Evi 1960 Posted August 21, 2013 A ja lubię głos Justynki. Nie brzmi to oczywiście jak NW, ale podoba mi się :) Share this post Link to post Share on other sites
Lester 48 Posted August 21, 2013 tragedia jakaś, do tego wykonanie nie wygląda wiarygodnie mam na myśli że nie śpiewała na prawdę tylko razem z resztą surowo trzaskali te instrumenty na playback a "taniec" wygląda dokładnie tak jak to opisała Khaleesi Share this post Link to post Share on other sites
Milla 2534 Posted August 21, 2013 Przesadzacie. Nie jest aż tak źle :P Share this post Link to post Share on other sites
PaulaEija 1628 Posted August 21, 2013 Śpiewała dziwnie, nie podobało mi się to. W ogóle pominęła zwrotki i co najmniej dwa razy pomyliła tekst (albo nawet uczyła się złego). W mostku całą linijkę miała inną (jeśli nie zamieszałam sobie w głowie to tam, gdzie miało być The stellar world her betrothed) i jeszcze refren: A planetride of Mother and Child zamiast A planetride for the Mother and Child. Ogólnie lubię jej głos, ale jeszcze ten cały spektakl, te tancerki etc. były strasznie przesadzone i zupełnie mi nie pasowały do tej piosenki. Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted August 21, 2013 A ja jestem na tak - również dlatego, że pokazała NW. Dzięki temu ktoś, kto wcześniej ich nie znał mógł po nich sięgnąć i zarazić się ich muzyką. A to na plus ;) Share this post Link to post Share on other sites
Lester 48 Posted August 21, 2013 Tak ale są plusy i minusy, teraz stado starszych pań które dowiedziały się od wnucząt że to nightwish, widząc mnie w autobusie w koszulce nw pomysli o rozwalajacej instrumenty steczkowskiej i padaczkowym tańcu Share this post Link to post Share on other sites
Milla 2534 Posted August 21, 2013 A co cię obchodzi co pomyśli stado starszych pań? ;) Share this post Link to post Share on other sites
Lester 48 Posted August 21, 2013 Kicham na poglady innych osób na mój temat ale nie lubię kiedy miał bym być kojarzony z czyms co mi sie nie podoba i jestem temu przeciwny, mysle ze to jak najbardziej naturalne <:3 )~~ Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted August 22, 2013 Wokalnie i muzycznie nie jest zle- dość ciekawie/inaczej, ale zgadzam się z przedmówcami tancerki i ta cała oprawa porażka! Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted August 27, 2013 [video=youtube]http://youtu.be/M_yMoaupXL4 uwielbiam bass♥ Share this post Link to post Share on other sites
Sami 3171 Posted September 16, 2013 Cover TPATP nagrany przez moją znajomą z Instagrama - rosyjską śpiewaczkę operowo musicalową ; ) Niektóre partie są nieczyste, ale te, które są poprawnie zaśpiewane, to miód na me uszy. Miejscami nawet lepsze niż oryginał. Tylko gryzie mnie w uszy potężny rosyjski akcent w recytacji... xD [video=youtube] 1 Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted September 16, 2013 Ten cover jest genialny! Podoba mi się o wiele bardziej niż wersja Anette. :) Rosyjski akcent najbardziej czuć w recytowaniu... Jak śpiewa jest ok. Szkoda tylko, że brakuje rozdziału "Mother & father" - to spory minus. W sumie to jedyna część utworu, w której podoba mi się interpretacja Olsson... więc może tak powinno zostać? ;) Share this post Link to post Share on other sites
Lester 48 Posted September 17, 2013 [video=youtube] Nie wiem czy znacie TheRocketQueen na youtubie. Jest genialna a jej sposób to nie dopasowywanie głosu pod utwór, a śpiewanie za każdym razem swoim wyjątkowym wokalem. Do amaranth'a dodała trochę rockowego brzmienia ..moim zdaniem :D zachęcam do wysłuchania reszty jej dzieł :) Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted September 17, 2013 Sami, TPATP w wykonaniu Twojej znajomej to coś czego było mi trzeba, coś czego oczekuje od obecności Floor w NW. Cover jest przegenialny i mnie kładzie na kolana- przekaż gratulacje za wspaniałą interpretację. Czego mi brak w NW- ciut growlu poproszę:) Share this post Link to post Share on other sites
Sami 3171 Posted September 18, 2013 Amaranth tej pani znam i słuchałam kiedyś częściej niż oryginał. A Eva nagrała cała masę utworów NW, jedne lepsze, jedne gorsze... :) Środkowa część SOM niszczy, reszta do wymiany. [video=youtube] Share this post Link to post Share on other sites
PaulaEija 1628 Posted September 19, 2013 Jej, już się wystraszyłam, że dodałaś ten rysunek. W sumie, nie ten dział, ale tak jakoś... XD Share this post Link to post Share on other sites
Milla 2534 Posted September 19, 2013 Oooooo, jaki rysunek? ^^ Pochwal się :P Share this post Link to post Share on other sites
PaulaEija 1628 Posted September 19, 2013 Na polskim narysowałam Tuomasa i dałam go Sami na przerwie. Ona go ma. Jak jej się będzie chciało, to wrzuci. XD Dobra, kończmy ten off-top. XD Kurczę, muzyczne dusze... Przypomina mi się wczorajsza matula moja wyjąca "hiiirołs, kałerds" w kółko i nie słuchająca nas. ♥33 Share this post Link to post Share on other sites
Milla 2534 Posted September 19, 2013 Na polskim narysowałam Tuomasa i dałam go Sami na przerwie. Ona go ma. Jak jej się będzie chciało, to wrzuci. XD Dobra, kończmy ten off-top. XD Kurczę, muzyczne dusze... Przypomina mi się wczorajsza matula moja wyjąca "hiiirołs, kałerds" w kółko i nie słuchająca nas. ♥33 Ooo tak, siostra się wczuwa ♥ Ale ona mówiła, że gardło na niej się mści za to wczorajsze. I musiałam jej tłumaczyć dzisiaj o co chodzi z obmacywaniem Tuomasa, bo jakimś cudem nie słyszała :C Sami, pokazywuj rysunek :3 ...A teraz kończę offtop :P Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted September 20, 2013 Cudo:) [video=youtube] Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted September 21, 2013 Magia - chór śpiewa Sleeping Sun: [video=youtube] 2 Share this post Link to post Share on other sites
NightwishAnka 480 Posted September 27, 2013 http://www.songsterr.com/a/wsa/nightwish-while-your-lips-are-still-red-electric-version-tab-s81580t1 - While Your Lips Are Still Red Electric Version jeżeli dostane gitarę to nauczę się to grać ♥ Share this post Link to post Share on other sites
Invidia 621 Posted September 30, 2013 [video=youtube] Dziewczyny są świetne :D Share this post Link to post Share on other sites
Milla 2534 Posted September 30, 2013 da tejl dat rrids ju. ♥ Ten akcent jest jeszcze bardziej Tarjowy niż akcent samej Tarji. ♥ blu blu zgaaaj. [video=youtube] ♥ Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted October 14, 2013 http://choinka1410.wrzuta.pl/audio/8DTAYKVb7ar/meadows_of_heaven_-_nightwish_wyk._anna_sobczak-choina Share this post Link to post Share on other sites