Jump to content
Adrian

Endless Forms Most Beautiful

Recommended Posts

MI się ta strona bardzo podoba. :D

1000x1000.jpg

Z Sharbat Gula też jest przepiękna strona. :)

1000x1000.jpg

• Like 4

On 3/20/2015 at 7:53 PM, Ares said:

MI się ta strona bardzo podoba. :D

/.../

Z Sharbat Gula też jest przepiękna strona. :)

/.../

Dlaczego na booklecie dali zdjęcie z zamkniętymi oczami Guli?? :O

Bo kichała.

Nie oglądam tych zdjęć z książeczki bo chce mieć niespodzianke! :D

8C9349421-ss-131010-steve-mccurry-02.blocks_desktop_medium.jpg

Jeszcze piękniejsze zdjęcie Sharbat Guli. Niewątpliwie jest skryta magia w jej oczach :)

• Like 4

Sharbat Gula, to piękna dziewczyna taka tajemnicza i skryta. W jej spojrzeniu jest nutka słodyczy i smutku. :)

Prawdopodobnież okładka singla "Shudder Before the Beautiful"

tumblr_nliol3mzEi1tk2auwo1_500.jpg

• Like 7

On 3/21/2015 at 6:10 PM, Adrian said:

Prawdopodobnież okładka singla "Shudder Before the Beautiful"

tumblr_nliol3mzEi1tk2auwo1_500.jpg

Piękna :) Oczy tylko doczekał sie klipu ;) offtopując teraz wiem,że jest o wiele za wcześnie pisząc o tym ale ciekawi mnie już jaki kolos Tuomas przygotuje na kolejną płyte Nw,pobije w długości TGSOE? Czy to może być jednorazowy pomysł? ;)

• Like 2

Oooo, więc jest szansa, że doczekamy się kolejnego singla? A gdyby tak jeszcze do niego teledysk...? ♥

On 3/22/2015 at 9:55 PM, Evi said:

A gdyby tak jeszcze do niego teledysk...? ♥

Internet już odpowiedział na Twoją prośbę ;D Ten teledysk jest świetnie zrobiony, bardzo mi się podoba.

[video=youtube]

• Like 4

\ said:
Internet już odpowiedział na Twoją prośbę ;D Ten teledysk jest świetnie zrobiony' date=' bardzo mi się podoba.[/quote']

Byłoby genialnie zobaczyć ten materiał na ekranach za zespołem podczas trasy... :)

Sami said:

A gdyby tak jeszcze do niego teledysk...? ♥

Internet już odpowiedział na Twoją prośbę ;D Ten teledysk jest świetnie zrobiony, bardzo mi się podoba.

Super, ktoś odwalił kawał dobrej roboty. Swoją drogą podoba mi się jak w Shudder słowo "oceanborn" zmienia swoje znaczenie. Wcześniej bardziej kojarzyło mi się z takim trochę wyalienowaniem, a tutaj to nawiązanie do gatunków rozwijających się w oceanie od których wszystko się zaczęło.

• Like 1

On 3/22/2015 at 10:17 PM, Eclipse said:

Super, ktoś odwalił kawał dobrej roboty. Swoją drogą podoba mi się jak w Shudder słowo "oceanborn" zmienia swoje znaczenie. Wcześniej bardziej kojarzyło mi się z takim trochę wyalienowaniem, a tutaj to nawiązanie do gatunków rozwijających się w oceanie od których wszystko się zaczęło.

We all are oceanborn :)

Podoba mi się ten punkt widzenia ; )

Czy ja dobrze rozumiem, że liryki do "Weak Fantasy" i "Yours Is An Empty Hope" zostały napisane razem z Marco? To byłaby nowość na skalę Nightwishową, ponieważ nigdy wcześniej nikt poza Tuomasem nie mógł pisać tekstów.

[video=youtube]

• Like 4

Ten nieoficjalny teledysk do "Shudder" to majstersztyk! Nawet Floor udostępniła go na swoim fb, a to coś znaczy. Świetnie oddaje treść nie tylko piosenki, ale i tematykę całego krążka (na który czekam cierpliwie, choć czekanie zaczyna mnie mocno uwierać). Naprawdę można zadrżeć przed pięknem, słuchając tej piosenki i oglądając klip!

Wychodzi na to, że tym razem Marco po raz pierwszy zabrał się też za teksty, co jest mocnym zaskoczeniem, bo wcześniej tylko komponował to i owo, od czasu do czasu. Ciekawam, czy zachował Tuomasową manierę? Zapewne - w końcu to maniera całego NW i pewnie po latach współpracy pewne Tuomasizmy w tekstach piosenek wchodzą w krew i zakładam, że gdyby Tuo nie powiedział w życiu byśmy się nie połapali, że Marco coś pisał. ;)

• Like 2

On 3/23/2015 at 11:58 AM, Adrian said:

Czy ja dobrze rozumiem, że liryki do "Weak Fantasy" i "Yours Is An Empty Hope" zostały napisane razem z Marco? To byłaby nowość na skalę Nightwishową, ponieważ nigdy wcześniej nikt poza Tuomasem nie mógł pisać tekstów.

[video=youtube]

Marco przecież napisał ptasią piosenkę na Imaginaerum jak i do Wyspiarza :P

@Lucid: Marco napisał muzykę, ale nie tekst. Nikt poza Tuomasem nie pisał wcześniej tekstów, a na tym albumie Marco ponoć maczał palce w tekstach dwóch wymienionych przez Adriana piosenek, a nie tylko w muzyce.

• Like 1

On 3/23/2015 at 1:15 PM, Taiteilija said:

@Lucid: Marco napisał muzykę, ale nie tekst. Nikt poza Tuomasem nie pisał wcześniej tekstów, a na tym albumie Marco ponoć maczał palce w tekstach dwóch wymienionych przez Adriana piosenek, a nie tylko w muzyce.

Z tego co wiem to razem napisali te numery.

@Lucid: Polecam Ci odnieść się do źródeł. "Napisali razem" nie musi oznaczać tekstów, bo muzykę też się pisze, a na pytania po wydaniu IM, czy ktoś inny poza Tuo zajmował się tekstami, Tuomas odpowiedział, że tekstami nie, ale muzyką tak.

Zerknij na dyskografię:

http://nightwish.pl/tworczosc/dyskografia/imaginaerum/ (przy "The Crow..." -> sł. Holopainen, muz. Marco Hietala)

To samo znajdziesz w innych punktach dyskografi np. na DPP, a te informacje poparte są raczej rzetelnymi źródłami, bo gdyby Administracja wpisywała podobne rzeczy "na czuja", to niezbyt pomogłoby to w promocji strony, zgaduję. ;)

• Like 2

On 3/23/2015 at 1:06 PM, Taiteilija said:

Wychodzi na to, że tym razem Marco po raz pierwszy zabrał się też za teksty, co jest mocnym zaskoczeniem, bo wcześniej tylko komponował to i owo, od czasu do czasu. Ciekawam, czy zachował Tuomasową manierę? Zapewne - w końcu to maniera całego NW i pewnie po latach współpracy pewne Tuomasizmy w tekstach piosenek wchodzą w krew i zakładam, że gdyby Tuo nie powiedział w życiu byśmy się nie połapali, że Marco coś pisał. ;)

Reveal hidden contents

Przepraszam, musiałam ;)

• Like 10

Tuomas i Floor o EFMB dla Antyradia. :)

[video=youtube]

• Like 3

No to tak;)

EFMB bardzo mi się podoba. Zdecydowany faworyt to "The Greatest Show on Earth" . Poza kolosem nie potrafię wybrać kolejnego faworyta, poziom krążka według mnie jest bardzo wyrównany.

Endless Forms Most Beautiful wyszło, więc - że tak to ujmę - Let the hunt begin!

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.