beatag60 2263 Posted July 16, 2016 Hej Mariusz, no to już nie jesteś nowy tylko "nasz" ;) Mam nadzieję, że rozmowy na forum będą dla Ciebie miłym relaksem między codziennymi obowiązkami? 2003 to Twój start w twórczość NW- niezły staż:) A co do labradora- napisz coś więcej o nim a może fotka w wiadomym temacie? Pieski są fajne, wszystkie zwierzaczki są super! Share this post Link to post Share on other sites
Majava 26 Posted July 16, 2016 Witaj ;D Świat wiedzy wymiata :) Share this post Link to post Share on other sites
PaulaEija 1628 Posted July 19, 2016 Tervetuloa, Mariusz! ^^ Baw się dobrze i nie porzucaj przecinków, bo będzie im smutno! ;) 2 Share this post Link to post Share on other sites
Sami 3171 Posted September 14, 2016 Oficjalnie witam @Cassiopea na forum, albowiem podgląda nas już od jakiegoś czasu, a dopiero dzisiaj zdecydowała się zarejestrować. Była z nami na Czadzie, była ze mną w Havirovie, siedzi z nami w grupie DE na fejsie. Chciałaby kochać Nightwish całą sobą, ale nie może, bo zlatują z niej wszystkie Nightwishowe koszulki :D Polecam, żeby sama coś napisała, zanim powyciągam wszystkie dotyczące jej durnoty, które mam w kieszeni :D 2 Share this post Link to post Share on other sites
Cassiopea 80 Posted September 14, 2016 Jak się odgrażałam od czasów Czadu, że się tu pojawię, tak w końcu mogę się z Wami przywitać - właściwie, to po raz drugi, tym razem na forum. Grupowicze DE z twarzoksiążki być może pamiętają moją małą, muzykalną anegdotkę na powitanie ze świerszczem o imieniu Jukka w roli głównej :) Zaraz zaraz... Czyli właściwie po raz trzeci, bo część z Was widziałam na festiwalu, z tym, że nikt nie wiedział i nie zdążył się dowiedzieć, kto ja jestem :D Odsyłam do fotek, widziałam, że na paru mnie uchwyciliście - ja to ten mały przydupas Sami w okularkach. To ten, cześć wszystkim! :) Edit: uwierzcie, to synchro nie było aranżowane, napisałyśmy posty jednocześnie. To się zdarza, jakieś tajemne połączenie umysłów, hemoglobina, tubulina, rozumiecie... :D A z koszulkami to smutna prawda - czy jestem pierwszą osobą, która kupuje koszulki NW ze świadomością konieczności przeszycia ich pod swój rozmiar? Czasem myślę, że bliższe mi rozmiarowo od męskich S-ek, w których tonę są niemowlęce body z logiem NW :D 7 Share this post Link to post Share on other sites
Lawenda 457 Posted September 14, 2016 Witaj, Cassiopea! Fajny nick, mam miłe skojarzenia ;) Cieszę się, że do nas dołączyłaś. DE stoi otworem! :) Share this post Link to post Share on other sites
PaulaEija 1628 Posted September 14, 2016 Tervetuloa! Baw się u nas dobrze, "mały przydupasie Sami w okularkach"! :D (Zdechłam, rly xD). Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted September 15, 2016 Witaj Cassiopea! Jak po przeszyciu zostaną ci jakieś skrawki materiału z tych koszulek, to chętnie przygarnę do przedłużenia swoich xD może w końcu mogłabym nosić damskie rozmiary, które zazwyczaj kończą mi się gdzieś na brzuchu xD Baw się dobrze na forum ;) 2 Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted September 15, 2016 Cassiopea witam Cię oficjalnie jako pełnoprawną;) użytkowniczkę forum! Faktycznie zapamiętałam Cię jako "mały przydupas Sami w okularkach";), stałaś obok cichutko, skromniutko ale za to piszesz pięknie kolorowo, z wyobraźnią- zapraszam do wspólnej zabawy w rytmie Najtłiszka:) Share this post Link to post Share on other sites
Wishmaster 251 Posted September 15, 2016 Witaj, Cassiopea! :) Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted September 15, 2016 Hell-o Cassiopea! Witaj na forum i baw się dobrze! ;) Share this post Link to post Share on other sites
Pablito 1169 Posted September 15, 2016 Witaj Cassiopea na forum oficjalnie ,jeżeli masz okulary to wygląda na to że mam cię na moim selfie z Sami i Paulą ,cieszę się że oficjalnie się ujawniłaś miłego podróżowania po forumowej krainie i zapraszam Cię do moich działów na forum a szczególnie do mojej galerii w Fan Art 1 Share this post Link to post Share on other sites
anulka79 1426 Posted September 15, 2016 Czeeeeść, Cassiopea :)! Witaj w naszym nightwishowym świecie! Cieszę się, że dołączyłaś do DE! Miłego zwiedzania forum ! Czytaj, pisz i zostań z nami na długo..Nie martw się, bo masz Sami, a ona uszyje Ci wszystko wg rozmiaru i na pewno wyprodukuje fajną, nightwishową koszulkę własnego projektu ( because Sami very creative person is ;) ) Share this post Link to post Share on other sites
Ada28 368 Posted September 15, 2016 Witaj Cassiopea! Baw się dobrze na forum i nie przejmuj za dużymi koszulkami ;) Rozumiem Twój problem, bo sama regularnie tonę w zbyt dużych butach :P Małe stópki, choć piękne, są bardzo niepraktyczne. Za małe, żeby się dopasować do najmniejszego rozmiaru damskiego, i za duże, żeby się wcisnąć w największy rozmiar dziecięcy. Choć i tak prędzej znajdę dla siebie młodzieżowe trampki z logo Hanny Montany/Krainy Lodu itp. niż kobiece sandałki. Małe damskie rozmiary są, ale z obcasem. A ja z obcasów najbardziej kocham glany, do których jestem zmuszona zakładać po dwie skarpetki, bo buciory mi kłapią :P Byłam na Czadzie, ale Cię nie pamiętam :/ Muszę to nadrobić ;) Share this post Link to post Share on other sites
Cassiopea 80 Posted September 15, 2016 Ojejejejej, takiej oszałamiającej fali ciepłych powitań się nie spodziewałam ♥ Lawenda, PaulaEija, Evi, Wishmaster, Adrian, Pablito, anulka79 i Ada28 - dziękuję, jesteście kochani :) To, że zostanę na dłużej, jest pewne - już czuję, że pozytywność bijąca od Waszych postów, bogactwo forumowych treści i możliwość współuczestnictwa w tworzeniu Polskiego fandomu NW to coś, czego będę w stanie sobie tak łatwo odmówić :) @Lawenda - nick nieprzypadkowy, bo związany z moim mini-hobby astronomicznym - ciemne, w szczególności letnie niebo znam na pamięć :) Jeśli z czegoś jeszcze możecie mnie pamiętać, to ze sterczenia z zadartą pod kątem prostym względem kręgosłupa głową i uporczywego emanowania chęcią wskazania Sami, gdzie jest "trójkąt letni" xD @Pablito - Taaak! To właśnie ja, nawet Cię pamiętam :D Powiem więcej - jedną z garstki osób, które udało mi się zapamiętać z imienia. A z zaproszenia do Twego wątku chętnie skorzystam! @anulka79 - Sama jestem fanką twórczości Sami - nadajemy na podobnych artystycznych falach, ale Sami nieco bardziej odważnie ;) I w sumie gdyby nie to, że wmawiam sobie, iż zakup licencjonowanej koszulki jest swego rodzaju hołdem dla maestro Tuo (i chciałabym wierzyć, że to moje finansowe 3 grosze do globalnej Tuomasowej zbiórki hajsu na kolejny album xD) to pewnie bym się wściekła i zamiast bawić w przeróbki, namalowałabym sobie koszulkę sama, na jakiejś XSce z sieciówki :D @Ada28 - O popatrz, a ja Cię pamiętam, parę uchwyciłaś może nawet moje przerażone spojrzenie (zza okularków, oczywiście!), jak zostałyśmy obie zmiażdżone w tłumie. Jeśli z kimś Cię mylę, to przepraszam, ale prawdobodobnie przed koncertem stałam za Tobą i starałam się nie podsłuchiwać twojej rozmowy z Sami :P A co do małych stópek, podtrzymuję - są piękne i urocze, nawet w pakiecie z trudem i znojem przy poszukiwaniu pasujących butów :) Ja niestety szczycę się stopą godną Hobbita - nóżki mi urosły, reszta jakby zapomniała ;) A co do glanów... Widząc mnie w nich po raz pierwszy, mama skomentowała, że wyglądam jak ludzik z kasztanów :D 1 Share this post Link to post Share on other sites
Pablito 1169 Posted September 15, 2016 @"Cassiopea" nawet nie wiesz jak mi miło Share this post Link to post Share on other sites
hietAla 1514 Posted September 16, 2016 Witamy na foum ^^ Share this post Link to post Share on other sites
LuciferMorningStar 396 Posted September 16, 2016 Nie wiem czy jest sens ale i ja przywitam się oficjalnie. Aby forumowa ekipa wiedziała, że człowiekowi zależy na kontakcie ;) Na Czadzie byłem w koszulce "Tree of Life" niektórzy może widzieli jak krążę w tą i z powrotem jak Bilbo Baggins ;) Był to mój pierwszy koncert w ogóle. Planowałem podzielić się wrażeniami aczkolwiek LucidDreamer i Taiteilija tak pięknie i genialnie napisały relację że dałem sobie spokój. Nightwisha słucham od 2011 roku i była to miłość od pierwszego usłyszenia ;) W zimowe wieczory przy herbatce czytałem sobie "Czarną Kompanię" Glena Cooka i szukałem ciekawych metalowych zespołów aż natrafiłem na Naszych ulubieńców. Z początku traktowałem ich muzyka jako zwykły czaso-umilacz. Gdy obejrzałem film "Imaginaerum" w 2012 a w 2013 obejrzałem koncert z Wacken. zespół stał się integralną częścią mnie, duszy kto jak woli. Po prostu uzależniłem się od nich, kupowałem płyty, koszulki, śledziłem newsy. Doszło nawet do tego, że się wzruszałem, magiczne łzy ( a może nutki ) wypełniały moje oczy. Ogólnie od najmłodszych lat interesują się przyrodą i historią. Z wiekiem dojrzewania odkryłem cudowność literatury fantastycznej z czasem i bogactwo literatury pięknej. Przyroda i wyobraźnia zawsze były dla mnie najważniejsze a Nightwish doskonale się z tym synchronizuję ( na samych początku nie wiedziałem o czym śpiewają a podobało mi samo brzmienie ). Obecnie uwielbiam słuchać " Endless Forms Most Beautiful" i "Imaginaerum", pozytywnie się nastroić i iść studiować biologię, zoologię czy inną entomologię ;) Jeszcze raz witam wszystkich na forum. Przygoda trwa ;) 3 Share this post Link to post Share on other sites
Lawenda 457 Posted September 16, 2016 Witaj, LuciferMorningStar! ;) 1 Share this post Link to post Share on other sites
Piotrek 121 Posted September 16, 2016 W zimowe wieczory przy herbatce czytałem sobie "Czarną Kompanię" Glena Cooka i szukałem ciekawych metalowych zespołów aż natrafiłem na Naszych ulubieńców. Kolejny fan Czarnej Kompanii :D Swego czasu odświeżałem sobie ten cykl co roku. Rozgość się na forum i pisz :) Żołnierze żyją! 1 Share this post Link to post Share on other sites
LuciferMorningStar 396 Posted September 16, 2016 Bardzo miło wspominam "Czarną Kompanię". Końcówka bardzo dramatyczna, wielu mogła nie spodobać. Teraz planuję przeczytać "Imperium Grozy" a jak wyjdzie ostatni tom "Delegatury Nocy". Czytał ktoś? Share this post Link to post Share on other sites
Piotrek 121 Posted September 16, 2016 Zacząłem czytać "Imperium Nocy", a także "Detektywa Garreta", ale jakoś żadna z tych książek mnie nie wciągnęła. Co ciekawe, Cook ujawnił kiedyś że napisał 2 dodatkowe tomy "Kompanii", których nigdy nie wydał. Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted September 17, 2016 Witaj oficjalnie na forum :) Jeśli chodzi o relację z koncertu, to pisz jeśli tylko masz ochotę! Chętnie ją przeczytam (i pewnie nie tylko ja), bo każdy czuje inaczej i każdy inaczej koncerty odbiera, a dobrze jest dzielić się takimi odczuciami :) No i baw się dobrze na forum! 1 Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted September 17, 2016 Witaj LuciferMorningStar! Ciekawy nick, który próbowałam tłumaczyć/interpretować? To prawda Nightwish jak kupi dusze to mało której odpuszcza;) Jaka muzyka, zespoły jeszcze wpadły do Twojej duszyczki , jak masz na imię, czym się zajmujesz? Miłego relaksu na forum:) 1 Share this post Link to post Share on other sites
hietAla 1514 Posted September 17, 2016 Witamy oficjalnie :D "Czarną kompanię" mam w planach, chętnie przeczytam krótką recenzję, jeśli masz ochotę napisać ;) 1 Share this post Link to post Share on other sites