beatag60 2263 Posted November 1, 2014 Naevey, w pełni rozumiem Twoje zaskoczenie:( Share this post Link to post Share on other sites
Taiteilija 2754 Posted November 1, 2014 Kwestia gustu. Głosowałam na WBTN w pierwszej turze, ale coś mi się pokręciło (niechybnie ze zmęczenia tymi piekielnymi wykładami na studiach i pracą na obcym laptopie) i wydawało mi się, że WBTN odpadło, więc zaczęłam głosować na inne kawałki. Oprzytomniałam z opóźnieniem i wróciłam do wywalania WBTN, które uważam za najgorszy utwór z DPP - "Amaranth" i BBB są chociaż melodyjne, chwytliwe i odmóżdżające, a WBTN ani nie zapadało mi w duszy, ani nie odprężyło, ani nie było chwytliwe, ani zbyt wybitne i złożone. Za to bardzo męczyło; ten komputerowy wokal był koszmarnie płytki i przesadnie elektroniczny. Ta dziwna manipulacja elektroniczna pogłębiła tylko, moim zdaniem, nijakość i brak jakiejkolwiek głębi głosu Anette. Ponadto, zwrotka WBTN miała monotonny, dobijający rytm. Kojarzyła mi się z człowiekiem, który z wielkim wysiłkiem krzesał z siebie siłę, żeby biegać od ściany do ściany. Na serio. 2 Share this post Link to post Share on other sites
Naevey 47 Posted November 7, 2014 a teraz wszyscy cisną Master Passion Greed, jak ja Tak bardzo nienawidzę tego utowru... Share this post Link to post Share on other sites
Taiteilija 2754 Posted November 14, 2014 "Meadows" wypadło przed "Eramaan"? How is that possible? Przecież MOH jest o klasę lepsze niż wesołe i skoczne EV. Zgadzam się, że EV jest żywe, chwytliwe i wokalnie trochę... japońskie (tak mi się kojarzy), ale MOH jest przecież urzekające i jest lepsze jako kompozycja muzyczna (czy to tylko mnie się tak wydaje?). No, i jest na pewno lepsze niż 7DTTW, które poza tym, że nawiązuje do genialnej książki, jest dość nieciekawe (lubię tylko solo instrumentalne gdzieś w środku utworu). 2 Share this post Link to post Share on other sites
Piotrek 121 Posted November 18, 2014 Pytanie techniczne do osób głosujących na Evę. W jaki sposób obeszliście ograniczenie min. ilości znaków w wiadomości? Mnie po wpisaniu Eva pokazał się komunikat, że post jest za krótki, więc musiałem coś dopisać. Szkoda że odpadło EV, a teraz zagrożone jest 7 Days... Share this post Link to post Share on other sites
Dave 363 Posted November 18, 2014 "Eva!!!" "Evaaa" "Eva..." Duzo sposobow ;) Share this post Link to post Share on other sites
Piotrek 121 Posted November 18, 2014 Tak, wiem. Sam tak zrobiłem. Chodziło mi o ludzi, którzy jak widziałem nie musieli się uciekać do tego tricku ;) Teraz dopiero zauważyłem że udało się to tylko Adrianowi. Czyżby admińska supermoc? ;) Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted November 21, 2014 Kurczę, a Eva to akurat jedna z tych niewielu piosenek na DPP, która mi się nawet podoba :D 1 Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted November 24, 2014 Od kilku tur próbuję bezskutecznie wyeliminować "Last of the Wilds". Lubię ten utwór, ale kompozycyjnie są ciekawsze propozycje. Ten jest mocno schematyczny i powtarzalny. Niemniej jednak widzę, że chwytliwa melodia i bogate instrumentarium skutecznie utrzymują go przy życiu w survivorze. :) Share this post Link to post Share on other sites
Naevey 47 Posted November 24, 2014 Od kilku tur próbuję bezskutecznie wyeliminować "Last of the Wilds". Lubię ten utwór, ale kompozycyjnie są ciekawsze propozycje. Ten jest mocno schematyczny i powtarzalny. Niemniej jednak widzę, że chwytliwa melodia i bogate instrumentarium skutecznie utrzymują go przy życiu w survivorze. :) Teraz właśnie zostały te najlepsze, ostra rywalizacja. A ja nie wiem na co głosować... Share this post Link to post Share on other sites
Lucid Dreamer 186 Posted November 24, 2014 Ja tam uwielbiam Last of the wilds a jedynym najslabszym numerem na płycie jest Whoever Brings the Night Share this post Link to post Share on other sites
Piotrek 121 Posted November 24, 2014 Od kilku tur próbuję bezskutecznie wyeliminować "Last of the Wilds". Lubię ten utwór, ale kompozycyjnie są ciekawsze propozycje. Ten jest mocno schematyczny i powtarzalny. Niemniej jednak widzę, że chwytliwa melodia i bogate instrumentarium skutecznie utrzymują go przy życiu w survivorze. :) Z jednej strony utwór, który mocno wkręca i ciężko się od niego oderwać, ale z drugiej- tak jak stwierdziłeś- bardzo powtarzalny. W końcu będę musiał zagłosować za jego usunięciem, i to raczej prędzej niż później. Tylko... dlaczego wyrzuciliście "7 Days to the Wolves"!? :devil: Share this post Link to post Share on other sites
Naevey 47 Posted November 25, 2014 Od kilku tur próbuję bezskutecznie wyeliminować "Last of the Wilds". Lubię ten utwór, ale kompozycyjnie są ciekawsze propozycje. Ten jest mocno schematyczny i powtarzalny. Niemniej jednak widzę, że chwytliwa melodia i bogate instrumentarium skutecznie utrzymują go przy życiu w survivorze. :) Z jednej strony utwór, który mocno wkręca i ciężko się od niego oderwać, ale z drugiej- tak jak stwierdziłeś- bardzo powtarzalny. W końcu będę musiał zagłosować za jego usunięciem, i to raczej prędzej niż później. Tylko... dlaczego wyrzuciliście "7 Days to the Wolves"!? :devil: Piotrek, jak mogłeś głosować na Islandera...? Share this post Link to post Share on other sites
Piotrek 121 Posted November 25, 2014 Bo ciężko mi się było zdecydować na coś innego :) Share this post Link to post Share on other sites
Taiteilija 2754 Posted November 29, 2014 "The islander" jest według mnie jedną z najlepszych kompozycji na DPP, za to nie wiem, czemu "Sahara" tak długo się trzyma? Ta piosenka bardzo traci na głosie Anette i brak jej tego czegoś, a "hajajaa" nie poprawiło sprawy. ;) Zdecydowanie preferuję "Saharę" w wersji orkiestralnej: [video=youtube] 1 Share this post Link to post Share on other sites
Naevey 47 Posted November 29, 2014 "The islander" jest według mnie jedną z najlepszych kompozycji na DPP, za to nie wiem, czemu "Sahara" tak długo się trzyma? Ta piosenka bardzo traci na głosie Anette i brak jej tego czegoś, a "hajajaa" nie poprawiło sprawy. ;) Zdecydowanie preferuję "Saharę" w wersji orkiestralnej: [video=youtube] Właśnie dlatego ciągle cisnę Saharę (: Share this post Link to post Share on other sites
Sami 3171 Posted December 7, 2014 No ja nie wiem, nie było mnie parę tygodni, a tu bum, Last of the Wilds jeszcze jest w grze, Sahara wyleciała, Escapist wyleciał... Dramaty tu się dzieją!:) Share this post Link to post Share on other sites
Naevey 47 Posted December 7, 2014 Islander wygra. 100% pewności. Tylko zastanawiam się czy głosować na Last of the wilds, czy na Poet i pendulum... Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted December 7, 2014 Zawsze moim ulubionym utworem z DPP był Islander, ale przy moim obecnym nastroju zaczynam dużo bardziej doceniać Poetę. I to chyba będzie dla mnie utwór, który powinien wygrać. Share this post Link to post Share on other sites
Sami 3171 Posted December 7, 2014 Poeta zasługuje na 1 miejsce w głosowaniu, tak jak miał pierwsze miejsce na płycie :) Islander to soundtrack mojej gimbazy, pamiętam, że wtedy straszliwie mi się podobał. A teraz jest jakiś taki... prosty. Za prosty jak na piosenkę, która miałaby wygrać. 1 Share this post Link to post Share on other sites
Naevey 47 Posted December 8, 2014 Poeta zasługuje na 1 miejsce w głosowaniu, tak jak miał pierwsze miejsce na płycie :) Islander to soundtrack mojej gimbazy, pamiętam, że wtedy straszliwie mi się podobał. A teraz jest jakiś taki... prosty. Za prosty jak na piosenkę, która miałaby wygrać. Ja chodzę go gimbazy i słucham Isnaldera. Fajnie trafiłeś (: Share this post Link to post Share on other sites