Lilit 31 Posted May 25, 2013 Elvenpath/Nymphomaniac, Pharaoh, Wanderlust/Fantasmic, 10th Man, Beauty, Ghost, Sahara/Escapist, Scaretale/Rest Calm. Nie jest źle, chociaż obecność takiego Sleeping Sun na tym etapie jest dla mnie kompletnie niezrozumiała (fajny kawałek, ale przy takiej konkurencji wymięka). Share this post Link to post Share on other sites
Guest Morderczyni Posted May 25, 2013 Angels Fall First: Elvenpath Oceanborn: Stargazers Wishmaster: Dead Boy’s Poem Century Child: Ever Dream Once: Ghost Love Score i Kuolema Tekee Taiteilijan Dark Passion Play: The Islander Imaginaerum: Scaretale Share this post Link to post Share on other sites
Nightfall 809 Posted May 25, 2013 "Elvenpath" "Swanheart" "Dead Boy's Poem" "Feel for You" "Ghost Love Score" "The Poet and the Pendulum" "Arabesque" Share this post Link to post Share on other sites
Piotrek 121 Posted May 27, 2013 Do zakończenia rundy pozostały jeszcze ponad 2 h i jeszcze kilka głosów może paść, ale na chwilę obecną mamy problem, bo 2 pozostające w konkursie piosenki z Wishmastera mają tę samą liczbę głosów. Dotychczas w takiej sytuacji była dogrywka, co miało sens, bo w grze oprócz "dogrywkowiczów" były tez inne piosenki z tej samej płyty, i wystarczyło żeby po prostu ktoś opowiedział się za innym utworem. Co proponujecie, na wypadek gdyby teraz wynik się nie zmienił? Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted May 27, 2013 proponuję postąpić tak samo. może nie wszyscy zagłosują? może ktoś się dołączy? a może nawet ktoś zmieni zdanie? Share this post Link to post Share on other sites
Invidia 621 Posted May 27, 2013 Spróbujmy z dogrywką. Martwić się będziemy rzeczywiście wtedy, kiedy się nie uda. Share this post Link to post Share on other sites
Piotrek 121 Posted May 27, 2013 A może by tak oba utwory dopuścić do finału? Share this post Link to post Share on other sites
Invidia 621 Posted May 27, 2013 Odpadło TPATP. Ludzie nienawidzę was. A może by tak oba utwory dopuścić do finału? To mogło by być drugie wyjście. Share this post Link to post Share on other sites
Piotrek 121 Posted May 27, 2013 Postanowiłem, że obie piosenki zostaną dopuszczone do finału. Mam nadzieję, że nikt się nie obrazi ;) Zapraszam do głosowania. Share this post Link to post Share on other sites
Pablito 1169 Posted May 27, 2013 No nie Odpadło moje Slaying The Dreamer ,nie wierzę Share this post Link to post Share on other sites
Invidia 621 Posted May 27, 2013 @Pablito no nie? Jak mogli wyrzucić The Poet And The Pendulum? Toż to przecież jest arcydzieło ;_; Share this post Link to post Share on other sites
Milla 2534 Posted May 27, 2013 No nie Odpadło moje Slaying The Dreamer ,nie wierzę No właśnie. Buu. Jak mogliśnie wywalić Marzyciela?! Share this post Link to post Share on other sites
Freyja 228 Posted May 27, 2013 Hmm… chyba sam się o to prosił. W końcu było nie było w tytule jest slaying… XD 1 Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted May 27, 2013 Postanowiłem, że obie piosenki zostaną dopuszczone do finału. Mam nadzieję, że nikt się nie obrazi ;) Zapraszam do głosowania. szczerze mówiąc to nie bardzo mi się ten pomysł podoba, ale ok. ty rządzisz w tym temacie ;) Share this post Link to post Share on other sites
Nightfall 809 Posted May 28, 2013 The Poet and the Pendulum i Over the Hills odpadły? No, chyba żartujecie, a dziś nie prima aprilis ;p Share this post Link to post Share on other sites
Maciek 1188 Posted May 28, 2013 W sumie dwa utwory które mogłyby stanąć w szranki z GLS czyli The Poet and the Pendulum i Song of Myself odpadły, osobiście dorzucam jeszcze do nich Lappi które zawsze traktuje jakoś całość i wtedy mamy trwającą prawie 10 minut mini-suitę która zespaja klimatyczny metal, akustyczny folk i ambient, w ogóle do czasu wyjścia Once to był chyba mój ulubiony kawałek NW...słuchając go czuje jakbym przenosił się do Laponii ;) Share this post Link to post Share on other sites
Sølvi 237 Posted May 29, 2013 Może niekoniecznie uważam, że TPATP jest godne pojedynku z GLS, ale widzę właśnie, że ma bardzo słabą konkurencję, nie rozumiem jak Elvenpath mogło tak daleko dojść - Lappi to byłby dobry konkurent ^^ BofB - prostsze GLS ^^, już moim zdaniem o wiele więcej emocji dałoby Ever Dream/Slaying the Dream w finale. Zresztą łobuzy, zanim pojawi się więcej narzekających - Creek Mary's Blood i Planet Hell to bardzo dobre utwory, trzeba było o nie walczyć, ja chciałam np. zobaczyć Mary w finale, przy obecnym składzie przynajmniej faworyt nie byłby tak oczywisty. Choć możliwe, że spora ilość osób tu będzie jeszcze bronić Scaretale ^^ Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted May 29, 2013 @Sionqa - uważam tak samo... w finale brakuje mi właśnie Ever Dream, Lappi, Creek Mary's Blood, Planet Hell lub chociaż Phantom of the Opera... ja obstaję murem za Scaretale w takim ustawieniu... Share this post Link to post Share on other sites
Piotrek 121 Posted May 29, 2013 Kto wie jaki byłby skład rundy finałowej, gdyby frekwencja była większa... Odsiane "Wyspiarza" było dla mnie jeszcze łatwe- teraz zaczną się problemy... Share this post Link to post Share on other sites
motorade 118 Posted June 2, 2013 Wydaje mi się, że finałowa runda będzie pomiędzy Ghost love score a Scaretale :) Co do 1szego to bankowo, ale to 2gie to moja teoria. Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted June 2, 2013 Wydaje mi się, że finałowa runda będzie pomiędzy Ghost love score a Scaretale :) Co do 1szego to bankowo, ale to 2gie to moja teoria. tez mi się tak wydaje ;) na 3 miejsce obstawiam Beauty of the Beast ;) Share this post Link to post Share on other sites
Sølvi 237 Posted June 2, 2013 To preferowałabym zamienić wasze 2 miejsce z 3 :P Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted June 2, 2013 eee mówisz o Scaretale? to moje pierwsze xD Share this post Link to post Share on other sites
Pablito 1169 Posted June 3, 2013 Ja też myślę że pierwsza dwójka to GLS i Sacratele Share this post Link to post Share on other sites
Cela 59 Posted June 3, 2013 Sacratelle ? Bardzo ciekawa zmiana tytułu. :D Ogólnie faworyci dla mnie są również bardzo wyraźni, chociaż może zostaniemy czymś zaskoczeni? ;) Share this post Link to post Share on other sites