Palmu", "Charakternik". Jeśli ktoś chce, mogę streścić. Share this post Link to post Share on other sites
Guest Morderczyni Posted May 28, 2013 Przeczytałam książkę, na którą czekałam ponad rok. "Przypadek Adolfa H." Éric-Emmanuel Schmitt. Aktualnie czytam "Wesele", bo mi potrzebne. Share this post Link to post Share on other sites
Cela 59 Posted May 28, 2013 Nie oglądam serialu, ale zaczałem czytać "Gra o Tron". Podoba mi się bardzo. Jeśli serial jest faktycznie tak dobry, to mam już kolejny tasiemiec do oglądania. Share this post Link to post Share on other sites
Guest Simo Posted May 28, 2013 Cela, jeżeli czytasz książkę, nie zaczynaj oglądać serialu, bo stwierdzisz, że jest do du*y. Obejrzałem kilka odcinków i po tym, jak z Lorasa i Renly'ego zrobili gejów mi się odechciało. Share this post Link to post Share on other sites
Cela 59 Posted May 28, 2013 Za serial chciałbym się wziąć już po książce , zdecydowanie. Widzę, opinie podzielone. :) Share this post Link to post Share on other sites
Guest Simo Posted May 28, 2013 Ja jestem przy drugim tomie "Uczty dla wron" i mogę Ci powiedzieć, że w serialu (orientuję się, bo przyjaciel ogląda) jet wiele scen dodanych, a także wiele scen jest usuniętych. Losy bohaterów też są pozmieniane. Nie wszystko, co ma miejsce w książce, wygląda tak samo w serialu. Share this post Link to post Share on other sites
xhonek 26 Posted May 28, 2013 Ja się dziś zaczynam brać za "Atlas Chmur" David'a Mitchell'a. Uwielbiam tego pisarza. Została mi tylko ta :D "Sen_nr_9" mogę czytać nieskończoną ilość razy. "Widmopis" niemniej genialny. Ze wszystkich najmniej mi chyba przypadły do gustu "Konstelacje" - ciężkie dosyć. Share this post Link to post Share on other sites
margoQ 88 Posted May 29, 2013 Dobra - "W poszukiwaniu straconego czasu" Share this post Link to post Share on other sites
Invidia 621 Posted May 29, 2013 "Ósemka" - Katherine Neville - Coś jak "Kod Leonarda Da Vinci", tylko troszkę bardziej skomplikowane. 1 Share this post Link to post Share on other sites
Piotrek 121 Posted May 29, 2013 Nie oglądam serialu, ale zaczałem czytać "Gra o Tron". Podoba mi się bardzo. Jeśli serial jest faktycznie tak dobry, to mam już kolejny tasiemiec do oglądania. Czytałem chyba 3 razy i bardzo mi się podobało. Szkoda tylko, że poprzestałem na którymś tomie (już nie pamiętam, którym) i dalej jak dotąd nie ruszyłem, pewnie dlatego, że fantasy już nie czytuję. Serialu nawet nie zacząłem oglądać. Obecnie czytam "Sister" Rosamund Lipton - powieść o kobiecie, która na przekór wszystkim wierzy, że jej młodsza siostra została zamordowana i stara się tego dowieść. Ostatnio miałem ochotę poczytać coś o wczesnej historii Polski i wypożyczyłem "Mieszka I" Jerzego Strzelczyka. Share this post Link to post Share on other sites
Cela 59 Posted May 29, 2013 Nie oglądam serialu, ale zaczałem czytać "Gra o Tron". Podoba mi się bardzo. Jeśli serial jest faktycznie tak dobry, to mam już kolejny tasiemiec do oglądania. Czytałem chyba 3 razy i bardzo mi się podobało. Szkoda tylko, że poprzestałem na którymś tomie (już nie pamiętam, którym) i dalej jak dotąd nie ruszyłem, pewnie dlatego, że fantasy już nie czytuję. Serialu nawet nie zacząłem oglądać. Ja dopiero jestem w połowie pierwszego tomu i nie wiem co tam dalej mnie czeka, ale póki co fantasy tam jakoś specjalnie nie uświadczyłem. Są jakieś elementy, ale dla mnie bliżej tej książce do opowiadań z życia w średniowieczu I jeśli mam być szczery, strasznie mnie to właśnie ujęło. W sumie to wolałbym by już tak zostało, ale zobaczymy co tam Martin przygotował. ;) Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted May 29, 2013 "Ósemka" - Katherine Neville - Coś jak "Kod Leonarda Da Vinci", tylko troszkę bardziej skomplikowane. i jak wrażenia? warto? bo chętnie bym poczytała coś podobnego do "kodu..." :) Share this post Link to post Share on other sites
Piotrek 121 Posted May 29, 2013 Ja dopiero jestem w połowie pierwszego tomu i nie wiem co tam dalej mnie czeka, ale póki co fantasy tam jakoś specjalnie nie uświadczyłem. Są jakieś elementy, ale dla mnie bliżej tej książce do opowiadań z życia w średniowieczu I jeśli mam być szczery, strasznie mnie to właśnie ujęło. W sumie to wolałbym by już tak zostało, ale zobaczymy co tam Martin przygotował. ;) No właśnie, pierwszy tom to takie fantasy bez magii (prawie bez magii). Ciekawa rzecz. Jakby ci się spodobało, to mogę podać namiary na kilka innych książek tego typu. 1 Share this post Link to post Share on other sites
NightwishAnka 480 Posted May 29, 2013 Naszło mnie na czytanie serii "Felix,Net i Nika oraz..." Share this post Link to post Share on other sites
Cela 59 Posted May 29, 2013 Ja dopiero jestem w połowie pierwszego tomu i nie wiem co tam dalej mnie czeka, ale póki co fantasy tam jakoś specjalnie nie uświadczyłem. Są jakieś elementy, ale dla mnie bliżej tej książce do opowiadań z życia w średniowieczu I jeśli mam być szczery, strasznie mnie to właśnie ujęło. W sumie to wolałbym by już tak zostało, ale zobaczymy co tam Martin przygotował. ;) No właśnie, pierwszy tom to takie fantasy bez magii (prawie bez magii). Ciekawa rzecz. Jakby ci się spodobało, to mogę podać namiary na kilka innych książek tego typu. Bardzo chętnie. :) Właśnie brak magii zbudował zupełnie nową odsłonę książkowej magii. :) Share this post Link to post Share on other sites
Milla 2534 Posted May 29, 2013 Znalazłam w głębi półki "Planetę Wygnania" pani Ursuli K. Le Guin. Mam zamiar w najbliższej przyszłości ogarnąć ;) Share this post Link to post Share on other sites