NightwishAnka 480 Posted November 26, 2013 Smocze Kości :) WIKINGOWIE ♥ Share this post Link to post Share on other sites
Guest Morderczyni Posted November 26, 2013 Skończyłam czytać Kapuścińskiego. Zaczęłam Gombrowicza i "Szekspira współczesnego". Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 38 Posted November 26, 2013 Obecnie J.Piekara - Necrosis Przebudzenie, przed nim 50 Twarzy G., a wcześniej cały cykl J.Piekary o Inkwizytorze ;) Share this post Link to post Share on other sites
Izzy 699 Posted November 26, 2013 Necrosis to genialna książka, przeczytałem ją już kilka razy. Coś czuję, że w wolnej chwili znowu muszę do niej zajrzeć. A Inkwizytora też mam za sobą i nie mogę się doczekać kolejnej części. Mam nadzieje, że będzie równie dobra co poprzednie. No i skończyłem czytać Mistrza i Małgorzate. Wspaniała książka i jeśli ktoś jeszcze nie czytał to powinien jak najszybciej to nadrobić. Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 38 Posted November 26, 2013 Jeszcze Kossakowska pisze fajnie ;) też przeczytana w większości. A że na dniach imieniny to zapowiada się kilka nowych pozycji do czytania między innymi "Wypychasz zwierząt" - Grzędowicza :D Share this post Link to post Share on other sites
Jillian 347 Posted November 27, 2013 Marne tempo czytania mam ostatnio. W tym tygodniu przeczytałam aż 30 stron "Wielkiego marszu". Jestem mistrzem po prostu. NIE MAM CZASUUUU ;((( A jeszcze tyle książek w kolejce... Share this post Link to post Share on other sites
Guest Morderczyni Posted November 27, 2013 NIE MAM CZASUUUU ;((( A jeszcze tyle książek w kolejce... Skąd ja to znam... Kiedyś (jeszcze kilka miesięcy temu) potrafiłam przeczytać 4-6 książek tygodniowo, a jak wpadłam w wielki ciąg bibliofilski, to nawet około 15 w ciągu 2 tygodni. A teraz? Jeśli 3 uda mi się skończyć, to jestem zadowolona. Dziś dostałam kolejne 6 książek historycznych od mojej nauczycielki łaciny, które muszę przeczytać w ciągu najbliższych kilku tygodni. Stosik na półce się powiększa. Share this post Link to post Share on other sites
PaulaEija 1628 Posted November 27, 2013 A ja męczę Folwark Zwierzęcy. Nawet ciekawe, ale zaczęłam to czytać, jak miałam gorączkę i nic do mnie nie docierało, a teraz jakoś mi się nie chce. Tak, wiem, że to jest cieniutkie. Dobra, idę czytać. Dobranoc. :> Share this post Link to post Share on other sites
Nightfall 809 Posted November 27, 2013 Sezon Burz :) Share this post Link to post Share on other sites
Invidia 621 Posted November 27, 2013 Nie mam pomysłu :c Share this post Link to post Share on other sites
Milla 2534 Posted November 27, 2013 Sezon Burz :) Zrecenzuj, jak skończysz, bo nie wiem, czy wyłudzać od rodziców na święta :) Ja się chyba wezmę za "Kamienie na szaniec". A biedny "Mistrz i Małgorzata" leży taki nieskończony...i czeka... :< Ale... z Kamieniami uporam się szybko. Chyba, że będzie bardzo nudne. Albo może jednak nie recenzuj, właśnie przeczytałam Maćkowy post w książkach fantasy :-D Zresztą, zrób jak tam sobie chcesz... To była tylko taka luźna prośba :P Share this post Link to post Share on other sites
Maciek 1188 Posted November 27, 2013 Jeszcze apropos Sezonu Burz to nie spoilerując nic fabuły dodam, że w książce jest i Geralt i Jaskier a nawet pojawia się Yennefer :D Share this post Link to post Share on other sites
Nightfall 809 Posted November 28, 2013 Jest mnóstwo recenzji w internecie, a każdy musi już sobie ocenić sam :) Share this post Link to post Share on other sites
Jillian 347 Posted November 28, 2013 Sezon Burz :) Zrecenzuj, jak skończysz, bo nie wiem, czy wyłudzać od rodziców na święta :) Ja się chyba wezmę za "Kamienie na szaniec". A biedny "Mistrz i Małgorzata" leży taki nieskończony...i czeka... :< Ale... z Kamieniami uporam się szybko. Chyba, że będzie bardzo nudne. Albo może jednak nie recenzuj, właśnie przeczytałam Maćkowy post w książkach fantasy :-D Zresztą, zrób jak tam sobie chcesz... To była tylko taka luźna prośba :P Mój brat zażyczył sobie "Sezon Burz" na święta. Nie wiem jak to zrobię z moim brakiem czasu na cokolwiek, ale mam zamiar mu niedługo już kupić i przeczytać przed nim, a potem mu złośliwie spoilerować xDDDD Share this post Link to post Share on other sites
Milla 2534 Posted November 28, 2013 Maciek: Yeeeeennaaaa :3 Ona jest fajna :3 Cóż za niecny plan, Jill ;> Share this post Link to post Share on other sites
Jillian 347 Posted November 28, 2013 Cóż za niecny plan, Jill ;> Wieeeeeeeeeeeeeeeeeeem :D Share this post Link to post Share on other sites
Guest Morderczyni Posted December 2, 2013 Jerzy Pilch, "Trup ze złożonymi skrzydłami". Z tyłu okładki jest napis: Jerzy Pilch, "Sobowtór zięcia Tołstoja". Takie wydanie. Share this post Link to post Share on other sites
Nymphetamine 958 Posted December 3, 2013 Nie wiecie, czy gdzieś w bibliotece publicznej w Krk można wypożyczyć 'Papierowe Miasta' Johna Greena? Share this post Link to post Share on other sites
Maciek 1188 Posted December 3, 2013 Aż Ci specjalnie sprawdziłem w katalogach krakowskich bibliotek na czele z Wojewódzką ale nigdzie nie było. 1 Share this post Link to post Share on other sites
Nymphetamine 958 Posted December 3, 2013 Jej, dziękuję ; ) No to trudno, trzeba kupić. Share this post Link to post Share on other sites
Invidia 621 Posted December 4, 2013 Ja się przymierzam do "Dzienników gwiazdowych", ale też w żadnej bibliotece nie mogę znaleźć. Mnie też czeka wyprawa do księgarni. Share this post Link to post Share on other sites
Milla 2534 Posted December 4, 2013 Pożyczyłam z miejscowej bilbioteki "Igrzyska śmierci", to lektura do rejonówki z polskiego :) (Motyw przewodni konkursu: młodość i bunt.) Share this post Link to post Share on other sites
Dave 363 Posted December 4, 2013 Ostatnią sagą jaką czytałem było "Jutro" :) Share this post Link to post Share on other sites
NightwishAnka 480 Posted December 5, 2013 Starcie Królów :P Share this post Link to post Share on other sites
Guest Morderczyni Posted December 6, 2013 Pożyczyłam z miejscowej bilbioteki "Igrzyska śmierci", to lektura do rejonówki z polskiego :) (Motyw przewodni konkursu: młodość i bunt.) Lektura do olimpiady polonistycznej?! Co też się dzieje w tej szkole. Ostatnią sagą jaką czytałem było "Jutro" :) Serią lub cyklem. Jakże mnie irytuje mylenie "sagi" z "seriami" bądź "cyklami"! Podobało ci się? Przeczytałam (chyba w zeszłym roku, ale mogę się mylić) i wyrobiłam sobie bardzo negaywną opinię. Share this post Link to post Share on other sites