margoQ 88 Posted November 21, 2012 ...Może warto i o tym wspomnieć? :P Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted November 21, 2012 Południowo- wschodnia Polska. Lublin to moje rodzinne miasto, w którym się wychowałam i sobie mieszkam. Warto polecić Starówkę, z bogatą literacką tradycją i wspaniałą architekturą. Share this post Link to post Share on other sites
margoQ 88 Posted November 21, 2012 Miałam przyjemność być, dwa razy. Za pierwszym tylko w ramach wycieczki, za drugim - tygodniowego pobytu u koleżanki, w wakacje kilka lat temu. Pamiętam rewelacyjną pizzerię przy rynku. Jeśli nic nie mylę, nazywała się "Acerna" (?). :P Jak dobrze pójdzie i nie zmienię planów, może za jakiś czas pojawię się na UMCSie :P Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted November 21, 2012 Okolice Poznania, Wielkopolska. :) Share this post Link to post Share on other sites
Jillian 347 Posted November 21, 2012 A ja mieszkam między Bydgoszczą a Gnieznem, studiuje w Bydgoszczy, ale nie mieszkam w tym mieście jak na razie :) Często jestem też w Poznaniu i okolicach Gniezna na dłuższych odwiedzinach :) Share this post Link to post Share on other sites
margoQ 88 Posted November 21, 2012 Mam znajomych z Poznania i okolic - fajni ludzie :P W Poznaniu, w celach turystycznych byłam raz, i - niestety - dawno temu. Zapamiętałam słynne koziołki :P Potem już tylko przejazdem do Bolkowa (przez Poznań i Wrocław właśnie). Zazdroszczę Poznaniakom fajnych imprez i klubu "U Bazyla" :P Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted November 21, 2012 margoQ, znam Acernę, tuż obok jest Atrium , to moja jedna z ulubionych na Starym Mieście. Jest jeszcze Grodzka z ichniejszym piwem- rewelacja, polecam:) Share this post Link to post Share on other sites
margoQ 88 Posted November 21, 2012 margoQ, znam Acernę, tuż obok jest Atrium , W Atrium chyba nie byłam...? :/ to moja jedna z ulubionych na Starym Mieście. Jest jeszcze Grodzka z ichniejszym piwem- rewelacja, polecam:) Jak będę znowu nie omieszkam sprawdzić :P Share this post Link to post Share on other sites
Haunted 3 Posted November 21, 2012 Takie jedno nieprzyjemne miejsce godzinę drogi od Lublina :P Share this post Link to post Share on other sites
margoQ 88 Posted November 21, 2012 Na razie "wygrywa" południowy wschód... :P Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted November 22, 2012 Haunted, koło mojego Lublina są same przyjemne miejsca:) Skąd jesteś? Share this post Link to post Share on other sites
Haunted 3 Posted November 22, 2012 Haunted, koło mojego Lublina są same przyjemne miejsca:) Skąd jesteś? Janów Lubelski.. Zło wcielone :P Nareszcie z łaski swojej zaczęli mniej więcej naprawiać chodniki... Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted November 22, 2012 No proszę, Janów słynny z koniarzy i piękne lasy- bardzo ładne miejsca:) Share this post Link to post Share on other sites
Haunted 3 Posted November 22, 2012 No proszę, Janów słynny z koniarzy i piękne lasy- bardzo ładne miejsca:) Wyglądowi nic nie zarzucę, bo sam przyznam że jest dużo ładnych miejsc. Jednak nadmiar dresiarzy i ogólnych patologii i chamstwa mnie dobija. :P Ale cóż mogę rzec, mieszkam w siedlisku tych kreatur - blokowiska. Share this post Link to post Share on other sites
pawel27g 57 Posted November 22, 2012 A ja jestem z brzucha mojej mamy xD A już po tym urodziłem się w karetce, ponieważ moja matka kłóciła się żeby rodzić w Warszawie a nie w Pruszkowie, a wyszło jak zawsze na moje miedzy tu a tu :) A po za tym mieszkam pobliżu Warszawy Grodzisk Mazowiecki, piękne miasto, ale niestety młodzież je szpeci swym chuligaństwem. :( Share this post Link to post Share on other sites
margoQ 88 Posted November 22, 2012 Hahaha :P A ja warszawianka z urodzenia i wychowania, od kilku lat nabyta łomżynianka :P Share this post Link to post Share on other sites
pawel27g 57 Posted November 24, 2012 Z Warszawy no proszę :) A więc nie daleko od de mnie. Share this post Link to post Share on other sites
margoQ 88 Posted November 25, 2012 Ano :P Paweł, a Ty - po takich urodzeniowych przygodach - powinieneś mieć teraz bezpłatne przejazdy :P Share this post Link to post Share on other sites
Umentho 13 Posted November 29, 2012 Jak już w przywitaniu wspominałem, moim miastem jest Kostrzyn, ~25 km od Poznania (i posiadający dłużej od tegoż miasta prawa miejskie ^^). Mam znajomych z Poznania i okolic - fajni ludzie :P W Poznaniu, w celach turystycznych byłam raz, i - niestety - dawno temu. Zapamiętałam słynne koziołki :P Potem już tylko przejazdem do Bolkowa (przez Poznań i Wrocław właśnie). Zazdroszczę Poznaniakom fajnych imprez i klubu "U Bazyla" :P Wiadomo, że Poznaniacy fajni, ;) Powiem Ci, że koziołki zobaczyłem dopiero w zeszłym roku mimo prawie codziennego przebywania już od 5 lat. Taaak "Bazyl" fajny. Byłem kiedyś tam na fińskim karaoke. :D Share this post Link to post Share on other sites
margoQ 88 Posted December 1, 2012 Wiadomo, że Poznaniacy fajni, ;) Niech żyje skromność :P Powiem Ci, że koziołki zobaczyłem dopiero w zeszłym roku mimo prawie codziennego przebywania już od 5 lat. Buahahahaha :P Taaak "Bazyl" fajny. Byłem kiedyś tam na fińskim karaoke. :D Muszę, po prostu MUSZĘ się tam wybrać!!! Share this post Link to post Share on other sites
AshildLeonheart 19 Posted December 26, 2012 Czyli tylko ja tu jestem z okolic Wrocławia? O___o W Lublinie byłam kilka razy bo mam tam rodzinę, uwielbiam to miasto.♥ W Wielkopolsce mam przyjaciół, więc się tam przeprowadzić zamierzam. :) Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted December 27, 2012 AshildLeonheart, przy okazji odwiedzin w Lublinie daj znać, kawka?piwko?:) Share this post Link to post Share on other sites
xhonek 26 Posted December 27, 2012 Okolice Kozienic - zwanych również Kozimi Cycami. Dolina Środkowej Wisły. Granica województwa mazowieckiego i lubelskiego. Powiat kozienicki sąsiaduje z powiatem grójeckim, białobrzeskim, radomskim ziemskim - a od lubelskiego to nie wiem. Puławskim? Prawdopodobnie. Ktoś z okolicy? Nie. Tak myślałem. Share this post Link to post Share on other sites
AshildLeonheart 19 Posted December 27, 2012 AshildLeonheart, przy okazji odwiedzin w Lublinie daj znać, kawka?piwko?:) No to jesteśmy prawie umówione. :) Share this post Link to post Share on other sites