motorade 118 Posted May 24, 2013 Coś mała ta sala, przynajmniej wróciło Song of myself, którego nienawidzę w wykonaniu Floor. Share this post Link to post Share on other sites
Guest Simo Posted May 24, 2013 Ja nie lubię żadnej piosenki w wykonaniu Floor :D A tak przy okazji, to ja jestem tym Simo z Symfoniczny i gotycki rock metal i nie tylko. Share this post Link to post Share on other sites
Cela 59 Posted May 24, 2013 W Europie byłoby niezłą gratką znaleźć się na takim kameralnym mimo wszystko koncercie. Atmosfera bliskości zespołu i względnej intymności. Co do Floor. Nowe kawałki w jej wykonaniu bardzo przypadły mi do gustu. Z nią to jest chyba tak: jak się nie podoba, to wszystko, jak się przekona do jej wokalu lub kochało się go od zawsze, to nie ma szans by jej pełne emocji interpretacje nie chwytały. :) Share this post Link to post Share on other sites
Girdun 107 Posted May 24, 2013 Ja nie lubię żadnej piosenki w wykonaniu Floor :D Nie lubić/ nienawidzić można, ale docenić też warto ;) Czy mi się wydaje czy GLS i ED z Osaki były najlepszymi wykonaniami Floor do tej pory? Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted May 24, 2013 Girdun ,wykonania Floor będą coraz lepsze:) Share this post Link to post Share on other sites
Cela 59 Posted May 24, 2013 Technicznie owszem, a emocjonalnie? Ciężko jednoznacznie określić. Żeby została, żeby została, żeby została. :D Share this post Link to post Share on other sites
Girdun 107 Posted May 24, 2013 Ja wiem że będą, w końcu Floor znamy nie dziś ;) Nawet nie chce mi się przytaczać wykonania Ever Dream przez dwie ostatnie wokalistki po takim samym stażu w zespole, bo to byłoby zbyt bolesne doświadczenie dla fanów tej pierwszej :-D Technicznie owszem, a emocjonalnie? Ciężko jednoznacznie określić. Żeby została, żeby została, żeby została. :D A jeszcze niedawno uważałeś że Floor byłaby kopią Tarji i przytaczałeś jej wykonanie upiora w operze :P Share this post Link to post Share on other sites
Cela 59 Posted May 24, 2013 Obecnie Floor podoba mi się bardziej niż Tarja. Wiesz, ja podążam za zespołem i się naginam, ale wokal Floor pokochałem. :) Swoją drogą nie przypominam sobie słów, że Floor to kopia Tardży o Phantomie już nie wspominając. Share this post Link to post Share on other sites
Girdun 107 Posted May 24, 2013 Nie dziwię Ci się że się podoba ta pierwsza, skoro ta druga to cień samej siebie. Przytoczyłbym Ci konkretny post, ale nie chcę robić reklamy konkurencyjnemu forum :) Share this post Link to post Share on other sites
Cela 59 Posted May 24, 2013 Masz przecież fejsa i prywatne wiadomości. Czekam! :) Chcę to sprawdzić. :) BTW, ma ktoś nagranie Ghost River? to ulubiony kawałek Floor z IM, chciałbym posłuchać jak jej teraz idzie. Share this post Link to post Share on other sites
Girdun 107 Posted May 24, 2013 Z 15 grudnia może być? Share this post Link to post Share on other sites
Cela 59 Posted May 24, 2013 Właśnie chodziło mi o ten ostatni występ. Chciałbym sprawdzić jakie tutaj postępy, bo wykonania z jesień/zima średnio mi przypadły do gustu. Share this post Link to post Share on other sites
Guest Simo Posted May 24, 2013 Ja nie lubię żadnej piosenki w wykonaniu Floor :D Nie lubić/ nienawidzić można, ale docenić też warto ;) Czy mi się wydaje czy GLS i ED z Osaki były najlepszymi wykonaniami Floor do tej pory? Podaj link do GLS z Osaki proszę ^^ Share this post Link to post Share on other sites
Cela 59 Posted May 24, 2013 Tutaj jest cały koncert: http://plixid.com/2013/05/22/nightwish-live-at-namba-hatch-osaka-japan-bootleg-2013-mp3/ Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted May 24, 2013 Kolejny tas w dzisiejszej setliście w Tokio: Crimson Tide (Hans Zimmer song) Dark Chest of Wonders Wish I Had an Angel She Is My Sin Ghost River Storytime I Want My Tears Back (with Troy Donockley) Nemo (with Troy Donockley) Last of the Wilds (with Troy Donockley) Bless the Child Romanticide Amaranth Over the Hills and Far Away (Gary Moore cover) (with Troy Donockley) Ghost Love Score Last Ride of the Day Imaginaerum Share this post Link to post Share on other sites
Agnees 62 Posted May 24, 2013 no i mamy pierwszy filmik :) Share this post Link to post Share on other sites
Cela 59 Posted May 24, 2013 Jednak się udało. Swoją drogą śmieszna sytuacja. Jak widzę po Krakowie Japończyków czy Chińczyków to właściwie oprócz specyficznej urody drugą najbardziej charakterystyczną rzeczą jest wszechobecny aparat. Wiem, że niby był zakaz, ale przecież przemycić zawsze się komuś uda. :) Share this post Link to post Share on other sites
Maggie 338 Posted May 25, 2013 Zdjęcia z Japonii: Tuomas poprawia włoski, a Emppu robi dzióbek - genialne :P. Tu całość, marne i niewyraźne, ale zawsze. Reszta, którą znalazłam ma jeszcze gorszą jakość :/ . Tak czy inaczej - dobrze się bawili :D. 2 Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted May 25, 2013 I na dokładkę dwie piosenki: jakość nie najlepsza, ale zawsze:) Share this post Link to post Share on other sites
Sølvi 237 Posted May 25, 2013 Romanticide: http://w491.wrzuta.pl/audio/2MSksDdlAGj/nw-roman Nigdy nie przepadałam za tym utworem, ale dziś ciekawość okazała się silniejsza i... Teraz mi się podoba ^^ Share this post Link to post Share on other sites
Maciek 1188 Posted May 25, 2013 Jesli nie zwróciliście uwagi to jak możecie zobaczyć na naszej stronie http://nightwish.pl/koncerty/trasy-i-ciekawostki/biezace-koncerty/ doszedł ostatnio nowy koncert na trasie w Libercu w Czechach więc jak ktoś jeszcze nie widział NW to blizej w trakcie Imaginaerum World Tour juz nie będzie ;) Share this post Link to post Share on other sites
Agnees 62 Posted May 25, 2013 Właśnie właśnie ja jadę, więc chętne osoby mile widziane ^^ :) Share this post Link to post Share on other sites
Sølvi 237 Posted May 25, 2013 @Agnees po ile bilety ^^? Share this post Link to post Share on other sites
Girdun 107 Posted May 26, 2013 120zł za dzień na którym gra Nightwish ;) Share this post Link to post Share on other sites