Piotrek 121 Posted January 29, 2013 Znajomości zawarte w internecie kontynuujecie tylko w sieci czy lubicie spotykać się z takimi osobami w realu? Jakie macie doświadczenia z takich spotkań? Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted January 29, 2013 O ile dobrze pamiętam to miałem dwa takie spotkania. Pierwszym był oficjalny zlot fanów Sabatonu w Zgierzu. Atmosfera na ich forum jest cudowna, więc nie przejmowałem się o to jak będzie "w realu". Pojawiłem się tam z dwójką znajomych, którzy kochają ten zespół. Jak się okazało ludzie z Polish Panzer Battalion przywitali nas jak "swoich" mimo, że wcześniej nie mieliśmy okazji poznać się osobiście. Bardzo miło wspominam ten dzień - tak otwartych ludzi daaaawno nie widziałem! ;) Drugim spotkanie było z obecną tu, na forum, Kaktuską. Wcześniej pisaliśmy na Facebooku o NW i całkiem dobrze się dogadywaliśmy, więc tu też byłem spokojny. :) Poszliśmy razem na Suomi Night w Poznaniu i muszę przyznać, że na żywo dogadywaliśmy się jeszcze lepiej. Ludzie nas pytali: jak długo się znacie? Zdziwieni byli, że widzieliśmy się po raz pierwszy. :) Podsumowując, mam kilka osób "z internetu", których chciałbym bardzo poznać na żywo. Internet jest doskonałym narzędziem do komunikacji, ale nie ma to jak spotkanie i bezpośredni kontakt. :) Share this post Link to post Share on other sites
Kaktuska 58 Posted January 29, 2013 Drugim spotkanie było z obecną tu' date=' na forum, Kaktuską. Wcześniej pisaliśmy na Facebooku o NW i całkiem dobrze się dogadywaliśmy, więc tu też byłem spokojny. Poszliśmy razem na Suomi Night w Poznaniu i muszę przyznać, że na żywo dogadywaliśmy się jeszcze lepiej. Ludzie nas pytali: jak długo się znacie? Zdziwieni byli, że widzieliśmy się po raz pierwszy. [/quote'] True story. Dla mnie to było jedyne spotkanie z osobą poznaną w internecie i wspominam je na prawdę miło. Nigdy nie zapomnę miny mojego kumpla, gdy na jego pytanie "A ten Adrian to skąd, długo go znasz?" odpowiedziałam "Tak właściwie to poznałam go dzisiaj". 1 Share this post Link to post Share on other sites
Umentho 13 Posted January 29, 2013 Ja jak na razie też tylko jedną osobę poznałem osobiście. Tak margoQ, Ciebie ;p Kobita poleciła mi jeden zespół i tak jakoś spotkaliśmy się na koncercie (niech gdzieś teraz zagrają bo sesja już ku końcowi ;D). Aczkolwiek muszę w końcu wyciągnąć inną osobę na piwo. Share this post Link to post Share on other sites
margoQ 88 Posted January 29, 2013 Ja jak na razie też tylko jedną osobę poznałem osobiście. Tak margoQ, Ciebie ;p Zdrajco!!! :P Kobita poleciła mi jeden zespół i tak jakoś spotkaliśmy się na koncercie (niech gdzieś teraz zagrają bo sesja już ku końcowi ;D). A spróbuj powiedzieć, że żałujesz! :P No i fakt, mogliby zagrać. Aż żal ściska, że nie miałam możliwości tych kilka dni temu w Szczecinie być... Share this post Link to post Share on other sites
xhonek 26 Posted January 29, 2013 A ja wyjdę na zdesperowanego xD tylko raz spotkałem się z osobą poznaną na... serwisie randkowym xD nie było tak źle - niedługo będzie rocznica :) Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted January 30, 2013 Znam osobiście sporą gromadkę ludzi poznanych w sieci i wiem, że będzie ich przybywać. Miłe jest to, że żadna z tych osób nie rozczarowała mnie w realu:) Jest ich około 30stu. Share this post Link to post Share on other sites
Umentho 13 Posted January 30, 2013 A spróbuj powiedzieć, że żałujesz! :P No i fakt, mogliby zagrać. Aż żal ściska, że nie miałam możliwości tych kilka dni temu w Szczecinie być... Życie jest mi miłe ;D Poza tym skoro nawijam o koncercie to chyba jednak lubię ;p @Beata ładną masz gromadkę ;) Share this post Link to post Share on other sites
Taiteilija 2754 Posted January 30, 2013 Nie miałam okazji spotkać nikogo poznanego w sieci w realu. Poniekąd jest to kwestia mojej ostrożności związanej ze znajomościami zawartymi w ten sposób - wszędzie dostrzegam potencjalnych morderców :happy:. Jednakże muszę przyznać, że kilka osób z tego forum poznałabym z chęcią, bo, jak wielokrotnie wspomniałam, atmosfera tutaj jest całkiem sympatyczna.;) Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted January 30, 2013 Taiteilija, miejmy nadzieję na jakiś letni malutki forumowy zlocik- najwięcej zależy od naszych chęci?;) Share this post Link to post Share on other sites
Maggie 338 Posted January 30, 2013 Nigdy nie spotkałam znajomych z internetu. Właściwie to przez to, że dzieli nas dość spora odległość i nie mam za bardzo jak zorganizować coś takiego. W sumie to wolałabym porozmawiać z kimś w realu, bo polubienie mnie nie jest proste. Chociaż właściwie pisząc nie wymsknie mi się żadna głupota ( no prawie ;) ) . Share this post Link to post Share on other sites
motorade 118 Posted January 31, 2013 Ja się spotkałem z nowopoznanymi ludźmi, u których nocowałem w ramach Couchsurfingu, jechałem w ramach Carpoolingu oraz spotkałem się z nowo poznanym przyjacielem, który jest maszynistą w Deutsche Bahn :) i wracał z rodzinnego Śląska do Niemiec przez Wrocław. Share this post Link to post Share on other sites
Piotrek 121 Posted January 31, 2013 Ja się spotkałem z nowopoznanymi ludźmi, u których nocowałem w ramach Couchsurfingu, jechałem w ramach Carpoolingu oraz spotkałem się z nowo poznanym przyjacielem, który jest maszynistą w Deutsche Bahn :) i wracał z rodzinnego Śląska do Niemiec przez Wrocław. Jesteś zarejestrowany na couchsurfing.org? Ja mam tam konto i nawet skorzystałem raz czy dwa ze wskazówek tubylców kiedy musiałem gdzieś wyjechać, ale nigdy nikogo w ten sposób nie spotkałem. Share this post Link to post Share on other sites
motorade 118 Posted January 31, 2013 A jakżebym inaczej do takich wspaniałych ludzi doszedł? :) Na Within Temptation nocowałem u serbskiej rodziny, a na NW u studenta fizyki ;) Z NW miałem duży problem, bo w Niemczech 1.05 to też święto pracy i ludzie wyjeżdżali albo mieli grille rodzinne, lecz po kilkunastu zgłoszeniach odmownych znalazł się kolega Lukas :) Share this post Link to post Share on other sites
Piotrek 121 Posted January 31, 2013 Zacząłem temat to chyba powinienem sam się wypowiedzieć ;) Z ludźmi poznanymi w necie spotykałem się najczęściej podczas koncertów, ale oprócz tego co roku ze zmieniającą skład grupą ludzi z pewnego forum spotykamy się na weekend w Gdyni. Jak na razie tylko 2 osoby zaliczyły wszystkie 3 edycje: organizatorka i ja :D Poza tym kiedyś umówiłem się na sesję RPG z jedną dziewczyną z pewnego forum i jej 2 znajomymi. Niestety kompletnie nie wciągnąłem się w klimat... Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted February 1, 2013 Należę do osób, które lubią poznawać ludzi. Ciekawią mnie ich psychologiczne profile, a że nie mam problemu z nawiązywaniem nowych kontaktów mam dość spore grono znajomych realnych i wirtualnych:) Share this post Link to post Share on other sites
Guest Simo Posted March 9, 2013 Ja jak na razie spotkałem się z dwiema osobami poznanymi w sieci. Tak, jak jedno ze spotkań wspominam dobrze, tak o drugim chciałbym zapomnieć, totalnie się zawiodłem na tej osobie ;p Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted March 9, 2013 ja się raz z taką osobą spotkała i akurat tego dobrze nie wspominam. mam jedną koleżankę, z którą bardzo chciałabym się spotkać w realu, ale trochę kilometrów nas dzieli i na razie jakoś nie ma okazji, ale jak tylko się takowa natrafi to skorzystamy :) Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted March 13, 2013 A ja dzisiaj spotkałem się z tu obecnym forumowym Eskapistą (TheEscapist). :) Cóż mogę rzec, bardzo towarzyski i sympatyczny człek. ;) Przegadaliśmy kilka godzin i przy okazji przeszliśmy pół Poznania... i nie zgubiliśmy się. :D Share this post Link to post Share on other sites
Guest Simo Posted March 13, 2013 A ja dzisiaj spotkałem się z tu obecnym forumowym Eskapistą (TheEscapist). :) Cóż mogę rzec, bardzo towarzyski i sympatyczny człek. ;) Przegadaliśmy kilka godzin i przy okazji przeszliśmy pół Poznania... i nie zgubiliśmy się. :D Toć co kawałek Ci pokazywałem, gdzie masz iść :D A nasz Adrian to ... hmm... gbur jakich mało, cham, prostak, mówię Wam ! Zero kultury ! :D I śpiewa cały czas :D Jak coś, to do tego gbura itd. żartowałem ;p Takich jak Adrian to ze świeczką szukać :) Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted March 13, 2013 Toć co kawałek Ci pokazywałem' date=' gdzie masz iść :D [/quote'] I to jest ten, który rzekomo się gubi. :D A nasz Adrian to ... hmm... gbur jakich mało' date=' cham, prostak, mówię Wam ! Zero kultury ! :D I śpiewa cały czas :D[/quote'] Zapomniałeś dodać, że wyglądam jak krewetka, śmierdzę naftą i mam owłosione stopy jak hobbit. :D Share this post Link to post Share on other sites
Guest Simo Posted March 14, 2013 A nasz Adrian to ... hmm... gbur jakich mało' date=' cham, prostak, mówię Wam ! Zero kultury ! :D I śpiewa cały czas :D[/quote'] Zapomniałeś dodać, że wyglądam jak krewetka, śmierdzę naftą i mam owłosione stopy jak hobbit. :D Nie czułem nafty, a stóp nie widziałem, toć buty miałeś :D Ale co byś był zadowolony, że choć raz Ci rację przyznam, mówię, że wyglądasz jak krewetka :D Share this post Link to post Share on other sites
Piotrek 121 Posted March 14, 2013 To jakoś we trzech musimy się spotkać, choć pewnie i większe grono by się znalazło ;) Share this post Link to post Share on other sites
xhonek 26 Posted March 14, 2013 Lololololooolollolol - czemu mieszkacie tak daleko? Share this post Link to post Share on other sites
Guest Simo Posted March 14, 2013 Piotrek, a tyś z Poznania też ? Share this post Link to post Share on other sites