Evi 1960 Posted May 21, 2013 Nie no, ślicznie jej to wyszło :) Moja ulubiona aria najlepsza z całej piosenki, jak zawsze. ♥ Swoją drogą, dobrze, że Olzonka nigdy nie śpiewała numerów z Oceanborn... :D _______________________________________________________________________________________________ Bo nie śpiewała, prawda? niestety... Sleeping Sun zepsuła :P Share this post Link to post Share on other sites
Guest Simo Posted May 21, 2013 ONA TO ZAŚPIEWAŁA CUDOWNIE! Share this post Link to post Share on other sites
Sami 3171 Posted May 21, 2013 Nie wiem czy nawet nie lepsze to niż oryginał. Szczególnie jeśli brać pod uwagę to, że zaśpiewała tę arię lepiej :) Share this post Link to post Share on other sites
Girdun 107 Posted May 21, 2013 Żadna to aria, tylko koloratura :P 1 Share this post Link to post Share on other sites
Lilit 31 Posted May 21, 2013 Żadna to aria' date=' tylko koloratura :P[/quote'] Hue, hue, gdzieś, bodajże na last.fm, widziałam komentarz do tego utworu o treści "the best opera ever" ^^. Tak to jest, jak się używa słów, których się do końca nie rozumie (nie żeby mnie się to nie zdarzało, noale ;)). A wykonanie faktycznie przepiękne, chyba najlepsze, jakie słyszałam, niewątpliwie przebija wersję studyjną. Szkoda, że pani Turunen w tamtym czasie nie wydała DVD. Share this post Link to post Share on other sites
motorade 118 Posted May 21, 2013 Anette śpiewała utwory z Oceanborn, m.in Sacrament of Wilderness, Walking in the air. Jak dla mnie to było ok, Sleeping sun faktycznie w wersji Tarji jest lepsze (2005), ale Anette dokłada więcej emocji. Share this post Link to post Share on other sites
Milla 2534 Posted May 21, 2013 Żadna to aria, tylko koloratura :P E tam :P Jako że kojarzy mi się z Arią Królowej Nocy, w moim języku zostaje to arią i koniec :P (Nie znam się na terminach tego typu :-D) Share this post Link to post Share on other sites
Nymphetamine 958 Posted May 21, 2013 http://www.youtube.com/watch?v=xb6Ug46QlDI wow ;o i ten akcent XD Share this post Link to post Share on other sites
Milla 2534 Posted May 21, 2013 Tarja trochę kaleczy inglisz, jak zawsze. I dobrze śpiewa, jak zawsze :-D Share this post Link to post Share on other sites
Agnees 62 Posted May 22, 2013 http://www.youtube.com/watch?v=tHYtAj9zg_0 nowy występ Tarji... ze ślubu :) Share this post Link to post Share on other sites
Pablito 1169 Posted May 22, 2013 Co jak co ale dużo bym dał aby Tarja zaśpiewała na moim ślubie Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted May 22, 2013 http://www.youtube.com/watch?v=tHYtAj9zg_0 nowy występ Tarji... ze ślubu :) Jestem zaskoczony, ale nie tym, że Tarja śpiewa w kościele (bo robi to często jako Harus) tylko repertuarem. :D Spodziewałem się bardziej "Avie Maria". Swoją drogą bardzo ekspresyjne wykonanie pełne emocji... Świetne - tylko publika drętwa. :D Pan młody w niektórych ujęciach zaczął się zastanawiać czy by czasem nie wymienić swojej lubej na Tarję. :D 1 Share this post Link to post Share on other sites
Pablito 1169 Posted May 22, 2013 Adrian to bylo dobre cytuje Pan młody w niektórych ujęciach zaczął się zastanawiać czy by czasem nie wymienić swojej lubej na Tarję. :D mistrzostwo świata ,choć gdyby to ja miał wybór to wybrał bym Tarje:D Share this post Link to post Share on other sites
Agnees 62 Posted May 22, 2013 Hahaha tez odniosłam takie wrażenie :) Share this post Link to post Share on other sites
Pablito 1169 Posted May 23, 2013 Nie mogłem się powstrzymać przed wklejeniem tego zdjęcia 2 Share this post Link to post Share on other sites
Cela 59 Posted May 30, 2013 Okładka singla Victim Of Ritual 2 Share this post Link to post Share on other sites
Sølvi 237 Posted May 30, 2013 Tak mogłaby wyglądać okładka całej płyty ^^ 3 Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted May 30, 2013 Ogólnie to dziwne ostatnio te okładki?;) Share this post Link to post Share on other sites
Guest Morderczyni Posted May 30, 2013 Ogólnie to dziwne ostatnio te okładki?;) Zgadzam się z Tobą. Ciekawe, czy muzyka też będzie taka dziwna. Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted May 30, 2013 A tu mały trailer tego, co zobaczymy jutro - nietypowe "lyrics video" do piosenki "Never Enough": [video=youtube] Share this post Link to post Share on other sites
Pablito 1169 Posted May 30, 2013 Te okładki są jakieś dziwne,wolałem te klasyczne z poprzednich krążków Share this post Link to post Share on other sites
NightwishAnka 480 Posted May 30, 2013 Jednak trochę szalonych kolorów w życiu to dobrze.Oby Tarja nie przesadziła. Share this post Link to post Share on other sites
Sølvi 237 Posted May 30, 2013 Kolejna okładka z serii limitowanej ^^ Chyba się komuś rozmazało w paincie xD A tak na poważnie, jest dużo dużo lepiej, ale okładka singla i tak jest lepsza ^^ Chyba wolałabym Tarję z pierwszej wersji okładki, w tej straszniej wygląda :happy: 2 Share this post Link to post Share on other sites
Cela 59 Posted May 30, 2013 Czy tylko ja uważam, że ilośc tych różnych grafik jest porażająca... mam nadzieje, że nie odciągnie uwagi od samego materiału muzycznego... Share this post Link to post Share on other sites
Sølvi 237 Posted May 31, 2013 Mamy lyric video :devil: [video=youtube] Jeśli chodzi o samo video - część czarno-biała podoba mi się, futerko nie rzuca się tak w oczy. Jednak od momentu w części "kolorowej" kiedy po raz pierwszy pojawia się okładka wydaje mi się, że skończyły im się pomysły i przestaje mieć to jakikolwiek skład, chociaż podoba mi się fragment kiedy z kolei Tarja wypisuje tytuł na kartce ^^ Nie wiem, czy przypadkiem nie wymagam za dużo od lyric video :D Co do muzyki - w tej jakości ten utwór wcale tak źle nie brzmi (zdecydowanie lepiej wykonany niż na Act I), zapewne będę go słuchać, ale mam wrażenie, że końcówka była robiona na siłę. mam nadzieje' date=' że nie odciągnie uwagi od samego materiału muzycznego...[/quote'] Nawet jeśli jest to próba odwrócenia uwagi, to i tak się nie powiedzie :devil: 1 Share this post Link to post Share on other sites