Izzy 699 Posted September 12, 2014 Trafiłem dzisiaj w TV na serial-bajkę z Timonem i Pumbą w rolach głównych. Co prawda mama się ze mnie śmiała, ale na Timona i Pumbę nigdy nie jest się za starym! 2 Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted September 17, 2014 Wysłałem Epice moją ostatnią pracę i... ...niby nic a jednak cieszy. :) 7 Share this post Link to post Share on other sites
Kuolema666 518 Posted September 18, 2014 Paczka od przyjaciół z Wrocławia dojechała bezpiecznie. Kuolema ma w domu inwazje krasnali, i piwa. :P Piwa pewnie nie wypije będzie tak stało, ale czekoladki z ochotą pożrę. :P Tak w ogóle o co chodzi z krasnalami i Wrocławiem, bo nie ogarniam. :-D W tle można zobaczyć królestwo Kuolemy, czyli jej kuchnie. :D 1 Share this post Link to post Share on other sites
Guest krzys47 Posted September 18, 2014 Vaari odpowiada Kuolemie. Z krasnalami we Wrocławiu chodzi o to, że tutaj działał w latach osiemdziesiątych major Frydrych i jego Pomarańczowa Alternatywa, na której cześć został ufundowany pomnik krasnala, w miejscu gdzie PA urządzała happeningi. A potem już "poleciało", w całym Wrocławiu jest pełno krasnoludków mieszkających przy różnych instytucjach, uczelniach czy w parkach. Wrocław lubi krasnoludki, a one lubią Wrocław, dlatego tu mieszkają. :P Polecam Kuolemie stronę Wiki http://pl.wikipedia.org/wiki/Pomara%C5%84czowa_Alternatywa oraz Krasnoludków z ich spisem http://krasnale.pl/krasnale/ . Tam Kuolema się wszystkiego dowie i będzie mogła polubić wrocławskie krasnale.:-D Share this post Link to post Share on other sites
Taiteilija 2754 Posted September 18, 2014 Dostałam się właśnie na kulturoznawstwo! :happy: 8 Share this post Link to post Share on other sites
Kuolema666 518 Posted September 18, 2014 Taiteilija gratulacje. :) 1 Share this post Link to post Share on other sites
Lucyfetka 829 Posted September 18, 2014 Tai gratulację :) Ja zdałam dzisiaj część pytań do bierzmowania na 5 :3 2 Share this post Link to post Share on other sites
Milla 2534 Posted September 18, 2014 Gratki, Taitei! Gratki, Lucyfko! Radujmy się zatem :happy: A moje jedyne dzisiejsze "osiągnięcie", czyli plus z historii, przy dostaniu się na studia wypada baaardzo blado :D 3 Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted September 18, 2014 Gratuluję Tai!! :) Mam nadzieję, że kierunek spełni Twoje oczekiwania i będziesz z niego zadowolona. :) 1 Share this post Link to post Share on other sites
Kuolema666 518 Posted September 19, 2014 Rodzaj miłości są różne. Aktualnie najnowszą i największą miłością Kuolemy jest koszulka. :D Na którą czaiłam się od 4 miesięcy, a z powodu zamykania mojego ukochanego sklepu została przeceniona z 45zł na 20zł. A miałam nie wydawać więcej niż 10zł, ale nie mogła się oprzeć. :) 4 Share this post Link to post Share on other sites
Milla 2534 Posted September 20, 2014 1.Sobota. *O* 2.Brat pojechał na jakieś targi w Niemczech (czasami jest arcydenerwujący, ale trzeba przyznać, że żyłkę do biznesu to on ma), a rodzice do Narewki. Co oznacza WOLNĄ CHATĘ ♥ Można drzeć się na cały dom (również pod prysznicem, spod którego właśnie wyszłam), gadać do siebie głośniej i więcej, niż zwykle, skakać/pseudotańczyć po pokoju w rytm, na przykład, Korpikowej "Ievan Polkki", idiotyzować, i, i... ♥ 3.Wczoraj mój słynny pan od historii, o którym tyle już pisałam, okazał się być wielkim fanem Pratchetta i powiedział, że jak mu się uda wydrzeć "Kolor magii" z rąk syna, to mi pożyczy ^^ 4.A powyższe stało się na spotkaniu, powiedzmy, "organizacyjnym" nowo powstałego koła dla nerdów (czytaj: "Koła miłośników fantasy i science fiction"). To mojego kumpla i mój (no dobra, chyba on pierwszy na to wpadł i on to wszystko zainicjował, powiedział panu i tak dalej, ale planowaliśmy to razem) pomysł, który właściwie miał prawdopodobnie nie wypalić, A JEDNAK! Jak mi się uda wyprosić wychowawczynię, żeby zwolniła mnie z wtorkowych fakultetów (są z angielskiego, którego i tak nie piszę, bo w I klasie zostałam laureatką konkursu, więc nawet ten nasz historyk twierdzi, że nie mam obowiązku na nie chodzić), to będę ganiać na to koło, grać w erpegi, gadać o książkach, oglądać filmy, nasuwać w hirołsy przez sieć na szkolnych komputerach (nauczycielka od fizy i informatyki jest taaaka fajna i się zgodziła, żebyśmy zainstalowali ^.^), i w ogóle będzie super ^^ Co prawda moja wychowawczyni jest postrachem szkoły, ale jest spora szansa, że się zgodzi, bo mnie lubi. Jak człowiek ma dobre oceny, to jednak łatwiej się dogadać z nauczycielami. Taaaak... Dzisiaj życie jest piękne. :3 2 Share this post Link to post Share on other sites
Dave 363 Posted September 23, 2014 (00:25:47) Nightwish PL: Użytkownicy online: Dave, Evi Wejść na czat i zobaczyć jakiś nick oprócz własnego to naprawde powód do radości xD 2 Share this post Link to post Share on other sites
Taiteilija 2754 Posted September 25, 2014 Imaginaerum i jesienna melancholia to te dwie rzeczy, które w moim życiu zawsze idą razem. Słucham płyty drugi raz! Właśnie nadciągnęła mroczna, czarna chmura i zaraz zacznie lać, a z głośników leci "Scaretale". Jestem w jesiennym raju. :-D 4 Share this post Link to post Share on other sites
Sami 3171 Posted September 26, 2014 Właśnie doszła do mnie paczka, którą zamówiłam dokładnie miesiąc temu. Po krótkich przepychankach ze sklepem,dostałam to, czego chciałam. I jest genialne ♥ A jeśli chcecie wiedzieć co to, to zamówiłam pierścionki wycinane z kamienia. Bo miałam dość uważania na te z oczkami, srebrne, a te nie od jubilera barwiły mi łapy. :> Share this post Link to post Share on other sites
Lucyfetka 829 Posted September 26, 2014 Miałam 92% ze sprawdzianu z angielskiego ^^ Wraca moja wena do rysowania i w tej chwili zaczynam właśnie rysować. :) Share this post Link to post Share on other sites
PaulaEija 1628 Posted September 26, 2014 Koszmarny tydzień wreszcie się skończył. We wtorek był sprawdzian z II połowy I klasy z polskiego, a w środę - z całego roku z historii (musieliśmy napisać rozprawkę na 1 z podanych trzech z 60 tematów...). I umiałam na oba, a nie zrobiłam takie głupie błędy i nie napisałam 2 ważnych rzeczy w rozprawce... Ale nieważne. Ulga, że już minęło. Dzisiaj nawet nie byłam w szkole, bo nie chciało mi się iść do kina (bo żeby do niego pójść, musiałabym wstać o szóstej, zamiast planowo - o ósmej) i uznałam, że na dwie, a de facto jedną lekcję, nie chce mi się jechać i się przynajmniej wyspałam, posprzątałam i nie muszę tego robić jutro. Także jest dobrze. ;) PS No i przy okazji uniknęłam dzisiejszego wosu z S. (chyba tylko Sami na tym forum jest w stanie zrozumieć, jaka to radość). ;) Share this post Link to post Share on other sites
Milla 2534 Posted September 29, 2014 DA nagle, kompletnie bez powodu zaczęło mi działać! Po tylu latach! (Dobra, dobra, gwoli ścisłości to miesiącach :>) Nareszcie mogę obejrzeć zaległe rysunki Tajeczki i ostatnią pracę Adiego, i... :3 2 Share this post Link to post Share on other sites
Taiteilija 2754 Posted October 3, 2014 Na ten weekend wróciłam do domu, bo Izzy wracał, moja siostra (mieszkająca nieopodal mojego studenckiego lokum) też i zostałabym sama w obcym mieście, bojąc się wyjść i umierając z nudów. Dom-luby oddalony tylko o godzinkę, toteż wróciłam. W końcu piszę na swojej klawiaturze, mam myszkę, a nie jakieś coś od laptopa i nawet mogłam nie prać dziś niczego i nie sprzątać i... dziś... będę... spała... we... WŁASNYM ŁÓŻKU! :happy: @Milla; Nagana za spóźnienie! Proszę oglądać, nadrabiać zaległości, a nie się obijać i wymawiać, że niby 'DA nie chciał działać'! Emi zaraz wstawię Ci uwagę i trafisz do kozy! A do tego dostaniesz rózgę od starca w czerwonej czapie na Święta. Ogólnie obserwuję u Ciebie upadek obyczajów, a na forum absolutną degrengoladę towarzyską, będącą bezpośrednio winą Twojego lenistwa! . . . . A poważnie - to naprawdę miło, że postanowiłaś zerknąć od mojej galerii! Dzięki! :D 1 Share this post Link to post Share on other sites
Lucyfetka 829 Posted October 3, 2014 Fizyka: +4, -5 Angielski: 5 Niemiecki: +4, -5,-5,5 Historia: 4,5 (plus będę chodzić na kółko) Jestem dumna z moich ocen, jak na razie :) Dostanę samsunga galaxy s3 (ma pęknięte szkiełko, ale tego w ogóle nie widać) ^^ Share this post Link to post Share on other sites
Milla 2534 Posted October 3, 2014 @Milla; Nagana za spóźnienie! Proszę oglądać, nadrabiać zaległości, a nie się obijać i wymawiać, że niby 'DA nie chciał działać'!Emi zaraz wstawię Ci uwagę i trafisz do kozy! A do tego dostaniesz rózgę od starca w czerwonej czapie na Święta. Ogólnie obserwuję u Ciebie upadek obyczajów, a na forum absolutną degrengoladę towarzyską, będącą bezpośrednio winą Twojego lenistwa! Też Cię kocham :> I Twojego Bohuna ;3 Emi cieszy się z tego, że NASTAŁ WEEKEND. I z tego, że ma spokój z kościołem na cały miesiąc. ^^ 2 Share this post Link to post Share on other sites
Sami 3171 Posted October 4, 2014 dziś... będę... spała... we... WŁASNYM ŁÓŻKU! :happy: Ja też jestem w domu ♥ Wczoraj miałam zajęcia do 16.30, ale jak sobie postanowiłam, że wrócę do domu, to wrócić musiałam. Żeby sobie samej udowodnic, że nie nie jestem aż takim wielkim życiowym failem. 2 Share this post Link to post Share on other sites
Izzy 699 Posted October 4, 2014 Mnie też cieszy fakt, że jestem w domu, w swoim pokoju. No i właśnie wróciłem z bardzo fajnej wycieczki: wsiadłem do samochodu, wyjechałem poza miasto i jeździłem jakąś godzinę przy dźwiękach płyty ''Exile on Main Street' Rolling Stonesów. Było to bardzo odprężające doświadczenie. A potem spotkałem się na chwilę z kumplem. No i w Empiku zakupiłem dwie płyty: ''Nana'' Lady Pank i ''Honkin On Bobo'' Aerosmith. Miałem za to zapłacić 40 zł, ale pani kasjerka kazała mi zapłacić 35. Nie powiem, żebym na to narzekał. 2 Share this post Link to post Share on other sites
PaulaEija 1628 Posted October 5, 2014 Skończyłam serię podsumowujących sprawdzianów z historii. Mój znienawidzony XX wiek, którego z czasem nienawidzę coraz mniej, dał mi całkiem znośne oceny: 5, 4 i 4+. Jest dobrze. ;) I uszczęśliwia mnie rozszerzona matma z panią T. Czuję, że matma, a nie jakaś tam podstawa. ♥ Share this post Link to post Share on other sites
Kuolema666 518 Posted October 6, 2014 Nadal wiem że nie potrafię rysować, ale to miłe. :D Mam zawał, padaczkę i wszystko na raz. :-D 9 Share this post Link to post Share on other sites
98wercia 457 Posted October 6, 2014 Mam już mundur :D 1 Share this post Link to post Share on other sites