Ancient 322 Posted February 24, 2013 O patrz trafiłaś w to co lubię, fajna muzyka, A śpiew, aż tak nie kręci, z czasem i tak mi wszystko pasuję :) Pomijając to o czym dokładnie, jest ten utwór, to fascynuje mnie ten nadzwyczajny styl, niespotykany klimat. Share this post Link to post Share on other sites
Sølvi 237 Posted February 25, 2013 Pomijając to o czym dokładnie, jest ten utwór, to fascynuje mnie ten nadzwyczajny styl, niespotykany klimat. Hahah, ktoś tego tu słucha oprócz mnie :D Ancient zobacz sobie, jeśli nie znasz, ale myślę, że kojarzysz Shpongle - Divine Moments of Truth :P Sionqa - ooo język Polski' date=' to coś nowego! Jednakże nie w moim stylu. Może komuś się jednak podoba taka soft nutka? [/quote'] A dlaczego nie :P ? Przecież nasz język też jest piękny :P No i Taiteilija sprowokowała mnie do polskiego utworu :P [video=youtube] Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted February 25, 2013 a ja ostatnio zasłuchuję się czymś takim: http://www.youtube.com/watch?v=S823a0vA3Ko a tak w ogóle to świetny temat. często szukam czegoś nowego w muzyce i fajnie jest mieć taką małą "ściągę" ;) i jeszcze może coś o ty, kawałku Agressiva - świetny! jakoś nigdy nie byłam przekonana do tej grupy, ale może jednak warto się zapoznać z całym dorobkiem? :) Share this post Link to post Share on other sites
Arcana 27 Posted February 25, 2013 a ja ostatnio zasłuchuję się czymś takim: http://www.youtube.com/watch?v=S823a0vA3Ko W sumie nie mój styl (o ile coś takiego istnieje), ale wpada w ucho - trzeba przyznać. Troszkę mnie wokal drażni na pierwszy "rzut ucha", generalnie ciekawy kawałek. No to ja coś takiego wrzucę. Często do tego kawałka wracam... [video=youtube] Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted February 25, 2013 ja tak myślałam, że niewielu osobom to podejdzie ;) widzę po tym co jest tu wrzucane, że raczej innej muzyki słuchacie. ja słucham każdej. bo każdy gatunek potrafi mieć w sobie to coś. :) co do Twojej propozycji to przygnębiająca trochę piosenka... mniej więcej od połowy podoba mi się już dużo bardziej, chociaż dalej przygnębia ;) dla mnie to nie na dziś. ale brzmi całkiem dobrze. jak stara, dobra, polska muzyka ;) to jak już jesteśmy przy polskiej muzyce to może komuś spodoba się coś takiego: gdziekolwiek jestem staram się promować ten zespół. bo myślę, że warto :) Share this post Link to post Share on other sites
Sølvi 237 Posted February 25, 2013 widzę po tym co jest tu wrzucane' date=' że raczej innej muzyki słuchacie[/quote'] E? Każdy z nas słucha w pewnym stopniu innej, ale to jest genialne, uwielbiam różnorodność, a łączy miłość do muzyki. Arcana dzięki, przypomniałaś mi o Abraxasie ^^ Evi, znam Kabanos, na koncertach lub jak ktoś puści nie przeszkadza mi, ale sama sobie nie puszczę :P [video=youtube]http://youtu.be/L2Tu-g-_rEE Zawsze poprawia mi nastrój :D Polecam każdemu :P Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted February 25, 2013 o nie, nie, nie :D japoński to mi tylko w anime pasuje :D no i tak... jest jedna piosenka, którą uwielbiam: http://www.youtube.com/watch?v=OcRvON4T4BM do innych chyba nigdy się nie przekonam... trochę dziwne, bo uwielbiam Japonię z całą jej kulturą, anime i mangę też kocham, ale jakoś muzyki znieść nie mogę... no chyba, że jako podkład do anime właśnie. Share this post Link to post Share on other sites
Sølvi 237 Posted February 25, 2013 E tam j-music jest całkiem przyjemne i ten kawałek co dałaś też ^.^ No to może coś z Islandii :> ? [video=youtube] Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted February 25, 2013 ooo, no widzisz, Islandia to już jak najbardziej! zwłaszcza Bjork. a tego co wrzuciłaś... nie znałam. hmm i muszę przyznać, że zaciekawiło. a kojarzy mi się trochę z tym: http://www.youtube.com/watch?v=Vt2r2rUHc7Q nie wiem czemu, ale już sam początek tak mi klimatem do tego podszedł :) Share this post Link to post Share on other sites
Taiteilija 2754 Posted February 25, 2013 Evi - a to ciekawy kawałek muzyki. Bardzo tajemniczy, magiczny, powiem nawet: bardzo "elficki", ale z nutą orientalną. A co powiecie na to: [video=youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qHcwIiqm7qQ Film był bardzo średni; pomysł dobry, obsada też, ale mogło być lepiej. Muzyka jednak bardzo ciekawa, choć przyznam, że nie znałam tego kompozytora wcześniej. Melodia skojarzyła mi się z Elfmanem, a sam film...zastanawiam się...jakby mógł wyglądać, gdyby został zrealizowany przez Burtona; ale nie zgodnie z jego "nowym stylem tworzenia", tylko "po staremu" - coś jak Nożycoręki i Miasteczko Halloween. Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted February 25, 2013 Taiteilija - to jest świetne ! zwłaszcza początek... Wow... a film kompletnie mi nie znany... chyba muszę oglądnąć :) to ja się podzielę czymś takim: zespół niestety już nieistnieje... podkreślę, że był to zespół polski. wokalista z Lublina, wcześniej tworzył Asstellyte. wydał jedną płytę, chyba własnym nakładem, później śpiewał w Transmission, a później niestety zakończył "karierę"... ciekawy kawałek muzyki, tak mi się przynajmniej wydaje. polecam. i jeszcze coś Asstellyte: Share this post Link to post Share on other sites
Sølvi 237 Posted February 25, 2013 Evi przyciągnęłaś mnie tym Lbn :P Ciekawe, ciekawe... tym bardziej, że nie znałam ;/ A Lorennę znam i lubię :P A! I Bjork jest jest oklepana, jeśli chodzi o Islandię :D [video=youtube] To też z tej pięknej krainy ^^ Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted February 25, 2013 może i oklepana, ale bardzo ja lubię :) Royksopp - lubię, zwłaszcza What Else Is There? właśnie :) a z tą piosenką zawsze w parze idzie mi ta: kiedyś w tv słyszałam jedną po drugiej i obie bardzo mi się spodobały. ale osobiście reszta twórczości Pati Yang już do mnie nie trafia ;) Share this post Link to post Share on other sites
Sølvi 237 Posted February 26, 2013 Oj lubię bardzo ten utwór, jest magiczny. Evi, a ten utwór Pati? Moim zdaniem też śliczny ;) 1 Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted February 26, 2013 mhmm... no muszę przyznać, że to musiało mi gdzieś umknąć :) bardzo ładne :) taki klimat mi odpowiada. z tego co kojarzę (bo to już jakiś czas temu przesłuchałam jedną z jej płyt, więc pamięć może mnie trochę zawodzić) to inne jej utwory totalnie odbiegały od takiego klimatu. dlatego mi to nie podeszło... może jeszcze do niej powrócę i poszperam, bo dla takich perełek warto :) to ja rzucę jeszcze czymś takim: ciekawam czy się spodoba :) Share this post Link to post Share on other sites
Nightfall 809 Posted February 26, 2013 Nie są to moje klimaty ale słucha się przyjemnie ;) Ode mnie coś takiego: http://www.youtube.com/watch?v=Bp2UHWuf7UY Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted February 26, 2013 przyjemne. nie porwało mnie, ale przyjemne :) jak dla mnie mogliby to w radio puszczać zamiast tego co teraz akurat słucham (troublemaker czy coś takiego... już nie mogę, uszy mi więdną od tego...) - tym się kiedyś strasznie zachwycałam. może nie jest jakieś świetne, ale wpada w ucho i trzyma się długo. tak ze mną przynajmniej było :P Share this post Link to post Share on other sites
Ancient 322 Posted February 26, 2013 No fajne, no wpada w ucho, takie lekkie wykonanie, które da się słuchać. Nie raz trzeba się w niektóry styl wczuć. Takie i podobne temu style, są raczej dla mnie obojętne. Kiedyś tego tak nie lubiłem, ale dziś eeh fajowe :) niesamowita gra gitarowa, ten utworek, miód ktoś tytulik pokręcił :D p.s. Evi szaleje :D no potem posprawdzam co tam wrzuciliście :) Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted February 26, 2013 ooo taaakk ! też uwielbiam ten kawałek :D a szaleje, szaleje :) bo w inne tematy próbuję się powoli wkręcić, a tutaj nie jest to aż tak konieczne. no i już kilka piosenek ciekawych tu znalazłam, więc bardzo to przydatne dla mnie :) a to miałam w powiązanych przed chwilą na youtube: http://www.youtube.com/watch?v=NyyOgVZ4S6Y i teraz będę ciągle słuchać, zawsze tak mam z tym kawałkiem :P Share this post Link to post Share on other sites
margoQ 88 Posted February 27, 2013 Omg, moja mama ma płytę, od dzieciństwa kochałam ten utwór. Mimo, iż na dzień dzisiejszy odczuwam niejaki przesyt, to i tak oceniam wysoko :D Ode mnie natomiast: http://www.youtube.com/watch?v=dkod0GA5Qj8 :P Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted February 27, 2013 ooo bardzo to lubię :) kiedyś kupowałam takie czasopismo Teraz Rock i tak co jakiś czas dodawali płytę. no i na jednej z nich był właśnie ten kawałek. normalnie się w nim zakochałam. słuchałam w kółko :) polecam posłuchać całej płyty, z której ten utwór pochodzi :) a to mi dziś od rana w głowie siedzi :) Share this post Link to post Share on other sites
margoQ 88 Posted February 27, 2013 ooo bardzo to lubię :) kiedyś kupowałam takie czasopismo Teraz Rock i tak co jakiś czas dodawali płytę. no i na jednej z nich był właśnie ten kawałek. normalnie się w nim zakochałam. słuchałam w kółko :) polecam posłuchać całej płyty, z której ten utwór pochodzi :) Ja się przy nim radośnie bawiłam na swoim własnym weselu :D Jak to ocenił mój Tato: "Odstawialiśmy tańce pogańskie" :P Share this post Link to post Share on other sites
Ancient 322 Posted February 27, 2013 Nie jestem fanem Maleńczuka, jakoś nie przemawia do mnie, a ten utworek eh wolałbym go nie słyszeć, muzyka jest ok. [video=youtube] Mój jeden z pierwszych utworków, najbardziej ukochany, poznany przez przypadek. :) Share this post Link to post Share on other sites
Maciek 1188 Posted February 27, 2013 Ja akurat lubię Maleńczuka dlatego kawałek mi się podoba w innym wykonaniu pewnie niekoniecznie, mam słabość do Macieja może dlatego że w końcu imiennik :D A Diane Arkenstone - śliczne, odprężające, w sumie nawet dość celtyckie. A ode mnie Diablo Swing Orchestra czyli zakręcony zespół który łaczy m.in metal z muzyką lat 20/30-tych i operowym wokalem Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted February 27, 2013 Ancient - fajne. ale taką muzykę to lubię do brzdękania mi w tle, nałogowo bym nie słuchała :) Maciek - to jest coś co lubię :) i kolejny kawałek do ulubionych na YT :) Share this post Link to post Share on other sites