Invidia 621 Posted March 30, 2013 W tej chwili A.A. Milne "Tajemnica Czerwonego Domu". Kubuś Puchatek zna się na kryminałach ^^ Share this post Link to post Share on other sites
Guest Morderczyni Posted March 30, 2013 Polecam "My, dzieci z dworca ZOO". Przeczytałam, o tej tematyce polecam "Hera, moja miłość" i "Lot komety". Ewentualnie książkę Kotańskiego. Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted March 30, 2013 Polecam "My, dzieci z dworca ZOO". Przeczytałam, o tej tematyce polecam "Hera, moja miłość" i "Lot komety". Ewentualnie książkę Kotańskiego. też czytałam. "Hera, moja miłość" - moim zdaniem świetne i naprawdę warte polecenia! "Lot komety" też niezły, ale już nie tak dobry ;) jeżeli chodz o dzieci z dworca to miałam do tego 2 podejścia. polecam jak najbardziej jeżeli ktoś lubi taką tematykę. wspomnę też "Pamiętnik Narkomanki". podobała mi się pierwsza część książki. później kiedy jest już mowa o rzucaniu nałogu to troszkę mniej ciekawe się dla mnie zrobiło. a ja mam pytanie... czy ktoś poleciłby jakąś ciekawą książkę o tematyce związanej z osobowością wieloraką? czytałam kiedyś "Billy Milligan" i byłam pod ogromnym wrażeniem i chętnie przeczytałabym coś podobnego :P więc jeśli ktoś się z taką literaturą spotkał to proszę o podpowiedzi :P Share this post Link to post Share on other sites
KarolinaBlacking 29 Posted March 30, 2013 A ja polecam Sprawę Eisteina - bardzo intrygująca lektura ;) Share this post Link to post Share on other sites
Guest Morderczyni Posted April 1, 2013 A ja polecam Sprawę Eisteina - bardzo intrygująca lektura ;) O czym to? Może postanowię upolować. Share this post Link to post Share on other sites
KarolinaBlacking 29 Posted April 1, 2013 Polecam, polecam ;P Akcja toczy się na początku w Berlinie (niedługo przed dojściem Hitlera do władzy), w sumie to historia trochę o 'tajmnicy' Einsteina związanej z jego rodziną ;) Share this post Link to post Share on other sites
Guest Morderczyni Posted April 2, 2013 Dobra, spróbuję upolować. Share this post Link to post Share on other sites
Nightfall 809 Posted April 2, 2013 Czytam "delirium", alternatywna przyszłość, w której uznano miłość za chorobę psychiczną i wszyscy po 18 muszą się poddać zabiegowi, który usunie możliwość "zachorowania"^^. Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted April 2, 2013 @Nightfall - zaciekawiło mnie to, muszę przyznać, aż wygoogluję :) ja właśnie zaczęłam czytać "Biały Oleander" :) Share this post Link to post Share on other sites
Pablito 1169 Posted April 2, 2013 A ja przez święta przeczytałem Biografie Iron Maiden ,miałem czytać co innego . Share this post Link to post Share on other sites
KarolinaBlacking 29 Posted April 2, 2013 Kiedy byłem dziełem sztuki - to też super sprawa ;) Share this post Link to post Share on other sites
Guest Morderczyni Posted April 2, 2013 Kiedy byłem dziełem sztuki - to też super sprawa ;) I inne powieści Schmidta. Share this post Link to post Share on other sites
KarolinaBlacking 29 Posted April 2, 2013 Dokładnie, uwielbiam jego tworczość ;) Share this post Link to post Share on other sites
margoQ 88 Posted April 2, 2013 A ja czytam posty w okultyzmie. Ręce i piersi mi opadły, więc idę poczytać "Psychologię rozwojową" :/ 1 Share this post Link to post Share on other sites
NightwishAnka 480 Posted April 2, 2013 Czytam "Ukojenie" jak ktoś lubi książki o wilkach to się mu spodoba. Share this post Link to post Share on other sites
Guest Morderczyni Posted April 2, 2013 Czytam "Ukojenie" jak ktoś lubi książki o wilkach to się mu spodoba. Przeczytałam, trochę trąci "Zmierzchem". Przymierzam się do "Ludzi bezdomnych". Share this post Link to post Share on other sites
Piotrek 121 Posted April 5, 2013 Mgły Avalonu :) Co prawda fantasy już od lat nie czytam, ale "Mgły Avalonu" to moja absolutna czołówka. Czytałem to chyba ze 3 razy. Bardzo ciekawe podejście do legendy arturiańskiej. Teraz czytam: - "This Thing of Darknness" Harry'ego Thompsona, czyli powieść o historii wypraw Charlesa Darwina (inna sprawa, że przeczytałem już ponad 100 stron, a o Darwinie jak na razie ani widu, ani słychu...) i o jego przyjaźni z kapitanem FitzRoyem. - "Marysieńka Sobieska" Tadeusza Boya- Żeleńskiego, bo zastanawiam się nad przeczytaniem tego dla jednej ze stron grupujących ochotników tworzących książki mówione i chce najpierw sprawdzić jakie czekają mnie pułapki ;) Share this post Link to post Share on other sites
Guest Simo Posted April 5, 2013 A ja aktualnie czytam "Nawałnica mieczy - krew i złoto", czyli część trzecią, tom drugi "Gry o tron" :P Share this post Link to post Share on other sites
Piotrek 121 Posted April 5, 2013 A ja aktualnie czytam "Nawałnica mieczy - krew i złoto", czyli część trzecią, tom drugi "Gry o tron" :P Muszę się wreszcie za to zabrać, bo jak na razie przeczytałem tylko pierwsze 2 tomy cyklu. Share this post Link to post Share on other sites
Guest Simo Posted April 5, 2013 A ja aktualnie czytam "Nawałnica mieczy - krew i złoto", czyli część trzecią, tom drugi "Gry o tron" :P Muszę się wreszcie za to zabrać, bo jak na razie przeczytałem tylko pierwsze 2 tomy cyklu. Mnie wciągnęło strasznie :) Gdyby nie tłumaczenia, to aktualnie bym siedział i czytał :D Share this post Link to post Share on other sites
Guest Morderczyni Posted April 5, 2013 Skończyłam Murakamiego na religii dzisiaj i zaczynam Piekarę, "Wieże do nieba". Share this post Link to post Share on other sites
Maggie 338 Posted April 5, 2013 A ja w żadniej bibliotece nie mogłam znaleźć Pieśni Lodu i Ognia... Chyba muszę kupić . Share this post Link to post Share on other sites
Sami 3171 Posted April 5, 2013 Bo Grę o Tron to ogólnie trudno w bibliotekach dostać. Wypozyczone i co najmniej pięć osób w kolejce. Przymierzam się do "Ludzi Bezdomnych", ale to jest dopiero któreś w kolejce po "Mistrzu i Małgorzacie" (Po raz piąty. To jedna z tych ksiązek, które nigdy się nie nudzą :)) "Drużynie Pierścienia" (wreszcie mnie naszło na Władcę ), "Atlasie Chmur" (wreszcie!) i Księdze mądrości OSHO (A to chyba załatwię w weekend :)) Wreszcie mam co czytać! Share this post Link to post Share on other sites
Guest Morderczyni Posted April 5, 2013 Sami the Owl, dzięki za przypomnienie o lekturze. Share this post Link to post Share on other sites
forgotten_faces 16 Posted April 5, 2013 u mnie niezbyt ambitnie, aktualnie brnę w serię "Gone. Zniknęli". książka chwilami trąci totalnym bezsensem i paranoją, ale grunt, że miło się czyta XD Share this post Link to post Share on other sites