pawel27g 57 Posted March 18, 2013 Elfy z różdżkami hym... tego jeszcze nie było Share this post Link to post Share on other sites
Ancient 322 Posted March 18, 2013 Właśnie się zarezerwowałem. Jutro się teleportuje do Rivendell. A Rivendell jest na Ziemi czy na innym świecie? Mam pomysła, może by tak zrobić taki fantazyjny temacik? Share this post Link to post Share on other sites
pawel27g 57 Posted March 18, 2013 No to wyczekujemy Sowy. Jak sie dostaniecie pozdrówcie ode mnie Jęczącą Marte Właśnie się zarezerwowałem. Jutro się teleportuje do Rivendell. A Rivendell jest na Ziemi czy na innym świecie? Mam pomysła, może by tak zrobić taki fantazyjny temacik? Rivendell nie jest na ziemi tylko w śródziemiu to inna kraina stworzona przez Tolkiena :) Nie ładnie kaleczyć tak cudowną książkę. Proszę bardzo załóż temacik można popisać o tym i o tamtym. Share this post Link to post Share on other sites
Nightfall 809 Posted March 18, 2013 Do jakiego domu w Hogwarcie chcielibyście trafić? ^^ Share this post Link to post Share on other sites
Sølvi 237 Posted March 18, 2013 Jako fanka Snape'a - Slytherin :> Share this post Link to post Share on other sites
Ancient 322 Posted March 18, 2013 Ja wiem, że Rivendell jest w śródziemiu, Ziemia to miałem namyśli planetę, świat A śródziemie kojarzy się mi tak, jak region dla mnie to kraina. Tam gdzie Potter :) Share this post Link to post Share on other sites
Maggie 338 Posted March 18, 2013 Oby się do Hogwartu dostać, dom to już drugorzędna sprawa. Ale jak coś Gryffindor lub Revenclaw ( cholera jak to się pisało? ). Marzy mi się też mapa Huncwotów :). Share this post Link to post Share on other sites
Nightfall 809 Posted March 18, 2013 Mam podobnie: Gryffindor lub Ravenclaw, w lochach trochę za zimno xD Share this post Link to post Share on other sites
NightwishAnka 480 Posted March 18, 2013 Mapa Huncwotów i peleryna niewidka a wyruszę zwiedzać cały Hogwartu.Na 95% zostałam bym Puchonem :) a jak nie to Gryfonem ale muszą mnie powołać do drużyny w Quidditcha. Share this post Link to post Share on other sites
Guest Morderczyni Posted March 18, 2013 Do jakiego domu w Hogwarcie chcielibyście trafić? ^^ Mi odpowida Ravenclaw. Share this post Link to post Share on other sites
Kaktuska 58 Posted March 18, 2013 Do jakiego domu w Hogwarcie chcielibyście trafić? ^^ Mi odpowida Ravenclaw. Mi również. Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted March 18, 2013 nie wiem gdzie bym chciała, ale najbardziej chyba pasuję do Puchonów Share this post Link to post Share on other sites
Freyja 228 Posted March 18, 2013 A ta co siedzi po nocach Godzina 0:00 to środek dnia, nie wiem o co Ci chodzi :P E tam środek, to dopiero POCZĄTEK :devil:, ja wtedy żyć zaczynam XD Ja też nie wiem gdzie bym chciała (byle tam trafić ^^), ale pewnie z charakteru najbardziej pasuję do Hufflepuffu. A Gryffindor jest przereklamowany, już lepszy Slytherin :devil: Share this post Link to post Share on other sites
Invidia 621 Posted March 18, 2013 Hufflefuff rządzi :devil: Share this post Link to post Share on other sites
Freyja 228 Posted March 18, 2013 Hufflefuff rządzi :devil: Dokładnie! http://p.twimg.com/AygbjXHCEAAYWHV.png:large Może to zła teoria ale ja trochę utożsamiam podział na domy i te charakterystyczne kolory dla każdego z nich z czterema typami temperamentu wg. Hipokratesa i Galena. Ale to takie naciągane jest, niemniej: Gryffinor - cholerycy, Hufflepuff - melancholicy, Ravenclav - sangwinicy, Slytherin - flegmatycy. Najbardziej podoba mi się, i wydaje się też najbardziej zgodne, przypasowanie melancholik - Hufflepuff. Zresztą ja, jako enneagramowy typ 4w5, w dość dużym stopniu pasuję do opisu melancholika... Zresztą kiedyś w testach mi tak nawet wyszło: najwięcej cech typowych dla melancholika, sporo flegmatyka, choleryka jakieś pojedyncze, a z sangwinika to chyba nic nie miałam :P Share this post Link to post Share on other sites
Invidia 621 Posted March 18, 2013 Uff czyli nie jestem jedyna ;] Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted March 18, 2013 eh, no ja ponoć też jestem melancholikiem, przynajmniej tak twierdzą testy... wcale mi się to nie podoba... Share this post Link to post Share on other sites
Maggie 338 Posted March 18, 2013 @Evi nie martw się, ja podobno jestem aspołeczna, chociaż czasami odzywam się do nieznajomych i bywam zbyt wesoła jak na normalnego człowieka :P. To tylko głupia klasyfikacja, bo nawet ostatni tchórz może wykazać się odwagą. Share this post Link to post Share on other sites
Ancient 322 Posted March 18, 2013 Dlatego ja się nie bawię w te głupie podziały :) Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted March 18, 2013 @Evi nie martw się, ja podobno jestem aspołeczna, chociaż czasami odzywam się do nieznajomych i bywam zbyt wesoła jak na normalnego człowieka :P. To tylko głupia klasyfikacja, bo nawet ostatni tchórz może wykazać się odwagą. eh, tylko najgorsze jest to, że spora część tego co tam piszą mi się zgadza. i to mi się najmniej podoba, bo jakoś flegmatycy i melancholicy wydają mi się strasznie nudnymi osobami i niesympatycznymi. i nie chcę taka być. a wychodzi na to, że w sumie to taka właśnie jestem. psychologia mnie przeraża :P Share this post Link to post Share on other sites
Freyja 228 Posted March 18, 2013 A ja tam widzę w melancholikach wrażliwość, empatię, którą trzeba umieć w nich odkryć i docenić, a ci którym się to uda mogą zyskać na prawdę wspaniałego przyjaciela ;) Temperement niestety jest niezmienny, ale pociesza to, że charakter jak najbardziej, więc można w sobie pewne cechy wypracować. 2 Share this post Link to post Share on other sites
xhonek 26 Posted March 19, 2013 Zostawić was dosłownie na kilka godzin - a tyyyyle postów nieprzeczytanych xd Nigdy nie oddawaj tabletu w niepowołane ręce ;_; ostatni przesłuchany przeze mnie utwór zabija xD Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted March 19, 2013 Wyszo szydło z worka. :) Share this post Link to post Share on other sites
NightwishAnka 480 Posted March 19, 2013 U mnie tak samo zostaw coś komu a szybko się z tym nie zobaczysz... Share this post Link to post Share on other sites
xhonek 26 Posted March 19, 2013 Nekci Menij ;_; PAŁND DI ALARM! Share this post Link to post Share on other sites