beatag60 2263 Posted September 7, 2013 Który zestaw wybierzecie? Share this post Link to post Share on other sites
Nymphetamine 958 Posted September 7, 2013 Ochydne mięso ;x Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted September 7, 2013 A cóż to za reakcje? Morderca, Nymph- wegetarianki? Kocham mięsiwa w każdej postaci. Kiełbaski, boczki, szyneczki- mniam. Dzisiejsza opcja obiadowa: roladki ze schabu nadziewane serkiem pleśniowym+ ziemniaczki+marchewka zasmażana. A dla powyższych opcja panierowanej smażonej cukinii;) Share this post Link to post Share on other sites
Nymphetamine 958 Posted September 7, 2013 Nie jestem wegetarianką, ale nie przepadam za mięsem. Właściwie to tylko drób mogę jeść. Bez żadnych żył czy tłuszczu ; oo Po prostu obrzydza mnie to i nie smakuje, no ale czasami jem, bo muszę ;x Share this post Link to post Share on other sites
Guest Morderczyni Posted September 7, 2013 Beata, nie, jestem alergiczką i nie mogę jeść wołowiny. Wegetarianką jest moja przyjaciółka, więc przy niej też nie jem. Czerwonego mięso ogólnie toleruję tylko w niektórych potrawach, do ryb mam awersję od kilkunastu lat. Podobnie jak Nymph jedynie drób lubię, a i to nie zawsze. Twoja propozycja obiadowa jest zabójcza dla serca i układu krwionośnego. Share this post Link to post Share on other sites
Scavenger 159 Posted September 7, 2013 Ja lubię mięso tylko wtedy, gdy jest to drób, czasem ryba lub gdy jest mocno doprawione i nie ma w nim tych wszystkich. żył ;-; Tak więc w życiu nie zjem żadnej kiełbasy, schabowego, golonki i innych takich :x Ale np. sałatkę z kurczakiem kocham ♥ Share this post Link to post Share on other sites
Invidia 621 Posted September 7, 2013 Ja uwielbiam wszystkiego rodzaju mięsa ^^ schabowe, kiełbaski - zwłaszcza te z grilla, pięknie wysmażone. Rolady również lubię. Kurczaka w każdej postaci. Beatko, przychodzę do Ciebie dzisiaj na obiad. Jedyne czego nie trawię w żadnej postaci to wątróbka i inne wnętrzności. Fuj : // Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted September 7, 2013 Ja mam podobnie jak Invi - nienawidzę wszelkich wnętrzności. Wątróbka, żołądek, flaki - fuuu, czegoś takiego nie ruszę. I ozorków też bym nie zjadła. No i mięsa z królika... Poza tym nie wybrzydzam jakoś specjalnie... Drób, wołowina, cielęcina - uwielbiam. Kocham mięso mielone ♥ Share this post Link to post Share on other sites
Nymphetamine 958 Posted September 7, 2013 Nawet po spojrzeniu na takie wnętrzności jest mi niedobrze, co dopiero zjedzenie tego ; o I boję się surowego mięsa o.o nie dotknę nawet : ( Share this post Link to post Share on other sites
Scavenger 159 Posted September 7, 2013 Mnie obrzydza zmielone mięso lub pocięte, same wnętrzności nic mi nie robią :P Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted September 7, 2013 Invi, zapraszam- już gotowe:) Jutro papryka nadziewana- kto się pisze?;) Apropo, uwielbiam tatara- moja wybitna uczta:) Share this post Link to post Share on other sites
Invidia 621 Posted September 7, 2013 Papryka *.* nadziewana *.* jutro też będę. A tatar? Nie pamiętam żebym jadła... A moja mama zrobiła dzisiaj naprawdę ambitny obiad - zupa cebulowa (♥) i ziemniaki z kefirem :P Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted September 7, 2013 Invi to jutro też czekam;) Za zupą cebulową nie przepadam, ale ziemniaczki z kefirem- zawsze:) Share this post Link to post Share on other sites
Scavenger 159 Posted September 7, 2013 Ja dzisiaj jadłem tylko jabłka z mojego ogrodu ♥ A moja rodzinka sobie pojechała na miasto, żeby coś zjeść w restauracji. ;-; Share this post Link to post Share on other sites
Milla 2534 Posted September 7, 2013 Mielone mięso jest dobre w kotletach mojej mamy ♥ Chociaż ona marudziła, że po obejrzeniu ze mną Sweeneya już chyba nigdy nie tknie maszynki do mięsa... Ale na szczęście to było tylko takie gadanie :D Share this post Link to post Share on other sites
annaif 325 Posted September 7, 2013 Jedliście grochówkę z musztardą? Ja miałam okazję,ale nie skorzystałam. W Finlandii to chyba normalne, ale nie na mój żołądek. To był sam groch, gęsta zielona paćka i oni (Finowie) to jedli z musztardą - tak wygląda fińska grochówka :( Share this post Link to post Share on other sites
Jillian 347 Posted September 7, 2013 bleeeeh... znaczy nie wiem, bo nie jadłam... ale... blaeeeeh! Share this post Link to post Share on other sites
Invidia 621 Posted September 7, 2013 Meh, ja wogóle nie lubię grochówki, co dopiero z majonezem... Share this post Link to post Share on other sites
Milla 2534 Posted September 8, 2013 Grochówka? Fuj. Nie trawię, tak samo jak fasolówki. Za to wczoraj jadłam na kolację (o wpół do dwunastej :D) smażone rzeczne rybki, które przywiózł mój brat. Złowione jeszcze tego samego wieczoru ♥ Pycha ♥ Share this post Link to post Share on other sites
motorade 118 Posted September 8, 2013 A rybkę bym sobie zjadł :) Niestety nie mogę sam jej zrobić, bo jak to zwykle bywa, obiad w moim wydaniu będzie tłusty, suchy, ostry i bez jakiegokolwiek smaku. Ostatnio gotowałem coś a'la chilli con carne, ale na średnio ostro, bo fundusze nie pozwoliły na papryczki a z proszku nauczyłem się, żeby nie dawać za dużo, bo jak raz flaki gotowałem, to na jakieś 2 litry flaków wsypałem 3 płaskie łyżeczki herbaciane ostrego chlilli. Dopiero następnego dnia ujawniły swoje prawdziwe oblicze. Zjeść, zjadłem, no problem. Ale aby zjeść jakieś 0,5l flaków musiałem wypić ponad 3 litry wody :) Share this post Link to post Share on other sites
Prezes42 5 Posted September 8, 2013 Gdyby nie piwo w tych zestawach to bym nie pogardził żadnym tylko świeższym bo to wygląda jakby już tydzień leżało ;-) Share this post Link to post Share on other sites
NightwishAnka 480 Posted September 9, 2013 Pomidorki są genialne :D Wielbię te malutkie - koktajlowe. O tak! Ogólnie kocham pomidory wszystkich rodzajów ♥ Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted September 12, 2013 Cukinia faszerowana mięsem mojej roboty pycha ♥ Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted September 12, 2013 W mojej kuchni cukinia, papryka faszerowane podawane są z sosem pomidorowym:) Jutro będę smażyć kabaczka jak schabowego- mniam:) Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted September 12, 2013 Nie przepadam za faszerowanymi warzywami. To znaczy nie lubię ich robić, ale zjadłabym chętnie :P za to kocham ♥ zapiekanki warzywne! Pycha! Marcinie, spróbowałabym twojej cukinii :) Share this post Link to post Share on other sites