Adrian 3317 Posted November 12, 2012 Nick to, jakby nie patrzeć, nowe imię nadane w świecie internetu. Każdy stara się być oryginalny (zwłaszcza ja :devil: ), bo jest to nasza wizytówka w sieci. Skąd się wziął Twój nick? :) Cóż, mój wymyślili mi rodzice dawno, dawno temu. Wybranie unikalnego pseudo to jedna z najtrudniejszych rzeczy dla mnie, więc pozostałem przy swoim imieniu. :) Share this post Link to post Share on other sites
pawel27g 57 Posted November 12, 2012 Mój nick od imienia dnia urodzin i pierwsza litera nazwiska. Skomplikowane ale oryginalne. Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted November 13, 2012 Hmmm... Mój: imię, pierwsza litera nazwiska panieńskiego i rok urodzenia;) Share this post Link to post Share on other sites
margoQ 88 Posted November 13, 2012 A mój to wynik wielu czynników, powiem tylko, że funkcjonuje u mnie od... 1998 roku :P Pieszczotliwa odmiana (tylko dla przyjaciół: Margolcia albo Margolka :)). Share this post Link to post Share on other sites
Jillian 347 Posted November 13, 2012 No więc, mój nick, jak to już Adrian wcześniej zauważył, wziął się od piosenki Within Temptation o tym samym tytule. Możecie mnie też znaleźć pod nickiem Jillead, co jest z kolei połączeniem imion Jillian i Sinead... Sinead oczywiście też WT :) A dlaczego akurat tak sie podpisuje? Wymyśliła to moja znajoma w pierwszej klasie liceum, kiedy się poznałyśmy. W moim ipodzie akurat leciała Jillian, ona to usłyszała i wpadłyśmy w wir rozmowy o muzyce :D Tak się zapędziłyśmy, ze nawet się sobie nie przedstawiłyśmy i przy kolejnym spotkaniu po prostu mówiła do mnie Jillian i od tamtej pory tak jakoś zostało :) Share this post Link to post Share on other sites
Nightfall 809 Posted November 13, 2012 Mój nick wymyśliłam "wieki temu", kiedy bardzo lubiłam Tristanię, pochodzi z tytułu jednej z piosenek. Ta miłość już dawno wygasła ale nick pozostał. THE END :) Share this post Link to post Share on other sites
margoQ 88 Posted November 13, 2012 Tristania miała kilka niezłych wałków... Share this post Link to post Share on other sites
bandzierchlast 0 Posted November 14, 2012 Mój pochodzi od burtonowskiej "Alicji w Krainie Czarów". Częściej używam angielskiej wersji - bandersnatch Share this post Link to post Share on other sites
Haunted 3 Posted November 18, 2012 Ogółem z braku pomysłu na coś oryginalnego. Jest on niczym innym jak tytułem jednej z piosenek Evanescence. Share this post Link to post Share on other sites
Umentho 13 Posted November 29, 2012 Ja kiedyś szukając nicku do gry natrafiłem na generator imion fantastycznych. Spodobał mi się i już od kilku lat mój jedyny nick (no, może na innym forum, Magda wie o jakie mi chodzi, miałem jeszcze inne ale jednak zawsze wracałem do obecnego). Share this post Link to post Share on other sites
Sahara 159 Posted December 4, 2012 Cóż... Od ulubionej piosenki Nightwisha... xD Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted December 4, 2012 Cóż... Od ulubionej piosenki Nightwisha... xD Czułem to w kościach. :D Co Cię tak urzekło w tym tajemniczym utworze o śnie Tuomasa? Share this post Link to post Share on other sites
Sahara 159 Posted December 5, 2012 Cóż... Od ulubionej piosenki Nightwisha... xD Czułem to w kościach. :D Co Cię tak urzekło w tym tajemniczym utworze o śnie Tuomasa? Hmm... Zwykle raczej w pierwszej kolejności zwracam uwagę na melodię piosenki - koniecznie by była przyjemna dla ucha, dopiero później na tekst. A Sahary mogłabym słuchać dniami, świetne brzmienie :D Share this post Link to post Share on other sites
Imaginaerum 1 Posted December 6, 2012 Ku chwale siódmemu albumowi. :3 1 Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted December 6, 2012 Ku chwale siódmemu albumowi. :3 Tak trzymać, haha :) Witaj na forum, Imaginaerum! :) Koniecznie napisz nam coś o sobie: http://forum.nightwish.pl/watek-przywitaj-sie Jesteśmy ciekawi, kto kryje się pod tą nazwą pełną wyobraźni. :D Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted December 7, 2012 Imaginaerum, bo ten 7 album zasłużył sobie na wyróżnienie, słusznie:) Share this post Link to post Share on other sites
Sahara 159 Posted December 10, 2012 Haha, jesteś osobą, która zarejestrowała się zaraz po mnie, a miałam ustawić sobie nick Imaginaerum, ostatecznie zamienione na Saharę :P Share this post Link to post Share on other sites
xhonek 26 Posted December 10, 2012 A ja? Oj, tak dawno temu... ogólnie człon główny "xhon" to nic innego jak moje imię w ROT13 :) Końcówka "-ek" To sama z siebie wyszła... I mi przypasowało :) Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted December 11, 2012 xhonek, zawsze zagadką dla mnie był Twój nick, już wiem:) Share this post Link to post Share on other sites
AshildLeonheart 19 Posted December 16, 2012 Mój nick jest złożony. Leonheart to 'nazwisko rodowe' mojej przyszywanej rodzinki, ma też powiązanie z grą Final Fantasy VIII. :) Z kolei Ashild , to norweskie imie, które bardzo mi sie podoba. Gdy mam wenę, pisze opowiadania z dziedziny fantasy i na ogół bohaterka ma tak właśnie na imię. :) Share this post Link to post Share on other sites
Taiteilija 2754 Posted December 16, 2012 Mój (Taiteilija) to nick, którym się w sieci często posługuję i jest dosyć prosty: po fińsku to "artystka", bo w istocie interesuję się sztuką, a poza tym odnosi się do tego, że mam lekkiego bzika, co jak wiadomo jest często domeną artystów :D. Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted December 18, 2012 Nick to często specyficzne wyrazy- nie zawsze wiem jak się je czyta;) Share this post Link to post Share on other sites
xhonek 26 Posted December 18, 2012 jeśli chodzi o mój, to widziałem tyle wersji... honio, ksonek, iksonek, dżonek, kshonek - tyyle tego jest... Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted December 18, 2012 ja wolę Kubuś, pasuje?;) Share this post Link to post Share on other sites
xhonek 26 Posted December 18, 2012 A tak to na mnie wszyscy mówią tak ogólnie - nawet nauczyciele :) ale miło mi będzie :) Share this post Link to post Share on other sites