Sami 3171 Posted March 31, 2014 Ale na przykład Jean Michel Jarre to nie darkwave ani synthpop. Albo taki Vangelis. Albo taki Oldfield. A to.. Dla kogo znane, dla tego znane. Ale piękne ;) [video=youtube] Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted March 31, 2014 Soundtrack z serialu Spartakus Bogowie Areny. :) [video=youtube] 2 Share this post Link to post Share on other sites
Milla 2534 Posted March 31, 2014 JILL, ZDRAJCZYNI, TO BYŁ MÓJ POMYSŁ ;_____; MOJA, NAJMOJSZA PIERWSZA MYŚL ;___; Dobra, przestaję. Więc, hm... Charakterystyczne i znane... Mam. [video=youtube] 1 Share this post Link to post Share on other sites
98wercia 457 Posted March 31, 2014 Charlie Clouser i świetny utwór do fi;mu :) 1 Share this post Link to post Share on other sites
prostreet94 259 Posted March 31, 2014 Moja propozycja to utwór, który znalazł się na soundtracku filmu Immortals i serialu Wikingowie. Muzyka instrumentalna. [video=youtube]http://www.youtube.com/watch?v=MOyaQS8DYLE Chciałem wrzucić Nightwish- Imaginaerum, ale byłoby to lekkie przegięcie :) 1 Share this post Link to post Share on other sites
Dave 363 Posted March 31, 2014 [video=youtube]http://http://www.youtube.com/watch?v=CkM4u1LFOp4 1 Share this post Link to post Share on other sites
Guest Simo Posted April 1, 2014 [video=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=DS0WR-A_X2Y Share this post Link to post Share on other sites
Dave 363 Posted April 1, 2014 Offtop: Kocham soundtrack do avatara :D Share this post Link to post Share on other sites
Mike 34 Posted April 1, 2014 [video=youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tZK_67t42lM 1 Share this post Link to post Share on other sites
NightwishAnka 480 Posted April 3, 2014 Wszystkie pomysły mi zabraliście .... SHERLOCK!!! :D ♥ [video=youtube] To jest takie genialne ♥ 1 Share this post Link to post Share on other sites
Jillian 347 Posted April 3, 2014 Offtop: NightwishAnka - to jest jedna z najbardziej psychicznych melodii jaka keidykolwiek powstała ♥ trochę mnie przeraża ale tak strasznie ją kocham :D Share this post Link to post Share on other sites
Freyja 228 Posted April 4, 2014 No, wreszcie wyczekiwany WYBÓR. Przepraszam, ale wcześniej nie miałam czasu, żeby przysiąść i w spokoju to wszystko przesłuchać. Jillian - temat z Requiem znam i niestety mi się przejadł, było stawiać na jakieś inne, bardziej oryginalne motywy, bo ten jest wykorzystywany wszędzie niemal do... no :P Sami - Ale na przykład Jean Michel Jarre to nie darkwave ani synthpop. Albo taki Vangelis. Albo taki Oldfield. Napisałam też: "jaka tam jeszcze elektronika do głowy wpadnie" :P więc i ambient, dark ambient itd, różnego rodzaju muzyka eksperymentalna.. Swoją drogą gdzieś mi wówczas w głowie przebrzmiało: Vangelis, ale jakoś zbyt słabo, żeby dać taką propozycję. Co do propozycji: no, teraz sobie popłynęłam, ale chyba nie do końca... Może to pora, może to moje chwilowe zapotrzebowanie na nieco inne wrażenia i emocje płynące z muzyki? Ares - no to się przeniosłam na arenę XD fajne chóry i ajajaj od 2 minuty ♥ - swego czasu poszukiwałam takiego klimatu XD Milla - no tak, kto tego nie kojarzy XD chociaż fanką serii nie jestem, propozycja spoko. 98wercia - no, wreszcie trochę elektroniki, propozycja całkiem ok, chociaż nie powiem żeby mnie powaliła. prostreet94 - znów się zrobiło "bitewnie", ale nawet mnie wciągnęło, także na plus. Maggie - no wiedziałam, po prosu wiedziałam, że dasz GoT :P ten motyw już słyszałam ale co ciekawe także jakiś jego cover, który bardziej mi przypadł wówczas do gustu. Evi - tego typu klimat - like it ^^ Dave_MaxXx - się mrocznie zrobiło.. ale hmm, chyba w tej chwili jestem nastawiona na nieco inaczej podany mrok (za bardzo osiadłam w darkwave :P), ale motyw naprawdę ciekawy, tylko nie na ten moment dla mnie. Ale, ALE ja do tego jeszcze wrócę :devil: Simo - no tym razem wylądowałam w jakiejś odległej, egzotycznej krainie, znów nie ta pora i brak zapotrzebowania na taki klimat, ale generalnie spoko. Mike - taka cisza i spokój i nagle TU DUM, żem się przestraszyła trochę; propozycja ok, ale nie wiem, jakoś trochę przemęczyłam się żeby wysłuchać do końca. NightwishAnka - przyjemne, ciekawe, ale znów: nie.ta.pora -_- i jednak szukam w tym momencie czegoś innego. Dzięki za wszystkie propozycje, były różnorodne i to na plus, chociaż wyboru to nie ułatwiło. Postanowiłam zastosować kryterium: "kto pierwszy, ten lepszy" i zdecydowałam, że wygrywa propozycja, która jako pierwsza czymś mnie do siebie przyciągnęła, urzekła. Zatem punkty wędrują do... Marcina :) _________________________________________ I jakby ten post nie był wystarczająco długi... Evi - 20 Freyja - 18 Sami - 12 Sølvi - 18 BlackSymphonia - 6 Maciek - 7 Pablito - 1 Nymphetamine - 8 Maggie- 7 Milla - 5 Jillian - 8 Dark - 4 Ares - 7 Nightfall - 4 NightwishAnka - 2 Dave_MaxXx - 2 Ivan - 1 Excalibur - 11 PaulaEija - 1 Scavenger -1 Izzy - 3 Annaif - 2 Taiteilija - 1 1 Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted April 4, 2014 Ojejciu dziękuję. :) Hmmm. To ja poproszę o jakieś mocne brzmienie przepełnione solówkami i żeńskim wokalem. Albo może być jakaś piękna gotycka ballada też z żeńskim wokalem. :) Share this post Link to post Share on other sites
Maggie 338 Posted April 4, 2014 [video=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=qA3oPpH7KVg No to będzie ballada. 3 Share this post Link to post Share on other sites
Sami 3171 Posted April 4, 2014 A ja rzucę czymś mocniejszym. [video=youtube] 1 Share this post Link to post Share on other sites
Jillian 347 Posted April 4, 2014 [video=youtube] Kocham Annę Murphy ♥ 1 Share this post Link to post Share on other sites
prostreet94 259 Posted April 4, 2014 Ciężko mi było coś takiego znaleźć. Ale postawiłem na metal symfoniczny dla ciebie Haggard: [video=youtube] 1 Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted April 4, 2014 Może nie do końca na temat, ale tym się ostatnio zasłuchuję jeżeli chodzi o żeński wokal: 1 Share this post Link to post Share on other sites
Freyja 228 Posted April 5, 2014 Hmm... AE znasz, to może moje małe pocieszenie po Angeli: Holy Moses i Sabina Classen :devil: 1 Share this post Link to post Share on other sites
Dave 363 Posted April 5, 2014 Nie mam jak wysłać. Silentium - Hangman's Lullaby (Jezeli chodzi o mocniejszy to polecam takze Seducia) 1 Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted April 7, 2014 Wybaczcie, że tak długo trzymam i tak krótko napisze wygrywa Spartakus, czyli prostreet94 ostatnio się tym zespołem interesuje. :D Evi - 20 Freyja - 18 Sami - 12 Sølvi - 18 BlackSymphonia - 6 Maciek - 7 Pablito - 1 Nymphetamine - 8 Maggie- 7 Milla - 5 Jillian - 8 Dark - 4 Ares - 7 Nightfall - 4 NightwishAnka - 2 Dave_MaxXx - 2 Ivan - 1 Excalibur - 11 PaulaEija - 1 Scavenger -1 Izzy - 3 Annaif - 2 Taiteilija - 1 prostreet94 - 1 1 Share this post Link to post Share on other sites
prostreet94 259 Posted April 7, 2014 Dzięki:) Ja zarzucę kategorią: folk metal.* Poszukuję mocnego brzmienia połączonego z ludowymi instrumentami (skrzypce, flet, dudy, akordeon, harfa itp.). ________________________________ * mogą też być zwykłe ludowe pieśni, niekoniecznie polskie, preferuję brzmienia irlandzkie :) Podejmiecie wyzwanie? :) Share this post Link to post Share on other sites