Nymphetamine 958 Posted December 27, 2013 Ojj, to ja najwyżej postawiłabym chyba 'Unleashed', spośród utworów Epiki : ) Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted December 27, 2013 Ojj' date=' to ja najwyżej postawiłabym chyba 'Unleashed', spośród utworów Epiki : ) [/quote'] "Unleashed" jest u mnie zaraz po "Kingdom..." :) Szczęśliwie się składa, że nowy album ma być w stylu DYU, więc... spodziewajmy się aktualizacji naszych list ulubionych utworów Epiki. :D 1 Share this post Link to post Share on other sites
Jillian 347 Posted December 27, 2013 A ja zdecydowanie Chasing the dragon ♥ Kocham ten utwór, bo od niego zaczęłam słuchać z Epiki. Jest niesamowity i nie wyobrażam sobie na ten moment postawić jakiś inny ich utwór wyzej :D Share this post Link to post Share on other sites
Dave 363 Posted December 27, 2013 Ludzie, jeżeli nowy album będzie tak genialny jak DYU, to szykujcie sie na nowe Kingdomy, Unleashdy i inne :D Będzie ostro :D :D Share this post Link to post Share on other sites
Nymphetamine 958 Posted December 27, 2013 To będzie coś epickiego haha xD Nowy album NW i EPIKI ♥ Jeeeesu ♥ Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted December 27, 2013 Nie wiem dlaczego, ale mnie jakoś Epica nie przekonuje. Proponowanego przez Adriana utworu nie udało mi się nawet przesłuchać do końca, bo mnie drażnił... Widocznie to nie dla mnie ;) Share this post Link to post Share on other sites
Invidia 621 Posted December 27, 2013 Ja i Epica... nie wszystko. Mam 5-6 kawałków które umiem słuchać, ale z resztą u mnie ciężko. Ten od Adriana to jeszcze, prawie, ale ten drugi... nie dam rady. :c Share this post Link to post Share on other sites
AnTarja 3 Posted January 6, 2014 Uwielbiam zespół Epica. :) Byłam nawet na ich koncercie w Katowicach, w 2012 roku. :) Epicę poznałam właśnie przed tym koncertem i postanowiłam wybrać się do Katowic, na ich koncert. :) Na kocercie od samego początku było super i poznałam też przy okazji , super zespół Xandria. :) Na początku,nie do końca ten zespół mnie się podobał, bo drażnił mnie growling, ale jakoś się do niego przyzwyczaiłam i w części utworów mnie się on podoba. :) Tak przy okazji, co sądzicie o nowym koncercie Epici, na DVD -" Retrospect" ? Jak dla mnie, jest genialny. :) Mistrzostwo po prostu. :) Dużo by pisać hehe. ;) https://www.youtube.com/watch?v=Imn64SFbZUs część pierwsza. https://www.youtube.com/watch?v=rAw9J4yIrg0 część druga. 1 Share this post Link to post Share on other sites
Guest Morderczyni Posted January 7, 2014 Coś mnie podkusiło i sprawidziłam, jak tekstowo tłumaczy łacinę w "Design your universe". Słowa: Ipsum te reperies Potire mundorum Potire omnis mundi Wg autora tłumaczenia z tekstowa znaczą: Trzymaj kurs, by złamać klątwę Wykorzystaj szansę Stwórz swój wszechświat(łac.) Wydało mi się ono niedorzeczne. Gdzie podziały się zaimki z pierwszego wersu? Zrobiłam swoje tłumaczenie. Będziesz odkrywać samego siebie (indicativus futuri primi - z pewnością czasownik niedokonany) Władać wszechświatami (koncówka -orum, więc musi być liczba mnoga) Panować nad całym/każdym wszechświatem ( tu z kolei "omnis" sugeruje liczbę pojedynczą) Share this post Link to post Share on other sites
Nymphetamine 958 Posted January 7, 2014 Wow, całkie inaczej ;o Szukałam strony z dobrymi tłumaczeniami piosenek Epiki, ale lipa ;/ Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted January 7, 2014 Teksty Epiki są bardziej przyziemne, porównując je do Nightwish. Są też dość trudne w odbiorze i często źle rozumiane. Stąd, podejrzewam, te słabe/niedokładne tłumaczenia. Wydaje mi się, że fani niespecjalnie zagłębiają się w warstwę tekstową utworów Epiki. W dobie spłycania i nadmiernego upraszczania wszystkiego ludziom się po prostu nie chce. Share this post Link to post Share on other sites
NightwishAnka 480 Posted January 11, 2014 Praca nad nowym albumem :-D Share this post Link to post Share on other sites
Guest Morderczyni Posted January 26, 2014 Tłumaczyłam sobie łacinę w Epice. Postanowiłam się z wami podzielić. Jeśli któryś pominęłam, zwróćcie mi uwagę, to przetłumaczę, póki mi się jeszcze nie znudziło. Lingua latina.doc Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted January 29, 2014 Epica zaskakuje. Dostaliśmy kolejną literkę do zgadywania tytułu albumu! T.. QU..... E..... Jeden z fanów dał propozycję, która wydaje się najbardziej prawdopodobna. "The Queen Elizabeth"! Tak moi drodzy, wygląda na to, że dostaniemy album koncepcyjny poświęcony królowej Elżbiecie! 3 Share this post Link to post Share on other sites
Dave 363 Posted January 29, 2014 http://epicagraphics.tumblr.com/post/74962218691/and-the-name-of-the-new-album-is 1 Share this post Link to post Share on other sites
Milla 2534 Posted January 30, 2014 Epica zaskakuje. Dostaliśmy kolejną literkę do zgadywania tytułu albumu! T.. QU..... E..... Jeden z fanów dał propozycję, która wydaje się najbardziej prawdopodobna. "The Queen Elizabeth"! Tak moi drodzy, wygląda na to, że dostaniemy album koncepcyjny poświęcony królowej Elżbiecie! No, to gramy z Epicą w wisielca! *.* Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted January 30, 2014 Proszę artykuł o Epice w Teraz Rock :) Dla tych co nie mają gazety :) 3 Share this post Link to post Share on other sites
Nymphetamine 958 Posted January 30, 2014 Coo, w którym to numerze było i dlaczego ja tego nie widziałam? xD Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted January 30, 2014 W styczniowym tego roku :) Share this post Link to post Share on other sites
PaulaEija 1628 Posted January 30, 2014 Był NW. :) I na różnych stronach powyższa Epica, SS, Scrooge... Ale to takie małe artykuliki były. To o NW były przynajmniej dwie strony. ;) A numer to TR/1/2014. :) 1 Share this post Link to post Share on other sites
Nymphetamine 958 Posted January 30, 2014 To nie wiem jakim cudem to przegapiłam xD Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted January 30, 2014 http://epicagraphics.tumblr.com/post/74962218691/and-the-name-of-the-new-album-is To jest fanowski blog. Epica nigdzie nie ogłosiła oficjalnie nazwy nowego albumu. :) Share this post Link to post Share on other sites
Dave 363 Posted January 30, 2014 Nie chciałem przedstawiać oficjalnie nazwy nowego albumu, ale nową spekulacje. Zwłaszcza, że wydaje się ona prawdopodobna (jeżeli liczba kropek na zagadce jest równa liczbom tytułu płyty oraz to, że członkowie na zdjęciu z sesji ponoć mają uwiecznioby symbol Kwantowej Enigmy na ubraniach). Są to tylko spekulacje. 1 Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted February 5, 2014 Dave, miałeś niezłego czuja :) 4 Share this post Link to post Share on other sites
Nymphetamine 958 Posted February 5, 2014 Widziałam na fejsiku, huhu! ;> Bedzie się działoo! Share this post Link to post Share on other sites