Sahara 159 Posted May 8, 2013 Również zaprosiłam :) Haha, ja niedawno miałam taki problem ze Scrobbler'em, że przy odtwarzaniu jakichś piosenek co jakiś czas wyskakiwały mi od niego komunikaty z błędami (szczególnie lubił mnie w ten sposób denerwować kiedy słuchałam Tarji). Po zatwierdzeniu przez kliknięcie OK zamykał się, później załączałam go od nowa. Raz mu coś odbiło, zaciął się i po włączeniu wróciła starsza wesja, sprzed aktualizacji. :D I w sumie zostałam przy niej. Bardziej mi odpowiada i nie robi takich numerów jak ta nowsza. Share this post Link to post Share on other sites
Guest Simo Posted May 9, 2013 Dlaczego mój Scrobbler nie chce scrobblować ? ;_; Share this post Link to post Share on other sites
BlackSymphonia 24 Posted May 9, 2013 Przez jaki program scrobblujesz? Miałam kiedyś podobny problem z Media playerem. Zainstalowanie wtyczek nic nie dało. Proponuje odinstalować i zainstalowac scrobbler na nowo. Odkąd używam Winapa nie mam z tym problemów. Share this post Link to post Share on other sites
Guest Simo Posted May 9, 2013 Zainstalowałem wszystko od nowa i nie działa ... Chyba będę musiał pobrać tego cholernego winampa ... Share this post Link to post Share on other sites
Freyja 228 Posted May 9, 2013 Czasem coś się przycina; jakoś w kwietniu ostatnio złapał zadyszkę, a potem gdy się odciął - podwoił mi scrobble :P Share this post Link to post Share on other sites
Guest Simo Posted May 9, 2013 Nie działa nawet przy winampie (zainstalowałem sam odtwarzacz + wtyczkę :P Share this post Link to post Share on other sites
Freyja 228 Posted May 9, 2013 Nie działa nawet przy winampie (zainstalowałem sam odtwarzacz + wtyczkę :P Mi wówczas też nic nie działało, a po kilku godzinach się nagle "odetkało". Może masz problem z łączem? Albo to oni mają problem przesłaniem scrobbli na serwer, czy tam coś tam gdzie się to przesyła :P Ale coś jest na rzeczy - wyświetlają wam się te musicbary? Bo mi sie? Share this post Link to post Share on other sites
BlackSymphonia 24 Posted May 9, 2013 ja mam tak ze jak odpalę pierwszą piosenkę to nie scrobbluje, dopiero zaczyna od drugiej. Nie mam pojęcia dlaczego... Share this post Link to post Share on other sites
Guest Simo Posted May 9, 2013 Musicbary mnie też się nie wyświetlają. A piosenki nie scrobblują się wcale, nawet od drugiej :P Share this post Link to post Share on other sites
Freyja 228 Posted May 9, 2013 Spróbuj się zalogować na swoje konto na laście i zobacz czy coś się "zadzieje". U mnie to (chyba) wtedy pomogło... Share this post Link to post Share on other sites
Guest Simo Posted May 9, 2013 Nic, próbowałem już ... Totalnie zero ... Share this post Link to post Share on other sites
Freyja 228 Posted May 9, 2013 Poczekaj ze 2-3 godzinki, co? Może się "odetka"? A winamp też nie działą? O.o Share this post Link to post Share on other sites
Guest Simo Posted May 9, 2013 Nawet nie działa scrobbler chrome. Więc coś jest nie tak u nich chyba :/ Share this post Link to post Share on other sites
Freyja 228 Posted May 9, 2013 Nawet nie działa scrobbler chrome. Więc coś jest nie tak u nich chyba :/ Najprawdopodobniej. Możliwe, że masz coś takiego jak ja - tylo nie panikowałam aż tak, żeby w godzinę po usterce nowy podtwarzacz ściągać :P Poczekaj, zobaczymy co będzie. Nie było przypadkiem ostatnio jakiejś aktualizacji wersji lasta? Próbowałeś też zapewne z wielokrotnym włączaniem i wyłączaniem samego scrobblera? Share this post Link to post Share on other sites
Guest Simo Posted May 9, 2013 Tak, próbowałem wszystkiego xP Ewentualnie pozostaje mi zresetowanie komputera, ale aktualnie słucham audycji Tuomasa :D Share this post Link to post Share on other sites
Freyja 228 Posted May 9, 2013 Tak' date=' próbowałem wszystkiego xP Ewentualnie pozostaje mi zresetowanie komputera, ale aktualnie słucham audycji Tuomasa :D[/quote'] To masz na razie czym cieszyć uszy, potem zobacz czy działa, jak nie - reset, a potem... Bozia (Last :P ) da, albo i... da, da XD Share this post Link to post Share on other sites
Guest Simo Posted May 9, 2013 Łaaa mój Scrobbler wrócił ! :D Share this post Link to post Share on other sites
Freyja 228 Posted May 9, 2013 Łaaa mój Scrobbler wrócił ! :D Świetnie :-D Mówiłam, że DA DA ^^ Share this post Link to post Share on other sites
Guest Simo Posted May 9, 2013 On mnie jednak lubi, widzicie :D Wraca do mnie xD Share this post Link to post Share on other sites
Guest Simo Posted May 10, 2013 I cholera znowu mi nie działa ... No co jest ... Dobra, na foobarze działa. Share this post Link to post Share on other sites
Maciek 1188 Posted May 17, 2013 Jakby się Wam tekst o Nightwishu który widać w scrobblerze wydawał wzięty z naszej strony to nie jest to przypadek ;). Nie wiem jak inni ale ja używam starego scrobblera, ciągle mnie nagabują pobierz nowy, dostępna aktualizacja ale ja wiem że jak to zrobie to będą problemy a takto jest bezawaryjny niemal jak perpetuum mobile :) Share this post Link to post Share on other sites
Guest Simo Posted May 17, 2013 Maćku, a masz może jakiś link do instalki, czy może nawet samą instalkę do tego starego scrobblera? :) Share this post Link to post Share on other sites
Maciek 1188 Posted May 18, 2013 Mam stary scrobbler po prostu dlatego że go nie aktualizowałem a nie dlatego ze sobie stary zainstalowałem ;). Niemniej chyba jest w sieci też stary, ten jest dodany w 2009 więc powinien być okay. http://chomikuj.pl/radziuw/Programy/Last+FM+Scrobbler Share this post Link to post Share on other sites
Guest Simo Posted May 18, 2013 Dzięki wielkie! Musiałem co prawda przypomnieć sobie mój login i hasło do chomika, a to trochę czasu zajęło, ale opłacało się ;p Share this post Link to post Share on other sites
Maggie 338 Posted May 24, 2013 Dobra wszyscy mają lasta to i ja założyłam, bo wstyd :P. Nie do końca rozumiem wszystko, więc trochę potrwa aż ogarnę lasta. W sumie scrrobluje mi z telefonu, bo na komputerze praktycznie nie słucham. Otóż i to ja : http://www.lastfm.pl/user/Maggiexo Share this post Link to post Share on other sites