Sami 3171 Posted May 31, 2013 Fajnie się zaczyna, odliczanie po Fińsku :) A utwór mi się podoba, co w przypadku solowej kariery Tarji jest dość dziwne... Dotąd jej piosenki nie robiły na mnie większego wrażenia i chyba jedynymi, których słuchałam były "Die Alive", "I Walk Alone" i "Into The Sun". I tyle. A tu miła niespodzianka ;) Mam nadzieje, że cała płyta będzie w takim trochę mocniejszym klimacie. Share this post Link to post Share on other sites
motorade 118 Posted May 31, 2013 Bardzo fajny utwór, szkoda że Tarja nie daje czadu z zespołem (jak w normalnym teledysku), a siedzi/stoi jak wryta. Lyric video to wg Tarji teledysk z napisami, aby były i urozmaicały, ale do śpiewania to się nie nadaje. Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted May 31, 2013 Zdecydowanie utwór jest bardziej znośny w wersji studyjnej... Intro zapowiada coś kopiącego w tyłek. Niestety potem tani refren sprawia, że bańka mydlana pęka. :( Video Jeśli chodzi o samo video - część czarno-biała podoba mi się' date=' futerko nie rzuca się tak w oczy.[/quote'] +1 Share this post Link to post Share on other sites
motorade 118 Posted May 31, 2013 Co wy macie do tego futerka??? Ot element wystroju. Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted May 31, 2013 Co wy macie do tego futerka??? Ot element wystroju. Nie znam się na modzie ani na trendach, ale nie przeszkadza mi to w stwierdzeniu, że jest okropne. :D Kiczowate wręcz. ;) Share this post Link to post Share on other sites
Girdun 107 Posted May 31, 2013 To czerwone futerko to jeszcze nic te srebrne spodnie to dopiero była tragedia :-D Co do utworu typowy średniak, czyli standard jak solową Tarję. Zastanawiam się czy zamiast powtarzającego się riffu w końcowej minucie i towarzyszącym mu jękom wokalistki, nie lepsza byłaby dłuższa solówka na gitarze, powtórka refrenu i na tym koniec utworu. Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted May 31, 2013 Czyli nie jestem głucha czy obojętna na muzykę;) Kawałek mi się nie podoba (może mało razy przesłuchany?), odbieram straszny dysonans głosu Tarji z instrumentami i charakterem muzycznym utworu. Po długim odsłuchu- koszmar:( Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted May 31, 2013 odbieram straszny dysonans głosu Tarji z instrumentami i charakterem muzycznym utworu. też tak to słyszę... ogólnie... no nie wiem. nie do końca mi się to podoba. liczyłam na coś lepszego. tęsknię za I Walk Alone... Share this post Link to post Share on other sites
Agnees 62 Posted May 31, 2013 Mam takie same odczucia jak Beata i Evi :( Share this post Link to post Share on other sites
Pablito 1169 Posted May 31, 2013 W porównaniu z Never Enough z Act I ,to ta wersja jest jak dla mnie lepsza ,ciekawa gitarowa wstawka na początku,choć operowe śpiewanie Tarji po środku numeru wolałem na Act I Share this post Link to post Share on other sites
Guest Simo Posted May 31, 2013 Głos Tarji ok, nie najgorzej, ale sama muzyka ... :( Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted May 31, 2013 Niechże ta dziewczyna się opamięta i wraca do NW, bo jest coraz gorzej:( Te muzyczne wytwory staja się asłuchalne:( Share this post Link to post Share on other sites
Pablito 1169 Posted May 31, 2013 Jak ma wrócić skoro Tomas jej nie chce,a Tarja nie będzie ryć się przed szereg tam gdzie jej nie chcą w końcu ma swoją godność Share this post Link to post Share on other sites
Girdun 107 Posted May 31, 2013 Niechże ta dziewczyna się opamięta i wraca do NW, bo jest coraz gorzej:( Te muzyczne wytwory staja się asłuchalne:( Niech najpierw udowodni że umie śpiewać, a Act 1 to był wypadek przy pracy wtedy będę na Tak ;) Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted May 31, 2013 mnie się wydaje, że Tarja już nie raz udowodniła, że umie śpiewać... to, że teraz nie wychodzi jej to wszystko najlepiej nie jest moim zdanie spowodowane tym jak śpiewa, ale tym jak napisane są kawałki i muzyka. bez Nightwisha to już nie ta sama Tarja. tak jak i bez Tarji NW nie jest taki sam... Share this post Link to post Share on other sites
Girdun 107 Posted May 31, 2013 Tarja od zawsze była dobrą wokalistką jak na gatunek w jakim obraca się NW, ale jako wokalistka operowa wypada poniżej przeciętnej. Co do tego że na obecny wokal wpływ mają utwory jakie śpiewa. Poniekąd może i tak, ale błędy jakie popełniła podczas Act 1 czyli błędy w rytmice czy też zatracanie płynności i melodyjności w śpiewie to już akurat wina jej samej. Share this post Link to post Share on other sites
Maciek 1188 Posted May 31, 2013 Na pewno wersja studyjna jest lepsza niż live, kawałek taki sobie, no Tarja śpiewa w nim na swoim zwykłym studyjnym poziomie jaki znamy z poprzedniej płyty chociazby (trochę z wymową i akcentami nie do końca jest za pan brat) ale to nie jej piękny głos jest problemem tylko fakt że muzyka niespecjalnie porywa. Nic się nie zmieniło, Tarjowa norma choć przyznam się szczerze że raczej niższe stany średnie tej normy. Gdzieś tam podobieństwo do Enough troszkę jest ale głównie w poczatkowej fazie i w budowie. Ostatnie półtorej minuty odbieram jako na siłę przedłużony utwór, jakby go skrócić do czterech minut to nic by nie stracił. Dość nowoczesne gitary, brzmieniowo bliskie amerykańskim standartom spod znaku alternative/ nu / groove - metal. Całej płyty myślę że nie ma co sądzić po jednym singlu zobaczymy następne. O ile utwór mocno przeciętny o tyle sam teledysk jedno z ciekawszych lyric video Share this post Link to post Share on other sites
Pablito 1169 Posted June 4, 2013 Mam podobną serię zdjęć z Tarją takie jak wstawiłem z Floor Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted June 4, 2013 4 jej spojrzenie sprawia że człowiek nic tylko się zakochuje :** ♥ Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted June 4, 2013 tarję to ja najbardziej lubię w jej żółtej kreacji ;) Share this post Link to post Share on other sites
Pablito 1169 Posted June 4, 2013 chodzi ci o tą z EOE Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted June 4, 2013 chodzi ci o tą z EOE tak, dokładnie o tą ;) razem z mikrofonem ;) Share this post Link to post Share on other sites
Alice 6 Posted June 4, 2013 Każde z nich poszło w swoją stronę. I dobrze się stało. Myślę, ze gdyby Tarją została dłużej z Nw, zatrzymali by się na jednym poziomie. A tym czasem Nw z nowym głosem, musieli zacząć szukać czegoś innego. I wprowadzili coś równie wspaniałego. Z kolei Tarja mogła wiecej uwagi poświęcać muzyce klasycznej i wprowadzać jej elementy w swoich rockowych kompozycjach. Ciekawe co usłyszymy w jej następnym albumie, który wychodzi w sierpniu Mam podobną serię zdjęć z Tarją takie jak wstawiłem z Floor How sweet :) moje zdjęcia z mojej stronki :) wygrała 2 1 Share this post Link to post Share on other sites
NightwishAnka 480 Posted June 5, 2013 Pablito wszystkie zdjęcia są wspaniałe ♥ Share this post Link to post Share on other sites