Adrian 3317 Posted September 23, 2014 Też jej długi czas nie lubiłam. U mnie wszystko się zmieniło po przeczytaniu tego: http://nightwish.pl/leksykon/encyklopedia-utworow/higher-than-hope/ Piosenka nabrała wyjątkowego znaczenia. 1 Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted September 23, 2014 HTH zawsze pomijam słuchając Once. Nemo nie jest może lepsze od tego, ale dla mnie ma trochę większe znaczenie, wiele wspomnień wraca gdy tego słucham. Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted September 23, 2014 Na tym etapie to już nie ma niczego do wywalenia- to już takie pykanie dla zasady:( Share this post Link to post Share on other sites
annaif 325 Posted September 23, 2014 Nie głosuję na Nemo bo to pierwsza piosenka w wykonaniu Tarji, którą usłyszałam. (Pomijając "Sleeping Sun" - bo nie wiedziałam czyja to piosenka). Share this post Link to post Share on other sites
Kuolema666 518 Posted September 25, 2014 Długo mnie nie było i myślałam że już wywaliliście Kuoleme. A ona się nadal trzyma. :D Jestem szczęśliwa. Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted September 28, 2014 Ciężko mi teraz cokolwiek wybrać, bo wszystkie z pozostałych tak bardzo lubię ;( Share this post Link to post Share on other sites
98wercia 457 Posted September 28, 2014 Z gry odpada Higher Than Hope - 9 głosów Cieszmy się i radujmy :D (wy nie musicie ale ja to robię :P) 1 Share this post Link to post Share on other sites
Cameloth 92 Posted September 30, 2014 no ja też :P Za to CMB mnie martwi (a raczej to, że pojawiają się głosy na ten utwór) :( Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted September 30, 2014 no ja też :P Za to CMB mnie martwi (a raczej to, że pojawiają się głosy na ten utwór) :( Uwielbiam CMB, ale wiem, że przy starciu z pozostałymi nie ma za bardzo szans :( w tej chwili ciężko mi się na cokolwiek zdecydować, bo każdy z pozostałych w grze utworów ma w sobie coś, co zasługuje wg mnie na wygraną... Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted September 30, 2014 Mnie szczerze powiedziawszy boli ta niechęć do The Siren i Higher Than Hope ja bardzo lubie te piosenki. CMB jest przepiękne przy tej piosence nie raz się wzruszam, ale i tak na niego zagłosowałem, gdyż z takim GLS nie miałby szans... Share this post Link to post Share on other sites
Cameloth 92 Posted September 30, 2014 Tym bardziej wg mnie The Siren nie ma szans z GLS :P Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted September 30, 2014 A czy coś w ogóle ma szanse z GLS ??? Jakoś śmiem w to wątpić :P 2 Share this post Link to post Share on other sites
Milla 2534 Posted September 30, 2014 "The Siren" jest chyba jedynym utworem, który w wersji koncertowej podoba mi się duuużo bardziej, niż w studyjnej. Lubię go, ale niestety imo już nadszedł jego czas. A CMB szkoda... : Share this post Link to post Share on other sites
Maciek 1188 Posted September 30, 2014 "The Siren" jest chyba jedynym utworem, który w wersji koncertowej podoba mi się duuużo bardziej, niż w studyjnej. A ja właśnie na odwrót :P, to znaczy sama w sobie jest fajna, ale jak sobie przypomnę, że na płycie jest solówka na skrzypcach elektrycznych w środku, która jest jednym z highlightów utworu. To już ociupinkę mniej wtedy lubię wersję live. Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted September 30, 2014 Właściwie troszkę różnią się obie wersje The Siren, ta na płycie jest bardziej "romantyczna"? Bardzo lubię obie:) Share this post Link to post Share on other sites
Cameloth 92 Posted October 1, 2014 Mnie się The Siren kojarzy z zawodzeniem umierającego :P Share this post Link to post Share on other sites
Kuolema666 518 Posted October 4, 2014 Biedną Kuoleme zaczęli próbować zlikwidować. :D Share this post Link to post Share on other sites
Sami 3171 Posted October 4, 2014 Zdecydowanie odmawiam głosowania na tym i dalszych etapach survivora. :) Dlatego, że nie jestem w stanie zdecydować. No nie i koniec ^^ 2 Share this post Link to post Share on other sites
Lucyfetka 829 Posted October 4, 2014 Sami się poddaje :D 1 Share this post Link to post Share on other sites
Maciek 1188 Posted October 4, 2014 Mając do wyboru DCOW i Planet Hell, wybrałem to pierwsze. Co prawda PH ma bardzo jednostajne gitary, ale przecież to nie ma znaczenia, no i uwielbiam solówkę klawiszową, która stylem przypomina trochę rzeczy z symphoblacku, szczególnie tego starszego. I udało się nie zagłosować na Kuolemę :P Share this post Link to post Share on other sites
Kuolema666 518 Posted October 4, 2014 Ktoś mnie jeszcze lubi i nie chce wykurzyć. :D Dziękuje Maćku. :) Share this post Link to post Share on other sites
PaulaEija 1628 Posted October 5, 2014 Ja Cię kocham, córuś, ale zostały moje najulubieńsze piosenki z Once, których nie mogłabym oddać bez walki. ;) Share this post Link to post Share on other sites
Nymphetamine 958 Posted October 6, 2014 Wybór na tym etapie, gdzie zostały 4 piosenki jest na prawdę trudny. Miałam głosować na GLS, bo wiedziałam, że i tak nie odpadnie, ale ktoś mnie uprzedził : D Share this post Link to post Share on other sites
Kuolema666 518 Posted October 10, 2014 Widzę po ilości glosów że teraz odpadnie Kuolema, więc robię bunt i nie głosuje dalej. :dodgy: Share this post Link to post Share on other sites
Nymphetamine 958 Posted October 10, 2014 Widzę po ilości glosów że teraz odpadnie Kuolema, więc robię bunt i nie głosuje dalej. :dodgy: Haha, miałam podobnie w poprzednich survivorach, z tym, że moje ulubione piosenki odpadały zwykle na początkach : ) 1 Share this post Link to post Share on other sites