Maciek 1188 Posted June 16, 2015 Maciek - No no mocne wejście na sam początek piosenka mi przypomniała teraźniejszą twórczość Theriona i świetny włoski język jeszcze nie słyszałem żadnej piosenki metalowej po włosku. Będę z przyjemnością do niej wracał. Ten kawałek nie jest po włosku, tylko po hiszpańsku (a dokładnie w meksykańskiej odmianie języka hiszpańskiego), bo Nostra Morte to grupa z Meksyku. :) 2 Share this post Link to post Share on other sites
Lilijen 11 Posted June 16, 2015 Mam nadzieję, że uszka nie będą boleć :P Share this post Link to post Share on other sites
Lucid Dreamer 186 Posted June 16, 2015 [video=youtube] Share this post Link to post Share on other sites
anulka79 1426 Posted June 16, 2015 Ode mnie coś takiego..:) 2 Share this post Link to post Share on other sites
Freyja 228 Posted June 16, 2015 Myślałam najpierw nad czymś innym, ale uznałam że jeśli dam DoD, to może przy okazji powrócisz do dalszego zgłębiania twórczości tegoż zespołu :-D [spotify] [/spotify] *** Przez Ciebie mam teraz w głowie "Kiss and Swallow" :P 1 Share this post Link to post Share on other sites
Maciek 1188 Posted June 16, 2015 Jeśli mówimy o echu (pasuje pod każdym względem), to nie może zabraknąć tej legendarnej kompozycji :D [video=youtube] 1 Share this post Link to post Share on other sites
hietAla 1514 Posted June 16, 2015 [video=youtube] 1 Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted June 16, 2015 Może średnio trafię, ale to pierwsze co mi przyszło do głowy! Od razu jak przeczytałam "echo" w głowie miałam "i czarnej wołgi wołgi wołgi..." [video=youtube] 1 Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted June 16, 2015 U Marilyna Mansona też jest echo. :) [video=youtube] 1 Share this post Link to post Share on other sites
Eclipse 226 Posted June 17, 2015 Nie wiem czy mi zaliczysz, bo efekt echa jest tylko na samiusim początku i końcu (ewentualnie chórki w refrenie mogą robić za coś podobnego) i bardzo możliwe, że to znasz, ale co tam (w ogóle jak przeczytałam "echo" to pierwsze co mi przyszło na myśl to Flo). :D [video=youtube] 1 Share this post Link to post Share on other sites
98wercia 457 Posted June 17, 2015 [video=youtube] 2:35 ;) 1 Share this post Link to post Share on other sites
Sami 3171 Posted June 18, 2015 Na emeryturę jadę... [video=youtube] 3 Share this post Link to post Share on other sites
Milla 2534 Posted June 25, 2015 Przepraszam za poślizg, miśki :blush: Lilijen - nie martw się, uszka nie takie rzeczy już słyszały :> Ale wokaloidowi podziękujemy. Lucid - pani Markowskiej też podziękujemy. Ta piosenka kompletnie nic mi nie robi, nuda. Anulka - od pierwszych dźwięków byłam pewna, że znam ten kawałek. Słyszałam go kiedyś na jakimś kanale muzycznym. Całkiem toto w porządku, może niczego nie urywa, ale jest godne plusika przy poście. Co nie zmienia faktu, że dziękujemy LP. Fruja - o, i to ja rozumiem, bardzo zacny DoD :3 Masz rację, muszę jeszcze pozgłębiać :D Mi też się z echem K+S kojarzy. I know it's a sin but tell me it happeeeeeeens... Echo, echo, echooooo, echo, echo, eeeechooooo! Maciek - a Floydzi jacy zacni! (Czy mi się wydaje, czy koło 20:00 i dalej słychać motyw z "Upiora w operze"? :D) Zawodnik Maciek wysuwa się na prowadzenie ^^ Btw, cały czas mam masę zaległości z PF. Przypomniałeś mi o tym. Trzeba będzie się za nich wziąć, w końcu na "Dark Side of the Moon" się świat nie kończy :D Ala - jakoś przesadnie mnie to nie bierze. Dzisiaj jestem wymagająca. Evi - mhmmm, podoba mi się :) Niezła ta Nosowska, Heya też mogłabym pozgłębiać :happy: Maniek - no no, bardzo ładne solo :3 A jak potem znowu wchodzi wokal i brzmienie robi się takie jeszcze bardziej przybrudzone i "hałaśliwe" (chyba nie umiem pisać o muzyce ._. Ale hej, writing about music is like dancing about architecture, czyż nie? ^^), to już w ogóle cud, miód i orzeszki ♥ Naev - nie wiem, czy gdzieś to słyszałam, czy słyszałam coś nagranego w podobnym stylu. Ale chyba bardziej prawdopodobna jest druga opcja :) Tak czy siak, pasuje mi ten kawałek i to bardzo, kolejny kandydat na zwycięzcę ^^ A nawet jeśli nie wygra, to coś czuję, że ten refren będzie za mną chodził jeszcze przez jakiś czas :D Ten wokalista z ciemnymi, kręconymi włosami jest całkiem niczego sobie, tak w ogóle. Ma fajne oczy. :3 Eclipse - Flosia! Lubię Flosię! Ale ją znam, więc odpada, niestety :-D Tym razem musi Ci wystarczyć plusik przy poście :) Wercia - czy Wy wiecie, cholery jedne, że mam Was już czwórkę? Potencjalnych zwycięzców, znaczy się? Chyba będę robić losowanie. To jest takie ładne, Werciu. Naprawdę. Sami - ukryty polski! Zamierzchłe czasy! Aż mi się "goooool pupę na betoooNIEEEEE!" przypomniało ♥ Ale kurde, nie idzie już takiej piosenki traktować poważnie, jak się przeczytało misheard lyrics :D Maciek i dwudziestominutowi Floydzi, Maniek i Manson, Naev i zombi oraz Wercia i Snow Patrol. Co tu zrobić, co tu zrobić... Hmmmmmmm. Dobra, tym razem padło na Weronikę. Twoja kolej, Werciu :) Tylko wymyśl jakieś fajne zadanie :> 2 Share this post Link to post Share on other sites
Maciek 1188 Posted June 25, 2015 a Floydzi jacy zacni! (Czy mi się wydaje, czy koło 20:00 i dalej słychać motyw z "Upiora w operze"? :D) Szanowna Emilio, zaiste się nie mylisz. Na początku też. Oczywiście to jest wcześniejsze, bo z 1971 roku. :D Zapożyczenie musiał zauważyć także sam Roger Waters, bo tekst utworu It's a Miracle (z jego najlepszej solowej płyty "Amused to Death" z 92 roku) kończy się takim prztyczkiem. :P It's a miracle We cower in our shelters With our hands over our ears Lloyd-Webber's awful stuff Runs for years and years and years An earthquake hits the theatre But the operetta lingers Then the piano lid comes down And breaks his fucking fingers It's a miracle 1 Share this post Link to post Share on other sites
98wercia 457 Posted June 26, 2015 Oooo kiitos Milla ♥ to ja poproszę utwór w którym występuje taki mówiony przerywnik ;) jak np. (2:49) https://www.youtube.com/watch?v=1TCpQ0-0hV0&list=PLhUMlQWs0AF_dCJp4tNO4yZ8CEukoP9Vx&index=10 (5:22) Good Luck :) (Dodam jeszcze, że przez przypadek usłyszałam "echo" w tej piosence :D tak odświeżałam sobie stare piosenki jakie miałam na dysku. P.s. Milla to jest niemożliwe żebym wymyślała takie ciekawe kategorie jak Ty :D) Share this post Link to post Share on other sites
Milla 2534 Posted June 26, 2015 a Floydzi jacy zacni! (Czy mi się wydaje, czy koło 20:00 i dalej słychać motyw z "Upiora w operze"? :D) Szanowna Emilio, zaiste się nie mylisz. Na początku też. Oczywiście to jest wcześniejsze, bo z 1971 roku. :D Zapożyczenie musiał zauważyć także sam Roger Waters, bo tekst utworu It's a Miracle (z jego najlepszej solowej płyty "Amused to Death" z 92 roku) kończy się takim prztyczkiem. :P It's a miracle We cower in our shelters With our hands over our ears Lloyd-Webber's awful stuff Runs for years and years and years An earthquake hits the theatre But the operetta lingers Then the piano lid comes down And breaks his fucking fingers It's a miracle Haha, ciekawe :D Jak już zrzynać, to od porządnego zespołu, nie? :3 A mi się lata poplątały... Ten musical jest z 1986 roku, myślałam, że jest starszy o.O Wiem, że film nakręcono dosyć niedawno, ale sam musical... A, nieważne. Ja niewiele wiem :D P.s. Milla to jest niemożliwe żebym wymyślała takie ciekawe kategorie jak Ty :D Heeej, dzięki :blush: Ja tam w Ciebie wierzę ;) [video=youtube] Od 3:22. W sumie to taka melorecytacja bardziej, ale mam nadzieję, że się liczy :3 Share this post Link to post Share on other sites
Lawenda 457 Posted June 26, 2015 [video=youtube]https://youtu.be/PA_Exp6y2mA Nie wiem, czy to się nadaje... Share this post Link to post Share on other sites
Izzy 699 Posted June 26, 2015 [video=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=K3wZFYfqMAE Od 2.58 się zaczyna. Mam nadzieję, że to o coś takiego chodziło. ;) Share this post Link to post Share on other sites
Freyja 228 Posted June 26, 2015 Dobra, już się nie zastanawiam dłużej, bo takiego wplecenia fragmentu dialog z filmu szkoda by było nie zapodać. :cool: [video=youtube] Początek od 4:05. 1 Share this post Link to post Share on other sites
hietAla 1514 Posted June 26, 2015 [video=youtube] 1 Share this post Link to post Share on other sites
Sami 3171 Posted June 26, 2015 Mówione kawałki to dialogi z filmu "Psycho". [Norman]We're all in our private traps Clamped in them, and none of us can ever get out [Marion] Sometimes we deliberately step into those traps [Norman] I was born in mine; I don't mind it anymore [Marion] Oh but you should, you should mind it [Norman] I do, but I say I don't Nie wiem dlaczego to dla mnie takie strasznie smutne... [video=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ii6l3JbD2fY Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted June 28, 2015 Może coś polskiego? :)[video=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ST2JM6024ws Share this post Link to post Share on other sites
Naevey 47 Posted June 30, 2015 https://www.youtube.com/watch?v=Ifwh_R3XUFY Share this post Link to post Share on other sites
98wercia 457 Posted June 30, 2015 Mam mało czasu dzisiaj i przez następne kilka dni więc powiem szybko że najbardziej do gustu przypadła mi propozycja Freyja :D Share this post Link to post Share on other sites