Milla 2534 Posted June 3, 2013 [video=youtube] Genialne :-D Masza ^^ A ode mnie: [video=youtube] Gatunek niezdefiniowany (ciocia wiki rzecze: crossover), ale pozytywne to jest na pewno ;) 1 Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted June 3, 2013 @Milla - uwielbiam Bomba! ale bez teledysku nie robi już takiego wrażenia xD Share this post Link to post Share on other sites
Freyja 228 Posted June 3, 2013 Nie mogłam się zdecydować, ale niech będzie pozytywny hard rock: http://www.youtube.com/watch?v=oc-cDnMRUJU Share this post Link to post Share on other sites
Sami 3171 Posted June 4, 2013 Kontrust nie pobiję, ale mogę dorzucić coś od siebie ^^ [video=youtube] 1 Share this post Link to post Share on other sites
Sølvi 237 Posted June 4, 2013 Alestorm, Arkona - folk/pagan jest dobry, ale jak już ma się dobry nastrój sam w sobie mi go nie poprawia Kontrust - nie oglądam teledysków, więc możliwe, że coś straciłam, ale mnie nie urzekło ^^ nightwishwishmaster666 - prosiłam o metal/rock Sami - mi Lacuna nigdy się pozytywnie nie kojarzyła xD Punkcik dla Freyji za największy power . Evi - 6 Freyja - 6 TheEscapist - 5 Sami the Owl - 4 BlackSymphonia - 2 Sionqa - 2 Pablito - 1 Nymphetamine - 1 Maciek - 1 Share this post Link to post Share on other sites
Freyja 228 Posted June 4, 2013 *.* Ojej, ojej. I o co ja bym mogła poprosić? Może w związku ze świętem metalu \m/ 6.06 poprosze o jakieś metalowe kawałki albo opiewające metal albo z 6 (lub wieloma 6 :devil: ) w treści, tytule? _____________________________________________________ Punkcik dla Freyji za największy power . Tak BTW, to nie pierwszy i ostatni taki utwór Gotthard na płycie "G.". A i na innych by się trochę takich pozytywnie zakręconych numerów znalazło. :-D Share this post Link to post Share on other sites
Sølvi 237 Posted June 4, 2013 Tak BTW' date=' to nie pierwszy i ostatni taki utwór Gotthard na płycie "G.". A i na innych by się trochę takich pozytywnie zakręconych numerów znalazło. [/quote'] Fajnie, muszę się im bliżej przyjrzeć, bo nie znam ich za bardzo ^^ Więcej metalowych gwiazd naraz moje oczy nie widziały naraz :happy: [video=youtube] Share this post Link to post Share on other sites
Nightfall 809 Posted June 4, 2013 [video=youtube]http://www.youtube.com/watch?v=dIbLpCzt_tU Share this post Link to post Share on other sites
Maggie 338 Posted June 4, 2013 [video=youtube] 666 number of the beast ! Lubię ;). Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted June 4, 2013 to ode mnie coś z naszego podwórka ;) [video=youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2zQbyifVY-U Share this post Link to post Share on other sites
Freyja 228 Posted June 5, 2013 Sionqa – ciekawe ujęcie tematu, jednak nie do końca o to mi chodziło. Ironi – klasyka ^^ Znam to, więc zaskoczeniem nie było. Helloween – niezły numer ;) Ale chyba najbardziej w moim guście jest Kat - nie ma szóstek, ale jest profanacja :devil: Evi +1 Evi - 7 Freyja - 6 TheEscapist - 5 Sami the Owl - 4 BlackSymphonia - 2 Sionqa - 2 Pablito - 1 Nymphetamine - 1 Maciek - 1 Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted June 5, 2013 juppi :) dziękuję :) to ja poproszę o jakieś spokojne piosenki, do dołowania się, o tęsknocie, smutku... ale żeby w tym było jak najmniej o miłości, przynajmniej nie dosłownie ;) wiem, że dacie radę !! :) Share this post Link to post Share on other sites
Sølvi 237 Posted June 5, 2013 [video=youtube] ♥ (Zmieniłam zdanie ^^). Share this post Link to post Share on other sites
Freyja 228 Posted June 5, 2013 [video=youtube]http://www.youtube.com/watch?v=twbyFs6whAo ____________________________ Hee... To mój 666 post :devil: Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted June 5, 2013 dziękuję wam za wszystkie propozycje. są śliczne ♥ muszę powiedzieć, że miałam problem... bo żadnej z tych piosenek nie znałam wcześniej xD Gothica- śliczna, ale nie do końca w moim stylu... The Fall Of Every Season - przepiękny tekst, świetnie napisany. Riverside - świetna muzyka, świetny tekst, ale nie tego szukałam. Antimatter jest najbliżej tego, czego mi potrzeba :) Sionqa +1 (nie wiem co dałaś wcześniej, przed zmianą, ale chyba cieszę się, że zmieniłaś ♥ ) Evi - 7 Freyja - 6 TheEscapist - 5 Sami the Owl - 4 BlackSymphonia - 2 Sionqa - 3 Pablito - 1 Nymphetamine - 1 Maciek - 1 Share this post Link to post Share on other sites
Sølvi 237 Posted June 6, 2013 [offtop] (nie wiem co dałaś wcześniej' date=' przed zmianą, ale chyba cieszę się, że zmieniłaś ♥ )[/quote'] Eternal Tears of Sorrow – The River Flows Frozen - początkowo nie mogłam znaleźć odpowiedniej jakości, potem stwierdziłam, że growl, który się na chwilę pojawia jest zbyt agresywny; poza tym dodałam sobie spokój + smutek - i moim zdaniem Flowers z moich typów (a miałam ich z 10) najlepiej oddaje tego typu klimat, bo jest smutne, ale z drugiej strony bardzo spokojne, chłodne i obojętne. [/offtop] :happy: W takim razie, proszę eee jakiś instrumental (a jak w nim będą skrzypce bądź wiolonczela to się rozpłynę :P ). (Nie chcę - Apocalypticy, Yo-Yo Ma, Vanessy Mae, Jelonka, Lindsey (?), Rybaka, Garetta :P ) Share this post Link to post Share on other sites
Maciek 1188 Posted June 6, 2013 http://www.youtube.com/watch?v=W2DV0AJp9HE Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted June 6, 2013 jednak zmieniłam zdanie. wiem, że to oklepany motyw, ale ta wersja tak mi się podoba, że sobie nie podaruję ;) [video=youtube] Share this post Link to post Share on other sites
Guest Simo Posted June 6, 2013 [video=youtube]http://www.youtube.com/watch?v=WOLLc-XIIo8 Żeby monotematycznie nie było :happy: Share this post Link to post Share on other sites
Freyja 228 Posted June 6, 2013 No co? Smyczki miały być XD Share this post Link to post Share on other sites
Sami 3171 Posted June 6, 2013 Coś, przy czym się rozpływam :) [video=youtube] Share this post Link to post Share on other sites
Sølvi 237 Posted June 6, 2013 Dziękuję wszystkim za propozycje :) @Freyja, Sami, Evi - dziękuję za przypomnienie tych przepięknych utworów, ciekawą strategię powzięła Freyja przyznaję :P Propozycja Simo nie przypadła mi do gustu. Natomiast Maciek... jak wczoraj pierwszy raz zobaczyłam skąd pochodzi zespół to zrobiłam sobie przegląd części biblioteki w poszukiwaniu czegoś z regionu. Nie mam :dodgy: Początkowo utwór nie licząc swojego etnicznego pochodzenia nie był faworytem, mimo iż słucha się z przyjemnością, ale sytuacja zmienia się w 1:50 gdyż w tym momencie dźwięk skrzypiec zabrał mi rzeczywistość, zauroczyłam się w nich, a skrzypaczka może mną pomiatać jak jej się podoba w swoich wykonaniach. Poza tym nie wiem dlaczego, ale piosenka sama w sobie wniosła jakiś taki pozytywny nastrój, aż cieplej i słonecznie się zrobiło :) (Dzisiaj rano brzmiała również w moich myślach ^^). Oczywiście +1. Evi - 7 Freyja - 6 TheEscapist - 5 Sami the Owl - 4 BlackSymphonia - 2 Sionqa - 3 Pablito - 1 Nymphetamine - 1 Maciek - 2 Share this post Link to post Share on other sites