Adrian 3317 Posted November 11, 2012 Tutaj możecie się pochwalić Waszą kolekcją Nightwishowych płyt, koszulek, gadżetów itp... :) Jako założyciel wątku powinienem napisać pierwszy, ale poczekam, aż moje "skarby" przypłyną zza oceanów i siedmiu mórz :) Share this post Link to post Share on other sites
bandzierchlast 0 Posted November 11, 2012 Przez lata troszkę się tego uzbierało. Ostatnio bardzo się opuściłem :P Mam nadzieję, że nie będę nazywany "nightwishowym ozołomem" jak nazywa mnie większość znajomych :) (nie żeby mnie to obrażało, wręcz przeciwnie :D ). Jestem wśród swoich :) To już uzależnienie. Jak coś zobaczę to muszę to mieć nie zważając na środki, choćbym miał się u kogoś przez to zadłużyć. W najbliższym czasie postaram się przeskanować artykuły recenzje i książeczki (jeśli ktoś chce) No to lecimy. Flagi: http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/46564_4353257602858_1053374151_n.jpg Bilet, kostka Emppu z krakowskiego koncertu i butelka po mineralnej od Tuomasa (rzucił do publiczności, złapałem :) ): http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/18426_4353251082695_2116256715_n.jpg gazety i wycinki: http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/530634_4353250642684_651820697_n.jpg I największa świętość w moim dobytku: http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/259868_4353251482705_1454843352_n.jpg Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted November 12, 2012 Bandzier, imponująca kolekcja! Bardzo ładnie oprawiłeś kostkę Emppu. :) Do tego artefakt w postaci butelki Tuomasa. ;) Dla jednych śmieć, a dla nas fanów, coś, co ma ogromną wartość. W najbliższym czasie postaram się przeskanować artykuły recenzje i książeczki (jeśli ktoś chce) Jeśli znajdziesz czas to jak najbardziej. :) Share this post Link to post Share on other sites
Haunted 3 Posted November 18, 2012 Nie mam zbytnio czym się chwalić w tym temacie... Ale mam nadzieje że ktoś mnie wtajemniczy w to czym jest owa wersja Imaginaerum które posiadam, oto zdjęcia: 1 - "podwójne" pudełko 2 - środek 3 - płyty 4 - okładka książeczki Owa wersja posiada płytę dvd i cd z rzekomymi wersjami orkiestrowymi podczas gdy w środku pisze że są to tylko wersje instrumentalne. Poza tym posiadam singiel Nemo w wersji Digipack. \ Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted November 18, 2012 Wszystko wskazuje na to, że posiadasz Imaginaerum Tour Edition. Nie pasuje mi tylko płyta instrumentalna, ponieważ powinieneś mieć orkiestralną... Reszta: skład (2CD + DVD) i okładka się zgadzają. Albo jest to wersja jakiej nie znamy, albo masz jedyną w swoim rodzaju "pomyloną" i wyjątkową edycję IM. :D Share this post Link to post Share on other sites
Haunted 3 Posted November 18, 2012 Ja to mam szczęście w zakupach XD A czy Tour Edition nie jest tylko i wyłącznie w formie digibooka ? Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted November 18, 2012 A czy Tour Edition nie jest tylko i wyłącznie w formie digibooka ? Oto jest pytanie. :) Być może spis edycji IM na stronie Wikipedii jest niekompletny... Share this post Link to post Share on other sites
Maggie 338 Posted December 7, 2012 Chciałam coś napisać,ale po przeczytaniu epopei bandzierchlasta, wychodzi na to, że jestem zwyczajną amatorką. Mam tylko płytę Imaginaerum ( wersję 2 płytową czyli normalnie i instrumental ) , jakieś 5 koszulek, 2 plakaty i bilet na Ursynalia, na których grali. Share this post Link to post Share on other sites
Sahara 159 Posted December 7, 2012 ...Nie wiem czy warto to mówić, ale nie mam nic. JESZCZE nic :D Jako że zaczęłam kolekcjonować płyty - nie może tu zabraknąć Nightwisha, więc prędzej czy później... :D Bandzierchlast - świetna kolekcja! Share this post Link to post Share on other sites
Maggie 338 Posted December 9, 2012 A tak z ciekawości, skusił się ktoś może ja jakże urocze buciki z NW ? http://www.reinokauppa.fi/nightwish/en/ Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted December 9, 2012 Jakbym miała kominek w domu to może zafundowałabym sobie takie papucie;) Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted December 9, 2012 A tak z ciekawości' date=' skusił się ktoś może ja jakże urocze buciki z NW ? http://www.reinokauppa.fi/nightwish/en/ [/quote'] Nie i czuję, że owe buciki prędko nie zdobędą mojej sympatii. :) Są okropne :D Share this post Link to post Share on other sites
margoQ 88 Posted December 9, 2012 A tak z ciekawości, skusił się ktoś może ja jakże urocze buciki z NW ? http://www.reinokauppa.fi/nightwish/en/ Oj, zaiste wielkim fanem NW trzeba być, aby poczynić podobny zakup! :P Share this post Link to post Share on other sites
Sahara 159 Posted December 28, 2012 Moje świąteczne zdobycze :D + Zakupiona dzisiaj [31.12.12r] płyta Imaginaerum The Score :D Share this post Link to post Share on other sites
Piotrek 121 Posted January 21, 2013 Obecna moja Nighwishowa kolekcja: Angels Fall First Oceanborn Wishmaster Century Child Over The Hills and Far Away Once Imaginaerum Bless the Child (wersja z 8 utworami) Wish I Had an Angel End of Innocence Miałem też "The Siren", "Dark Passion Play", "From Wishes to Eternity" i "End of an Era", ale wszystkie te krążki sprzedałem. Share this post Link to post Share on other sites
Taiteilija 2754 Posted January 21, 2013 Nie szleję - kasy brak! :happy: Mam koszulkę Ghost Love Score i kubek z ery Once. Pobiłam wszystkich! :D Share this post Link to post Share on other sites
Freyja 228 Posted January 21, 2013 Nie szleję - kasy brak! :happy: Mam koszulkę Ghost Love Score i kubek z ery Once. Pobiłam wszystkich! :D A jakieś płyty? ...nie? No to pobiłaś wszystkich ;) Ja też nie szaleję, gdyż posiadam: - Once (limited edition) - Imaginaerum - OSowa koszulka :P - bilet na Ursynalia 2012 :D Share this post Link to post Share on other sites
Cry_Wolf 0 Posted January 23, 2013 Łooo trochę tych koszulek było ale poumierały śmiercią naturalną, na dzień dzisiejszy z ubioru została mi koszula z krótkim rękawem , T-shirt dvd FWTE, EOAE i EOI i wszystkie albumy studyjne + cd Wishsides no i bilecik z koncertu z Krakowa i Plakat z podpisami chłopaków i Aneci :) Share this post Link to post Share on other sites
motorade 118 Posted February 3, 2013 Dzisiaj w moje ręce wpadł "The Score" z plakatem :) Share this post Link to post Share on other sites
Sahara 159 Posted March 2, 2013 Wczoraj nabyłam Once :D Share this post Link to post Share on other sites
Guest Morderczyni Posted March 3, 2013 W moim posiadaniu znajdują się artykuły o zespole i wisiorek z wilkiem i napiszm "Nightwish". Share this post Link to post Share on other sites
Amroth 0 Posted March 3, 2013 Cóż, u mnie biednie z takimi rzeczami. Mam plakat, koszulkę i płytę Highest Hopes. Ciężko mi było zdecydować się na studyjny album więc wybrałam składankę :sleepy: Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted March 3, 2013 Ciężko mi było zdecydować się na studyjny album więc wybrałam składankę :sleepy: Słusznie, HH zawiera same hity:) Dobra opcja ;) Share this post Link to post Share on other sites
Piotrek 121 Posted March 4, 2013 Składankę najlepiej stworzyć samemu ;) Share this post Link to post Share on other sites
Sølvi 237 Posted March 5, 2013 Ciężko mi było zdecydować się na studyjny album więc wybrałam składankę Też mam tą składankę oraz płytkę z zapisu koncertu "End of an Era". Share this post Link to post Share on other sites