Milla 2534 Posted December 27, 2013 Ja również byłam dziś na Hobbicie. Lepszy niż pierwszy *.* Pewnie, odbiegający od książkowej wersji w znacznym stopniu, ale i tak *.* Bombur terminator w beczce *.* Tylko że wrednie skończyli w takim momencie... DAJCIE MI TRZECIĄ CZĘŚĆ, JUŻ -_- Swoją drogą, jestem wdzięczna panu Jacksonowi za tą elfią dziewczynę. Wiem, zapewne dodano ją do filmu tylko dla wątku romantycznego, ale u Tolkiena brakuje mi kobiet, szczególnie takich jak ta, z przysłowiowymi "jajami", a nie siedzących na tyłku w Rivendell i haftujących Aragornowi jakieś tam sztandary (z całym szacunkiem dla Arwen, którą poniekąd trochę lubię :>) -.- Nawet moja kochana Eowyn, jedyna książkowa wojowniczka, przeszła na Ciemną Stronę Mocy ;c ...Dobra, kończę offtopować :-D 1 Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted December 27, 2013 Coraz bardziej chcę iść na Hobbita do kina. Może uda mi się wyciągnąć koleżankę w niedzielę? Bo sama do kina nie lubię chodzić xD Czekam na więcej waszych recenzji ;) Share this post Link to post Share on other sites
Milla 2534 Posted December 27, 2013 Eee, to moje to nie recenzja, to bardziej krótki wywód pt. "Wkurza mnie patriarchat w Śródziemiu" XD Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted December 27, 2013 Milla, ale są zachwyty, a to mnie motywuje do pójścia do kina xD Chociaż akurat wciskanie wątku miłosnego, którego nie było w książce średnio mi się podoba, ale można było się tego spodziewać. W końcu to cienka książeczka podzielona na 3 długie filmy :P Share this post Link to post Share on other sites
Nightfall 809 Posted December 27, 2013 Jak dla postać tej elfki nie jest wyjątkowo ciekawa dlatego, że została ona przedstawiona jako bardzo piękna (dobrze być elfem ;p), bardzo biegła w walce i bardzo uczynna. Ogólnie jest "bardzo", co czyni ją trochę sztuczną postacią. Wątek miłosny jest o tyle interesujący, że wybiera między dwoma adoratorami. Cóż mogę jeszcze powiedzieć? Nie chcę spojlerować. Efekty specjalne wbijają w fotel, a film chociaż jest długi nie nudzi widza. Pojawia się sporo zwrotów w akcji, które trzymają w napięciu. Evi idź koniecznie :) 2 Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted December 27, 2013 Matko jestem świeżo po obejrzeniu Naznaczony 2 i jestem spocony z napięcia na serio trzyma napięcie i super film polecam. :) Share this post Link to post Share on other sites
Nymphetamine 958 Posted December 27, 2013 Oglądnęłam dzisiaj 'Wzgórza mają oczy II". Świetny film! Pierwsza scena z filmu była przeobrzydliwa. Jadłam wtedy sałatke i aż mi się cofało na myśl o tym wszystkim xD 1 Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted December 27, 2013 Dla mnie jedynka lepsza :) ale dwójka tez jest ok szczególnie pierwsza scena.. Share this post Link to post Share on other sites
Nymphetamine 958 Posted December 27, 2013 Pierwsza scena jest okropna ;c W takich chwilach to chyba jedyne o czym się marzy to umrzeċ. Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted December 27, 2013 Mi chodzi, że szczególnie pierwsza scena mnie brzydzi za szybko wysłałem post wybacz i nie dopisałem :) Share this post Link to post Share on other sites
Nymphetamine 958 Posted December 27, 2013 Spoko, mnie też brzydzi ;x Ciekawa jestem czy wyjdzie 3 część? A jak tak, to kiedy? ;3 Nie wiesz nic? Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted December 27, 2013 A nic mi na ten temat nie wiadomo :) obejrzyj Nazaczony 2 :) Share this post Link to post Share on other sites
Nymphetamine 958 Posted December 27, 2013 Okej, ale najpierw jedynke bym musiaŀa oglądnąć. Może jutro sę za to zabiorę : ) Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted December 27, 2013 I zdaj relację :) Share this post Link to post Share on other sites
Dave 363 Posted December 27, 2013 Naznaczoony jest swietny, bardzo lubie :D Dzis ogladalem "Sekret jej oczu". Share this post Link to post Share on other sites
Milla 2534 Posted December 27, 2013 A ja wczoraj oglądałam "Zycie Pi". Nie chce mi się recenzować, więc powiem tylko tyle: polecam :) 1 Share this post Link to post Share on other sites
Dave 363 Posted December 27, 2013 Ogladalem :) Przyjemny film :) Share this post Link to post Share on other sites
Sami 3171 Posted December 28, 2013 Oglądałam i potwierdzam, film przyjemny, I tyle mogę o nim powiedzieć. Nie ruszyło mnie, a to dziwne, bo zwykle takie filmy mają 'to coś'. :) Share this post Link to post Share on other sites
NightwishAnka 480 Posted December 29, 2013 Wrażenia po wczorajszym Hobbicie 2 : http://forum.nightwish.pl/watek-swiat-nightwishanki?pid=34454#pid34454 Share this post Link to post Share on other sites
Jillian 347 Posted December 29, 2013 "Thor: Mroczny Świat" wczoraj zaliczony. Spodziewałam się czegoś więcej... ale pewnie gdybym była w kinie byłoby inaczej. Taka kinówka na kinomaniaku to bleee... Pomijając jakość i z przymróżeniem oka patrząc na porównanie do mitologii i komiksów - 8/10 daję :D Share this post Link to post Share on other sites
Dave 363 Posted December 29, 2013 Oglądałem "Sekret jej oczu" "Drzwi" Bardzo dobre filmy. Polecam gorąco (zwłaszcza 2) Share this post Link to post Share on other sites
NightwishAnka 480 Posted January 4, 2014 Będzie druga część Jak wytresować smoka :D Share this post Link to post Share on other sites
Nymphetamine 958 Posted January 4, 2014 Zaczęłam oglądać 'Naznaczony', ale przeraża mnie ten film za bardzo, nie mogę, może kiedyś do niego wrócę ; D Share this post Link to post Share on other sites
Jillian 347 Posted January 4, 2014 Wczoraj oglądałam "ostatni egzorcyzm, część 2". Masakra, dno, nuda. O ile pierwsza część była genialnie nakręcona i nawet trochę straszna, to druga jest totalną porażką. Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted January 4, 2014 Zaczęłam oglądać 'Naznaczony'' date=' ale przeraża mnie ten film za bardzo, nie mogę, może kiedyś do niego wrócę ; D[/quote'] Naznaczony jedynka, to nic w porównaniu z dwójką. ;) A Ostatniego egzorcyzmu 2 nie oglądałem powiadasz Jill, że to strata czasu? ;) Share this post Link to post Share on other sites