PaulaEija 1628 Posted August 4, 2014 Tervetuloa! :) Baw się u nas dobrze. ;) Share this post Link to post Share on other sites
98wercia 457 Posted August 4, 2014 Hej Klaudia. Obyś została jak najdłużej z nami ! Share this post Link to post Share on other sites
Kuolema666 518 Posted August 4, 2014 Nie jestem tu nawet godzinę, a już wiem że długo nie odejdę. :3 4 Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted August 4, 2014 Witaj Klaudio. :) Baw się dobrze w Najtłiszowej krainie. :) Share this post Link to post Share on other sites
Guest Morderczyni Posted August 4, 2014 Cześć, Klaudio i inne niewitane istotki. Ktoś z was jest dobry z ortografii? Share this post Link to post Share on other sites
Taiteilija 2754 Posted August 4, 2014 Terve, Kuolema! (jakkolwiek makabrycznie by to nie brzmiało!) :D Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted August 4, 2014 Jeszcze tylko niech się zarejestruje "Tekee" i będziemy mieli trio: Kuolema, Tekee i Taiteilija. ;) 2 Share this post Link to post Share on other sites
Lucyfetka 829 Posted August 4, 2014 Cześć Kuolema, miło cię poznać. :) Widzę, że masz podobne zainteresowania do mnie, choć też tu nie dawno przyszłam ;) Share this post Link to post Share on other sites
Milla 2534 Posted August 5, 2014 Witaj w wariatkowie, Klaudio o trupim nicku :3 Baw się dobrze :) Lubię Twoje profilowe :happy: Share this post Link to post Share on other sites
Kuolema666 518 Posted August 5, 2014 Nick jest trupi, ale pasuje bardzo do mojej osoby. :3 Wymyślił go mój były. :) Uzasadnił ten wybór słowami "Idealnie odzwierciedla to twoją osobowość i wygląd." i jakoś tak zostało. :3 Share this post Link to post Share on other sites
Rose 12 Posted August 5, 2014 Cześć!! Mam na imię Asia i chodze do gimnazjum. Z Nightwishem spotkałm sie kiedy jeszcze byłam dzieckiem ale miłość pojawiła sie pod koniec podstawówki (kiedy przpadkiem trafiłam na "End of all hope"). Moim ulubionym utworem jest "Romanticide". Na Dream Emporium trafiłam kiedy szukałam info. o zespole I przyznam, że często śledziłam nightwisowe newsy na forum :) Co do zainteresowań to chyba tylko muzyka - rock, metal (nie lubie bardzo "ciężkiego"), i muzyka klasyczna (skończyłam szkołę muzyczną). Myślę że będę często odwiedzała forum i mam nadzieję, że poznam tu dużo miłych ludzi :D 4 Share this post Link to post Share on other sites
Kuolema666 518 Posted August 5, 2014 Witaj Asia :3 Widzę że nie tylko ja nowa, mam nadzieje że zostaniesz jak najdłużej. Bo ja się nigdzie nie wybieram. :3 Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted August 5, 2014 Witaj Rose:) Jakie zespoły oprócz NW goszczą w Twoich głośnikach? Napisz nam o swoim wykształceniu muzycznym? Share this post Link to post Share on other sites
Taiteilija 2754 Posted August 5, 2014 Hyvää päivää, Rose! A mnie ciekawi, jakiej konkretnie muzyki klasycznej słuchasz? Sama bardzo lubię Beethovena, Mozarta, Griega, Vivaldiego, Paganiniego... Jakich kompozytorów preferujesz? :) Share this post Link to post Share on other sites
Kuolema666 518 Posted August 5, 2014 Co do szkoły muzyczne kształciłaś się jak w zwykłe dziennej szkole, czy może popołudniowej? Bo ja kończyłam normalnie zwykła szkołę i szkołę muzyczną. :3 Jestem ciekawa jak było u ciebie. Share this post Link to post Share on other sites
Rose 12 Posted August 5, 2014 Inne zespoły, np.: Epica, Within Temptation, Tarot, Avantasia, Korpiklanii, Black Sabbath... Co do wykształcenia muzycznego to nic wielkiego, tylko PSM pierwszego stopnia w klasie fletu (6 lat na flecie + 2 na fortepianie). Zajęcia teoretyczne zobowiązują do zaznajomienia się z muzyką klasyczną. Ja chodziłam normalnie do podstawówki, a po południu do szkoły muzycznej. Trochę żałuję że nie poszłam dale Kompozytorzy muzyki klasycznej: Beethoven, Haydn, Mozart, Verdi i Ravel. 1 Share this post Link to post Share on other sites
98wercia 457 Posted August 5, 2014 No. Coraz więcej osób tu przybywa. To dobrze. Bądź u nas jak najdłużej. Powoli wraca mi nadzieja na współczesną młodzież :) (zapomniałabym) Witaj u nas Rose i baw się tu dobrze z nami ! :) Share this post Link to post Share on other sites
Kuolema666 518 Posted August 5, 2014 Gusta prawie taki sam jak mój, więc miło. :3 Co do szkoły muzycznej to witaj w klubie też bardzo żałuje tego że razem z pójściem do gimnazjum, przestałam chodzić do szkoły muzycznej. Też ćwiczyłam flet i fortepian, i muszę przyznać że na fortepianie umiem dużo więcej mimo że uczyłam się krócej. :3 A śpiew? Ja akurat sobie szlifowałam go też. :3 A tak w ogóle to widzę że nie tylko ja tu taka młoda. Miło :3 Czyli jednak normalna młodzież jeszcze istnieje. :3 Share this post Link to post Share on other sites
Rose 12 Posted August 5, 2014 Za to ja na pianinie kompletnie nic :/ jak bym musiała to bym się nauczyła, a tak to nie za bardzo. Ze śpiewem u mnie jest średnio, bo nie mam ładnej barwy, ale przynajmniej nie fałszuje :p Share this post Link to post Share on other sites
Kuolema666 518 Posted August 5, 2014 Ja trzaskam wszystkim moim sopranem dramatycznym. :3 Sama uważam że strasznie wyję więc raczej się już nie zajmuję śpiewem. :3 Chyba że czasami growl do ekranu zrobię. :3 Share this post Link to post Share on other sites
Rose 12 Posted August 5, 2014 Też śpiewam sopranem :D przynajmniej w teorii, ale growlować nie umiem, chciałam się nauczyć, ale nie mam pojęcia jak. Do tego chyba trzeba mieć jakiś dar. Widze, że znalazła się osoba, z którą mam wspólny temat (poza Nightwishem oczywiście ) :) 1 Share this post Link to post Share on other sites
Kuolema666 518 Posted August 5, 2014 Też się cieszę. :3 Co do growlu może nie talent, ale bardzo dużo chęci. Wymaga to masy czasu, ja za pierwszym razem zaśpiewałam gardłem zamiast przeponą i już do końca życia będę pamiętać że nie wolno tego robić. xD I muszę przyznać się że mam trochę predyspozycji bo mój wspaniały głos jest niski kiedy mówię, a kiedy śpiewam bije rekordy bo w sumie słuchać coś jak by po prostu był męski. xD Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted August 5, 2014 Witaj Rose. :) Baw się dobrze w Najtłiszowej krainie. :) Twój nick kojarzy mi się z Titanikiem. :) Share this post Link to post Share on other sites
Guest Morderczyni Posted August 5, 2014 Cześć, Rose. Twój nick pochodzi od imienia czy od rośliny? Share this post Link to post Share on other sites