Sami 3171 Posted May 31, 2014 Nawet nie-fanatycy też już wiedzą ;) 2 Share this post Link to post Share on other sites
PaulaEija 1628 Posted June 3, 2014 Tak sobie myślę... Założenie przez Joasię prowadzonej strony na FB dowodzi, że Tuoś jest zapracowany nową płytą. Tzn. to tylko takie przypuszczenie (żebyście mi tam niczego nie zarzucili), ale całkiem prawdopodobne, nie? Swoją drogą słodko, bo będziemy mieli niedługo płytę Joasi - i wygląda na to, że tym razem ona znowu coś napisze. Czyli... skoro... płyta Joasi będzie wydana przed albumem NW (skoro już nagrywają), to... możemy się spodziewać jakichś wycieków? :) Ale no tak, ona ma trasę latem 2015, mogą wyjść w podobnym czasie... To smutne. Aczkolwiek... Mogą być zatem w jakiś sposób powiązane... Dobra, już, kończę swoje horrendalne przypuszczenia, dobranoc. :) Share this post Link to post Share on other sites
Milla 2534 Posted June 3, 2014 Człowiek Gdybacz. ♥ Zastanawianie się nad tym, jaki związek z procesem powstawania nowego albumu Najtłysza ma fanpejdż Kurkeli na FB... Tylko Paula tak potrafi. To taka trochę Romanssihuhujo&Tuoobsesja, nie wydaje Wam się, forumowicze? :happy: 1 Share this post Link to post Share on other sites
PaulaEija 1628 Posted June 4, 2014 Po prostu tworzę ciekawą teorię, która może być prawdziwa. Nikt mnie nie rozumie. ;_; Share this post Link to post Share on other sites
Sami 3171 Posted June 4, 2014 Mówiłaś, że odkąd są jawnie razem, to już Cię to aż tak nie interesuje. A jednak! :> Share this post Link to post Share on other sites
PaulaEija 1628 Posted June 4, 2014 Nie aż tak nie oznacza, że interesuje mnie tylko tyle, co przeciętnego fana. xD Swoją drogą, overinterpretating lvl ja i tak jest słabe w porównaniu z overinterpretating lvl 'Egzorcysta'. ;) A, znamy już datę koncertu Live Aid: 6.06.2015. :) Share this post Link to post Share on other sites
annaif 325 Posted July 17, 2014 Znalazłam takie video na YT: Chyba tego tu jeszcze nie było. Które się wam bardziej podoba? Nie wiedziałam, że Johanna występowała na Eurowizji. Share this post Link to post Share on other sites
PaulaEija 1628 Posted July 18, 2014 Wiedziałam, widziałam... Ale to ja. xD Bardzo też lubię duet Kurkela-Ahola w "Ave Maria". ;) Share this post Link to post Share on other sites
NightwishAnka 480 Posted July 25, 2014 Paula znasz może obecny skład jej koncertowego zespołu ? (wiem dziwne pytanie :P ) > Share this post Link to post Share on other sites
PaulaEija 1628 Posted July 25, 2014 Niecały... Musiałabym sprawdzić, jutro dam znać. ;) Na pewno na klawiszach gra Tomi Aholainen (to ten łysy), ale reszty nie pamiętam. ;) EDIT: Nawet moje źródła nie służą pomocą w tej kwestii, niestety. ;_; Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted August 17, 2014 Bardzo podoba mi się "biżuteria" Joasi:) 1 Share this post Link to post Share on other sites
Invidia 621 Posted August 22, 2014 Joasia i Walking in the Air po fińsku :) Wykonanie śliczne, tylko te jej włosy o.O Edit. No i z tych znanych mi to jeszcze Tony ^^ 2 Share this post Link to post Share on other sites
PaulaEija 1628 Posted August 24, 2014 Jejuu, jakie to stareee. Ale widziałam z milion razy. ♥ Co do występujących, to są tam też Jarkko Ahola z Teräsbetoni i JP Leppäluoto z Charon. W ogóle ci trzej panowie razem z naszym Marco tworzą The Northern Kings. A z wykonań na żywo wolę SMN. Joasia ma zawsze wtedy taki ładny, rozmarzony wyraz twarzy. :) [video=youtube] Share this post Link to post Share on other sites
Kuolema666 518 Posted August 24, 2014 Tyle Joasi, tyle szczęścia. Zaraz się rozpuszczę. *-* Share this post Link to post Share on other sites
PaulaEija 1628 Posted August 24, 2014 Ja i tak wolę jej taniec przy SNS. ♥ Wrzucałam jakieś kilka stron temu jako moment w pełnym koncercie na YT. I ta sama mina, może nieco bardziej... Jakby to ujęła Sami... Sensualna. ;) 1 Share this post Link to post Share on other sites
PaulaEija 1628 Posted November 20, 2014 Kilka dni temu Joasia zaczęła świąteczną trasę. Za tydzień ma (znowu) wystąpić w restauracji Reino w Kitee i spotkać się z fanami. :) Parę zdjęć z koncertów: Helsinki Turku Share this post Link to post Share on other sites
annaif 325 Posted December 5, 2014 Johanna wydała nowy singiel "Ei panikoida". Można posłuchać go na Spotify. Share this post Link to post Share on other sites
PaulaEija 1628 Posted December 6, 2014 Zapomniałaś dodać, że jest beznadziejny (w porównaniu do jej dwóch ostatnich płyt). :) (Wybaczcie subiektywizm, ale dodanie określenia w stylu "wg mnie" zburzyłoby szyk tego zdania i straciłoby ono cały swój urok). :) Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted December 6, 2014 (Wybaczcie subiektywizm' date=' ale dodanie określenia w stylu "wg mnie" zburzyłoby szyk tego zdania i straciłoby ono cały swój urok). :) [/quote'] Paula, to oczywista oczywistość, że wyrażasz swoją subiektywną opinię w poście. Nie musisz (a nawet nie możesz!) za to przepraszać. :D 4 Share this post Link to post Share on other sites
PaulaEija 1628 Posted May 17, 2015 Niniejszym ogłaszam, że Johanna nagrywa płytę-duet z Johnem Two-Hawks z piosenkami po angielsku pt. Noel (fr. Boże Narodzenie; nie chciało mi się kopiować diaerezy). Trasa po USA już w grudniu/listopadzie... Może zobaczymy ich w Polsce za jakiś czas? ^^ 2 Share this post Link to post Share on other sites
NightwishAnka 480 Posted May 23, 2015 [video=youtube] Nowy teledysk ;) 3 Share this post Link to post Share on other sites
PaulaEija 1628 Posted May 30, 2015 Trzeba przyznać, że teledysk bardzo ładny, piosenka zresztą też. Mam takie wrażenie, że Johanna muzycznie, artystycznie dojrzewa, a jej ostatnie płyty (no może poza singlem Ei Panikoida, który okropny był) są coraz lepsze, jej styl jest coraz bardziej jej. :) Share this post Link to post Share on other sites
Sami 3171 Posted May 30, 2015 Trzeba przyznać, że teledysk bardzo ładny, piosenka zresztą też. Mam takie wrażenie, że Johanna muzycznie, artystycznie dojrzewa, a jej ostatnie płyty (no może poza singlem Ei Panikoida, który okropny był) są coraz lepsze, jej styl jest coraz bardziej jej. :) Ktoś jej musi te piosenki pisać. Ktoś, kto umie w muzykę i jest pod ręką. No ciekawe któż.. ;> A mi się Ei Panikoida podobało. Przynajmniej miało jakąkolwiek melodię, jakoś się to dało nawet zapamiętać po pierwszym przesłuchaniu, bo to nie jest takie, jak wszystkie inne utwory Kurkeli. 1 Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted June 7, 2015 Podczas gdy Tuo grał koncert w Joensuu, jego dziewczyna/żona Johanna Kurkela daje Koncert Live Aid gdzie wykonuje Lohtu napisany przez Tuomasa. Celem widowiska jest zbieranie pieniędzy na szpital dla dzieci, który będzie otwarty na dzień niepodległości Finlandii w 2017 roku. Share this post Link to post Share on other sites
anulka79 1426 Posted September 27, 2015 Dawno nie mieliśmy żadnych newsów od ukochanej Tuomasa! Zdaje się, że Johanna nad czymś pracuje.. 1 Share this post Link to post Share on other sites