violkaa 18 Posted January 24, 2013 Witam Was bardzo serdecznie :) W przeciwieństwie do większości z Was jestem dopiero raczkująca ;) Zaczynam odkrywać tą rewelacyjną muzykę. Na co dzień mieszkam w Norwegii. Kocham przyrodę i jestem maniaczką czytania książek :-D Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted January 24, 2013 Witaj violkaa:) Niedalekie klimaty naszej wymarzonej Finlandii. Norwegia: fiordy, lodowce i Skandynawska magia. Mam nadzieję, że napiszesz nam o niej?;) Share this post Link to post Share on other sites
Kaktuska 58 Posted January 24, 2013 Witaj Violkaa. Na co dzień mieszkam w Norwegii. Zazdroszczę ! Kraj w którym prawo ma sens. No i tak blisko Finlandii :P Share this post Link to post Share on other sites
Piotrek 121 Posted January 24, 2013 Forum robi się międzynarodowe :) Napisz nam w odpowiednim temacie co czytasz (jeśli masz ochotę, oczywiście) ;) Bardzo efektowny widoczek w avatarze. Share this post Link to post Share on other sites
violkaa 18 Posted January 24, 2013 Dzięki za przywitanie :) Muszę się rozejrzeć i postaram się odzywać. Zapomniałam napisać, że uwielbiam robić zdjęcia, więc możecie liczyć na jakieś fotki od czasu do czasu. Jeżeli chcecie oczywiście :blush: Share this post Link to post Share on other sites
Kaktuska 58 Posted January 24, 2013 Dzięki za przywitanie :) Muszę się rozejrzeć i postaram się odzywać. Zapomniałam napisać, że uwielbiam robić zdjęcia, więc możecie liczyć na jakieś fotki od czasu do czasu. Jeżeli chcecie oczywiście :blush: Jasne, że chcemy :) Share this post Link to post Share on other sites
Piotrek 121 Posted January 24, 2013 Nawet mamy do tego odpowiedni dział ;) A jeśli robisz fotki przyrody takie piękne jak ta, którą masz w avatarze, to na pewno sam będę zaglądał często do Twojego wątku. Share this post Link to post Share on other sites
violkaa 18 Posted January 24, 2013 Fotka w awatarze to widok z mojego okna :) Jestem amatorką jeżeli chodzi o robienie zdjęć, ale uwielbiam fotografować przyrodę :) W każdej wolnej chwili staram się zwiedzać ten piękny kraj, więc i zdjęć robię sporo... Share this post Link to post Share on other sites
xhonek 26 Posted January 24, 2013 Siemka! witaj :) Weeeź - ja chcę mieszkać tam, gdzie ty jesteś ;_; za takie widoki to się pokroić ;_; Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted January 24, 2013 WItaj, violkaa. :) Widzę, że jesteś na etapie odkrywania NW. Zazdroszczę, bo pamiętam jakie to było wspaniałe uczucie poznawać tak cudowną muzykę. :) Krajobraz z mieszkania jest świetny... Jestem ciekaw innych Twoich zdjęć. :cool: Share this post Link to post Share on other sites
Freyja 228 Posted January 24, 2013 Violkaa, witam :) Zdjęcia pięknych krajobrazów zawsze mile widziane ;) Share this post Link to post Share on other sites
margoQ 88 Posted January 24, 2013 Was ro spuścić z oka, kilka godzin mnie nie ma i już muszę setki zaległości nadrabiać! :P Witajcie zatem wszyscy, z którymi do tej pory się nie witałam! :D Share this post Link to post Share on other sites
Umentho 13 Posted January 29, 2013 Ja również witam wszystkich, z którymi się nie witałem. ;) Ale nawał zajęć niestety uniemożliwiał ostatnio wizyty na forum. Share this post Link to post Share on other sites
Sølvi 237 Posted February 9, 2013 Cześć wam :D Zapewne część osób będzie się burzyć, ale od Nightwisha zaliczyłam małą przerwę, na czas twórczości z Anette^^ Ciężko mi było znieść jej wokal, choć Imaginaerum, jest o wiele lepszym album od DPP :P Oczywiście cały czas słuchałam wcześniejszych dokonań, a teraz wraz z Floor nabrały one nowej jakości :) i nowych w jej wykonaniu też się dobrze słucha :) Nightwisha poznałam od piosenki "Walking in the Air" - jednego z moich ulubionych utworów :) Z zespołów, które uwielbiam wymieniłabym jeszcze Apocalypticę, HIMa, Depeche Mode, Artrosis, Jelonka i The 69 Eyes :) Share this post Link to post Share on other sites
Nightfall 809 Posted February 9, 2013 Witam, wszystkich :) Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted February 9, 2013 Sionqa, witam Cię serdecznie:) W pełni rozumiem Twoją przerwę w relacji z Njatłiszkiem z Anette. Gdyby nie moja wiara w geniusz Tuo pewnie i ja tak bym postąpiła. Floor daje kapeli zupełni inny muzyczny wymiar, dzięki niej magia zespołu ożyła z nową siłą. Share this post Link to post Share on other sites
Sølvi 237 Posted February 9, 2013 Dzięki za przywitanie :) Oh, Tuo jest geniuszem, ale nie samą wiarą człowiek żyje :P Zapoznałam się z każdym albumem, w którym Anette się udzielała i jak kompozycyjnie są genialne, tak wokal mnie drażnił na tyle, że nie mogłam tego słuchać^^. Co by nie zrobili, będę ich słuchać, choć może nie całego materiału, a teraz mam nadzieję, że będzie tylko lepiej. :) Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted February 9, 2013 Witaj Sionqa! Większość fanów zapewne miała taki "moment kryzysowy", ja również... ale podobnie jak Beatka wierzę w geniusz Tuomasa. :) Cóż, zapraszam do postowania - na pewno Ci się u nas spodoba. :D Share this post Link to post Share on other sites
xhonek 26 Posted February 9, 2013 Oskar - jesteśmy endemitami :D Witaj sionqa! Baw się tu dobrze! Artrosis słuchasz? Ale super! Też się wkręcam w ich dokoniania. Zaczynam od początku - i na razie jestem pod wrażeniem. Share this post Link to post Share on other sites
Sølvi 237 Posted February 9, 2013 xhonek - tak, uwielbiam część "elektroniczną" Artrosis, czyli Fetish i Melange, ogólnie wszystkie płyty z Niedzielskim, dobrze, że wrócił :D Nie wiem, jak u Ciebie z dark ambientem/elektro, ale Maciek swego czasu, współtworzył Sui Generis Umbra, genialny projekt, szkoda, że zakończony :< Powoli się rozkręcam :P Share this post Link to post Share on other sites
Oskar 3 Posted February 9, 2013 Cześc i czołem wszystkim niewitanym :) Oskar - jesteśmy endemitami :D Na to wygląda :D Ja pokochałem NW właśnie dzięki Anette :D Share this post Link to post Share on other sites
margoQ 88 Posted February 10, 2013 Witajcie, wszyscy, z którymi jeszcze się dotąd nie witałam, jak również witajcie Ci, którzy dotąd czuli się powitani za mało, lub po prostu lubią się witać :P Share this post Link to post Share on other sites
Ancient 322 Posted February 12, 2013 Witam wszystkich odwiedzających ten topik :D, dziękuję pani Beacie Chodkowskiej za linka :) No to czas na kolejną przygodę, nie wiem jak dla was, ale dla mnie Nightwish jest jak przygoda w stylu fantazy :) Jjakieś 2 lat temu słuchałem parę utworów, to było jak dorosłem :) muzycznie, z głupawego pop na muzykę przepiękną z serca, dla siebie, dla tych co kochają nie żądają. Dziś całą dyskografię z każdym albumem - utworem jestem zadowolony, że to poznałem. Kocham to nie dla tego że ma "dobry" rytm, wpada w ucho czy coś, to jest istotne, ale w tym wszystkim dla mnie najważniejszy jest skład utworu, konkretny rytm, barwy i symfonia instrumentów - dźwięków, jest jak wstęga na wietrze, zmienna, a jak przyjrzałem się tekstom tych utworów, to fantastyczna niespodzianka, choć sam nie wiem czy metal symfoniczny ogólnie o fantazy, być może, co za różnica to jednak jest co kocham. Nie obchodzi mnie gatunek, tylko czy to mi się podoba, a raczej podkreśla moje przekonania to co kocham w życiu, lubię ten styl, brzmienie :). Słucham bo jestem taki. Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted February 12, 2013 Ancient, NW to afrodyzjak:) Witam Cię cieplutko, to miejsce dla naszych muzycznych marzeń- sięgajmy po nie, czasem bywają niedostępne;) A tu jest tylko post;) Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted February 15, 2013 Witaj na forum, Ancient. :) /.../ muzykę przepiękną z serca' date=' dla siebie, dla tych co kochają nie żądają. [/quote'] Świetne podsumowanie! :) Najważniejsze to podążać swoją drogą, olać schematy i stereotypy. Niech NW będzie z Tobą! :D Share this post Link to post Share on other sites