Nightfall 809 Posted November 18, 2012 Galeria Nightfall...pfff, to brzmi jak obraza wszystkich galerii. Jednak będę konformistką i nazwę swój wątek tak samo jak poprzednicy ;) Umieszczam kilka zdjęć i foto-manipulacji zrobionych przeze mnie. (rozdzielczość nieoryginalna) Możliwe, że coś jeszcze dodam ;) Liczę na szczere opinie! 1 Share this post Link to post Share on other sites
margoQ 88 Posted November 19, 2012 Aaaa :O Czekaj, napiszę coś, jak podniosę szczękę z podłogi... Co to jest "foto-manipulacja"? :P Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted November 19, 2012 Nightfall, ciekawe pomysły, nie powiem:) Lubię oglądać różne zdjęcia i sposoby ich przekazu. Podobają mi się. Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted November 19, 2012 Co to jest "foto-manipulacja"? :P To są po prostu przerobione zdjęcia. Na przykład na 3 całość jest czarno-biała podczas gdy oczy i kolczyki mają swój kolor. :) Nieźle, Nightfall. :) Gdzie wyczaiłaś taki piękny górski widok i tego motyla? Dopisuję do listy "muszę zobaczyć przed śmiercią" :D. Podoba mi się to, że bawisz się fotografowaniem i obróbką i szukasz najlepszej formy przekazu. Ciekaw jestem czym jeszcze nas zaskoczysz. :) Share this post Link to post Share on other sites
Jillian 347 Posted November 19, 2012 CO TO MA BYĆ?!!! po obejrzeniu Twoich prac chyb a usunę swoją galerię... Kobieto, jestes genialna. Share this post Link to post Share on other sites
Nightfall 809 Posted November 19, 2012 Dziękuję Wam za miłe słowa, to najlepsza motywacja do działania ;) Nieźle' date=' Nightfall. :) Gdzie wyczaiłaś taki piękny górski widok i tego motyla? Dopisuję do listy "muszę zobaczyć przed śmiercią" :D.[/quote'] Góry to widok na Tatry ze schroniska niedaleko Morskiego Oka, a motylek oj bardzo daleko...;) po obejrzeniu Twoich prac chyb a usunę swoją galerię... Nawet nie próbuj, robisz bardzo ładne zdjęcia ludzi. Nie znam się na teorii fotografii - robię zdjęcia wg. uznania i czasem wyjdzie coś ciekawego :) Share this post Link to post Share on other sites
Nightfall 809 Posted November 20, 2012 Jeszcze jedno: xD 1 Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted November 20, 2012 Anthurium jakże 'wymownie' się prezentuje;) Share this post Link to post Share on other sites
Jillian 347 Posted November 20, 2012 Zastanawiam sie jakiego aparatu uzywasz, ma niezla ostrosc ;) Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted November 20, 2012 Anthurium jakże 'wymownie' się prezentuje;) Nieźle, Beato :) Pewnie masz na co dzień z takimi do czynienia, że pamiętasz ich nazwę? :D Zdjęcie cudowne, piękne uchwycone kolory... dobra robota ;) Share this post Link to post Share on other sites
Nightfall 809 Posted November 20, 2012 Jillian Używam Nikon D80/D3000, Niestety do tego pierwszego nie mam stałego dostępu ;) Dziękuję za oświecenie mnie, bo nie miałam pojęcia jak nazywa się roślina. I oczywiście dziękuję również za miłe słowa. Share this post Link to post Share on other sites
Jillian 347 Posted November 21, 2012 Ach, no tak, świetne nikony :) próbuję odłożyć kasę na jakąś profesjonalną lustrzankę, ale wiadomo jak to jest kiedy się studiuje ;p Share this post Link to post Share on other sites
Nightfall 809 Posted November 21, 2012 Ten który mam jest dla amatorów. Jednak serdecznie go polecam (jak na moje ambicje, jest obecnie wystarczający) ;) Oj, bardzo dobrze wiadomo :) Share this post Link to post Share on other sites
margoQ 88 Posted November 22, 2012 Jillian Używam Nikon D80/D3000, Niestety do tego pierwszego nie mam stałego dostępu ;) Oj, zazdroszczę:) Ja mam Nikona D100 i Coolpix'a (jak tak gdzieś na szybko i znienacka :P ) Share this post Link to post Share on other sites
Nightfall 809 Posted November 23, 2012 margoQ Pochwal się zdjęciami :) Share this post Link to post Share on other sites
margoQ 88 Posted November 23, 2012 Jedno w avie :P A tak poza tym, to niespecjalnie jest czym: sam sprzęt jeszcze nie czyni z nikogo fotografa, niestety, inaczej już bym tu z 5 galerii założyła :P Share this post Link to post Share on other sites
Nightfall 809 Posted November 24, 2012 Właśnie nie mogę się dopatrzeć, co dokładnie jest w Twoim avie :) Pewnie, że nie czyni. Ja nie uważam się za fotografa, tylko za osobę, która lubi robić zdjęcia :) Share this post Link to post Share on other sites
margoQ 88 Posted November 24, 2012 Właśnie nie mogę się dopatrzeć, co dokładnie jest w Twoim avie :) Bo to jest taka wizja artystyczna, aczkolwiek zrobiona aparatem bez użycia jakiegokolwiek wspomagania, programów do korekcji etc. Żadnych przeróbek z wyjątkiem zmiany wielkości, żeby na av weszło :P Ok, zdradzę "sekret", jak już jesteście tacy ciekawi: to są łodyżki róż w kryształowym wazonie :P Pewnie, że nie czyni. Ja nie uważam się za fotografa, tylko za osobę, która lubi robić zdjęcia :) Mówiłam o sobie :) Również tylko "lubię" :P Share this post Link to post Share on other sites
Nightfall 809 Posted November 24, 2012 Jak już powiedziałaś o łodyżkach, to zaczęłam je widzieć :) To również dotyczy mnie ;) Share this post Link to post Share on other sites
margoQ 88 Posted November 28, 2012 Myślę, że lubienie tego, co się robi, jest dobrą drogą do sukcesu:) Nie mówię, że od razu TRZEBA stać się mistrzem, ale ćwicząc z przyjemnością łatwiej o wyniki ;)) Share this post Link to post Share on other sites
Nightfall 809 Posted November 28, 2012 Raczej bez skoczenia kursu, nie mam szans na mistrzostwo ;) ale cieszę się, że mam hobby ;) Share this post Link to post Share on other sites
margoQ 88 Posted November 29, 2012 Nie gadaj! Z fotografią, jak ze wszystkim, łącznie z aktorstwem: zawsze można genialnym naturszczykiem :P Patetycznie rzecz ujmując: serce wskaże drogę ;) Jak się lubi, co się robi, to już połowa sukcesu. Ja kocham pisać, robić zdjęcia i parę innych rzeczy i robię to dla sportu - i to mnie cieszy :) Share this post Link to post Share on other sites
Nightfall 809 Posted November 29, 2012 Tak, wiadomo jeśli ktoś ma pasję i talent może zostać mistrzem w danej dziedzinie. Jednak potrzebna jest wiedza teoretyczna, żeby wiedzieć jak wykorzystać dostępne narzędzia. Na przykład, przy pisaniu trzeba znać podstawy gramatyki,a przy fotografowaniu wypadało by znać budowę aparatu...:) Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted December 1, 2012 Jak to się mówi: Warto znać zasady by potem móc je łamać. :D W ten sposób jesteśmy w stanie zrobić coś nowego, zaskakującego i przede wszystkim naszego. :) Nightfall, prosim o kolejną porcję zdjęć. :) A margoQ niech się nie obija i również pokaże swą duszę. :) Share this post Link to post Share on other sites
margoQ 88 Posted December 1, 2012 A margoQ niech się nie obija i również pokaże swą duszę. :) Parafrazując: "Już się nie mogę doczekać aż ujrzę głębię twego zwyrodnienia"? :P Share this post Link to post Share on other sites