Jump to content
Sølvi

Zapodaj nutę

Recommended Posts

Znowu ja? No dobra, niech będzie :))

Żeby było ciekawie, to nie będę prosić o jakiś konkretny gatunek, bo już takie wyzwania przemieliliśmy i to chyba tysiąc razy. ;)

Dla odmiany, poproszę o piosenkę z przekleństwami (w jakimkolwiek języku, ale nie po polsku). Im więcej f.cków tym lepiej, kto wrzuci piosenkę z największą ich liczbą, wygrywa :)

Żartuję, wygrywa ten, czyja piosenka najbardziej mi się spodoba.

To właściwie taki przerywnik na albumie i lepiej brzmi jak się słucha całości ale tak jakoś pierwsze co mi wpadło do głowy "ilościowo", a nie chcę dawać rapu, czy aggrotechu :P

[spotify]spotify:track:5ZE8MJmpQ4lxbon16YAX5g[/spotify]

• Like 1

Ok. 20 słów na "f" ale po drodze było jeszcze 100 innych brzydkich słów. Jest to jedyna piosenka, którą znalazłam i przyszła mi do głowy. :devil:

[video=youtube]

• Like 1

[video=youtube]

Myślałam też nad "Mark David Chapman", ale tam jest tylko kilka bluzgów na krzyż. Dlatego "You'll Rebel To Anything".

Autor/ka filmiku chyba nie posiadł/a umiejętności używania apostrofów, tak btw.

• Like 1

Czas na werdykt ;)

Za pózno się zorientowałam, więc nie będę pisać o każdym kawałku, tylko napiszę o tych, które najbardziej rzucają się w oczy (w uszy?: )). Poza tym, trza iść się uczyć, a nie słuchać wulgarnych piosenek. O. :D

To powiem tylko o kilku :)

Wercia, gdybym przyznawała nagrodę za najbardziej randomowy tekst, bez wątpienia powędrowałaby do Ciebie xD Nicki wins the world...

Z kolei tekst piosenki od Marcina, "Daddy" Korna, jest piękny. Naprawdę, mówię całkowicie serio. Piękny, oczywiście, w kontekście tego wyzwania ;)

Reveal hidden contents

Evi, uwielbiam Tenacious D,

:>

Royksopp od początku miał duże szanse na wygraną, bo jest spokój, ładna melodia i w ogóle, a potem zaczynają rzucać fuckami. Takie kontrasty są ciekawe ;) I te 'fuckowe' chórki, drugie głosy... ♥ Jakby śpiewały o sadzeniu kwiatów na łące i o pięknym wiosennym poranku. :)

Emi, MSI zawsze na plus, ale tutaj, niestety miało dużą, porządną konkurencję ;)

Reveal hidden contents

Punkt leci do Freyi za fuckowe chórki ^^

O kur...czę :ninja: Myślałam, że mój "przerywnik" zostanie potraktowany zgodnie z jego przeznaczeniem, czyli jako mała ciekawostka, a tu proszę - wygrana ^^ i teraz znów muszę coś wymyślić..

Hm, może by tak ciekawe piosenki, w których zostały użyte jakieś liczby - najlepiej randomowo, typu: nieistniejący numer telefonu, nic nie mówiące niewtajemniczonym częstotliwości. Właściwie cokolwiek. Ewentualnie może być to typowe wyliczanie*, ale to jakby zabrakło wam pomysłów. Natomiast uniknąć chciałabym utworów z datami, że np. jakieś "Summer of '98", "April 15th" i tego typu rzeczy.

* taki raczej znany dość przykład:

[spotify]spotify:track:2D8wcF5qJ6522gy2BvhSxq[/spotify]

[spotify]spotify:track:5QG2BxvXsETj8qzCVs9mEU[/spotify]

Może być liczenie płytek? To nie randomowy numer telefonu, ale tak jakoś pierwsze przyszło mi do głowy.

When you sleep beside me

I count the tiles in the ceiling

One hundred twenty two

One hundred twenty three

• Like 1

[spotify]spotify:track:3s0VNn6QXaMhA1CpdK5HqY[/spotify]

Brodka ode mnie ;)

Brodka - Granda:

• Like 1

[video=youtube]

dostałem zajawkę od tej kapeli ,i muszę przyznać że wygląda to ciekawo ,ciekawi mnie jak wam się podoba użycie akordeonu w mocnych brzmieniach

Będzie krótko, bo już i tak trochę się za późno skapnęłam, że to może już czas wybrać :P

Ares - Rammstein znam słabo, akurat ten kawałek gdzieś mi coś świta, ale o ile "wyliczanka" jest, to muzycznie akurat nie do końca tego szukam teraz.

Milla - tak słucham i mam dziwne skojarzenie z Numanem (ale to bardziej początek, potem zaczyna śpiewać pani ^^ i robi się jeszcze ciekawiej). To jest tak przyjemnie mrocznie pokręcone, że mam aż wyszczerz teraz XD Kolejny band, któremu będę musiała się bliżej przysłuchać, dzięki :-D

98wercia - niby prosta wyliczanka, ale w jakiej formie :devil: brrr... podobuje mnie się!

Adrian - podobie jak u Aresa, z tym że utworu nie znam, ale wydaje mi się dość podobny do kilku, które miałam okazję usłyszeć od Sabatonu - to chyba dla nich (i generalnie większości power metalowych kapel) typowe :P Czyli znów nie to, ale na plus ciekawy przykład "liczbowy".

Evi - ha, tu też mniej więcej rejony muzyczne jakich bym oczekiwała, dobrze sobie było o tym utworze przypomnieć, ale właśnie - znam, a przeważnie w zapodaj szukam czegoś dla mnie nowego. Choć szanse na wygraną są ;)

Pablito - mnie tam się właściwie podoba użycie wszystkiego w metalu :P, lubię eksperymenty z muzyką, byle to dobrze ze sobą współgrało. Tu jest... całkiem ok, z tym że nie o to prosiłam. Zakładam więc, że pomyliłeś tematy wstawiając ten filmik ;)

Dave - hah, zabawne ale jak formułowałam prośbę, to w głowie miałam kilka znanych mi przykładów, m.in. właśnie Ayreonowy album binarny, z którego znam na razie tylko utwór nr 1, którego fragment właśnie mi zapodałeś :D

Ykym... miało krótko być -.-

Propozycja Milli kusi, Evi tuż za nią, ale odkąd stałam się Tedziem*.. cóż ten "Freddy" tak jakoś pasuje :D Będę miała już podkład, tylko teraz znaleźć odpowiednią grafikę i moje kolejne alter ego będzie tak cudownie dopełnione :ninja:

Dobra, 98wercia - kolej Twa nastała!

*Nie pytajcie jak : P

• Like 1

No, dzięki Freyja ♥

Uhh, te wymyślanie kategorii jest okropne -_-. No dobra to ja poproszę utwór o jakimś życiowym tekście (nie ukrywam że tekst może wywoływać silne emocję) ;)

Good luck

[video=youtube]

Reveal hidden contents

• Like 1

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.