Guest Morderczyni Posted July 16, 2013 Na 28 osób znam tylko jedną (a ma dojść jeszcze jedna osoba, bo łącznie w klasie ma być 30 osób chyba). Jest to moja przyjaciółka, która chodziła tam do gimnazjum, więc ponad połowę osób w tej klasie zna :D Trochę się boję, ale zobaczymy jak to będzie. W innych klasach jest sporo osób, które znam z gimnazjum, więc może nie będzie tak źle :) Moja klasa to zbieranka ludzi z całego województwa. Połowa mieszka poza Białymstokiem. Niewiele osób sie znało. Przez pierwsze kilka dni poznawaliśmy się, głównie gadając o innych liceach i wymieniając zaszłyszane plotki o nauczycielach nas uczących. Spokojnie. Nie będzie źle. Szybko się zgracie i będziecie planować ucieczki z przysposobienia obronnego. Profil. Moja przyjaciółka uczy się na ogólnym. W pierwszej klasie wszystko podstawa, w drugiej klasa miała możliwość wyboru rozszerzenia. Wybrali biologię. Moja siostra (profil medyczny) porównywała z nią przerobiony materiał. Medycy byli znacznie dalej. Ja w moim liceum jestem jedyną osobą z mojej miejscowości (w calutkim liceum :) ). I szczerze powiedziawszy, tak jest nawet lepiej :) Nic się za Tobą z gimnazjum nie ciągnie w liceum :) I niby te dwa miesiące różnicy, ale ludzie w liceum są o wiele bardziej dojrzali niż gimnazjaliści :) Na prawie 340 osób w moim liceum z mojego rocznika z mojej gminy są dwie - ja i moja siostra. Ile w innych rocznikach, nie wiem. Zgadzam się, jest lepiej. Z tą dojrzałością też sie zgadzam. Nawet o książkach jest z kim pogadać. W gimnazjum miałam tylko przyjaciółkę. Share this post Link to post Share on other sites
Selvish 16 Posted July 16, 2013 Hello, Z tej strony Sylwia spod pięknego miasta Łodzi. :) Lat 27 i aktualnie próbuję kończyć studia i pracuję zawodowo, więc częściowo szkolne lata są już za mną. ;) Uwielbiam kawał dobrego mocnego grania, aczkolwiek nie zamykam się w konkretnych gatunkach. Ponadto jestem serialowym maniakiem, horrorowym entuzjastą i połowicznym czytaczem książek gdy w końcu odkleję się od netu i gier np. :P No i potargać się po koncertach albo po naszej pięknej Polsce też lubię. ;) Co do NW to jest to mój drugi ukochany zespół zaraz po Kornie. I jak dla mnie połączenie cudnej symfonii klasycznych dźwięków ze zgrzytem metalu jest wręcz idealne. :) A od kiedy słucham? Szczerze pisząc odkąd pamiętam. ;) I jak na razie tyle ode mię. 1 Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted July 16, 2013 Witaj Sylwia, cieszę się, że zdecydowałaś się do nas dołączyć :) Mam nadzieję, że ci się tu spodoba i zostaniesz z nami :) Czuj się jak w domu :P Share this post Link to post Share on other sites
Invidia 621 Posted July 16, 2013 Ojej, nie ma mnie jeden wieczór i mam dwie osoby do nadrobienia. Hejoo :) Share this post Link to post Share on other sites
Sølvi 237 Posted July 17, 2013 Z tej strony Sylwia spod pięknego miasta Łodzi. Witam imienniczkę :> Baw się dobrze ;) Share this post Link to post Share on other sites
Guest Morderczyni Posted July 17, 2013 Hej, Sylwia. Share this post Link to post Share on other sites
Maggie 338 Posted July 17, 2013 Cześć :D. Miłego spędzania czasu na forum :). Share this post Link to post Share on other sites
Guest Simo Posted July 17, 2013 Czeeeść Sylwiaaa :happy: Jesteś w wieku mojego... znajomego... z Łodzi ^_^ Może jeszcze w wakacje uda mi się odwiedzić to miasto, jeśli tak, to dam znać, miło będzie pogadać o wszystkim i o niczym z kolejną osobą z forum :happy: Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted July 17, 2013 Witaj Sylwia. Życzę miłego pobytu na forum:) Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted July 17, 2013 Witaj Sylwia :) widzę po awatarze że słuchasz jak ja KoRna ale moim pierwszym miejscem jest Nightwish i Tarja :) Powiedz co jeszcze Lubisz jakie filmy ? książki? lubisz Tolkiena i Władce Pierścieni? :)) Share this post Link to post Share on other sites
Grafini 22 Posted July 17, 2013 Cześć Sylwia :D Miłej zabawy na forum :D Share this post Link to post Share on other sites
PaulaEija 1628 Posted July 17, 2013 Tervetuloa, Sylwia. (Chyba mam jakieś skrzywienie już z tym fińskim). Witaj. ;) A z czego piszesz pracę, jeśli można wiedzieć? :) Share this post Link to post Share on other sites
Selvish 16 Posted July 17, 2013 Helloł, helloł all. :D Dziękówka za tak miłe i intensywne przywitanie. Fajnie. ;) I spróbuję ogarnąć wszystko po kolei: @TheEscapist: O, proszę jaki świat mały, nie zdziwiłabym się gdybym tego Twojego kolegę znała bo świat, a szczególnie Łódź jest mała, wnioskując z moich doświadczeń. ;) I spoko, czemu nie bardzo chętnie się ustawię na pogaduchy o wszystkim jak i o niczym kiedyś tam. ;) @nightwishmaster666: Ano, ano. NW i Korn zdecydowanie są moimi favorites. ;) A co do filmów i książek to... hmm... no sporo tego by się nazbierało w moim życiu tego co obejrzałam. Musiałabym spojrzeć w swój dysk zewnętrzny żeby dokładnie przekazać co do tej pory obejrzałam. Bo gatunkowo jest bardzo różnie. ;) Owszem, lubię LOTR'a i film i książki. W zasadzie film należy do kanonu moich ulubionych i gdy tylko nadarza się okazja (zazwyczaj jakieś święta ;) ) to sobie go zapuszczam. Zaś co do książek stricte to sprawa ma się podobnie jak z filmami, gatunkowo jest bardzo różnie. Ostatnio przeczytałam Wszystko za życie, Krakauer'a, teraz męczę Ciemniejszą strone Grey'a E.L. James a w międzyczasie jestem w połowie Zamku z piasku, który runął, Larssona'a. Ach i jeszcze O królu Arturze... Cuttlera, bodajże. Także było i jest tego trochę. ;) @PaulaEija: Moja praca "magazynierska" jest w totalnym proszku, bo jak na razie jest w wersji koncepcji badawczej nr nie wiem ile bo słabo się dogaduję z promotor, ale co zrobić. ;) Generalnie piszę (będę pisać) nt. Aktywności amatorskiej młodzieży. Zobaczymy jak bardzo odkrywczo podejdę do kwestii, heh. ;) 1 Share this post Link to post Share on other sites
Guest Simo Posted July 17, 2013 @TheEscapist: O, proszę jaki świat mały, nie zdziwiłabym się gdybym tego Twojego kolegę znała bo świat, a szczególnie Łódź jest mała, wnioskując z moich doświadczeń. ;) I psoko, czemu nie bardzo chętnie się ustawię na pogaduchy o wszystkim jak i o niczym kiedyś tam. ;) Znając moje szczęście, to mieszkasz z nim po sąsiedzku xD A co do "Zamku z piasku..." - świetna książka :) Przeczytałem całą trylogię w niecały tydzień :happy: Nawet w Sztokholmie odwiedziłem miejsca, gdzie toczyła się akcja książek :) Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted July 17, 2013 Helloł, helloł all. :D Dziękówka za tak miłe i intensywne przywitanie. Fajnie. ;) I spróbuję ogarnąć wszystko po kolei: @TheEscapist: O, proszę jaki świat mały, nie zdziwiłabym się gdybym tego Twojego kolegę znała bo świat, a szczególnie Łódź jest mała, wnioskując z moich doświadczeń. ;) I spoko, czemu nie bardzo chętnie się ustawię na pogaduchy o wszystkim jak i o niczym kiedyś tam. ;) @nightwishmaster666: Ano, ano. NW i Korn zdecydowanie są moimi favorites. ;) A co do filmów i książek to... hmm... no sporo tego by się nazbierało w moim życiu tego co obejrzałam. Musiałabym spojrzeć w swój dysk zewnętrzny żeby dokładnie przekazać co do tej pory obejrzałam. Bo gatunkowo jest bardzo różnie. ;) Owszem, lubię LOTR'a i film i książki. W zasadzie film należy do kanonu moich ulubionych i gdy tylko nadarza się okazja (zazwyczaj jakieś święta ;) ) to sobie go zapuszczam. Zaś co do książek stricte to sprawa ma się podobnie jak z filmami, gatunkowo jest bardzo różnie. Ostatnio przeczytałam Wszystko za życie, Krakauer'a, teraz męczę Ciemniejszą strone Grey'a E.L. James a w międzyczasie jestem w połowie Zamku z piasku, który runął, Larssona'a. Ach i jeszcze O królu Arturze... Cuttlera, bodajże. Także było i jest tego trochę. ;) @PaulaEija: Moja praca "magazynierska" jest w totalnym proszku, bo jak na razie jest w wersji koncepcji badawczej nr nie wiem ile bo słabo się dogaduję z promotor, ale co zrobić. ;) Generalnie piszę (będę pisać) nt. Aktywności amatorskiej młodzieży. Zobaczymy jak bardzo odkrywczo podejdę do kwestii, heh. ;) Dla mnie Nw Tarja KoRn i Marilyn Manson to całe życie a lubisz pape Mansona? ;) Share this post Link to post Share on other sites
NightwishAnka 480 Posted July 17, 2013 Martyna i Sylwia witajcie na forum :p Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted July 17, 2013 Witaj Sylwio :) Baw się dobrze! Share this post Link to post Share on other sites
My_Sin 2 Posted July 17, 2013 Eloooo :D jestem nowa :D Jak można zmienić zdjęcie profilowe? :D Share this post Link to post Share on other sites
NightwishAnka 480 Posted July 17, 2013 Wejdź w opcje ( na górze między nazwą profilu i listem ) później znajdź z boku funkcje zmień avatar Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted July 17, 2013 Witaj, Nowa. :D Widzę, że profilowe już zmienione. ;) Napiszesz nam coś więcej o sobie? ;) Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted July 17, 2013 Hej Nowa powiedz co lubisz :) i jak masz na imię ;) Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted July 17, 2013 Witaj :) mam nadzieję, że napiszesz kilka słów o sobie? Baw się dobrze! Share this post Link to post Share on other sites
Guest Simo Posted July 17, 2013 Czeeeść Nooowaaaa :happy: Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted July 17, 2013 Witaj My_Sin, klimatyzuj się i zasyp nas postami:) Share this post Link to post Share on other sites
Guest Morderczyni Posted July 17, 2013 Cześć, My_Sin. Czym się interesujesz? Share this post Link to post Share on other sites