My_Sin 2 Posted September 29, 2013 Przecież studio jest chyba wynajęte na 2014 rok z tego co czytałam :D Share this post Link to post Share on other sites
Milla 2534 Posted September 29, 2013 My_Sin, czyżbyś pomyliła DVD z nową płytą? ;) Share this post Link to post Share on other sites
Maciek 1188 Posted October 1, 2013 Nightwish ogłosił konkurs na wspomnienia z Imaginaerum World Tour, brać udział może każdy kto był na jakimś występie na tej trasie.Szczegóły tutaj Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted October 2, 2013 Świetny konkurs dla osób lekkiego pióra i posiadania owych wspomnień. Ciekawe czy ktoś z De podejmie to wyzwanie? Share this post Link to post Share on other sites
Sami 3171 Posted October 2, 2013 Wzięłabym udział, byłam na koncercie z trasy IM, ale nie mam żadnych ciekawych wspomnień. Wydaje mi sie, że tu chodzi o sposób sprzedania tego samego, co miliard innych ludzi. Jeśli nie ma się nic do powiedzenia, trzeba to napisać tak, żeby nikt się nie zorientował (Moje motto na maturę z polskiego... ;)) 1 Share this post Link to post Share on other sites
Taiteilija 2754 Posted October 2, 2013 Fińska stacja YLE przeprowadziła wywiad z Tuomasem na temat jego solowego albumu. Na forum oficjalnej strony Tuomasa ma się niebawem znaleźć tłumaczenie tegoż wywiadu. KLIK EDYCJA: ...z Tuomasem i Donem Rosa (czy Rosą? jak się to odmienia? O.o) , co jasno widoczne jest w zamieszczonym filmiku :). 2 Share this post Link to post Share on other sites
Agnees 62 Posted October 2, 2013 Co do konkursu... to chyba spróbuję ;) ale jeszcze nie mam pomysłu co i jak ;p Share this post Link to post Share on other sites
Milla 2534 Posted October 2, 2013 Mogliby zorganizować coś takiego również po następnej trasie. Bo chciałabym wziąć udział w takim konkursie, ale nie mam za bardzo jak... Chyba, że zmyślę wspomnienia z koncertu :P Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted October 4, 2013 Chyba' date=' że zmyślę wspomnienia z koncertu :P[/quote'] A kto Cię sprawdzi? :D Share this post Link to post Share on other sites
Guest Morderczyni Posted October 4, 2013 Wzięłabym udział, byłam na koncercie z trasy IM, ale nie mam żadnych ciekawych wspomnień. Wydaje mi sie, że tu chodzi o sposób sprzedania tego samego, co miliard innych ludzi. Jeśli nie ma się nic do powiedzenia, trzeba to napisać tak, żeby nikt się nie zorientował (Moje motto na maturę z polskiego... ;)) Chociaż spróbuj. Może twój sposób "sprzedania tego samego, co miliard innych ludzi" okaże się wyjątkowy? Co do konkursu... to chyba spróbuję ;) ale jeszcze nie mam pomysłu co i jak ;p Powodzenia. Chyba' date=' że zmyślę wspomnienia z koncertu :P[/quote'] A kto Cię sprawdzi? :D Pobrzmiewa mi to oszustwem. Choć słuszne założenie... Mogliby zorganizować coś takiego również po następnej trasie. Bo chciałabym wziąć udział w takim konkursie, ale nie mam za bardzo jak... Chyba, że zmyślę wspomnienia z koncertu :P Jesteś kreatywna, o czym świadczy twój wątek w dziale "Fan Art". A Adrian (chyba) nawet ci pozwolił na małe zmyślanie? Share this post Link to post Share on other sites
Nymphetamine 958 Posted October 5, 2013 To aż trzeba pozwolenia? :> Powodzenia Wam życzę : ) Share this post Link to post Share on other sites
motorade 118 Posted October 5, 2013 Ja już swoje wspomnienia prawie skończyłem pisać :) Niedługo wyślę i wygram :D Share this post Link to post Share on other sites
Maciek 1188 Posted October 12, 2013 Trochę przy takim wielkim newsie jak zmiana składu, gdzieś tam w cieniu pozostał news o dvd, więc tak jeszcze wracając do niego. Prawdę mówiąć spodziewałem się, że trailer zmiecie mnie z nóg ale to nie nastapiło, jest fajnie lecz liczyłem na ciut więcej, no chyba że nie chcą psuć niespodzianki i całą moc zostawiają na pełne wydawnictwo ;). 1 Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted October 12, 2013 Nuclear wrzuciło Storytime ♥ 1 Share this post Link to post Share on other sites
Invidia 621 Posted October 12, 2013 Czuję się dziwnie... Nightwishowcy tak staro wyglądają :c Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted October 12, 2013 Czas leci co zrobić.. Share this post Link to post Share on other sites
Sami 3171 Posted October 12, 2013 Storytime daje rade, podoba mi sie :) A to duzy posep, jesli chodzi o Floor w NW. Share this post Link to post Share on other sites
PaulaEija 1628 Posted October 12, 2013 Tak, Floor daje czadu. Przez nos, ale tam. I jakoś nie pamiętała o podwyższeniu tonacji, kiedy śpiewała z chórem. Trudno. I tak jej rewelacyjnie wyszło. Ta końcówka, mhrr. ♥ Nie no, nie mogę się doczekać. :> 1 Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted October 12, 2013 Powiem tyle za dużo amatorskich nagrań się naoglądaliście, gdzie tylko tłum słychać jak się drą... Share this post Link to post Share on other sites
Taiteilija 2754 Posted October 13, 2013 Kiedy wszedł wokal Floor, szczerze powiem, średnio mi odpowiadał, bo przywykłam do słodyczy tej piosenki w wykonaniu Anette. Storytime jest ciut infantylne, naiwne i ta słodycz jakoś pasowała, więc ryk Floor nieco mnie zmieszał. Sprawa zaczęła się lepiej przedstawiać w drugiej połowie utworu. Floor dała czadu; czysto, z mocą i z przysłowiowym jajem! :-D Cokolwiek, musi jeszcze potrenować, bo odnoszę wrażenie jakby nie mogła dopasować się do piosenek; najpierw śpiewa altem, nagle sopranem, potem charczy, pieje? Słychać, że umie śpiewać, ale chyba jeszcze musi się oswoić z muzyką Nightwisha i, co najważniejsze, dostać własne utwory, gdzie nie będzie zmuszona walczyć między stosowaniem własnego stylu, a stylu Anette/Tarji z oryginalnych wersji piosenek. 1 Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted October 13, 2013 Wracając do trailera nie zaskoczył mnie, a na to liczyłam. Co do śpiewu Florki, wszystkie niedociągnięcia o których piszecie i co do których się zgadzam z pewnością są spowodowane brakiem dosadnego obycia się Jansem z muzyką i klimatem NW. Ale serio nie ma się czego czepić- jej interpretacje są mistrzowskie. Storytime w jej wykonaniu brzmi zdecydowanie lepiej/profesjonalniej jak Anetki. Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted October 13, 2013 Dlaczego oni zrobili na prywatny film... :( Beato powiem, tyle że wykonania Anetki nie były złe i nawet nie złe były, ale za bardzo się łasiła do chłopaków np. wycieranie Tuomasa ręcznikiem i uwieszanie się na Marco i to mi się nie podobało .. Share this post Link to post Share on other sites
Nymphetamine 958 Posted October 13, 2013 wykonania Anetki nie były złe i nawet nie złe były OKEJ. Bardzo mi się podoba wykonanie Storytime przez Floor. Przekonałam się do tej piosenki ^^ Nie mogę się doczekać tego dvd, chyba zakupię, tylko ciekawe, ile będzie kosztować : D Chcę więcej takich przedpremierowych filmików, bo nie mogę tyle czekać :c Share this post Link to post Share on other sites
NightwishAnka 480 Posted October 16, 2013 Storytime ♥ 2 Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted October 16, 2013 Widziałem i sama magia ♥ Share this post Link to post Share on other sites