anulka79 1426 Posted July 21, 2015 Troszkę podobny do tego poprzedniego, ale może mi się tylko wydaje.. Malowanie mają w tym samym stylu :) Share this post Link to post Share on other sites
Ancient 322 Posted July 21, 2015 Gdyby nie malowanie, to pomyślałbym, że to identyczne samoloty :D Przy tych barwach jestem ciekaw jakby wyglądały w rzeczywistości. Share this post Link to post Share on other sites
Pablito 1169 Posted July 27, 2015 I o to wytoczył się z mojej fabryki który dołączył do mojej kolekcji myśliwców z II Wojny Światowej ,a jest ni Messerschmitt Bf-109 G-4 ,model w skali 1:48 .Na tym samolocie którym model jest odwzorowaniem latał Najskuteczniejszy as myśliwski Luftwaffe Erich Hartmann ,mający na kącie 352 zestrzelone samoloty od początku służby w Luftwaffe aż do końca wojny . Messerschmitt Bf-109 to legendarny myśliwiec z czasów II Wojny światowej ,skonstruowany tuż przed wybuchem wojny stał się podstawowym myśliwcem Luftwaffe na wszystkich frontach gdzie wojska niemieckie toczyły boje tzn W Polsce Francji Belgii Wielkiej Brytanii Rosji ,w wojnie na pustyni w Afryce ,a później broniły III Rzeszę podczas nalotów RAF i USAF Niemiec . Notka Cioci Wiki o Bf-109 https://pl.wikipedia.org/wiki/Messerschmitt_Bf_109 Notka Cioci Wiki o Erich Hartmann https://pl.wikipedia.org/wiki/Erich_Hartmann A ja wracam do modeli samolotów pasażerskich ,tym razem będzie z malowaniem z pewnej kreskówki 5 Share this post Link to post Share on other sites
Pablito 1169 Posted July 30, 2015 I z mojej fabryki wytoczył się kolejny model ,tym razem w malowaniu jednej z popularnych kreskówek z lat 90 a jest nim Boeing B737-300 w malowaniu linii lotniczej Western Pacyfic Airlines z USA Model dedykowany wszystkim którzy uwielbiają rodzinę Simpsonów Kolejny model na razie otacza aura tajemniczości ,niebawem się ujawni 3 Share this post Link to post Share on other sites
anulka79 1426 Posted July 30, 2015 W sam raz na podróże z dzieciakami:)! Share this post Link to post Share on other sites
PaulaEija 1628 Posted July 30, 2015 Jak mówiłeś, że będzie model z Simpsonami, to pomyślałam, że będzie fajny... Ale jest po prostu świetny! Genialny klimat. ♥ Share this post Link to post Share on other sites
Pablito 1169 Posted August 3, 2015 O to z mojej fabryki wytoczył się samolot który jest moją Autorską wizją latającego karawanu ,o to Boeing B747-400F w malowaniu fikcyjnej linii transportowej Funeral Air Cargo ,model w skali 1:300 Najpierw co nieco o samym samolocie ,w mojej wizji ,samolot byłby specjalnie przystosowany do transportu zwłok w trumnach oraz transportu urn w specjalnej do tego wydzielonej i odpowiednio wyposażonej ,transport odbywał by się na duże odległości np w przypadku dużych katastrof komunikacyjnych lub klęsk żywiołowych . A teraz co nieco o malowaniu które nie do końca wyszło na takie jakie chciałem w moim projekcie ,może od początku .Wizja latającego karawanu siedziała w mojej głowie od wielu lat ,w moim projekcie samolot miał być czarno słoty a wyszedł czarno żółty ,a odnośnie znaczku na ogonie zastanawiałem się co kojarzy się ze śmiercią i nie jest krzyżem ,a więc po długim namyśle przypomniałem sobie co jest namalowane na bramie cmentarza u mnie w mieście ,a są to litery Alfa i Omega symbolizujące początek i koniec życia ,i tak na ogonie znalazły się owe litery Kolejny model będzie dopełnieniem jednej z wcześniejszych serii linii lotniczej którą kiedyś zrobiłem 4 Share this post Link to post Share on other sites
PaulaEija 1628 Posted August 3, 2015 Pablo, Twoje wizje są genialne, ale zaczynają mnie przerażać. ♥ Share this post Link to post Share on other sites
Ancient 322 Posted August 4, 2015 A przy tym myśliwcu przypomniałem sobie o starej grze z samolotami myśliwskimi, co to w niej głównym elementem był czerwony samolocik :D. O swego czasu grałem w symulatory. Ale mam teraz taki komputer w którym nie ma gniazdka na mój joystick :/ Patrząc na ten karawan, z taką kolorystyką zwłoki można przewozić taśmowo :D Share this post Link to post Share on other sites
Pablito 1169 Posted August 6, 2015 Kolejny model wyjechał z mojej fabryki ,tym razem jest to dopełnienie serii Thai Airlines ,w postaci Boeinga B777-300 w malowaniu linii lotniczej z Tajlandii Thai Airlines ,model w skali 1:300 2 Share this post Link to post Share on other sites
Pablito 1169 Posted August 10, 2015 Z mojej fabryki wytoczył się kolejny model przed hangar ,a jest nim Airbus A330-200 w malowaniu szwajcarskiej czarterowej linii lotniczej Edelweiss która ta linia jest linią córką ,narodowej linii lotniczej Szwajcarii Swiss ,model zrobiony jest w skali 1:300 To malowanie kojarzy mi się z papierkiem którym jest owinięta szwajcarska czekolada 4 Share this post Link to post Share on other sites
Pablito 1169 Posted August 12, 2015 No i z mojej fabryki wytoczył się kolejny model ,tym razem jest to Boeing B777-300 a malowaniu tajwańskiej linii lotniczej EVA AIR ,model w skali 1:300 Jeszcze przed wyjazdem do Radomia postaram się zrobić jeszcze jeden model a potem z Racji Air Show będzie tydzień przerwy 4 Share this post Link to post Share on other sites
Pablito 1169 Posted August 15, 2015 I oto wytoczył się z mojej fabryki kolejny model tym razem jest to Airbus A330-200 w malowaniu linii lotniczej Gulf Air ,model w skali 1:300 ,A330 Gulf Air jest moim drugim modelem w malowaniu tej linii po B777-300 który jest na jednym z moich wcześniejszych postów 4 Share this post Link to post Share on other sites
Pablito 1169 Posted August 16, 2015 Uśmiejecie się ale wczoraj w nocy odezwała się u mnie modelarska delirka ,miało nie być modelu do wyjazdu ,a jednak z fabryki wytoczył się kolejny model a jest nim Boeing B777-300 w malowaniu mojej ulubionej linii lotniczej Aerofłot ,model w skali 1:300 ,a co ciekawe jest to najszybciej zrobiony model ponieważ robiłem go jeden dzień całą niedzielę . Rany jak ja wytrzymam tydzień bez robienia modeli 4 Share this post Link to post Share on other sites
Ancient 322 Posted August 16, 2015 Śmigasz jak szalony, a jakość super. Dobra robota! :) Share this post Link to post Share on other sites
Pablito 1169 Posted August 26, 2015 Nim okaże waszym oczom kolejny model który wytoczył się z mojej fabryki pragnę się z wami podzielić fotami z Air Show na którym byłem mam ponad 700 zdjęć ,jako że wszystkich tu nie zmieszczę ,pokaże wam cząstkę zdjęć tych które zwrócą waszą uwagę Na początek taki widok zastałem gdy przyszedłem pod płot lotniska z rana na środowe przyloty i treningi przylot polskich Mig-29 nad naszymi głowami ,wielu czapki pospadały A teraz pokazowa sobota ,na pierwszy strzał słowacki Mig-29 UB z tygryskiem na dziobie pokaz polskiego hitu youtube pilota Adriana Rojka który wykonuje dynamiczny start podczas pokazu teraz coś w powietrzu ,czyli jeden z elementów pokazu hiszpańskiego zespołu akrobacyjnego Aspa latająca na śmigłowcach Colibri A teraz włoska flaga w wykonaniu włoskiego Frecce Tricolore Na ostatnim zdjęciu w pierwszej odsłonie będzie hiszpańska flaga w wykonaniu hiszpańskiego zespołu akrobacyjnego Aquilla Cz 2 niebawem 6 Share this post Link to post Share on other sites
PaulaEija 1628 Posted August 27, 2015 Super zdjęcia! Chociaż nie byłam jakąś wielką fanką samolotów, to z chęcią bym się teraz na taki Air Show wybrała. Musiało być naprawdę świetnie. ♥ Share this post Link to post Share on other sites
Naevey 47 Posted August 27, 2015 Moge żałować że jednak nie pojechałem. Sad Share this post Link to post Share on other sites
Pablito 1169 Posted August 28, 2015 Po tygodniowej przerwie związanej z moją wyprawą na Air Show ,z mojej fabryki wytoczył się kolejny model ,tym razem jest to Boeing B787-800 w malowaniu hinduskiej linii lotniczej Air India ,model w skali 1:300 Kolejny model zapoczątkuje kolejną serię związaną z jedną linią lotniczą a składać się będzie ona z 4 modeli 4 Share this post Link to post Share on other sites
Pablito 1169 Posted September 2, 2015 Oto jest ,z mojej fabryki wytoczyła się pierwsza odsłona mojej serii dotyczącej jednej linii lotniczej ,tym razem jest to llinia lotnicza Singapore Airlines a pierwszym modelem w barwach owej linii jest Airbus A380-800 ,model w skali 1:300 Druga odsłona serii niebawem 3 Share this post Link to post Share on other sites
Pablito 1169 Posted September 6, 2015 Przed wami z hangaru mojej fabryki wytacza się druga odsłona Serii Singaporte Airlines tym razem jest to Boeing B747-200 ,model w skali 1:300 Na 3 odsłonę zapraszam odrobinę później ponieważ przede mną modele rocznicowe ,podobnie jak to było rok temu ,została mi ostatnia para rocznicowa ,i to będzie powstawało teraz w mojej fabryce 4 Share this post Link to post Share on other sites
Pablito 1169 Posted September 11, 2015 Od początku tygodnia w mojej fabryce na liście produkcyjnej były modele samolotów oznaczone specjalną klauzulą 9/11 In Memory ,tak jak rok temu gdzie przedstawiłem pierwszą parę B767 tak dziś w rocznicę ataków w USA przedstawiam drugą parę samolotów które uczestniczyły w owym zamachu Jako pierwszy Boeing B757-200 linii lotniczej American Airlines lot nr 77 na pokładzie którego było 58 pasażerów oraz 6 członków załogi ,uderza w budynek Pentagonu Drugim jest Boeing B757-200 linii lotniczej United Airlines lot nr 93 na pokładzie znajdowało się 38 pasażerów i 7 członków załogi ,to na pokładzie tego samolotu pasażerowie w bohaterski sposób podjęli walkę z terrorystami doprowadzając do tego że samolot nie doleciał do swojego celu jakim był Biały dom ,ale rozbił się na polanie w Pensylwanii A teraz wracam do mojej serii Singapore Airlines ,niebawem odsłona 3 4 Share this post Link to post Share on other sites
Sumek95 30 Posted September 12, 2015 Chłopie. *.* Twoje modele są świetne! Jestem pod ogromnym wrażeniem. Wyglądają, jakby miały zaraz odpalić silniki i wznieść się w powietrze. Chętnie zobaczę Twoje kolejne prace. :) Share this post Link to post Share on other sites
Pablito 1169 Posted September 13, 2015 Na początek odniosę się do tego co napisał ,właśnie o to mi chodzi robiąc modele aby wyglądały jakby miały odpalić silniki i wznieść się w powietrze ,mimo zdarzających się raz za czas błędów czy to moich czy to grafików projektujących modele A teraz z mojej fabryki wytacza się trzecia odsłona mojej serii Singapore Airlines a jest nim Boeing B777-200 ,model oczywiście standardowo w skali 1:300 Za kilka dni ostatnia odsłona mojej serii ,myślę że w okolicach środy będzie ,jak wszystko pójdzie gładko . 4 Share this post Link to post Share on other sites