Adrian 3317 Posted April 24, 2013 Skoro listy z Hogwartu to musi być to extra album! To było tylko takie moje luźne skojarzenie do tytułu piosenki "500 letters". :) Share this post Link to post Share on other sites
Agnees 62 Posted April 24, 2013 Już nie mogę się doczekać tych piosenek! I coraz bardziej żałuję, że nie pojawię się na koncercie we Wrocławiu :( Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted April 28, 2013 Tarja ujawnia tytuł kolejnego utworu - "Lucid Dreamer". Jest to trzeci po "500 Letters" i "Neverlight" utwór z nadchodzącej płyty. ;) Znamy jeszcze dwa tytuły singli, które mieliśmy już okazję usłyszeć: "Into The Sun" i "Never Enough". Miksowanie albumu zakończone, w przyszłym tygodniu mastering... Aktualnie Tarja pracuje nad okładką z Dirkiem Rudolphem. Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted April 30, 2013 Dzisiaj Tarja podrzuciła kolejny tytuł: "Medusa". Tracklista wygląda następująco: 1. 500 letters 2. Neverlight 3. Never Enough 4. Into the Sun 5. Medusa Czy tylko ja tutaj śledzę solową karierę Mrs Turunen? :) Share this post Link to post Share on other sites
Sølvi 237 Posted May 1, 2013 Czy tylko ja tutaj śledzę solową karierę Mrs Turunen? Nie, ale ja po prostu czekam na całość :) Ja wiem, że to dobra strategia, żeby z każdą nazwą piosenki robić szum, ale nie przemawia ona do mnie :P Share this post Link to post Share on other sites
Freyja 228 Posted May 1, 2013 Nie, ale ja po prostu czekam na całość Ja wiem, że to dobra strategia, żeby z każdą nazwą piosenki robić szum, ale nie przemawia ona do mnie Do mnie też. Jak będzie coś do SŁUCHANIA, a nie czytania (tytuł), to wtedy się bardziej zainteresuję ;) Poza tym: nie ocenia się płyty po okładce, a piosenki po tytule :P Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted May 2, 2013 Mnie interesuje koncept albumu, a każdy tytuł pozwala snuć domysły jak się to wszystko ma do całości. ;) Pewnie gdyby to Nightwish nagrywał nową płytę, a Tuo "robił szum" opisując utwory to chłonęłybyście to jak gąbki. :D Poza tym: nie ocenia się płyty po okładce' date=' a piosenki po tytule :P [/quote'] Toć oczywista oczywistość. ;) Share this post Link to post Share on other sites
Guest Simo Posted May 2, 2013 Mnie interesuje koncept albumu, a każdy tytuł pozwala snuć domysły jak się to wszystko ma do całości. ;) Pewnie gdyby to Nightwish nagrywał nową płytę, a Tuo "robił szum" opisując utwory to chłonęłybyście to jak gąbki. :D Bo jesteśmy fanami Nightwisha, a nie solowej kariery Tarji :* Share this post Link to post Share on other sites
Sølvi 237 Posted May 2, 2013 Mnie interesuje koncept albumu, a każdy tytuł pozwala snuć domysły jak się to wszystko ma do całości. ;) Pewnie gdyby to Nightwish nagrywał nową płytę, a Tuo "robił szum" opisując utwory to chłonęłybyście to jak gąbki. :D Bo jesteśmy fanami Nightwisha, a nie solowej kariery Tarji :* Kiedyś też tak robiłam Adrianie, a teraz nie ważne czy byłby to NW, czy jakiś inny zespół - czekam cierpliwie na rozwój wydarzeń :) Oczywiście interesuję się tym co podaje zespół, czy teraz Tarja np., ale nie emocjonuję się tak jak kiedyś ^^ 1 Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted May 2, 2013 Bo jesteśmy fanami Nightwisha' date=' a nie solowej kariery Tarji :* [/quote'] Wy czyli kto? ;) Po to mamy dział o innych artystach żeby nie dyskutować tylko o NW ale o muzyce ogólnie. Na forum mamy również fanów solowej kariery Tarji, Beatlesów, Lady Gagi, Anette... Co kto lubi. :) Share this post Link to post Share on other sites
Freyja 228 Posted May 2, 2013 Toć oczywista oczywistość. ;) Wiem, wiem. Stąd :P To ma być koncept O.o ?! Pierwsze słyszę :P < i odezwała się moja ignorancja> ale mam teraz ciekawszą muzykę do eksploracji, niż przejmowanie się płytą Tarji, która jeszcze nie wyszła. Sorry :( Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted May 2, 2013 To ma być koncept O.o ?! Pierwsze słyszę :P Chodziło mi o koncept - pomysł na album, nie o to, że to ma być album koncepcyjny. :) Share this post Link to post Share on other sites
Freyja 228 Posted May 2, 2013 Chodziło mi o koncept - pomysł na album' date=' nie o to, że to ma być album koncepcyjny. :)[/quote'] Ach, no to już wszystko jasne :ninja: wykonałam pewną nadinterpretację ;) To w takim razie czekamy na płytę i wtedy będziemy odsłuchiwać i oceniać, co nam się podoba, a co nie ;) 1 Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted May 6, 2013 Chcieliście konkretów, oto i one :) Nowy album Tarji będzie się nazywał "Colours in the Dark" i zostanie wydany 23 sierpnia 2013 (5 dni po Tarji urodzinach)! 19 października rozpocznie się trasa "Colours in the Dark Tour 2013" w Niemczech... Czekamy na sample :) Share this post Link to post Share on other sites
Sølvi 237 Posted May 6, 2013 Czekamy na sample Ekhem... Czekamy na ogłoszenie koncertów w Polsce :P Share this post Link to post Share on other sites
Guest Simo Posted May 10, 2013 Czyżby nasza diva się zamykała w sobie ? :D Share this post Link to post Share on other sites
Maggie 338 Posted May 10, 2013 Nieee... Napewno nie zamyka się w sobie. Ona czeka tylko w kolejce do toalety, popatrzcie na drzwi i wszystko jasne :happy:. Share this post Link to post Share on other sites
Milla 2534 Posted May 10, 2013 Niech się cieszy, że nie ma tam takiej frekwencji, jak u nas w łazience przy sali gimnastycznej. A minę faktycznie ma jakby jej się spieszyło do toalety :D Share this post Link to post Share on other sites
motorade 118 Posted May 10, 2013 Coś mi tu śmierdzi, skoro trasa zaczyna się w Niemczech, to jest duża szansa, że tam będę :) Share this post Link to post Share on other sites
BlackSymphonia 24 Posted May 10, 2013 Opcja z toaletą wydaje się być trafna. Kobieta w potrzebie, a oni jeszcze zdjęcia robią... Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted May 10, 2013 Spójrzcie tylko na ten arsenał. :) Pytanie tylko czy Tarja go w pełni wykorzysta? 1 Share this post Link to post Share on other sites
motorade 118 Posted May 11, 2013 Czy wykorzysta? To będzie miazga dla uszu !! Nie mogę się doczekać !! Jeszcze tylko(aż) 6 godzin :) Plotka mówi, że będzie sesja dla fanów po koncercie ;) Zdjęcie faktycznie z "Orbity" Share this post Link to post Share on other sites
Piotrek 121 Posted May 11, 2013 Czy wykorzysta? To będzie miazga dla uszu !! Nie mogę się doczekać !! Jeszcze tylko(aż) 6 godzin :) Plotka mówi, że będzie sesja dla fanów po koncercie ;) Zdjęcie faktycznie z "Orbity" O jakiej sesji mówisz? Jeśli o przedpremierowym odsłuchu nowej płyty, to został on odwołany. Nie wiem jak ze spotkaniem z Tarją. Share this post Link to post Share on other sites
motorade 118 Posted May 12, 2013 Kompletnie mi się pomyliły wątki i pisałem poprzednie posty w kontekście Beauty and the Beat. Chodziło mi o sesję z autografami po Beauty and the beat w sobotę :) Niestety nie było, ale dzięki wytrwałości i uprzejmości agencji Daga mój autograf Tarji(może i Mike'a też) czeka na mnie na odbiór ;) Myślałem również, że to zdjęcie jest z przygotowań do koncertu XD Poprawiam się: co do "Colours in the dark", płyty Tarji nie robiły na mnie nie wiadomo jak kosmicznego wrażenia, ale na pewno będzie się jej przyjemnie słuchać :) Share this post Link to post Share on other sites
NightwishAnka 480 Posted May 13, 2013 I walk alone z Wrocławia...wspaniałe Share this post Link to post Share on other sites