beatag60 2263 Posted May 19, 2013 Jak pisze nasza userka violkaa tak wyglada "prawie" lato w Norwegii: 1 Share this post Link to post Share on other sites
Maggie 338 Posted May 19, 2013 Oryginalne lato ;). Jak tak popatrzyłam na to 2 zdjęcie, to naszła mnie szalona myśl, by wykopać sobie tam dziurę i zrobić takie mini igloo :happy: . Ci Norwegowie muszą mieć wesoło :). Share this post Link to post Share on other sites
Guest Simo Posted May 19, 2013 MINI igloo ? Chyba MEGA :happy: Share this post Link to post Share on other sites
Maggie 338 Posted May 19, 2013 MEGA z wielką chęcią, ale chyba musiałbyś mi pomóc kopać, bo sama bym nie dała rady... ;) I potem się tam wprowadzę :happy:. Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted May 19, 2013 Nie koniecznie: przedwczoraj Wiola i sąsiedzi ratowali ludzi z zalewów. Roztapiające się lody spływają z gór i zalewają domy. Na fotkach, których nie wkleiłam bez zgody Wioli są wspaniałe widoki, a ona z rodzina w sweterkach:) Czyli jednak "prawie" lato:) Share this post Link to post Share on other sites
Milla 2534 Posted May 19, 2013 Skoro sweterki, a nie kurtki, to faktycznie lato :) Chyba nie chciałabym tam mieszkać. Ładnie, na wycieczkę bym pojechała, ale za ziiimno. Share this post Link to post Share on other sites
violkaa 18 Posted May 21, 2013 Widzę, że nasze zaspy śniegu się pojawiły ;) Zdjęcia robione w górach, ale naprawdę to tylko tak strasznie wygląda... Rzeczywiście chodziliśmy w bluzach, a były momenty, że i z krótkim rękawkiem. Norwegia nie jest tak zimna jak wszyscy myślą :) Od 2 dni mamy takie upały, że ciężko wytrzymać ;) To jeszcze wrzucę fotkę z wczorajszej wycieczki nad fiordy :) Sezon turystyczny w pełni 1 Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted May 22, 2013 Pięknie, tylko pozazdrościć tak wspaniałych widoków. Z pewnością na żywo wygląda to magicznie i tajemniczo. Oczami wyobrazni widzę trolle maszerujące ścieżkami po górach;) Share this post Link to post Share on other sites
Piotrek 121 Posted May 22, 2013 Widoki faktycznie piękne, ale z drugiej strony myślę, że w Polsce- a pewnie też w każdym innym kraju- też można znaleźć takie czy inne piękne pejzaże, choć niekoniecznie górskie. Po prostu niektóre kraje słyną bardziej z piękna przyrody i krajobrazu, a inne utożsamiamy z innymi zaletami :) Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted May 22, 2013 Świetne zdjęcia... mógłbym godzinami patrzeć na te stateczki sunące wśród górskich wód... Siedzieć sobie i szkicować. Może się tam kiedyś wybiorę? :) Share this post Link to post Share on other sites
Guest Simo Posted May 22, 2013 Adi, mogę Ci przysłać pocztówkę ze Szwecji, jak już tam będę :P Chciałeś? :P Share this post Link to post Share on other sites
Guest Simo Posted May 24, 2013 Widoki w Wielkopolsce. Zrobiłem z okna pociągu wracając dziś z Poznania :happy: Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted May 24, 2013 Adi' date=' mogę Ci przysłać pocztówkę ze Szwecji, jak już tam będę :P Chciałeś? :P [/quote'] Jeszcze pytasz. :) A chciałem! Widoki w Wielkopolsce. Zrobiłem z okna pociągu wracając dziś z Poznania :happy: Nie wiem jak w innych województwach ale tu, w WLKP, jest takich duuuużo. Share this post Link to post Share on other sites
Guest Morderczyni Posted May 24, 2013 Nie wiem jak w innych województwach ale tu, w WLKP, jest takich duuuużo. Odwiedź kiedyś Podlasie, to zobaczysz ładniejsze. Zwłaszcza jesienią. Share this post Link to post Share on other sites
Guest Simo Posted June 13, 2013 Trasa mojej wycieczki do Szwecji: Share this post Link to post Share on other sites
annaif 325 Posted June 14, 2013 wow :) też bym chciała pojechać na taką wycieczkę :D Share this post Link to post Share on other sites
Guest Simo Posted June 17, 2013 No a więc... do zobaczenia za tydzień! Podzielę się z Wami zdjęciami później :) SZWECJO, PODBIJAM CIĘ! Share this post Link to post Share on other sites
Spectrum 43 Posted June 17, 2013 Ojaa, Szwecja! Jak zazdroszczę. :D Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted June 17, 2013 Baw się dobrze Szymuś :* jak wrócisz to obowiązkowo składasz raport :P Share this post Link to post Share on other sites
Guest Simo Posted June 25, 2013 Dobra, to tak na szybko: Szwecja i Finlandia to piękne kraje. Krajobrazy nieziemskie. Po ponad 3000km zrobionych po tamtejszych drogach wiem, czym inspirował się Tuo pisząc swoje teksty :P W ciągu kilku najbliższych dni postaram się napisać coś więcej :) Mam jedno zdjęcie, które Was zainteresuje :happy: A tak na teraz, dwa zdjęcia: 1) Robione o 1 w nocy w Pajali: 2) Reniferek (a dokładniej jego tyłek. Jutro będę miał go z profilu xD) Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted July 7, 2013 Dziś jadę do Lublina na co najmniej tydzień. Ale myślę, że będę się tu pojawiać, tyle, że rzadziej ;) Share this post Link to post Share on other sites
margoQ 88 Posted July 7, 2013 Ok, to i ja zapowiadam, że planuję wyjechać. Raczej bliżej niż dalej, na krócej niż na dłużej, i więcej niż raz, jednakże z racji tego, że to nic takiego specjalnie ciekawego, nie ma o czym mówić. Tyle tylko, że znowu raczej mnie nie będzie, jak by to kogoś interesowało. @ Lublin ładne miasto - miałam okazję spędzać tam wakacje kilka lat temu. Do dziś wspominam pyszną pizzę w Acernie. Przyjemnego wyjazdu, Evi! Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted August 30, 2013 Dwukrotnie odwiedziłam Wielką Brytanię. Jestem tym krajem zauroczona. Architektura podobna jak w wielu zachodnich krajach, choć ma jednak w sobie coś charakterystycznego dla brytyjczyków. Nie to mnie więc zachwyca. To jest kraj "dla ludzi", wielka swoboda emocjonalna, wzajemna serdeczność i tolerancja. Nikt nikogo nie krytykuje i nie ocenia- przynajmniej nie w takim absurdalnym stopniu jak to się dzieje u Słowian! Dobry poziom życia dla każdego człowieka, świetna opieka socjalna i edukacyjna. Nie miałabym nic przeciwko, żeby tam kiedyś zamieszkać:) Share this post Link to post Share on other sites
Pablito 1169 Posted September 20, 2013 Jak ktoś będzie na Wyspach Karaibskich to polecam jedną plażę , Lotnisko Princess Juliana International na Sint Maarten wprawia w osłupienie zażywających słońca plażowiczów. Samoloty lądują tuż nad głowami opalających się w zatoce Moho. Można tam liczyć na takie [video=youtube] widoki 1 Share this post Link to post Share on other sites
Maciek 1188 Posted August 27, 2014 Widok rodem z powieści Fantasy, a to są tęczowe góry w Chinach. Niesamowicie musi to wyglądać na żywo. 5 Share this post Link to post Share on other sites