Sami 3171 Posted June 22, 2014 Floor na Instagramie: floor_jansen_official: Moving from one house to another is always a hassle! Make it a house in another country and the hassle gets doubled! But I feel good, the picture shows a relaxed face...I am super exited about my new start in Finland and can't wait to finally speak Finnish haha! Today my furniture goes, next week I will follow! #nightwish #Suomi 35min ago I zdjęcie: Czyli co? Floor przenosi się na dobre do Finlandii? Fajnie : ) 3 Share this post Link to post Share on other sites
PaulaEija 1628 Posted June 22, 2014 Wygląda na to, że zamierza się zintegrować z chłopakami, super. ♥ Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted June 22, 2014 Fajnie byłoby jakby się nauczyła piosenki Kuolema Tekee Taiteilijan" i wykonała bardzo bym chciał to usłyszeć. :) 1 Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted June 22, 2014 Otagowała wpis jako "nightwish", więc to musi mieć bezpośredni związek z zespołem. Możliwe, że to wszystko dla wygody współpracy. ;) A skoro Floor intensywnie uczy się fińskiego to... może to oznacza piosenkę po fińsku na nowym albumie? :D 3 Share this post Link to post Share on other sites
Taiteilija 2754 Posted June 22, 2014 Może przeprowadza się tylko czasowo; żeby ułatwić chłopakom pracę przy albumie, ale możliwe też, że się tam całkiem wyniesie. Popieram ideę Aresa - niech się pouczy fińskiego (skoro, jak sama zaznaczyła: chce) i niech "Kuolema Tekee Taiteilijan" wróci... miło by było usłyszeć męską odmianę swojego nicku na żywo once again. Z głosem Floor... z jej możliwościami wokalnymi, które mam nadzieję poznamy w pełni na nadchodzącym krążku... imponujące może stać się wykonanie tej starej balladki z Once. :) Share this post Link to post Share on other sites
Milla 2534 Posted June 22, 2014 Akurat śpiewać po fińsku to da się i nie znając języka. Jestem tego przykładem :> 1 Share this post Link to post Share on other sites
Taiteilija 2754 Posted June 22, 2014 Niby się da, ale też zależy od jej chęci i zgody reszty... żeby nie wychodziły jakieś dziwne akcenty... Chociaż... przecież tolerowali 'foriver' i kom kovir mi' przez lata, więc... ;) No, w każdym razie mam nadzieję, że wróci 'Kuolema' razem z 'Upiorem' na scenę. 1 Share this post Link to post Share on other sites
annaif 325 Posted June 23, 2014 Napisała, że najpierw wyjeżdżają jej meble a potem ona. Jak dla mnie ktoś kto zabiera ze sobą meble myśli o dłuższym pobycie a nie wyjeździe na 2- 3 miesiące. Możliwe, że ma zamiar po prostu tam zamieszkać na kilka lat lub nawet na stałe. Milla jakie piosenki śpiewasz po fińsku? Chyba nie tylko Nightwish. 1 Share this post Link to post Share on other sites
Milla 2534 Posted June 23, 2014 Jakieś tam kilka na krzyż. Najtłyszowe "Eramaan" i "Taikatalvi", "Ievan Polkkę", kawałek "Pahinta tanaan" Indiki umiem... Niewiele. O ile angielskie i polskie teksty zapamiętuję w mig, o tyle te fińskie idą strasznie ciężko. Woooolno. A do tego w każdą linijkę dokładnie się wsłuchuję, żeby nie pokaleczyć za mocno języka, także to trochę trwa. :> 1 Share this post Link to post Share on other sites
Nymphetamine 958 Posted June 24, 2014 Chcę usłyszeć jak śpiewasz Levan Polkke ; o A co do Floor, to ja chciałabym usłyszeć wszystkie (no większość) piosenek NW zaśpiewanych przez Nią ♥ 1 Share this post Link to post Share on other sites
PaulaEija 1628 Posted June 24, 2014 Nymph, to jest "Ievan polkka", a nie: "Levan polkka" (Patrz tutaj). :) Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted June 30, 2014 Floor została ciocią. :) 3 Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted July 5, 2014 Pierwsza wizyta Floor w obozie Nightwish. :) 2 Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted August 11, 2014 Alissa z Arch Enemy chwali Floor. :) Share this post Link to post Share on other sites
Guest krzys47 Posted August 17, 2014 Dżizes ile Wy postów napisaliście! W dodatku większość rozumna i nie ma wyjścia, trzeba czytać całość :P Nie samym metalem jest Podłoga wyściełana :) [video=youtube]http://youtu.be/vcYK_Xv1dL4 Ciekawe co Randy Crawford na to, ja byłem w szczęko-opadzie przez tydzień :P [video=youtube] i jeszcze z Ayreonem: [video=youtube] to na dobry początek w tym dziale, o mojej Goddess. Share this post Link to post Share on other sites
Kuolema666 518 Posted August 17, 2014 Muszę przyznać że kocham podłogę w wersji metalowe. Jednak kiedy podłoga śpiewa nie metal kocham ją jeszcze bardziej. :) Share this post Link to post Share on other sites
Guest krzys47 Posted August 17, 2014 Jak to się ciekawie plączą losy naszych bohaterów. To co Ares wstawił jakiś czas temu (project Avalon), to występ Floor u Timo Tolkki'ego, a ten znowu to idol Tuo i reszty NW z dzieciństwa i w pierwszym okresie twórczości, co bezwstydnie przyznaje Maestro leżąc na łóżku hotelowym. Z tego co wiem trzydzieści lat temu rzeczywiście była w Finlandii niezła faza na Stratovariusa, chyba pionierzy power-metalu w Soumi. Też trochę słuchałem, ale byłem wtedy owładnięty zupełnie inną muzą (Genesis, Pink Floyd, Thin Lizzy, Metallica i Iron Maiden), więc jakichś specjalnych wrażeń nie pamiętam. A'propos Iron Maiden, pewnie znacie ale w wątku nie ma: [video=youtube]http://youtu.be/GkGEaMin3dI Nie mogę z tym "boyfriendem", jeżeli tak gra na perkusji jak robi zdjęcia, to długo w Sabatonie nie zagrzeje miejsca. Z podpisem: " My woman and her boys killing it!!!" Sabaton Open Air, Rockstadt Falun 14.08.2014 19:45 - 20:30 Share this post Link to post Share on other sites
Guest krzys47 Posted August 17, 2014 Wywiad z 10 sierpnia, Bloodstock Festival. Trochę zarozumiale o śpiewaniu ale taka prawda. Mnie cieszy końcówka o papu i ćwiczeniach. Szczupła Floor to piękna Floor ;) [video=youtube] Share this post Link to post Share on other sites
Lucyfetka 829 Posted August 18, 2014 Kiedyś w internecie spotkałam się z falą hejtów nt. Floor. Floor jest brzydka, wygląda jak facet itd. Nie każda kobieta musi wyglądać perfekcyjne, jak modelka czy laleczka. Biologiem nie jestem, ani chirurgiem plastycznym, ale Floor ma taki rodzaj twarzoczaszki co wygląda jak prostokąt. Floor jest naprawdę ładna, zazdroszczę jej, z kolczyczkiem czy bez, jest naprawdę ładna. Nie uważam jej za faceta itd. Jeśli chodzi o te ślady na policzkach co widziałam je kiedyś, wydaje mi się na ślady po trądziku. Nie są one tak bardzo widoczne jednak. :) 2 Share this post Link to post Share on other sites
Pablito 1169 Posted August 18, 2014 Oj ,sporo ludzi twierdzi że Floor ,ma męską posturę ,sporo luda znam co tak myślą ,może dla mnie Floor nie jest ideałem kobiety ale nogi ma po prostu prze genialne ,i co u niej lubię to uniwersalność wokalną ,ona potrafi zaśpiewać w każdy sposób 1 Share this post Link to post Share on other sites
Guest krzys47 Posted August 18, 2014 Dzisiejsza fotka ze Szwecji, jutro lekcje śpiewu "na żywo", są jeszcze wolne miejsca ;););) Floor szczupleje, brawo :) Dzisiaj na dobranoc najbardziej popowy utworek After Forever nie będący coverem. Może on i popowy ale fajowy :) [video=youtube] Share this post Link to post Share on other sites
Guest krzys47 Posted August 19, 2014 Sauna i "bąbelki", wczoraj z boyfriendem i sądząc po tagach kolesiem z *Evergrey (nie znam). *- Tom Englund, wg Wiki założyciel, wokalista i gitarzysta Evergrey, szwedzkiej kapeli metalowej założonej w 1996 roku. Co ciekawe grał tam już rok przed założeniem zespołu. Szwedzi to mają możliwości :) Share this post Link to post Share on other sites
Sami 3171 Posted August 19, 2014 Jej Wandal wrzucił lepsze zdjęcie. Przynajmniej Floor ładniej wyszła. No, w miarę... :) 1 Share this post Link to post Share on other sites
Guest krzys47 Posted August 19, 2014 Wandal mnie załamuje jakością fotek, może mu Sabaton nie płaci skoro robi zdjęcia telefonem z aparatem 0,3 MPix, takim sprzed 10 lat :) Floorka jak Floorka, mnie się zawsze podobała, a szczupła zwłaszcza. "Krwawa Mary" (sukienka) obecnie spada na ramiączkach, a to znaczy dobre 10 kilo mniej od czasu IM Tour. Poniżej video Emphasis z 2001 roku, najpierw mnie głos rozjechał a potem teledysk. Taka młoda już nie będzie, ale szczupła owszem, gdyby zechciała. [video=youtube]http://youtu.be/K_sHjB5aHgo Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted August 19, 2014 Pardon, czy Hannes jest chłopakiem Floor? Takie wnioski (być może mylne) wyciągam po przeczytaniu kilku ostatnich stron. ;) Share this post Link to post Share on other sites