Nymphetamine 958 Posted September 8, 2016 [video=youtube] 1 Share this post Link to post Share on other sites
PaulaEija 1628 Posted September 8, 2016 To ja rzucę coś z mojego soundtracku do pisania... Tak trochę między podróżą a pisaniem, bardziej metaforycznie o życiu. Ale pozytywna i do pisania. Bardzo. [spotify]spotify:track:0sHks4f74REtWcIr0WTFYJ[/spotify] 1 Share this post Link to post Share on other sites
Sami 3171 Posted September 9, 2016 Z podróżą ostatnio kojarzy mi się tylko Wanderlust Nightwisha. Wałkowaliśmy Wishmastera w samochodzie w drodze na wakacje ale też na oba koncerty NW i jakoś tak mi się kojarzy... It's not the end, not the kingdom come, it is the journey that matters... i takie tam :D Ale rzucę Ci to: [video=youtube] 1 Share this post Link to post Share on other sites
Nymphetamine 958 Posted September 23, 2016 @Arabesque już czas. Znowu mamy przestuj : D Share this post Link to post Share on other sites
Arabesque 487 Posted September 23, 2016 Już, już :D Właśnie dzisiaj miałam to rozstrzygnąć. Długo się z tym nosiłam, ale ostatecznie wygrywa hietAla :) Kiedy zamknęłam oczy słuchając Twojej propozycji, to wyobraźnia podsuwała mi najwięcej obrazów. Share this post Link to post Share on other sites
hietAla 1514 Posted September 25, 2016 Kiitos ^^ To ja poproszę najsmutniejszy utwór, jaki słyszeliście ;) Share this post Link to post Share on other sites
Sami 3171 Posted September 25, 2016 Najsmutniejsza piosenka, pomijając oczywiście 'Higher than Hope' wiadomego zespołu, to: [video=youtube] Zmiana, dlatego, że przypomniałam sobie o tym utworze. Melodia jest taka indie, ale tekst miażdży. Share this post Link to post Share on other sites
Arabesque 487 Posted September 25, 2016 [video=youtube] Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted September 25, 2016 [video=youtube] Share this post Link to post Share on other sites
Maciek 1188 Posted September 25, 2016 Cholernie smutne, życiowe, bolesne [video=youtube] 1 Share this post Link to post Share on other sites
Lawenda 457 Posted September 27, 2016 [video=youtube] Kocham ten utwór. Cholernie smutny i piękny. Share this post Link to post Share on other sites
LuciferMorningStar 396 Posted September 27, 2016 Ekstaza żalu jest wszystkim co jest... [video=youtube] 1 Share this post Link to post Share on other sites
Milla 2534 Posted September 27, 2016 Czy najsmutniejsza, to nie wiem, ale smutna i ładna na pewno. [video=youtube] Share this post Link to post Share on other sites
Nightfall 809 Posted September 29, 2016 Mnóstwo smutnych utworów słyszałam, ale ten mi przyszedł pierwszy do głowy (chociaż w skali smutku, jakoś najsmutniejszy pewnie nie jest) [video=youtube] 1 Share this post Link to post Share on other sites
hietAla 1514 Posted October 5, 2016 Sami, Arabesque - Teksty dające do myślenia, ale muzycznie za mało smutku. Adrian - Ten kawałek znałam wcześniej, wciąż ma niezwykłą moc stwarzania łez w moich oczach. Maciek - I tekst i muzyka świetne, aż sięgnę do pozostałej twórczości zespołu. Lawenda - Bardzo ładne brzmienie gitar, ale brak mi tu smutku. LuciferMorningStar - Wygryw!!! Smutek w czystej postaci, perfekcyjne umieranko przez aż 15 minut i 26 sekund. Milla - Jakbym miała pianino i umiała na nim grać to grałabym ten utwór w deszczowe dni, takie jak dzisiejszy. "Is it a matter of worse or of better?" - dobre pytanie. Nightfall - Wers tytułowy pięknie zaśpiewany, ale czegoś tu brakuje. Za wszystkie propozycje dziękuję, poszerzyliście trochę moje muzyczne horyzonty ;) LuciferMorningStar, make a wish! Share this post Link to post Share on other sites
LuciferMorningStar 396 Posted October 5, 2016 Nie spodziewałem się wygranej w debiucie a tu proszę. Oryginalny nie będę, zapodajcie utwór o owadach (może być metaforyczny) ;) EDIT: A zatem zwiększmy skalę do zwierząt. Share this post Link to post Share on other sites
hietAla 1514 Posted October 8, 2016 [video=youtube] 1 Share this post Link to post Share on other sites
Milla 2534 Posted October 8, 2016 Ode mnie owad. [video=youtube] A tak w ogóle to psst, Sami… …KURDE ULF, MEGA ULF ♥ 1 Share this post Link to post Share on other sites
Freyja 228 Posted October 9, 2016 Szkurczę, Emi mnie uprzedziła, ale na moje własne życzenie. Miałam dać to samo, tyle że w pełnej, ponad siedmiominutowej wersji (choć z teledyskiem, na pierwszy raz, robi pewnie jeszcze większe wrażenie), ale zwlekałam i się zastanawiałam czy na pewno to, poza tym nikt nic nie zapodawał i... tiaa. No, a tu widzę się opcje poszerzyły, jednak mam w zanadrzu jeszcze jednego motylka, proszę bardzo: [video=youtube] Share this post Link to post Share on other sites
LuciferMorningStar 396 Posted October 11, 2016 Ok. Czas na rozstrzygnięcie. Sami - Tekst mnie zaciekawił, tyle że muzycznie nie moje klimaty. Milla - Liryk jak i teledysk świetne. No i są nocne motyle. Freyja - Fajny melodyjny rockowy kawałek. Treść i motylki w brzuchu mnie jednak nie przekonują. hietAla - Wintersun zdecydowanie najbardziej przypadł mi do gustu pod każdym względem. Mam ochotę zgłębić ich twórczość ;) Ucieszyła mnie różnorodność piosenek w dość trudnej zagadce. Szkoda, że nikt nie wstawił The Monarch Delaina. Alicjo ponownie ty ;) Share this post Link to post Share on other sites
hietAla 1514 Posted October 14, 2016 Ojej, dziękuję :D Były utwory smutne, to teraz poproszę o kawałki, które dają Wam życie, motywację i pozytywną energię :) Share this post Link to post Share on other sites
LuciferMorningStar 396 Posted October 14, 2016 Zawsze pozytywnie nastrajają mnie cudaki z Alestorm [video=youtube] Share this post Link to post Share on other sites
Maciek 1188 Posted October 14, 2016 [video=youtube] Share this post Link to post Share on other sites