Sami 3171 Posted October 14, 2013 Pani ma bardzo... dojrzały głos. Ale do Meadows bardziej mi pasuje dziecinny głos Anette. A może się już przyzwyczaiłam. Końcówka jest fajna, czemu nie dało się zaśpiewać w ten sposób 'dreambound for life' i nie wchodzić w operę... Byłoby super :) Share this post Link to post Share on other sites
PaulaEija 1628 Posted November 2, 2013 Nie wiem, czy było... Ale babka jest genialna. ;) [video=youtube] 1 Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted November 3, 2013 Sympatyczna wersja, ale jakaś taka "wyklepana", jednostajna- czegoś w niej brakuje:( Share this post Link to post Share on other sites
PaulaEija 1628 Posted November 3, 2013 Przede wszystkim, dziewczyna, która to gra jest bardzo młoda - może to właśnie rzutuje na brak swoistego stylu. ;) Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted November 20, 2013 Bardzo fajny cover i dziewczyna co śpiewa ma piękny głos ;) [video=youtube] 2 Share this post Link to post Share on other sites
Sami 3171 Posted November 21, 2013 Jak usłyszałam pierwsze dźwięki, to już wiedziałam, że będzie ciekawie. Świetny cover, głos też. Ugryźli Nemo z innej strony, niekoniecznie tej złej :) Zdecydowanie zespół na plus, idę szukać ich innych utworów. Share this post Link to post Share on other sites
Maciek 1188 Posted November 21, 2013 To było dobre, jak dziewczyna nagle zaczeła grać na wiolonczeli, w miejsce solówki Emppu. Calość mimo elektronicznego aranżu, też niczego sobie :). Share this post Link to post Share on other sites
Lester 48 Posted November 21, 2013 Na zasadzie lubię to i to to znaczy, Ktoś lubi twórczość nw i coś tego typu jak na wideo w sumie wyszło coś ciekawego Dobry wokal czysty, a solówka jest ciekawa podoba mi się :D Share this post Link to post Share on other sites
Guest Simo Posted February 8, 2014 [video=youtube] [video=youtube] Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted February 8, 2014 I jeden z pierwszych coverków- miodzio:) http://vk.com/nightwish_com_ua?z=video-31534264_167353153%2F393817980123266b3b Share this post Link to post Share on other sites
Milla 2534 Posted February 8, 2014 [video=youtube] [video=youtube] Czemu ten pan nie może prowadzić naszego chóru? ;_; Jest zdolny, ładny, długowłosy... Chlip... chlip chlip... ;_; Share this post Link to post Share on other sites
Sami 3171 Posted February 12, 2014 Pani z Niemieckiego zespołu Once zrobiła cover Sleeping Sun. Kaleczy angielski bardziej niż Tarja ♥ [video=youtube] 1 Share this post Link to post Share on other sites
Milla 2534 Posted February 12, 2014 Kaleczy angielski bardziej niż Tarja ♥ ŁAŁ. Faktycznie O_O Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted March 13, 2014 Wspaniałe ♥ [video=youtube] 1 Share this post Link to post Share on other sites
Nymphetamine 958 Posted April 5, 2014 Ares to było już kilka razy wstawiane na forum : P Gabriela jest bardzo uzdolniona muzycznie! I jest z moich okolic ^^ Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted April 27, 2014 Świetny cover Gethsemane: [video=youtube] Tęsknicie za stylem gry Tuomasa na klawiszach? Ja bardzo! Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted June 3, 2014 Świeży, dzisiaj wrzucony cover Ghost Love Score! Wśród występujących jest także Polka. :) [video=youtube] 4 Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted June 4, 2014 Rzeczywiście jak skomentowałeś na fejsie mocno ambitny cover. Tak bardzo wciąż kocham ten utwór, że oczywiście zalałam się łzami słuchając coveru wykonania Florki- cudowne:) Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted June 5, 2014 Pomysł fajny. Napracowali się przy tym. Ale wokal jest tragiczny... Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted June 29, 2014 Ta dziewczyna jest genialna. ♥ [video=youtube] Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted June 29, 2014 Bez urazy, ale kompletnie mi się nie po podoba. Śpiewa jakby miała usta pełne wody, albo jakiejś innej cieczy. I może to tylko takie moje wrażenia, ale wydawało mi się, że trochę fałszuje... 1 Share this post Link to post Share on other sites
Taiteilija 2754 Posted August 10, 2014 A co powiecie na covery na covery na fortepianie, pianinie, keyboardzie? [video=youtube] [video=youtube] [video=youtube] [video=youtube] [video=youtube] Jest ich masa na yt i są, w każdym razie według mnie, stokroć lepszą alternatywą niż nieudolne covery wokalne, które w znakomitej większości są po prostu koszmarne, niedopasowane do klimatu muzyki i trącące nędzną amatorszczyzną. Share this post Link to post Share on other sites
Sami 3171 Posted August 10, 2014 Nie wiem czy to z moim słuchem jest coś nie tak, ale gość ma chyba lekko rozstrojony fortepian. A z fortepianowych coverów, to uwielbiam tego pana. Co on tam robi, te ozdobniki, co tam się dzieje! :) Robi nie tylko covery NW, zrobił z We are the others Delain coś, czego da się słuchać! [video=youtube] 1 Share this post Link to post Share on other sites
Taiteilija 2754 Posted August 10, 2014 Ten pierwszy, którego dodałam jest dość średni i do tego gra z wcześniej zapisanych nut, ale chciałam zróżnicować wykonania, to dałam różnych do oceny. Zdecydowanie najlepszy według mnie, pod względem tworzenia coverów NW, jest Dean Kopri. Jego "Ghost Love Score" jest, moim zdaniem, jego najlepszym dotąd wykonaniem piosenki NW. [video=youtube] [video=youtube] [video=youtube] Grał też na dniach NW w Kitee. A tego, którego dodałaś znam Sami, tylko szkoda, że nie umieszcza w nieco wyższej jakości wideo. Dobrze, że na dźwięk nie ma to szczególnego wpływu. Share this post Link to post Share on other sites