Jillian 347 Posted January 4, 2014 Straszna strata czasu (a raczej mało straszna, bo nawet dreszczy nie dostałam oglądając, więc kiepsko). Jedyna fajna rzecz w tym filmie to ładna aktorka grająca znajomą głównej bohaterki i fajne glany innej znajomej xD 1 Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted January 4, 2014 To polecam Naznaczonego 1 i 2, to jedyny film przy, którym się boje. ;) Share this post Link to post Share on other sites
Nymphetamine 958 Posted January 4, 2014 Właśnie skończyłam oglądać "Ciekawy przypadek Benjamina Buttona". Bardzo lubię ten film ... 3 Share this post Link to post Share on other sites
Milla 2534 Posted January 5, 2014 Nimf, ja też oglądałam wczoraj. Był jakiś taki za rozwlekły... Pewnie reklamy na tvnie, których jest od cholery, potęgowały to wrażenie, ale wydaje mi się, że i bez nich byłby ździebko za długi. Ale i tak mi się podobał. Ładna ta Galadriela, swoją drogą :D Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted January 5, 2014 Właśnie skończyłam oglądać "Ciekawy przypadek Benjamina Buttona". Bardzo lubię ten film ... Od kiedy ja już mam w planach oglądnięcie tego...? Czyli mówisz, że warto? Share this post Link to post Share on other sites
Milla 2534 Posted January 5, 2014 Warto. Tylko nie na tvnie. :P Share this post Link to post Share on other sites
Nymphetamine 958 Posted January 5, 2014 Tak Evi, na prawdę warto. Wiadomo, gusta są różne, ale to dobry film. Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted January 7, 2014 Hobbit dla tych co nie maja kasy na kino już jest ładna wersja w kinomaniaku. :) http://www.kinomaniak.tv/film/Hobbit-Pustkowie-Smauga/61350 Share this post Link to post Share on other sites
Nymphetamine 958 Posted January 7, 2014 Oglądałam dzisiaj "Jeden dzień". Widzieliście? Fajny film, ale smutny. Share this post Link to post Share on other sites
Jillian 347 Posted January 7, 2014 Hobbit dla tych co nie maja kasy na kino już jest ładna wersja w kinomaniaku. :) http://www.kinomaniak.tv/film/Hobbit-Pustkowie-Smauga/61350 widziałam już, genialny film, swietnie wyszło ♥ nawet ta lekka niezgodnosc z książką mi nie przeszkadza :D 1 Share this post Link to post Share on other sites
NightwishAnka 480 Posted January 7, 2014 W 2016 będzie nowa część Piratów z Karaibów , piąta :D Wiedziałam że prędzej czy później ukażą się kolejni piraci . A w następnym roku (lub pod koniec tego) będą nowe Opowieści z Narnii :P A w tym roku, jak już pisałam , będzie druga część Jak wytresować smoka . 1 Share this post Link to post Share on other sites
Milla 2534 Posted January 7, 2014 Gdyby to był inny film, nie miałabym zbyt dużych oczekiwań co do piątej części, bo to taka dziesiąta woda po kisielu trochę i z reguły tak duże numerki przy tytułach są dla mnie odstraszające. Ale że czwórka była bardzo fajna, nie gorsza od takiej "Skrzyni umarlaka" chociażby, to mam nadzieję, że i piątka się za bardzo nie skiepści i będzie dalej trzymać poziom :D Share this post Link to post Share on other sites
PaulaEija 1628 Posted January 7, 2014 Podobno jeden ze scenarzystów odszedł... Bez duetu Ted Elliot & Terry Rossio Piraci nie będą już tym samym. : Share this post Link to post Share on other sites
Milla 2534 Posted January 12, 2014 Wczoraj oglądałam komedię "Marsjanie atakują" Burtona (z tym, że przegapiłam początek, tata trafił na ten film przypadkiem, przełączając kanały, kiedy on już trwał). Całkiem fajna :D Podobało mi się to, jak wyglądali Marsjanie, mieli wyłypiaste, okrągłe oczy i byli tacy burtonowscy... :> Share this post Link to post Share on other sites
Sami 3171 Posted January 12, 2014 Obejrzałam sobie wczoraj "Dom Zły" Smarzowskiego. Siedziałam do pierwszej w nocy, jak głupia, nie umiałam się oderwać. Żeby w pełni ten film zrozumieć, musiałabym chyba obejrzeć jeszcze ze dwa razy. Ale był ciekawy, raczej na plus niż na minus. Share this post Link to post Share on other sites
Milla 2534 Posted January 13, 2014 Obejrzałam wczoraj "Czekoladę". Cieplutki, zabawny, pozytywny film, uśmiech nim wywołany nie złaził mi z twarzy nawet przy zasypianiu :) No i ten Johnny... Taki piękny ♥ Śliczny ♥ Z gitarą ♥ I warkoczykiem ♥ I tym swoim spojrzeniem ♥ Rany jak ja go kocham ♥ ♥ ♥ *milion serc* *nad głową Emi zapala się żaróweczka* Wiem! Postawię parę ładnych świeczek pod moim plakatem z Jackiem Sparrowem i zrobię ołtarzyk :happy: :happy: 3 Share this post Link to post Share on other sites
NightwishAnka 480 Posted January 13, 2014 Najlepszy duet :) 2 Share this post Link to post Share on other sites
PaulaEija 1628 Posted January 13, 2014 Taak, Anka ♥. Zwłaszcza w Sweeney Toddzie. Ciastka z ludzi. ♥ Share this post Link to post Share on other sites
Milla 2534 Posted January 13, 2014 It's priest ^^ Have a little priest ^^ Akurat w "Sweeneyu" najbardziej lubię Mrs Lovett, a nie, na co wskazywałoby moje uwielbienie dla Johnnego Deppa, pana golibrodę. Ona jest taką przegenialną postacią... Sposób, w jaki wyjeżdża z tym pomysłem na meat pies jest epicki :happy: Takie to praktyczne. Żeby się nie zmarnowało. Geniusz :> 1 Share this post Link to post Share on other sites
Taiteilija 2754 Posted January 23, 2014 Wczoraj uznałam, że należy definitywnie zmniejszyć listę "chcę zobaczyć" na filmwebie i zabrać się za coś, czego dla odmiany nigdy nie oglądałam, a chciałabym. Na pierwszy ogień poszły 2 filmy z Deppem; "Z piekła rodem" i "Benny i Joon". Pierwszy traktował o Kubie Rozpruwaczu (thriller/kryminał); nieco krwawy, trochę błahy. Klimat był ciekawy, mroczny i ogólnie film nie był zły, ale trochę nieskładny i jakby trochę na wyrost. Dałabym mu; 7.5/10. Drugi był o mężczyźnie, którego omijało życie towarzyskie, bo musiał zajmować się nieustannie chorą umysłowo siostrą, która podczas momentalnej nieobecności brata zagrała z jego kumplami w pokera i przegrała, czym zobligowała brata do zajęcia się kuzynem-dziwakiem kumpla. Ten film za to bardzo mi się podobał; niby lekki, zabawny, trochę dziwny, poruszający ważną tematykę z dużą dozą prostoty i szczerości. Genialna kreacja Depp'a; 10/10 i trafia do moich ulubionych. :-D It's priest ^^ Have a little priest ^^ Akurat w "Sweeneyu" najbardziej lubię Mrs Lovett, a nie, na co wskazywałoby moje uwielbienie dla Johnnego Deppa, pana golibrodę. Ona jest taką przegenialną postacią... Sposób, w jaki wyjeżdża z tym pomysłem na meat pies jest epicki :happy: Takie to praktyczne. Żeby się nie zmarnowało. Geniusz :> Boże, "Sweeney"... to był bardzo porąbany film, bardzo rypnięty, ale za to jaki... fajny? Chryste, te paszteciki - ohyda! Ale zakończenie filmu było specyficzne. 1 Share this post Link to post Share on other sites
Milla 2534 Posted January 23, 2014 Paszteciki były najlepsze ze wszystkiego ♥ Jestem nienormalna ♥ 1 Share this post Link to post Share on other sites
Nymphetamine 958 Posted January 23, 2014 Ostatnio oglądam dużo filmów. 'Wielki Gatsby' - podobał mi się, taki inny klimat, Leonardo DiCaprio, kostiumografia dobra. Tylko taki bajkowaty ... '3 metry nad niebem' - polecam, popłakałam się na nim xD Taki smutny film. 'Jeden dzień' - jak dla mnie szału nie ma, nudził mnie momemtami. Niby dobry, wiele osób poleca, ale ja osobiście nieszczególnie ; ) 'Nietykalni' - świetny film, bardzo poruszający, kto nie widział, to koniecznie musi obejrzeć : D Share this post Link to post Share on other sites
Milla 2534 Posted January 23, 2014 O tak, "Nietykalni" są rewelacyjni ♥ Scena ze spadochronami ♥ Albo ten koncert na urodzinach ♥ Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted January 27, 2014 Nie polecam filmu "Kwiat Pustyni" dla widzów o słabych nerwach oglądałem jego wczoraj na TVP1 i w niektórych scenach musiałem się odwracać. Jest, to film dla widzów o mocnych nerwach. Ogólnie tez nie lubię filmów o Afryce albo coś związane z nią. http://www.filmweb.pl/film/Kwiat+pustyni-2009-495616 Share this post Link to post Share on other sites
Sami 3171 Posted January 28, 2014 Ktoś poleci jakiś lekki film zmęczonemu człowiekowi po przygodach z teatrem i chemią? Czyli bardzo zmęczonemu. Coś lekkiego i zabawnego, ale znowu nie durnego jak stado wielbłądów. Ktoś coś zna? :)) Share this post Link to post Share on other sites