Evi 1960 Posted June 30, 2013 Nie przepadam za polską muzyką:) Taa... To już wiem ;) Lacrimosa fajna. Nie powiem, żeby mnie to jakoś mocno ruszało, ale przyjemnie się słucha :) Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted June 30, 2013 Co powiecie o tym utworze ostatnio mi się wkręcił :) [video=youtube] Share this post Link to post Share on other sites
Freyja 228 Posted June 30, 2013 Uch.. metalcore połączony z industrialem? Momenty melodyjne, gdy koleś próbuje spiewać - nieee. Reszta w miarę - jak na tę stylistykę - dobre do poskakania i wyżycia się w jakimś hedbangingu :P Czyli generalnie początek mi się w miarę podoba, reszta (przede wszystkim refreny) - out. _________________________ [video=youtube] Holy Moses i Sabina Classen - więcej nie muszę dodawać? ;) Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted July 3, 2013 A co sądzicie o tym utworze :) [video=youtube] Share this post Link to post Share on other sites
Maciek 1188 Posted July 17, 2013 Może się nam uda zreanimować tą zabawę bo to przeciez może być temat perpetuum mobile. Jeszcze raz - wrzucając swój link do oceny komentujemy poprzedni wrzut! ______________________________________________________ To chyba nietypowy dla nich kawałek więc przez sam ten fakt się wyróżnia, zdajsie Terry Bozzio (tak ten od Zappy) w tym bębni. Korn to nie jest to do końca moja bajka ale było to całkiem przyjemne i te brzmienia a la melotron pod koniec też dobre wrazenie pozostawiają Ode mnie ELP – C'est La Vie http://www.youtube.com/watch?v=MZHKkRxsjDI Share this post Link to post Share on other sites
Dark 184 Posted July 17, 2013 Nie są to do końca moje klimaty,aczkolwiek od razu w ucho wpadł mi prosty,ale piękny podkład grany przez gitarę ,myślę,że gdzieś sobie to zapiszę-miła piosenka żeby odpocząć na chwilkę od ciężkich brzmień :) a dla was mam tyle propozycji,że długo nie wiedziałam,co wrzucić i ostateczna decyzja padła na Dream Theater:) Polecam przesłuchać całe :) [video=youtube]http://www.youtube.com/watch?v=STXFFYcuhuw Share this post Link to post Share on other sites
Freyja 228 Posted July 18, 2013 Utwór z albumu, który na dobre przyssał mnie do Dreamów - lubię całą płytę. Oczywiście technicznie nie ma nic do zarzucenia - tylko słuchać i się rozpływać XD - o ile ktoś lubi techniczne popisy i galopady w solówkach. Co do tekstu - mam skojarzenia z np. "Wherewer I May Roam" Metalliki - czyli generalnie rzecz o rozłące z bliskimi podczas trasy koncertowej, ale i tak każdy może interpretować na swój sposób ;) Co by tu dać... dobra, bo jeszcze nie było w tym temacie - pozostając w progresywno-technicznych klimatach dodam trochę brutalności i wychodzi: [video=youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Wpfz5Vnr-_A Death :devil: Po usłyszeniu powyższego utworu momentalnie sięgnęłam po cały album :D Share this post Link to post Share on other sites
BlackSymphonia 24 Posted July 18, 2013 Trzeba przyznać, że od dłuższego czasu katuję mój słuch wyłącznie muzyką z pogranicza symphonic/gothic/folk/medieval. Między zaproponowanym przez Ciebie kawałkiem, a gatunkami których aktualnie słucham jest spora przepaść :) Więc na chwile obecną powiem - za mocne. Aczkolwiek fragment od 3:40 do 4:15 wywołał u mnie niekontrolowane ruchy głową, w przód i tył ;P [video=youtube] Przyznam, że na początku miałam sceptyczne podejście do tego albumu. Jednak przesłuchałam go kilkakrotnie i dziś z całym przekonaniem wiem, że będę do niego wracać :) Ten kawałek ujął mnie rytmiką i jest dowodem na to, że zwrotki nie muszą być nudne ;p Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted July 18, 2013 [video=youtube] U góry piosenka mi sie bardzo podoba pierwszym razem takie chóralne śpiewy i dodatek dobrej metalowej Energi super :) Co powiecie o tej piosence Mr. Marilyna Mansona? :) Share this post Link to post Share on other sites
BlackSymphonia 24 Posted July 18, 2013 [video=youtube] Co powiecie o tej piosence Mr. Marilyna Mansona? :) PRZECZYTAĆ UWAŻNIE ZASADY TEGO WĄTKU :) Najpierw oceniamy powyższą propozycje, z kolei potem dodajemy własną :) Share this post Link to post Share on other sites
BlackSymphonia 24 Posted July 18, 2013 Hehe :) Wybacz za Caps Locka, ale musiałam to jakoś podkreślić, żeby było widoczne :) Za Mansonem średnio przepadam. Ale cenię za oryginalność. Początek bez żadnych spektakularnych momentów, refren całkiem przyjemny. Myślę, że do samochodu całkiem okey :) taką muzę można spokojnie puścić w radiu. [video=youtube] Lubię. Od samego początku do ostatniego dźwięku. Przez dosyć długi czas początkowy riff towarzyszył mi jako dzwonek w telefonie ;P Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted July 18, 2013 Myślę ze ja tu tylko słucham Marilyna Mansona ;D Share this post Link to post Share on other sites
Guest Simo Posted July 18, 2013 Avantasię kocham i nic tego nie zmieni :) Tobias ma genialny głos :) [video=youtube] Share this post Link to post Share on other sites
Dark 184 Posted July 18, 2013 Nie byłam przekonana jak zaczęłam tego słuchać ,ale potem kurcze coś mnie w tym urzekło,może to nie do końca moje klimaty,ale spodobało mi się :) Dobre na takie leniwe wieczory jak ten :D a ja mam dla was takie coś :) : [video=youtube]http://www.youtube.com/watch?v=iP9xMobANJM 1 Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted July 18, 2013 Led Zeppelin klasyka jak mi sie podobają klasyczne utwory :) a co powiecie o tej klasyce? :) [video=youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DM9n96CgzfU Share this post Link to post Share on other sites
Maciek 1188 Posted July 18, 2013 Wersja oryginalna z Randy Rhoadsem to klasyk, a solówka to już w ogóle stratosfera :P, ten live z Zakkiem Wyldem jest trochę inny, Zakk gra cieżej ale i tak miazga. Warto zauwazyć intro stworzone kiedyś przez Dona Aireya (czyli muzyka ze zmienników :D) Ode mnie Orphaned Land Share this post Link to post Share on other sites
BlackSymphonia 24 Posted July 18, 2013 ożesz w mordkę! Dooobreeee ;) Podoba mi się, lubię połączenie muzyki orientalnej z metalem. [video=youtube] Share this post Link to post Share on other sites
Freyja 228 Posted July 19, 2013 Początek zapowiada coś ciekawego, potem głos tej pani – całkiem, całkiem, ale muzycznie tak średnio mi się podoba. Jeden z tych nowszych zespołów symphonic metalowych? Szczerze nie bardzo mnie przekonuje, trochę to wtórne. O, solówka jest nawet jakaś, to na plus... ale chwila - już koniec? Coś krótka była :P Podobają mi się te "orientalne" elementy. Cofam - wtórność tylko do około 3 minity XD To ja bym wycięła/zmieniła tamtą część, a zostawiła sam początek i od 3 minuty ^^ I wycięła to końcowe klaskanie :P Czyli generalnie nie jest źle, ale też nic jakiegoś specjalnego (dla mnie). Ale dość lekkie i takie pozytywne. Znów nie wiem co dać, więc niech będzie kolejny numer, który od razu zachęcił mnie do zapoznania się z całym krążkiem: [video=youtube] Share this post Link to post Share on other sites
Jillian 347 Posted July 19, 2013 Kocham takie starocie! To się nazywa magia lat 90tych! Utwory niby proste, bez wymyślnych instrumentów w tle, a porywają jak mało które ♥ Do tego świetny głosik wokalisty, no żyć nie umierać :D Coś niemetalowego a nawet nienajtłiszowego :P [video=youtube] Share this post Link to post Share on other sites
Maciek 1188 Posted July 19, 2013 Całkiem dobre, aż zaskoczony jestem. Bardzo amerykańskie ale w tej akceptowalnej przeze mnie formie. Trąci odrobinę country i bluesem, ogólnie takie „korzenne” czyli gdzieś tam stworzone na bazie napływowego folkloru ameryki bo rdzenny folklor niestety w większości wytępili..Duet wokalny nadaje kolorytu :) metalowe jethro tull ;) Share this post Link to post Share on other sites
Freyja 228 Posted July 20, 2013 Wow, świetna kompozycja. Ten flecik wymiata i nadaje specyficznego, eteryczno-tajemniczego klimatu. Jeśli pozostałe utwory są na podobnym poziomie (i z flecikiem XD), to ja się chyba biorę za całą płytę :D No nie, teraz nie mam pojęcia co tu dać, bo powyższa kompozycja mnie oczarowała *.* Może teraz trochę ochłodzę atmosferę - coś awangardowego, odhumanizowanego i "kosmiczego": [video=youtube] Uwielbiam te klawisze, ale całą płytę zresztą XD Share this post Link to post Share on other sites
Jillian 347 Posted July 20, 2013 Klawisze są cudowne, kocham wszystkie instrumenty klawiszowe i co za tym idzie też utwory z ich udziałem. Ten ma świetny początek, myślałam, że to instrumental i się zaczęłam wvczuwać, ale usłyszałam głos wokalisty. Chyba w wersji instrumentalnej bardziej by mi się podobał, chociaż głos też jest w porządku. Ogólnie za całość 8/10. Utwór wprowadził mnie w lekki stan odhumanizowania, to było fajne doświadczenie xD [video=youtube] Jestem wielbicielką wszelkich soundtracków i muzyki filmowej ogólnie. Antonio Pinto wykonał kawał dobrej roboty, wyciskacz łez jak nic :D KOCHAM muzykę z "Intruza". Po prostu się rozpływam ♥ Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted July 20, 2013 Zgadzam się, soundtrack z tego filmu jest świetny. Z resztą sam film też mi się podobał ;) A ta utwór cudowny... można się rozpłynąć, marzyć, płakać... Uspokaja i jest bardzo nastrojowy :) ja ostatnio zasłuchuję się w tym. Wiem, że mało jest tu osób, które lubią ten rodzaj muzyki, ale na pewno większość z was to słyszała ;) [video=youtube] o-o-oł dzwoni domo-o-fon xD 1 Share this post Link to post Share on other sites
Jillian 347 Posted July 20, 2013 Nie lubię. Nienawidzę. Znam bardzo dużo osób, które słuchają zarówno ciężkiego metalu jak i rapu czy tam hip-hopu (nie znam się) i szczerze się dziwie... jakim cudem tacy ludzie wytrzymują. Przecież te dwa gatunki ze sobą w symbiozie żyć nie mogą xD Zdzierżę reggae (nie wiem jak się pisze, więc sorry z góry xD) od święta, a nawet zdarza się, że podśpiewuje trochę Enej xD (zresztą niektórzy mogli być wczoraj świadkiami :P ) ale jakoś do mnie nie przemawia ten utwór. Powiem szczerze - wpada w ucho, ale jest strasznie... głupia? W dodatku ta dziewczyna ubijająca masło no masakra jakaś xD Muszę wspomniec, ze kiedy pierwszy raz usłyszałam "Nie lubimy robić" byłam święcie przekonana, ze śpiewają "Nie lubimy robić, robię w lesie, Boże. Nie wiesz o co chodzi to się ku*wa schowaj" xDDDDDDDD W dodatku miałam wrażenie, ze refren śpiewa zespół Jarzębina :D 3/10 za folklorystyczny styl i promocję polskiej kultury xD Pociągnę instrumentale :P [video=youtube] 1 Share this post Link to post Share on other sites
Maciek 1188 Posted July 21, 2013 Takie soundtracki to nie sposób żeby się nie podobały :D, lubię takie rzeczy pasujące jako muzyka do jakiegoś filmu tudziez gry mimo że w takiej stylistyce to nie specjalnie się czymś wyróżnia ;). Wokal żeński i chóry bardzo bardzo przyjemne :) Ode mnie Pain of Salvation Share this post Link to post Share on other sites