beatag60 2263 Posted November 8, 2012 Małomówny , schowany na koncertach za swoimi "zabawkami". Trudno jednak go nie usłyszeć i nie docenić umiejętności instrumentalnych. Jest chyba najbardziej zrównoważonym członkiem w zespole. Nie wyobrażam sobie NW bez Jukki. Jakie jest Twoje zdanie? 1 Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted January 16, 2013 Genialny popis Jukki - próba dźwięku: utwór "Dark Chest of Wonders" Share this post Link to post Share on other sites
Maciek 1188 Posted February 1, 2013 Jukka wydaje się na scenie taki nieobecny, niewdzięczna rola"fizycznego" ;) Mało osób to wie ale częśc wrzutów z oficjalnej strony i oficjalnego fejsa NW jest dokonywana przez Jukkę osobiscie ;), to jedyny "komputerowy" członek NW. On ogarnia tez całą stronę biznesową Nightwisha i cementuje organizacyjnie zespół, wydaje się taki mało znaczacy w zespole ale sporo działa "w tle". Muzycznie jest naprawde dobrym perkusistą, jego wkład ograniczą sie do zaarażnowania parti bębnów które będą wspomagac utwór na bazie dema Tuomasa z zzaprogramowaną perkusją z klawiszy. Muzycznie jego odejście nic by nie zmieniło ale jesli chodzi o "ducha zespołu" to jest bardzo istotnym elementem nightwishowej układanki :) Share this post Link to post Share on other sites
Pablito 1169 Posted March 27, 2013 Jukka to świetny bębniarz,podoba mi się jego trick z pałeczkami na From Wishes to Eternity jak gra numer chyba Wanderlast obraca w palcach pałeczkę jak z Przejściówek musi uderzy w Talerz Share this post Link to post Share on other sites
Invidia 621 Posted March 27, 2013 Jukka to świetny bębniarz,podoba mi się jego trick z pałeczkami na From Wishes to Eternity jak gra numer chyba Wanderlast obraca w palcach pałeczkę jak z Przejściówek musi uderzy w Talerz Ja wole ten moment kiedy w End Of An Era podrzuca pałeczką w "Planet Hell" oraz jak nimi obraca w "Bless The Child" ;) Share this post Link to post Share on other sites
NightwishAnka 480 Posted April 3, 2013 I właśnie dlatego trudno jest nie doceniać Jukki.Jest bardzo ważnym członkiem zespołu i genialnym perkusistą a do tego jego popisowe popisy pałeczką i bandany... Share this post Link to post Share on other sites
Guest Morderczyni Posted April 5, 2013 Podrzucam zdjęcie. http://www.nightwish.com/gallery/displayimage.php?album=104&pid=3024#top_display_media Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted April 6, 2013 Sporo foteczek Jukki z dziećmi znajdujemy, wynika że to dobry tatuś- plusik dla niego:) Share this post Link to post Share on other sites
JULJUS 0 Posted April 12, 2013 WITAM szukam tatuażu JUKKI z prawego ramienia tzn. TRIBALA jak ktoś dysponuje widokiem całego to proszę o podesłanie ,jestem jego wielkim fanem i chciałbym mieć coś takiego na swoim ramieniu POZDRAWIAM. Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted April 12, 2013 WITAM szukam tatuażu JUKKI z prawego ramienia tzn. TRIBALA jak ktoś dysponuje widokiem całego to proszę o podesłanie ,jestem jego wielkim fanem i chciałbym mieć coś takiego na swoim ramieniu POZDRAWIAM. Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted April 12, 2013 Evi, na fotce nie widać całego:( Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted April 12, 2013 ta tu z innej perspektywy grafika jest bardzo mała, niestety nie udało mi się znaleźć czegoś na czym lepiej widać, ale jeżeli doświadczona osoba będzie robiła tatuaż to i ze wzorem z dwóch takich zdjęć powinna sobie poradzić. proponuję jeszcze pooglądać filmy z koncertów i na jakiejś stop-klatce powinien chyba być widoczny cały tatuaż ;) edit: będę jeszcze szukać, ale niczego nie obiecuję :P Share this post Link to post Share on other sites
Guest Simo Posted April 21, 2013 Dziś Jukka ma urodziny :) Share this post Link to post Share on other sites
Maggie 338 Posted April 21, 2013 I nie było żadnego projektu na urodziny Jukki? Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted April 21, 2013 To czemu nie zainicjowaliście projektu? Każdy może:) W każdej chwili, dzień trwa?;) Share this post Link to post Share on other sites
Maggie 338 Posted April 21, 2013 Czyli coś na szybkiego? Ja mogę spróbować ułożyć jakiś wierszyk (ale moje umiejętności są mocno ograniczone), ktoś może narysować Jukkę (Szymek może ty?) i jakby kilka osób dało coś od siebie? Tylko kto to wyśle? Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted April 21, 2013 Tym razem postanowiliśmy wysłać kartkę z życzeniami w imieniu dwóch społeczności, ponieważ zainteresowanie sprawą mogłoby być niewielkie... Miało dołączyć jeszcze NW France, ale życzenia dostałem dopiero teraz a kartka już dawno wysłana. :( Mamy teraz na głowie wywiad z Marco, a z doświadczenia wiemy jak trudno się mobilizuje fanów. :( Widzicie sami ile osób napisało coś dla Marco i Floor w styczniu i w lutym... Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted April 24, 2013 Jedna z ulubionych bajek Jukki i jego dzieciaków: [video=youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vC__zXnifdo wiedzieliście o tym?:) 2 Share this post Link to post Share on other sites
Invidia 621 Posted April 24, 2013 Miś Uszatek w Finlandii jak Muminki w Polsce :P Share this post Link to post Share on other sites
Sami 3171 Posted April 24, 2013 Miś Uszatek po Fińsku.. ♥ Brzmi śmiesznie. Miło, że ktoś spoza Polski ogląda nasze stare bajki. I zdziwiłam się, bo rozumiem sens. :) Share this post Link to post Share on other sites
Nymphetamine 958 Posted May 12, 2013 Jukka jest dla mnie człowiekiem zagadką. Bez wątpienia ma talent, lubię go : ) Share this post Link to post Share on other sites
BlackSymphonia 24 Posted May 12, 2013 Zawsze miałam problem z jego nazwiskiem, od kiedy kojarzę sobie z 'nawalony' to łatwiej mi na nie wpaść ; P Share this post Link to post Share on other sites
Lilit 31 Posted May 16, 2013 Mnie się wydaje, że Nawalajnen to bardzo adekwatne nazwisko dla perkusisty. ;) 5 Share this post Link to post Share on other sites
Tarja 0 Posted August 26, 2013 Małomówny , schowany na koncertach za swoimi "zabawkami". Trudno jednak go nie usłyszeć i nie docenić umiejętności instrumentalnych. Jest chyba najbardziej zrównoważonym członkiem w zespole. Nie wyobrażam sobie NW bez Jukki. Zwsze gdy widze jak "wali" w perkusje dostaje ataku smiechu, niby taki spokojny i wgl ale umie dac czadu. Niby taki niedostrzegalny i bardziej na uboczu ale gdyby go zabraklo.... Share this post Link to post Share on other sites