beatag60 2263 Posted January 25, 2013 Rzeczywiście o Katowickich rejonach mówi się z dystansem, ale jest to podyktowane ogólnym pojęciem o tamtych fabrycznych itd. terenach. Nigdy nie byłam, a teraz pod wpływem Twoich pochwał jestem ciekawa tych krajobrazów":) Share this post Link to post Share on other sites
Piotrek 121 Posted January 25, 2013 Oba zdjęcia bardzo mi się podobają. Szczególnie to z lasem we mgle. Share this post Link to post Share on other sites
Arcana 27 Posted January 25, 2013 Oczywiście dla uściślenia - nie mówię o centrum Katowic, bo tam to się zgodzę - syf, kiła i mogiła :P Ja mieszkam na przedmieściach i całe szczęście. W każdym razie generalnie na Śląsku jest bardzo dużo zielonych terenów, lasów, ciekawych miejsc i wbrew pozorom dziewiczej przyrody ;) Tu gdzie mieszkam, lasy są pozostałością tzw. puszczy pszczyńskiej, wiele drzew ma ponad sto lat. Uwielbiam tam spędzać czas, czuje się "ducha przeszłości" ;) No i przede wszystkim nie ma tłumów ludzi, czego nie znoszę. Na tym komputerze mam mało zdjęć, ale jeszcze coś na pewno z czasem wygrzebię, żeby się pochwalić :-D Share this post Link to post Share on other sites
KarolinaBlacking 29 Posted January 25, 2013 A z Krakowa to nikt się nie raczył tu zjawić oprócz mnie z tego co widzę.... no cóż ;D Share this post Link to post Share on other sites
Maciek 1188 Posted January 25, 2013 I tu się mylisz bo jest tutaj kilka osób z Krakowa, włącznie ze mną ;) Share this post Link to post Share on other sites
KarolinaBlacking 29 Posted January 27, 2013 Jak miło ;D Share this post Link to post Share on other sites
violkaa 18 Posted January 27, 2013 W Polsce - Lublin :) Teraz - środkowa Norwegia :) Share this post Link to post Share on other sites
Sølvi 237 Posted February 9, 2013 Pochodzę z lubelskiego (60km od Lublina na północ, okolice Radzynia Podlaskiego, niedaleko do granicy z mazowieckim), ale teraz najłatwiej dorwać mnie w Rzeszowie ;) Share this post Link to post Share on other sites
Nightfall 809 Posted February 10, 2013 Ja też z Krakowa. Prawie ^^ Share this post Link to post Share on other sites
Ancient 322 Posted February 12, 2013 Z pod Sandomierza, niektórzy może kojarzą niejakiego "Księdza Mateusza". Na razie Polska, potem cały świat. :) Share this post Link to post Share on other sites
margoQ 88 Posted February 13, 2013 W sensie, że z Kazika? :P Ładne miejsce, kilkakrotnie zdarzyło mi się być. Share this post Link to post Share on other sites
margoQ 88 Posted February 13, 2013 Kazimierz Dolny :P Share this post Link to post Share on other sites
Ancient 322 Posted February 13, 2013 ksiądz Mateusz, jest sandomierskim mieszkańcem, a gra go Artur Żmijewski. Pogubiłem się, rozmawiamy o położeniu Sandomierz? Share this post Link to post Share on other sites
margoQ 88 Posted February 13, 2013 Nie oglądałam, raczej zgaduję :P Niech będzie, że Sandomierz :P Share this post Link to post Share on other sites
xhonek 26 Posted February 13, 2013 Sandomierz jest znacznie dalej xD Do owego Kazika mam jakieś 50 km - do Sandomierza prawie 150 xD Share this post Link to post Share on other sites
Ancient 322 Posted February 13, 2013 No to obejrzyj na TVP1 taki zagadkowy serialik, fajne :D Spoko :) Share this post Link to post Share on other sites
margoQ 88 Posted February 13, 2013 Geograficznie położenie jakoś-tam rozkminiam, problem w tym, że chyba analfabetyzm wtórny mi się zaczyna szerzyć, albowiem czegoś do końca nie pojęłam :D No i filmu nie widziałam (znam ze słyszenia jedynie) ale obiecuję poprawę. Chyba, że zabije mnie w pierwszym podejściu :P No, ale skoro polecacie, to raczej nie muszę się obawiać :D Share this post Link to post Share on other sites
Ancient 322 Posted February 13, 2013 Co kto lubi, polecać zależy komu i co, niema ideału, mam nadzieje, że się spodoba :) Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted February 28, 2013 ja z Rzeszowa :) a i w Lublinie bywam co najmniej raz do roku u siostry :) od zawsze mieszkam w mieście i nie wyobrażam sobie wyprowadzki do wsi lub małego miasteczka. oczywiście, ma to swoje zalety, zwłaszcza przyrodnicze, ale nie chciałabym mieszkać gdzieś gdzie wszyscy się znają i tyle o sobie wiedzą. raczej cenię swoją prywatność ;) Share this post Link to post Share on other sites
Sølvi 237 Posted February 28, 2013 ja z Rzeszowa Weee ~~~~ Nie jestem sama :P Share this post Link to post Share on other sites
Guest Simo Posted February 28, 2013 A ja jestem z Czempinia - około 30 km od Poznania :D Share this post Link to post Share on other sites
Piotrek 121 Posted February 28, 2013 Witam Nick wydaje mi się znajomy- byłeś zarejestrowany na winterstorm polska (dawniej Wishmistress)? Share this post Link to post Share on other sites
Guest Simo Posted February 28, 2013 Niestety nie ;p Share this post Link to post Share on other sites
Nightwish 4 Posted March 4, 2013 Ja pochodzę z Warmińsko- Mazurskiego..... Mała wioska, blisko piękne jezioro! Share this post Link to post Share on other sites