PaulaEija 1628 Posted January 14, 2014 *Tak Sami robi zadanie z matematyki* Nie no, mnie też zaintrygowałaś, też zaraz przeczytam. :) No i przeczytałam. :) Ze Scorem z IM robi porażające wręcz wrażenie. Idealny nastrój sobie zbudowałam. ♥ Uwielbiam Twój styl, taki niebanalny. ♥ I te pomysły... Jesteś wielka. :) Podobały mi się bardzo nawiązania do SA, choćby ten kelner - jak w Shy. :) Gratuluję tak dobrego dzieła. ♥ 1 Share this post Link to post Share on other sites
Taiteilija 2754 Posted January 15, 2014 Ze Scorem z IM robi porażające wręcz wrażenie. Idealny nastrój sobie zbudowałam. ♥ Uwielbiam Twój styl, taki niebanalny. ♥ I te pomysły... Jesteś wielka. :) Podobały mi się bardzo nawiązania do SA, choćby ten kelner - jak w Shy. :) Gratuluję tak dobrego dzieła. ♥ Dziękuję Paula! :-D Miło, że komuś chce się to czytać, a nawet komentować. Jestem pod szczerym wrażeniem ludzkiej bezinteresowności w tym względzie. Dzięki, że psujecie sobie dla mnie wzrok, czytając na kompie. :happy: Wiesz, że z tym kelnerem to było nie do końca uświadomione zapożyczenie? Dopiero kiedy to napisałaś, uświadomiłam sobie, że chyba, rzeczywiście ukradłam kelnera z "Shy". Dzięki jeszcze raz! Share this post Link to post Share on other sites
PaulaEija 1628 Posted January 15, 2014 Justynka ukrada nieświadomie kelnerów. ♥ Jesteś wielka. ♥ Muszę w końcu przeczytać Kroki, ale jakoś nie umiem się za nie zabrać. :) 1 Share this post Link to post Share on other sites
Milla 2534 Posted January 15, 2014 Czytaj, Paula, albowiem "Kroki" były fajne ^^ Taitei, przez twój nowy twór spróbuję wkrótce przebrnąć :) Jak już zrobię karierę i będę bogata, będę marnować tusz drukować zamiast mordować się z czytaniem z ekranu :3 1 Share this post Link to post Share on other sites
Taiteilija 2754 Posted January 16, 2014 Czytaj, Paula, albowiem "Kroki" były fajne ^^ Taitei, przez twój nowy twór spróbuję wkrótce przebrnąć :) Jak już zrobię karierę i będę bogata, będę marnować tusz drukować zamiast mordować się z czytaniem z ekranu :3 Popieram; jak tylko odniosę życiowy sukces, będę sobie drukowała swoje opowiadania w razie, gdyby technologia zapragnęła mi zjeść (każdą kopię, w każdym tajnym schowku). No, to czekam na twoją, mam nadzieję, opinię! Dzięki i tobie za tracenie czasu na czytanie moich opowiadań! :-D Share this post Link to post Share on other sites
Taiteilija 2754 Posted February 3, 2014 Napisałam coś w ramach odpoczynku. Miniaturkę literacką, okraszoną weną po obejrzeniu "Sekretnego okna" na podstawie noweli Kinga. Miałam ochotę na coś skrajnie trupiego. Nawiedził mnie trupi duch i tak oto powstała urocza miniaturka pod tytułem: "Trupica" Nic wielkiego. Pisałam ją na szybko, spontanicznie i nieco na "odwal". Mój chłopak po przeczytaniu uznał, że "jest niezłe, ale pisałaś lepsze" i uważam, że to trafna opinia. ;) 1 Share this post Link to post Share on other sites
PaulaEija 1628 Posted February 3, 2014 Hm, kurczę, nie mam czasu, ale jak się inspirowałaś filmem, w którym gra Johnny Depp, to... No, tylko skończę zadanie z historii i pouczę się angielskiego. ;) Share this post Link to post Share on other sites
Taiteilija 2754 Posted February 3, 2014 Hm, kurczę, nie mam czasu, ale jak się inspirowałaś filmem, w którym gra Johnny Depp, to... No, tylko skończę zadanie z historii i pouczę się angielskiego. ;) Nie ma sprawy. Poczekam. Donikąd mi nie spieszno! :) Ta inspiracja jest raczej ogólna niż szczegółowa; po filmie miałam ochotę napisać coś o morderstwach i ludzkiej psychice. Share this post Link to post Share on other sites
Taiteilija 2754 Posted February 15, 2014 Porcyjka nowych prac artystycznych: "Opowiadacz" lub "Oakie-talker" "Pasterz Ślimaków" lub "Shepherd Of Slugs" (ilustracja do mojego nowego opowiadania, które jest aktualnie w trakcie tworzenia) "Włóczykij i Muminek" (straszny staroć, narysowany w 2010 (miałam 15 lat) - cięzko było go wyostrzyć na tyle, żeby dało się na to patrzeć i efekt, jak widać, jest raczej taki sobie) 2 Share this post Link to post Share on other sites
PaulaEija 1628 Posted February 15, 2014 Justynkooooo... Świetnie rysujesz... Jesteś taka zdolna... Zostaniesz moją córką? ♥ Share this post Link to post Share on other sites
Taiteilija 2754 Posted February 15, 2014 Justynkooooo... Świetnie rysujesz... Jesteś taka zdolna... Zostaniesz moją córką? ♥ Dziękować, ale na twoją córkę to ja chyba jestem troszkę za stara. :D Share this post Link to post Share on other sites
PaulaEija 1628 Posted February 15, 2014 Ja jestem starsza od mojej matki. Nightfall jest ode mnie starsza. To taka rodzinna tradycja. ♥ Share this post Link to post Share on other sites
Milla 2534 Posted February 15, 2014 Taitei, to jest takie śliczne ♥ I te rajtki w paski, kocham, uwielbiam rajtki w paski ♥ 2 Share this post Link to post Share on other sites
Dark 184 Posted February 15, 2014 Kurcze, strasznie podziwiam, jak ktoś tak rysuje, może dlatego, że sama mam do tego dwie lewe ręce ? :D Piękne ♥ 1 Share this post Link to post Share on other sites
Taiteilija 2754 Posted February 16, 2014 Taitei, to jest takie śliczne ♥ I te rajtki w paski, kocham, uwielbiam rajtki w paski ♥ Dzięki piękne. :blush: Też lubię rajtki w paski i dlatego bardzo ich nadużywam w swoich rysunkach. Nieco oklepane, ale za to jakie fajne! Muszę sobie takie sprawić! Kurcze, strasznie podziwiam, jak ktoś tak rysuje, może dlatego, że sama mam do tego dwie lewe ręce ? :D Piękne ♥ Dzięki, Dark! Mam dokładnie tak samo, gdy oglądam rysunki lepszych od siebie - podziw zżera (i zazdrość!). Share this post Link to post Share on other sites
Nymphetamine 958 Posted February 16, 2014 Jak zwykle świetne. Ten niezwykły styl rysowania, pozazdrościć ;3 1 Share this post Link to post Share on other sites
Taiteilija 2754 Posted February 16, 2014 Jak zwykle świetne. Ten niezwykły styl rysowania, pozazdrościć ;3 Dzięki, Nymph! :D Share this post Link to post Share on other sites
Taiteilija 2754 Posted February 20, 2014 Napisałam sobie (ot!) tyćką miniaturkę! Jest to chyba najkrótszy kawałek prozy mojego autorstwa (chyba? Na pewno!). Dare to enter? ;) "Wiatr (Pomimo!)" 1 Share this post Link to post Share on other sites
Nymphetamine 958 Posted February 20, 2014 Tak piszesz, że najkrótszy, to myślę sobie "no, tak ze 4 linijki", wchodzę, a tu trochę więcej xD Ale przyznam, że nie czytałam wszystkich Twoich tworów, chociaż chyba wszystkie mi się podobały. Każdy wnosi coś ciekawego i innego. Share this post Link to post Share on other sites
Taiteilija 2754 Posted February 22, 2014 Tak piszesz, że najkrótszy, to myślę sobie "no, tak ze 4 linijki", wchodzę, a tu trochę więcej xD Ale przyznam, że nie czytałam wszystkich Twoich tworów, chociaż chyba wszystkie mi się podobały. Każdy wnosi coś ciekawego i innego. Spróbuj zmieścić historyjkę w 4 linijkach to zobaczysz! :happy: Cieszę się, że czytałaś jakiekolwiek! To raczej niespotykane, że ktoś naprawdę TO czyta. Wciąż zaskakuje mnie myśl, że ktoś NAPRAWDĘ poświęca czas na czytanie jakiś amatorskich opowiadań w ciemno, nie wiedząc, czy nie traci go na jakiegoś gniota. Dzięki Ci bardzo, za przeczytanie choćby jednego :blush:. Share this post Link to post Share on other sites
Nymphetamine 958 Posted February 23, 2014 Lepiej żebym nie próbowała XD No co Ty, jak dla mnie są na prawde dobre i przyjemnie się je czyta ^^ Share this post Link to post Share on other sites
Nightfall 809 Posted February 23, 2014 Taiteilija mogę się wypowiadać jedynie jako zaprawiony w boju czytelnik, a nie jako pisarz. Masz ciekawy styl i ćwiczysz go. To bardzo ważne, naprawdę. Jeśli chodzi o krytykę, to powinnaś zwrócić uwagę na to, że Ty podczas czytania swojej Twórczości dokładnie wiesz co chciałaś przekazać, a czytelnik niekoniecznie. Dlatego czasem warto odłożyć twórczość na dno szuflady i pozwolić żeby pokryły ją pajęczyny. Można do niej wrócić po upływie, dajmy na to 6 miesięcy i przekonać się, w jaki sposób tekst jest postrzegany przez odbiorców :) 1 Share this post Link to post Share on other sites
Taiteilija 2754 Posted March 10, 2014 Ostatnio nabazgrałam coś w zeszycie Izzy'ego na lekcjach (pilna uczennica - ja). Nic wielkiego; ot, rysiołek długopisem w brudnopisie. "Kolejne oblicze Furii" ("Another portrait of Furia") PS. A tak, pochwalę się... "Zdarzenie Lunarne" (moje opowiadanko o krwiożerczym księżycu) zostało mianowanie tekstem miesiąca stycznia na forum Via Appia. To mój mały sukcesik taki, jakim kiedyś były już "Kroki". ;) 5 Share this post Link to post Share on other sites
Milla 2534 Posted March 10, 2014 Tajka zdolna :3 Podoba mi się sposób, w jaki rysujesz włosy. I te okrągłe oczka. Generalnie, Twój styl rysowania mi pasuje :D A w ogóle to ja też namiętnie bazgrzę na lekcjach. Tylko że rzadko kiedy wychodzi mi coś godnego uwagi, często też rysunków lekcyjnych, jeśli już rysuję coś bardziej czasochłonnego i mającego jakoś wyglądać, nie kończę. Ale moje bazgranie ludzików, kwiatków, serduszek, gwiazdeczek, heartagramków, pacyfek i innych pierdołek na marginesie przynajmniej trochę zabija czas :> Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted March 11, 2014 Rysunki rewelacyjne- marnujesz talent dziewczyno:( Podoba mi się ich wyrazistość i sposób przedstawiania obrazów/postaci. A co do wierszy: dobrze prawi Nightfall, są bardzo zagadkowe. Z przyjemnością czytam i dopasowywuję do ich klimatu dowolne obrazy i wyobrażenia- to mi w nich odpowiada:) Justynko narysuj Wiatr z Twojego opisu? Share this post Link to post Share on other sites