Sami 3171 Posted January 10, 2014 Uwielbiam Ever Dream z EOAE i tak dla mnie Tarja jest najlepsza w te piosence. Anette na szarym końcu, ale Floor też daje radę. Lubię wersję z Tarją, bo to jest oryginał. I nie tak łatwo się przestawić. 2 Share this post Link to post Share on other sites
Girdun 107 Posted January 10, 2014 Właśnie oglądam Wackena 2013. Płakać mi się chce po Ever Dream. Nie dlatego, że mi się podobało. Ten kawałek został wywrzeszczany... ;( Dobijcie mnie. Jak płakałaś po 2013 to ja nie wiem co ty zrobisz po wykonaniu Ever Dream przez Anetkę też na Wacken tylko 5 lat wcześniej:D 3 Share this post Link to post Share on other sites
motorade 118 Posted January 10, 2014 O ja przepraszam, Ever Dream z 2008 jest równie zajebiste jak to z 2013 i 2005 Share this post Link to post Share on other sites
Sami 3171 Posted January 10, 2014 Hmm... No nie wiem czy można porównywać Tarję z EoaE z Anette z Wacken. Nie wiem co się wtedy Anette działo, bo uważam, że dałaby radę wyciągnąć górne partie w Ever Dream, jeśli spokojnie radziła sobie z np. Last Ride of the Day. I teraz wyjdę na hejtera, ale w nagraniu z Wacken kojarzy mi się z tą kozą, której krzyki były kiedyś hitem internetu. Share this post Link to post Share on other sites
Metallinka 89 Posted January 10, 2014 Myślę, że to był strach przed tym wszystkim co ją czekało jak weszła do NW... Share this post Link to post Share on other sites
Girdun 107 Posted January 10, 2014 O ja przepraszam, Ever Dream z 2008 jest równie zajebiste jak to z 2013 i 2005 Przesłuchaj wszystkie 3 po kolej potem jeszcze raz przesłuchaj jeśli dalej będziesz wyciągał te same wnioski to za argumentuj w czym jest tak zajebiste. Jeśli chodzi o odpowiedź do Sami- pamiętaj że oba wykonania dzielą 4 lata i wtedy cały czas Anette pobierała lekcje śpiewu co dało efekty pod koniec DPP Tour, Imaginaerum i trasie towarzyszącemu albumowi, po za tym oba utwory były pisane pod różne wokalistki. Metallinka - Bez przesady w zespole była już rok, miała już długie doświadczenie sceniczne, po za tym braku umiejętności technicznych nie można takimi rzeczami tłumaczyć. Share this post Link to post Share on other sites
Metallinka 89 Posted January 15, 2014 Właśnie dostaję floorgazmu. Dostałam wczoraj od kumpla podusię z głośnikami do laptopa. Właśnie słucham na niej GLS z Wackena... :D 2 Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted February 21, 2014 Dziś Florka kończy 33 lata: dużo zdrowia i wielu sukcesów w życiu zawodowym i prywatnym dla naszej divy:) 2 Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted March 4, 2014 No i się zakochałem ♥ [video=youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_Zj4q_Ytahw Share this post Link to post Share on other sites
Sami 3171 Posted March 5, 2014 Nie wiem czy kogoś to obchodzi, bo w sumie to słabo istotny news, ale Floor machnęła sobie tatuaż i pochwaliła się na Instagramie. Moim zdaniem jest gorszy niż ten Tarji, ale wydaje się, że jeszcze nie jest gotowy. Zobaczymy co z tego wyjdzie :) Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted March 6, 2014 Wywiad z Floor. :) [video=youtube]http://www.youtube.com/watch?v=F2nWX8BSWTU&list=UU-uC8tfchhyy2tFwZJ2yXjw&feature=c4-overview [video=youtube] 1 Share this post Link to post Share on other sites
Metallinka 89 Posted March 7, 2014 Jeżu po co jej ten kolczyk w nosie? Share this post Link to post Share on other sites
douth 4 Posted March 16, 2014 Jeśli chodzi o Anette to chwilami zbyt starała się śpiewać jak Tarja, a głosu nie miała nawet w jeden setnej takiego jak ona. U Floor lubię to, że nie stara się wyciągać gór Tarji, tylko zmienia sobie to pod siebie i swój głos. A jej głos jest potężny, w innej tonacji, ale nadal potężny. Świetnie brzmi z zespołem. Jeśli będą robić nowe projekty pod nią dalej, to wszystko pójdzie w dobrym kierunku ;) 3 Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted March 25, 2014 Świetnie sie zapowiada. :) [video=youtube] Share this post Link to post Share on other sites
Pablito 1169 Posted March 26, 2014 Um kapeli nie znam ale faktycznie numer zapowiada się ciekawo Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted March 26, 2014 Ten zespół jest całkiem fajny. :) Jedna z moich ulubionych piosenek tego zespołu. :) [video=youtube] Share this post Link to post Share on other sites
PaulaEija 1628 Posted March 31, 2014 The best celebrity moment I’ve ever had was when I saw Johanna Kurkela and Floor Jansen share a hug in Sotkamon Syke. [http://johannakurkela.tumblr.com/post/81101386857/best-celebrity-moment] Chciałabym to zobaczyć... Musiało być przesłodkie. ♥ 1 Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted April 7, 2014 Świetna jest ta piosenka warto było poczekać. :) [video=youtube] Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted April 9, 2014 Jak można jej nie lubić. :) [video=youtube] Share this post Link to post Share on other sites
Arcasto 23 Posted April 12, 2014 W głosie Floor zakochałem się dzięki binarnemu albumowi Ayreonu - do tej pory nikomu zresztą nie udało się wydobyć z głosu Floor tyle, co Arjenowi przy okazji tego projektu. Pamiętam, że słuchając 01011001 myślałem sobie jak to byłoby cudownie, gdyby zeszły się kiedyś drogi Floor i Nightwish. Jak widać, niektóre życzenia się spełniają ;) . Drugim moim marzeniem jest z kolei chęć usłyszenia Tarji na kolejnym albumie Ayreonu, ale to już temat na oddzielną dyskusję ;) . Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted May 1, 2014 Floor ze swoja siostrą. :) [video=youtube] Share this post Link to post Share on other sites
Sami 3171 Posted May 1, 2014 Wow, niby jest trzy lata róznicy między nimi, ale wyglądają jak bliźniaczki. Identycznie, nie licząc koloru włosów. I głos też podobny :) Share this post Link to post Share on other sites
Milla 2534 Posted May 1, 2014 No, widać pokrewieństwo. Te szerokie bary :D Share this post Link to post Share on other sites
Lucid Dreamer 186 Posted May 1, 2014 Sisters Love ;P Share this post Link to post Share on other sites