Milla 2534 Posted February 26, 2016 Rany, znowu zadanie z gatunku tych, przy których człowiek spędza dwadzieścia tysięcy lat na przekopywaniu całej tej muzyki, co człowiekowi do łba przyszła, a potem musi mierzyć się z potwornym dylematem, co tu wybrać, no co tu wybrać… [video=youtube] …To może pójdę jednak w trip hop nasz ojczysty, tak, jak chciałam na samym początku mojego przekopywania? Urozmaicam Ci pulę piosenek, prostreecie. Doceń. Share this post Link to post Share on other sites
hietAla 1514 Posted February 26, 2016 [video=youtube] Share this post Link to post Share on other sites
prostreet94 259 Posted February 27, 2016 Wyróżnieni: Arrow - Chylińska to była królowa; jej krzyki, piski tudzież recytacje i nie do końca czysty głos przemawiają do mojego gustu muzycznego. Bardzo lubię takie klimaty. Adrian - Wiesz, że mam ten konkretny utwór w swojej playliście? Wrzucałeś go gdzieś, kiedyś już na forum? Jestem niemal pewny, że zapożyczyłem go od was, ale mogę się mylić :) Utwór bardzo dobry, choć nie wiem czemu, ale traktuję go jako mieszanka Bon Joviego z Sabatonem (czy wy też słyszycie tak troszkę tam 'Livin on a prayer'?) Milla - Chciałem coś 'mega polskiego' (wiem, nie istnieje takie sformułowanie - albo coś jest polskie, albo nie - chociaż może być 'przesadnie polskie'), a tu dostaję od ciebie - owszem dobry kawałek (podoba mi się i wędruję do mojej playlisty) ale bez polskiego - naszego ojczystego tekstu. Dzięki tobie zacząłem słuchać twórczość Mika'i i teraz kolej na przyjrzenie się zespołowi 'Digit all Love'. Chyba, muszę częściej przyglądać się utworom, które wrzucasz na forum (a tak w ogóle, jak masz na imię?) ;) Wygrałaby Milla - blisko było. Laur zwycięstwa otrzymuje Lawenda, za Maanam, którego nie wrzuciłaś (bardzo lubię ten zespół) i głównie za Izabelę Trojanowską. Najlepsza propozycja (kocham polskie kobiece wokale). Lawenda - kolej na ciebie :) 2 Share this post Link to post Share on other sites
Lawenda 457 Posted February 28, 2016 Och, dzięki! To moje pierwsze zwycięstwo w tym wątku ;) Dobrze, proszę o utwór typu metal/rock (ale bardziej ten pierwszy :P) z motywem bicia dzwonów, choć każdy inny dźwięk (choćby tykanie zegara), nadający niesamowitego klimatu utworowi, będzie mile widziany :) W skrócie - dajcie mi mocną piosenkę o nieco tajemniczej atmosferze, z różnymi wkomponowanymi dźwiękami. Czekam na propozycje ;) Share this post Link to post Share on other sites
prostreet94 259 Posted February 28, 2016 Pierwsza myśl :) [video=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=tkw4jhDE1eQ 1 Share this post Link to post Share on other sites
98wercia 457 Posted February 28, 2016 [video=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=bg92QpjRcJk 2 Share this post Link to post Share on other sites
Sami 3171 Posted February 28, 2016 [video=youtube] 1 Share this post Link to post Share on other sites
Freyja 228 Posted February 29, 2016 Dobra, nie bedę się dłużej zastanawiać, niech więc będzie tak: [video=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=hqf0p2r3plE Z atmosferą poszłam na całość, jeśli nie odpowiada ten rodzaj muzyki - trudno. Potraktuj jako ciekawostkę. ;) Share this post Link to post Share on other sites
40i4 33 Posted February 29, 2016 [video=youtube] Dzwony i inne odgłosy tylko w intro, ale to klasyk w temacie :) Share this post Link to post Share on other sites
Lawenda 457 Posted March 1, 2016 Ok, myślę, że teraz wydam decydujący głos. Wygrywa 98wercia za wrzucenie mojego jednego z najbardziej ukochanych utworów Metallici ;) Jednakże wszystkich propozycje mi się podobały i naprawdę długo się zastanawiałam nad właściwym wyborem. Wahałam się pomiędzy wyborem Freyi i prostreet24 z 98wercią najdłużej. W końcu jednakże zdecydowałam się oddać laur zwycięstwa tobie, 98werciu ;) Zapodawaj ;) 1 Share this post Link to post Share on other sites
98wercia 457 Posted March 1, 2016 Dziękuję :3 Ja poproszę wasz ulubiony utwór filmowy. Gatunek dowolny ;) Share this post Link to post Share on other sites
Izzy 699 Posted March 1, 2016 [video=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=zBw8vUdtH2A 2 Share this post Link to post Share on other sites
Milla 2534 Posted March 1, 2016 Dzięki tobie zacząłem słuchać twórczość Mika'i i teraz kolej na przyjrzenie się zespołowi 'Digit all Love'. Chyba' date=' muszę częściej przyglądać się utworom, które wrzucasz na forum (a tak w ogóle, jak masz na imię?) ;)[/quote'] O tak, trzeba słuchać tego, czego słucham ja :3 Jestem Emi, albo Emilka, ale wolę być Emi. Btw, Digit All Love śpiewają też po polsku :) [video=youtube] Miło odpowiedziałam prostreetowi, wysłałam fajną piosenkę Werci, to teraz czas na łyżkę dziegciu. Kiedyś, dawno, w marcu 2014, padł z mojej strony taki krótki apel: Rany, ludzie, przestańcie pisać "Indici", "Epici" i "Metallici", bo takiego zapisu nie idzie czytać inaczej niż z miękkim polskim "ci" na końcu ;_; IndiKI ;_; I ja ten apel, kurka blaszka, ponawiam. Mnie to boli. Oczy bolą. Istnienie, zmysł językowy, wszystko boli. METALLICIA. Przeczytajcie, jak to brzmi. Metalliciastko. Nobłagam ;-; 4 Share this post Link to post Share on other sites
Arrow 434 Posted March 2, 2016 [video=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=i5Kwf_nNmGI Share this post Link to post Share on other sites
prostreet94 259 Posted March 2, 2016 Już wrzucałem w tym wątku ten utwór, ale jest on moim ulubionym filmowym kawałkiem, więc co poradzić - leci do was jeszcze raz ;) [video=youtube] 1 Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted March 2, 2016 Krótki utwór, ale pełen magii i uroku. :) [video=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=8Ro-vL4KLDY 2 Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted March 2, 2016 [video=youtube] ♥ :) Share this post Link to post Share on other sites
98wercia 457 Posted March 5, 2016 Nie będę specjalnie się rozpisywać ;) tym razem wygrywa Izzy! Twoja kolej ;) Share this post Link to post Share on other sites
Izzy 699 Posted March 7, 2016 To ja poproszę o jakiś folk rock. Coś w stylu Blackmore's Night. Share this post Link to post Share on other sites
prostreet94 259 Posted March 11, 2016 [video=youtube] Share this post Link to post Share on other sites