Sahara 159 Posted December 4, 2012 Witam, witam! Na imię mi Dominika, ale w internecie posługuję się swoim pseudonimem - Darelajn Calderone. Mam 16 lat - uczęszczam do I klasy LO, profil matematyczno-informatyczny. Interesuję się muzyką, fotografią, grafiką komputerową oraz geografią. Ogólnie rzecz biorąc jestem wielką fanką Lady GaGi aczkolwiek od tegorocznych wakacji, wysokie drugie miejsce zajmuje Nightwish :D Moimi ulubionymi piosenkami Nightwish są (bardziej preferuję piosenki z Anette, a więc z płyt Dark Passion Play & Imaginaerum): * Sahara (stąd też nick) * Eva * Storytime * Bye Bye Beautiful * Wish I Had An Angel (jedyna ulubiona z Tarją :P) Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted December 4, 2012 Hej Sahara, wielu z nas kiedyś "odnajduje" Nightwish i to jest jedna z najpiękniejszych sytuacji w życiu:) Pisz o NW, pisz o Lady Gaga, o wszystkim o czym chcesz z nami podyskutować. Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted December 4, 2012 Witaj, Dominiko! :) Moja kuzynka z Francji również jest wielką fanką Lady Gagi (ostatnio niewiele słychać na temat jej twórczości - przerwa?) Widzę, że podobnie jak ja interesujesz się grafiką. Ciekaw jestem Twoich prac. :) Share this post Link to post Share on other sites
margoQ 88 Posted December 4, 2012 Witaj:) Od razu zaznaczę (nie wiem po co :P) że organicznie nie trawię LG, niemniej nie jest to czynnik dyskwalifikujący :P Share this post Link to post Share on other sites
Imaginaerum 1 Posted December 6, 2012 W tym miejscu chciałabym wszystkich powitać - mam nadzieję, że samo "witam" wystarczy. Imię, wiek, lokalizacja i jakiekolwiek inne osobiste informacje niech pozostaną zagadką i tajemnicą dla wszystkich. NW poznałam poprzez znajomą - ustawicznie posyłała mi linki do różnych utworów zespołu, które słuchałam "przez grzeczność", do czasu, gdy sama poczułam słabość do ów zespołu. Dla jasności - Nightwish należy do jedynych mocniejszych brzmień wokół których się obracam, aczkolwiek normalnie preferuję takie gatunki jak: rock/rock alternatywny (Nickelback, Placebo, Muse, AC/DC, Myslovitz., Coma, Kings of Leon, Coldplay...), indie-rock (Florence + The Machine, Editors, Metric, The Bravery, Snow Patrol...), czy też muzyka filmowa (Hans Zimmer, Steve Jablonsky, Carter Burwell, James Horner, Howard Shore + Two Steps from Hell). Zainteresowania? Spanie, wyczynowa gra w bierki, analizowanie rozmieszczenia plam na Księżycu, a także muzyka. I to by było na tyle z mojej strony. Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted December 7, 2012 Witaj zagadkowa Imaginaerum. Powiadasz, że znajoma podsyła Ci linki NW, zapraszamy więc i znajomą. A Tobie życzę miłej przygody z nami na forum NW:) Share this post Link to post Share on other sites
margoQ 88 Posted December 7, 2012 Ok, witaj... Z tym rozmieszczeniem plam możesz mieć problem z przyczyn technicznych, albowiem może być nieco utrudnione poznanie całościowe, niemniej owocnej pracy :P Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted December 7, 2012 Ja również witam, [tu_wstaw_imię]! :D Mam nadzieję, że miło spędzisz tutaj czas :) Share this post Link to post Share on other sites
Maggie 338 Posted December 7, 2012 Witam, Nazywam się Magda, wiek wolę pominąć, oczywiście uwielbiam Nightwish. Zespół poznałam jakieś 3 lata temu, a zagorzałą fanką jestem od jakiś 2 lat. Byłam tylko na jednym koncercie, na ubiegłorocznych Ursynaliach. Co się tyczy mojej osoby to interesuje mnie muzyka, nie dzielę tego na gatunki, bo na mojej topliście można znaleźć Adele jak i Black Sabbath. Poza tym lubię czytać książki... Mam nadzieję, że miło spędzę tu czas. Share this post Link to post Share on other sites
Sahara 159 Posted December 7, 2012 Witaj, Magdo! ;) Jakie wrażenia po koncercie? :D Share this post Link to post Share on other sites
Maggie 338 Posted December 7, 2012 Jakie wrażenia po koncercie? :D Było naprawdę fajnie, stałam sobie w 2 rzędzie, więc całkiem niezły widok ;) . Bardzo cieszę się, że poszłam, już nigdy Anette z Nightwish nie zobaczę... Niestety strasznie krótko grali, ale i tak nie ma co narzekać, jak się zobaczy ich na żywo to już można umierać :D . Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted December 7, 2012 Witaj Magdo! :) Miło nam Cię gościć w naszych skromnych, nightwishowych progach! Mam nadzieję' date=' że miło spędzę tu czas. [/quote'] Nie ma sprawy. :) Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted December 7, 2012 Witaj Magdo. Powiadasz, że zaliczyłaś Ursynalia. To obie tam byłyśmy i wiemy jak bardzo doskonała jest magia NW na żywo:) Share this post Link to post Share on other sites
margoQ 88 Posted December 7, 2012 Witaj Magdo, że powtórzę przedmówców :P Share this post Link to post Share on other sites
xhonek 26 Posted December 9, 2012 SIEEMA! Tak sobie pomyślałem, że wpadnę! No i jestem :) Witajcie - zowię się Kuba, mam 18 lat i pochodzę z takiej małej wioski koło małego miasta gdzieś przy środkowym odcinku Wisły. Niektórym osobom już dałem się poznać - więc nie chce mi się pisać. Ogólnie nie lubię o sobie pisać. Bo jeśli już to piszę jak potłuczony. O - WŁAŚNIE TERAZ! Dobra - wszystko wyjdzie w praniu. Więc - miło mi tu z wami być! Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted December 9, 2012 Ja również się cieszę xhonek, to już mamy kilka wspólnych miejsc do pogaduszek o NW. Witam Cię z radością:) Share this post Link to post Share on other sites
xhonek 26 Posted December 9, 2012 Mi też jest miło :) Masz mega avatar! ten kot jest genialny! Chcę go ♥ Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted December 9, 2012 Cześć Kuba, znamy się? :D Tak już całkiem serio - miło mi powitać Cię tutaj. :) Pisanie o sobie jest dość trudne, przynajmniej dla mnie, ale i tak większość poznaje ludzi po wypowiedziach w innych wątkach. ;) Edit: Skąd niektórzy mają takie fajne sygnaturki z last.fm!? Share this post Link to post Share on other sites
xhonek 26 Posted December 9, 2012 A to na takim jednym forum się stały baardzo modne - podrzucam linka do tego czegoś! http://lastlabs.pl/musicbars.php Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted December 9, 2012 xhonek w moim awatarze jest mój kotek- nie oddam;) Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted December 9, 2012 Kotka może nie, ale możesz porozlewać wina. :) Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted December 9, 2012 Jedno winko dla wszystkich, to wyjdzie po kropelce? Trzeba zrobić zrzutkę i zamówić, a to na najbliższym zlocie;) Share this post Link to post Share on other sites
Maggie 338 Posted December 9, 2012 Witaj Kubo . A wino to dobry pomysł :D . Share this post Link to post Share on other sites
Umentho 13 Posted December 9, 2012 Witam nowych userów. @Maggie w jakiej literaturze gustujesz? Ulubione tytuły? Share this post Link to post Share on other sites